Hirdetésszöveg: Szakértői útmutató a Google Ads szövegíráshoz

A Google hirdetések hatékonyan keltik fel a közönség figyelmét. A hirdetésszövegnek rendelkeznie kell bizonyos kiemelkedő tulajdonságokkal. Ez a blog megmutatja, hogyan kell hirdetésszöveget írni.

Manapság a digitális marketing és a kattintásonkénti fizetés (PPC) rövid időn belül gyorsan fejlődik. Minden új funkció és technológiai innováció esetében egy-egy komponens létfontosságú marad.

Ennek az egyik összetevőnek a neve Google Ads. PPC-szövegírásnak is nevezik, mert elküldhet egy hirdetési példányt egy keresőmotorba, és az megjeleníti a hirdetését annak, aki az Ön résében keres információt.

Ezért érdemes a márkaértékekre, a termékekre és a célközönségre összpontosítani, amikor Google-hirdetéseket ír.

Forrás

Nagyon egyszerű; ha a hirdetésed nem jó és nem köti meg a közönséget, akkor nem fogod látni a várt hozamot. Rengeteg pénzt pazarolt volna el azzal, hogy megfelelő tervezés vagy struktúra nélkül Google hirdetéseket helyez el.

Ezért elengedhetetlen, hogy megfelelően megtervezze Google hirdetésszövegírását, mielőtt hirdetését a világ előtt megjelenítené. Ha azon tűnődik, hogyan írjon lenyűgöző Google-hirdetést, az első lépés az, hogy a célközönségre összpontosítson, és mondja el, amit hallani szeretne az ő nyelvén.

Sok digitális tartalommarketinges egyszerű hibákat követ el, amelyek tönkretehetik az egész kampányt. Például nem használják hatékonyan a kulcsszavakat, vagy nem a megfelelő kulcsszavakat használják. Mi lenne, ha a szakértőknek szóló útmutatóra összpontosítanánk a Google hirdetésszöveg írásához? Ez az útmutató különféle stratégiákat mutat be a következő Google hirdetési kampányában.

Szakértői útmutató a Google Ads szövegíráshoz

1. Értsd meg a közönséget

Elmúltak azok az idők, amikor egy véletlenszerű online hirdetés feladásával potenciális ügyfeleket generálhat. Ma olyan tartalommarketing-stratégiát kell bevállalnia, amely az ügyfelek problémáinak megoldását célozza. Csak így lehet felkelteni a figyelmüket, és fizető ügyfelekké alakítani őket.

Olvasni:  Hogyan béreljünk tapasztalt Python fejlesztőt [Complete Guide]

Forrás

Az online nézők a hirdetésekre kattintanak, mert el kell érniük valamit, és el kell intézniük egy problémát. Ebből a célból a rendelkezésre álló legjobb szövegírási módszerek talán az, hogy tükrözzék az ügyfél célját a Google hirdetéseiben.

A PPC szövegíró játék ásza érdekében fontolja meg, mit szeretne hallani a célközönség. Egyszerűen fogalmazva, a Google hirdetésszövegírás során gondoljon arra, mit keres az ügyfél, vagy mit próbál megoldani az Ön szolgáltatásai vagy termékei használatával. Ebben a Carvana hirdetésben egy hatékony hirdetési példány látható. Megold egy egyszerű Google keresési lekérdezést, „eladni a járművemet”, hihetetlen illusztrációval.

A hirdetésben minden részlet szerepel. Azok, akik el akarják adni autójukat, tudni fogják, hogy a Carvana meg akarja vásárolni járművüket. Az egész eljárás nagyon részletesen meg van írva. Egy ilyen jó hirdetésszöveg mindig jó megtérülést ad.

2. Adjon hozzá számokat vagy statisztikákat Google hirdetéseihez.

A digitális marketingszakemberek mindent megtesznek, hogy felkeltsék a figyelmét, és rákényszerítsenek arra, hogy megvásárolja termékeiket vagy szolgáltatásaikat. Termékeiknek azonban egyszerűbbé kell tenniük életét. Egy zseniális módszer erre, ha fontos statisztikákat vagy számokat jelenít meg a Google hirdetésekben.

Például nézze meg ezt a két hirdetést:

Mindkét hirdetés az egyesült államokbeli Rhode Island-i járműbiztosító társaságoknak szól. Ha figyelmesen megnézi, mindkét hirdetésben sok valós szám szerepel a jellemzőben és a törzspéldányban. Mindkét hirdetésben az autóbiztosítás pontos mértéke szerepel. Azok, akik megtekintik ezeket a hirdetéseket, tudni fogják, mennyibe kerülne nekik az autóbiztosítás megkötése.

