Hogyan adjunk beszédet a szöveghez tapasztalat vagy készség nélkül?

– Grant Fairley

Az írás mindenkitől elengedhetetlen feladat a szakmai életében.

De az a fizikai aktus, hogy valamit írunk, sokkal lassabb, mint az agy feldolgozási sebessége. Ez azt jelenti, hogy ésszerű mennyiségű időt veszítenek el a gondolkodás és az írás között.

A Speech to Text szoftver bemutatása

Szerencsére a technológia automatizálhatja a gondolkodás és az írás közötti időt. Létezik egy technológia, amely lehetővé teszi, hogy a kéz használata nélkül gépeljen. A technológia a Speech to Text szoftver. Ez a szoftver növeli a munka hatékonyságát és megakadályozza a csuklóproblémák kialakulását.

Áldás ez azoknak, akik nem tudják használni a kezüket, vagy diszlexiában szenvednek, és mozgássérültek.

Hogyan működik a beszédből szöveggé alakító szoftver?

Az olyan szoftverek, mint az Alexa, a Siri és a Google Assistant, megváltoztatták a gépelés működését ebben a világban. Az olyan iparágak, mint az egészségügy, az ügyfélszolgálat, az újságírás és még sokan mások, már most is a legjobban használják ki ezt a szoftvert. Hasonlóképpen, a szakemberek úgy találják, hogy az átiratok jobb módja a munka hatékony és eredményes elvégzésének.

Egyszerű szavakkal, a beszéd-szöveg szoftver „meghallgatja” a hangot, és szerkeszthető és szó szerinti átiratot fejleszt. A beszéd szöveggé szoftver teljes egészében egy automatikus beszédfelismerés rendszer. Több eszközön futó akusztikus és nyelvi összetevőket tartalmaz. A nyelvi komponens konvertálja a szavakat, az auditív komponens pedig a hangról gondoskodik.

Olvasni:  Hányan használják a Google-t 2024-ben? (Felhasználói statisztikák)

Ennek a technológiának az integrálása egy hang-szöveg konvertáló tovább növeli a hasznosságát azáltal, hogy lehetővé teszi a hatékony kétirányú kommunikációt.

Nő beszél a mikrofonon

Semmi sem közelítheti meg az emberi alapú átírási szolgáltatások minőségét és pontosságát. Ráadásul a beszédfelismerő motorok még nem tökéletesek. De a mesterséges intelligencia és az ASR technológiák együttmûködésével 100%-os pontosságra számíthatunk a jövõben.

A beszédből szöveggé szoftver használatának három fő előnye

Elmúltak azok az idők, amikor az ujját a billentyűzeten döngölte, hogy gyorsabban végezzen munkát. Ehelyett most már csak a hangjára van szüksége, hogy a legtöbbet hozza ki a beszédből – szöveggé alakító szoftver. Aminek előnyei a következők:

Növeli a hatékonyságot

Ha a lehető legjobban kihasználja az ilyen szoftvereket, jelentős különbséget fog látni munkája minőségében és hatékonyságában. Például a prezentációk készítése és a dokumentumok írása könnyebben kezelhetővé válik a megfelelő beszédszöveggé szoftverrel.

Időt spórol

A szoftverből adódó legnagyobb előny, ha több idő jut más dolgokra. Egyszerre több tétel írása nagy kihívást jelent. Egy beszéd-szöveg szoftver képes a legkorábban befejezni a dokumentumokat.

Segít bizonyos fogyatékkal élőknek

Azok a csapat tagjai, akik kézsérülésekkel, diszlexiával és egyéb akadálymentesítési problémákkal küzdenek, a legtöbbet hozhatják ki a szoftverből. Életükben a legtöbb feladatot csak a hangjukkal tudják elvégezni.

Tíz legjobb beszéddel szöveggé alakítható szoftver a piacon

Ha Ön olyan személy, akinek nincs tapasztalata a beszéd-szöveg használatában, az alábbiakban bemutatjuk a piacon elérhető legjobb beszéd-szöveg szoftveralkalmazásokat.

Murf.ai

Murf céloldal

A Murf.ai egy mesterséges intelligencia-kompatibilis SaaS-alapú beszédindítás. A Murf stúdióminőségű beszédhangokat biztosít, amelyek a szakemberek minden igényét kielégítik. Ezen kívül kínál valósághű szöveg – hangok beszédre ahol játszhat a hangmagassággal és a használt írásjelekkel. A Murf egy teljes állománykönyvtárat tartalmaz, amely több mint 15 nyelvet és különféle ékezeteket tartalmaz.

Olvasni:  A tagsági webhely árazása – Amit tudnia kell

Egy integrált nyelvtani szakemberrel is rendelkezik, amely képes megírni és szerkeszteni a tökéletes szkripteket. Erősen ajánlott eszköz kezdőknek, mivel a teljes tartalmat egyetlen platformon készítheti el és szerkesztheti. A Murf használatának legjobb része az, hogy nem kell professzionális hangművészt bérelnie vagy bonyolult felvevőberendezést használnia.

Dragon Professional egyéni

Sárkány profi egyéniség

A Dragon egy híres beszéd-szöveg szoftver. Az üzleti és professzionális íráshoz tervezett Dragon diktál és átír. A Deep Learning technológia a szoftverbe van beépítve, hogy automatikusan alkalmazkodjon a felhasználó hangjához és az őt körülvevő környezethez.

A Dragon azonnal hozzáadja a gyakori szavakat és kifejezéseket a rendszeréhez, hogy minimalizálja a szükséges javításokat. Ezenkívül a szoftver integrálható olyan üzleti alkalmazásokkal, mint a Microsoft Office, így kihangosítva dolgozhat.

