Hét módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy új niche-blogja sikeres lesz

Számos oka lehet annak, hogy érdemes saját blogot indítani. Nyilvánvaló, hogy az egyik kulcsfontosságú lehet az ezzel járó lehetséges pénzügyi előnyökhöz, valamint a kreatív készségeinek íróként vagy vonzó tartalmak producereként való felhasználására tett erőfeszítésekhez.

Mindazonáltal az elsődleges vonzereje az általános izgalomnak és az érdeklődésnek kell lennie a blogjában található rést illetően. Más szóval, nem alapítana egy fine dining blogot, ha nem élvezné a nagyszerű ételeket, és ha soha nem hagyta el otthonát, nem valószínű, hogy egy utazási blog a legelső helyen állna a lehetséges blogtémák listáján.

Blog indítása soha nem volt ilyen egyszerű, és a kapcsolódó költségek viszonylag alacsonyak. Azonban nagy türelemre lesz szüksége, és készen kell állnia az elvárások mérséklésére, és ne számítson arra, hogy nagy közönség bukkan fel a semmiből.

Blogolás

Ismerje meg a rést

A legegyszerűbb módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy blogja sikeres lesz, ha ismeri a rést kívül-belül. Nem elég ismerned azt a területet vagy szakterületet, amivel a blogod foglalkozni fog, hanem élned és lélegezned kell, és halhatatlan szenvedéllyel kell rendelkezned iránta.

Bármi kevesebb, és a közönség tudni fogja. Ez azt jelenti, hogy ne próbálja elindítani a blogját csak azért, mert egy másik bloggert szeretne utánozni a területen, és nem csak azért, mert úgy érzi, hogy így megélhet.

Olvasni:  Hogyan szerezzünk e-kereskedelmi ügyfeleket

A témához való hozzáállása kulcsfontosságú, ha nézői és olvasói részvételi díjról van szó. A mai közönség nagyon ügyes, és jól tudja, ha egy egyén vagy a nevükben előállított tartalom nem megy át a szagpróbán.

Válassza ki a megfelelő webhelykészítőt

Még akkor is, ha a blogod minden megfelelő tartalommal, nagyszerű informatív tartalommal, szórakoztató és oktatóvideókkal, valamint mindenféle értékes tippel rendelkezik, semmit sem fog számítani, ha a webhely, amelyen a blogot közzéteszed, nem működik.

A webhely-készítő tökéletes azok számára, akik nem vagyunk olyan jártasak ezen a területen, és sok technikai szempontot át tudnak venni az Ön számára. Tehát keressen egy nagyszerű szolgáltatót; Hibu weboldalak kedvenceink közé tartoznak, és így a blogodnak szilárd alapja van, amelyre építkezhet.

Készítsen lebilincselő tartalmat, és figyeljen a trendekre

A közzétett tartalomnak nagyon lebilincselőnek kell lennie, és egy nagyon meghatározott rutinra kell törekednie, hogy a közönsége, különösen amikor elkezd forgalmat vonzani a blogjára, tudja, mikor számíthat új bejegyzésekre, legyenek azok cikkek vagy videók (vagy akár egy mindkettő keveréke).

Egy nagyszerű módja annak, hogy megbizonyosodj arról, hogy tartalmaid értéke nem múlandó, ha örökzöld tartalmat készítesz. Ez alapvetően olyan tartalmat jelent, amely nem időfüggő, és hosszú távú értékkel bír nagy közönség számára.

Így például, ha egy testmozgásról és egészséges életmódról szóló blogot vezetsz, megálmodhatsz innovatív és csábító listaelemeket (listákat, ahogyan néha hivatkoznak rájuk), mint például hét gyors és egészséges étel, amit elkészíthetsz. visszatérésed az edzőteremből.

Ezenkívül figyeljen arra, hogy naprakész legyen a trendekkel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy ellenőrizni kell a releváns forrásokat a cikkek legfrissebb információiért. Lehet, hogy van egy bizonyos trend, ami kezd népszerűvé válni, amit a tartalom alapjául használhat. Például, ha a blogod a főzéshez kapcsolódik, akkor lehet, hogy egy sikeres tévéműsor ezen a területen éppen most döntős volt; ezt követően számos tartalom alapjául használhatja.