Bár ez egy feltűnően sikeres megközelítés lehet promócióinak feltűnéséhez, óvatosan kell használni. Legtöbbször az emberek már eldöntik, mennyit hajlandók fizetni valamiért, néha még azelőtt, hogy megfontolnák a cég választását.

Ezért emlékeznie kell arra, hogy a statisztikák és a számok használata a Google hirdetésszöveg megírásakor segíti az embereket a választásban. Ez hihetetlenül hasznos a néző számára, amikor kiválasztja az Ön hirdetését a versenytárs hirdetésével szemben.

Olvasni:  Mi a hirdetési fáradtság, és hogyan kezelhető?

3. A felhasználók jogosultságtudatának felhívása

Olyan világban élünk, ahol minden egyénnek van egyfajta jogosultsága. És erre koncentrálhatnak a cégek. Például nézze meg ezt a hatékony reklámszöveget.

A fenti hirdetés egy olyan jogi cégnek szól, amely teljes mértékben kihasználta a jogosultság érzését. Ha figyelmesen megnézi, a cím második része így szól: „A legjobb érdekek védelme érdekében”. Tökéletesen illeszkedik egy válási egyezségre szakosodott jogi céghez.

Ez a módszer különösen elterjedt a jogi iparban. Az ügyvédek és ügyvédi irodák ilyen stratégiákat alkalmaztak, hogy kivételesen jó hirdetésszöveget írjanak, amelyek nagy befolyással bírnak. Az ilyen stratégiák segítségével a vállalkozások magas megtérülést érhetnek el PPC digitális befektetéseiken.

4. Adjon meg érzelmi indítékokat a hirdetésekben

Egy hatékony reklámszöveg, amely érzelmi indítékokkal rendelkezik, fantasztikus eredményeket ad. Ez az elv életképessé teszi a kattintáscsalit; az egyének látnak vagy olvasnak valamit, lenyűgöző érzelmi reakciót tapasztalnak rá, és rákattintnak a hivatkozásra.

Ez a módszer talán a legfigyelemreméltóbb egy jó hirdetésszöveg összeállításánál. Az érzelmi reakciók, amelyeket kiválthat, az Ön felajánlásán és azon az ideális hatáson múlik, amelyet ezeknek a válaszoknak a közönségére kell gyakorolniuk. A pozitív érzelmi érzések használata a Google hirdetésszövegében erősen ajánlott.

Forrás

A legjobb lenne emlékezni arra, hogy a negatív érzelmek, mint a félelem, az undor és a harag, elképzelhetetlenül hihetetlen reakciót válthatnak ki a felhasználóban. Ennek ellenére néha visszaüthet, és problémákat okozhat a márkájában.

Ezenkívül a pozitív, szenvedélyes kiváltó okok, mint például a humor és a megerősítés, kivételesen életképesek lehetnek arra ösztönözni az egyéneket, hogy megérintsék a hirdetéseidet – ugyanakkor ezeknek az érzéseknek a szubjektív elképzelése miatt kihívást jelenthet jól végrehajtani. Időnként egy egyszerűbb stratégia elfogadása ideális megközelítés lehet.

Az alábbi ügyvédi iroda hirdetés jelentős tekintélyt képvisel DUI ügyekben.

Amint a fenti példából is látható, a cég az olvasó félelmét használta fel terméke nyomulására.

Olvasni:  Az „Indexelt, bár a robots.txt által blokkolt” hiba kijavítása a Google Search Console-ban

5. Zárja le az előnyöket

Amikor bármilyen típusú hirdetést készít, ne feledje, hogy tagadhatatlanul énközpontú társadalomban élünk. Az ügyfelek nem azért vannak itt, hogy lássák, mennyire egyedi az Ön cége; csak azt a problémát akarják megoldani, amellyel szembesülnek. Röviden, azon gondolkodnak, hogyan tehetnék egyszerűbbé az életüket az Ön termékei vagy szolgáltatásai.

Ha bármilyen típusú Google hirdetést futtat, írja le a terméket és annak előnyeit. Az olvasónak tudnia kell, milyen előnyökkel járhat az Ön termékeinek vagy szolgáltatásainak használata után. Azonnal megveszik az ajánlatait, ha tudják, mibe kezdenek.

Nézzünk meg egy fantasztikus példát ennek az elvnek a működésére:

A fenti Google hirdetésszöveg-példákat tekintve láthatjuk, hogy az első promóció kizárólag arra összpontosít, hogy a vállalat milyen előnyöket biztosít ügyfeleinek. Felfedi, hogy megállapodásaik bármely felhatalmazott állatorvossal működnek, és beletartoznak a háziállatok esetleges genetikai betegségeibe. Garantálja, hogy egy kisállat örökre le van takarva, és az életkoruk sem számít.