Vidra

Vidra nyitóoldal

Hozzon létre gazdag Vidra-jegyzeteket találkozóihoz, interjúihoz és egyéb hangos beszélgetéseihez. Az Otter át tudja írni a lényeges megbeszéléseket, függetlenül attól, hogy milyen hosszúak. Az Otter rögzítheti ezeket a beszélgetéseket webböngészőkről, mobileszközökről és bármely Ön által választott eszközről. Az átírás valós időben és perceken belül elvégezhető az Otteren.

Google Dokumentumok Hangalapú gépelés

A legtöbb író naponta használja a Google Dokumentumokat. A Google Dokumentumok Hanggépelési eszköze egy hatékony diktálóeszköz. A hangos gépelés mellett több mint 100 hangparancshoz is hozzáférhet a dokumentum szerkesztéséhez vagy formázásához. A Google Dokumentumok hanggépelés használatának megkezdéséhez lépjen a Google Dokumentumok Eszközök részébe, és kattintson a Hangalapú gépelés lehetőségre.

A hangalapú gépelés engedélyezése a Google-dokumentumban:

  • Engedélyezze a hozzáférést a beépített vagy külső mikrofonjához
  • Nyissa meg azt a Google-dokumentumot, amelyen már dolgozott, vagy hozzon létre egy újat
  • Vigye a kurzort oda, ahová a szöveget hozzá szeretné adni
  • Kattintson az Eszközök elemre, és válassza a Hanggépelés lehetőséget
  • Kattintson a mikrofon ikonra, és kezdjen el beszélni
  • Beszéljen normál tempóban, és jegyezze fel az írásjeleket
  • Ha végzett, kattintson ismét a mikrofon ikonra a leállításhoz
Olvasni:  YouTube-hirdetések kezdőknek: Indítás és amp; YouTube videohirdetési kampány optimalizálása

SpeechTexter

SpeechTexter nyitóoldal

A SpeechTexter egy ingyenes többnyelvű beszéd-szöveg alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen dokumentumot átírjon a hangjával. Ez az alkalmazás 90%-os általános és 95%-os amerikai angol pontossággal rendelkezik. A SpeechTexter más nyelvű szavak megtanulására is használható. Az alkalmazás számos nyelve közül néhány a dán, a zulu, a lengyel és a bolgár.

Diktálás

Diktálás nyitóoldala

A diktálás egy online beszéd-szöveghez alkalmazás, amely e-mailek és egyéb dokumentumok írására használható. Ez az alkalmazás szövegszerkesztővel és rich text formázási lehetőségekkel rendelkezik. Speciális hangutasításokkal hangulatjeleket és különleges karaktereket adhat hozzá. Minden beírt szöveg a böngészőben tárolódik. Ezért soha semmi sem kerül feltöltésre más webhelyre.

Braina Pro

Braina nyitóoldala

A Braina Pro egy olyan alkalmazás, amely személyes és szakmai célokra használható. Bár a Braina ezen haladó verziója éves előfizetési díjjal érkezik, teljes hozzáférést biztosít a Braina összes funkciójához. A Braina Pro korlátozása az, hogy csak Windows rendszeren működik. Az alkalmazás azonban beállíthat ébresztéseket, zenét játszhat le és e-könyveket olvashat egyéni hangutasításokkal.

IBM Watson beszéd szöveggé

IBM Watson Speech to Text nyitóoldal

Az IBM Watson Speech to Text egy mesterséges intelligencia által vezérelt beszéd-szöveg szoftver, amely fejlett beszédfelismerési és átírási megoldásokat kínál. Valós időben képes átírni és több hangfájlt is lefordítani. Ezenkívül használhatja az intelligens formázást a szoftveren. Bár drága, a kifizetett átalány összegét megéri a funkciók.

Rev.ai

Rev.ai nyitóoldal

A Rev.ai egy élő streaming alkalmazás, amelyet a világ legjobb API-ja hajt. Szórakoztató- és médiavállalatok és oktatási intézmények ezt a szoftvert használják tartalmaik élő közvetítésére. Angol modelljük minden hangsúlyt lefed további ár nélkül. A Rev.ai hamarosan további nyelvekkel bővíti a szoftvert.

Olvasni:  A projektmenedzsment folyamat kisvállalkozási webprojektekhez

Microsoft Azure

Microsoft Azure egy csúcstechnológiás szoftver, amely több mint 85 nyelvet és annak változatait támogatja a világon. A szoftver mögött a legjobb technológiai szolgáltatások állnak, amelyek más Microsoft alkalmazásokat is kezelnek. Adott szavak hozzáadásával javíthatja a tartományspecifikus szavakat tartalmazó adatbázisukat.

Az Azure további adatbiztonsági rétegeket biztosít felhasználóinak. HIPAA, ISO, FedRAMP és mások tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezenkívül az Ön adatai soha nem kerülnek tárolásra. Csak Ön tekintheti meg vagy törölheti az adatokat bármikor.

Beszéd lezárása – szöveggé szoftver

Az automatizálásnak ebben a korában előnyös olyan új technológiák alkalmazása, amelyek növelhetik a hatékonyságot és a munka minőségét. A fent említett alkalmazások egyike sem igényel további szakértelmet vagy készségeket a használatukhoz. Ehelyett a beszéd-szöveg-szöveg szoftver használatának megtanulásával időt takaríthat meg, és megadhatja a kezeinek a megérdemelt pihenést.

Új publikációk:

Ajánlott