Olvasni:  5 marketing ötlet az új évre

Használja hatékonyan a közösségi médiát

Közösségi média

Blogod bővítéséhez meg kell nyitnod a megfelelőt közösségi média csatornák hogy segítse a közönség bővítését és szélesítését. Érdemes lehet még a blog indulása előtt elindítani néhányat ezek közül, hogy elősegítsük a hír terjesztését.

Az összes nagyobb közösségi média hálózat különböző módon működik, és különböző demográfiai csoportokhoz szól. Ismerje meg őket, és nézze meg, melyik a legértékesebb az Ön számára. Törekedjen arra, hogy közösségi közönségét a blogjává alakítsa, de ne tegye ezt alattomos módon. Más szóval, minimálisra csökkentse a clickbait bejegyzéseit.

Ha jól kommunikálja üzenetét a közösségi média követőivel, hamarosan rájönnek, hogy van valami érdekes mondanivalója, majd rákattintnak, és elkezdenek kapcsolatba lépni a blogodon keresztül.

Szerezzen be némi SEO ismeretet

A SEO, a keresőoptimalizálás ahhoz kapcsolódik, hogy Ön hogyan legjobban javítani blogod helyezése a keresőmotorokon, például a Google-on. Bár nem kell szakértőnek lennie ezen a területen, hasznos lenne alapozni a kulcsfontosságú területeken, hogy megtanulja, hogyan válhat láthatóbbá a keresőmotorokban, különösen a fontos keresőkifejezések esetében.

Ez egy lassú folyamat, és ne számítson arra, hogy azonnal feltöri a kódot. Ha a Google rendszeresen észreveszi, hogy blogbejegyzései lebilincselő és releváns tartalmat tartalmaznak, akkor Önt is fel fogják figyelni.

Bármilyen CMS-sel (tartalomkezelő rendszerrel) is dolgozik, valószínűleg lesz néhány felhasználóbarát SEO eszköz, amely segít blogbejegyzéseinek megfelelő strukturálásában, hogy felkeltse a keresőmotorok figyelmét.

Lépjen kapcsolatba a közönséggel

Közönség

Bármilyen kicsi is a közönség, a személyes érintés csodákra képes. Amikor elkezdi felkelteni az emberek érdeklődését a teljesítménye iránt, mindenképpen reagáljon, kommenteljen és beszéljen velük közvetlenül, mivel ez két kulcsfontosságú módon segít Önnek.

Olvasni:  Hogyan kínálhat ingyenes szállítást a WooCommerce webhelyén

Először is azok, akikkel kapcsolatba kerülsz, azonnali értéket fognak érezni mondanivalódban, és értékelni fogják az interakciót, másodszor pedig ez az interakció nagyon hasznos a keresőmotor szempontjából.

Hozza ki a legtöbbet adatelemzéseiből

Az egyik rendkívül hasznos eszköz, amellyel elősegítheti blogja növekedését és elérését, az adatelemzés. Ezek szinte valós időben érhetők el, attól függően, hogy a blogod hol található, és kulcsfontosságú információkat nyújtanak a tartalom fogadásának és feldolgozásának módjáról.

Talán a legutóbbi bejegyzése az oldalstatisztikák időbeli jelentős csökkenéséhez vezetett, ami arra a következtetésre vezethet, hogy bejegyzéseinek rövidebbnek vagy tömörebbnek kell lenniük. Megtekintheti a közönség nagy részének székhelyére vonatkozó elemzéseket, amelyek segíthetnek abban, hogy földrajzilag relevánsabb anyagokat állítson elő az adott régióhoz.

Amikor elindítod a blogodat, meg fogsz lepődni, hogy mennyi adatot gyűjthetsz össze, amelyek mindegyike hasznodra lehet, amikor elkezded izgalmas blogger útját.

Új publikációk:

Ajánlott