De ha megnézzük a második hirdetést, az alapvetően nem ad információt a termékükről vagy szolgáltatásukról. A funkciók rendben vannak, beleértve az ihletforrást, és egy enyhe vágyat a gyors mozgásra. Az ábrázoláson látszik, hogy ennél a cégnél délre mennek a dolgok. A lehetséges előny az lesz, hogy az egyének kiválaszthatják kedvenceik számára a szükséges befogadást.

Ebből a példából könnyen láthatjuk azokat az információkat, amelyek leírják az ügyfelek összes előnyét, miután megvásárolták az Ön termékét vagy szolgáltatását. Ezért, amikor legközelebb PPC Google hirdetési kampányán dolgozik, vegye figyelembe a termékek és szolgáltatások előnyeit.

Összefoglalni

A hatékony hirdetésszöveg írása magában foglalja a találékonyság, az erős szövegírási készségek és a logikai információk kombinációját. Miután elolvasta a jó hirdetésszöveg megírásáról szóló szakértői útmutatót, most előnyben kell részesítenie a versenytársakat, amikor hatékony hirdetéseket hoz létre, amelyek magasabb megtérülést biztosítanak a befektetésen.

Ne feledje, hogy egy nagyszerű hirdetésszöveg összeállítása komoly energiát és gyakorlatot igényel. Mindazonáltal a fenti tippek követésével javíthatja PPC-kampánya jellegét.

Olvasni:  Átfogó útmutató egy startup finanszírozásához

Kulcs elvitelek

  • Az űr nem a legjobb szövetségesed. Csak néhány karaktert kell használnia ahhoz, hogy benyomást keltsen, és rávegye az ügyfeleket, hogy kattintsanak bármely hirdetési példányra.
  • A „lehetőség”, „eladások”, „megfizethető”, „legjobb” stb. olyan erős szavak, amelyeket a Google hirdetésszöveg létrehozása során használhatunk.
  • Lenyűgöző PPC-reklámszöveg írásának legjobb módja, ha elképzel egy ideális tartalomszemélyt a célközönségből.
  • A harmadik személy vagy a nyíltan formális beszéd nem képez hatékony Google-hirdetésmásolatot.
  • Próbáljon meg számokat és statisztikákat szerepeltetni, hogy hitelessé tegye PPC szövegírását. A közönség jobban megbízik benned, ha tudsz tényeket közölni.

GYIK

1. Mi a Google hirdetésszöveg példája?

Ha azon tűnődik, hogyan írjon Google hirdetésszöveget, keressen rá a „pepper content” kifejezésre a Google-on, és látnia kell a legjobb Google hirdetésszöveg példáját! A Google hirdetések szövegírása kihasználja a korlátozott helyet, és elmondja, mit keres az ügyfél. A Google hirdetésszöveg írásában nincs semmi gond. A következő példában a Pepper a „prémium tartalomstratégiák” megvalósításáról beszél, és pontosan ezt teszi. Nincs verés.

2. Hogyan írhatok hirdetést a Google hirdetésekhez?

A Google hirdetések szövegírása közvetlenül a célközönséghez szól. Célja, hogy rábírja őket arra a hirdetésre, és böngésszen a webhelyükön. Hatékony Google hirdetésszöveg írása:
– Értsd meg a közönségedet
– Emelje ki üzleti előnyeit és funkcióit
– Konkrét felhívás cselekvésre
– Legyen világos és közvetlen
– Kulcsszavak hozzáadása
– Írj szakszerűen

3. Segít a PPC a SEO-ban?

A közhiedelemmel ellentétben a PPC szövegírás közvetlenül nem segíti a SEO elérését. A keresőmotorok megpróbálják a legrelevánsabb válaszokat adni egy lekérdezésre. A cégek nem fizethetnek azért, hogy tartalmukat rangsorolják. A kattintásonkénti fizetés a fizetett hirdetéseken keresztül növeli a forgalmat. A marketingszakemberek optimalizált kulcsszavakat használnak annak biztosítására, hogy termékeik és szolgáltatásaik az organikus keresési eredmények előtt jelenjenek meg. A felhasználók rákattinthatnak a termékére, ha a PPC szövegírás megfelelő. Ha az emberek folyamatosan ki vannak téve a márkádnak, nagyobb valószínűséggel kattintanak rá.

Új publikációk:

Ajánlott