Hogyan adjunk hozzá Instagram boltot 2024-ben: Az e-kereskedelmi üzlet integrálása az Instagramba

Instagram üzletet szeretne létrehozni e-kereskedelmi vállalkozása számára, de nem tudja, hogyan tegyen? Jó helyre jöttél.

Az Instagram szerint 130 millió felhasználó havonta koppintson a vásárlási bejegyzésekre a platformon, hogy többet tudjon meg a termékekről. És olyan vállalkozások, amelyek termékcímkéket tartalmaznak bejegyzéseiken, tekercseiken vagy történeteiken 37 százalékkal több eladás.

Egyszerűen fogalmazva, az e-kereskedelmi üzletének az Instagrammal való integrálása megváltoztathatja vállalkozását. A jó hír az, hogy a folyamat nem bonyolult.

Ebből az útmutatóból megtudhatja, hogyan hozhat létre Instagram-áruházat nyolc egyszerű lépésben.

A következőkre térünk ki:

Mi az az Instagram bolt?

Az Instagram bolt egy digitális kirakat, amely lehetővé teszi termékkatalógusának és Instagram-profiljának összekapcsolását. Lehetővé teszi termékeinek népszerűsítését és értékesítését az embereknek közvetlenül az Instagramon.

Miután hozzáadott egy boltot az Instagramhoz a termékkatalógus és a platform összekapcsolásával, beszúrhat vásárolható címkéket a bejegyzéseibe, tekercseibe, videóiba és történeteibe. Többképes bejegyzésenként vagy körhintaonként legfeljebb 20, videónként pedig legfeljebb 30 termék szerepelhet.

Az emberek ezután a címkékre kattintva további információkat kaphatnak a termékről, és megvásárolhatják azt akár az Ön e-kereskedelmi webhelyén, akár közvetlenül az alkalmazáson belül.

Egy különleges Shop megtekintése gomb az Instagram-profilján is megjelenik (lásd az alábbi példát). Az ügyfelek a gombra kattintva böngészhetik a teljes termékkatalógust közvetlenül az alkalmazásban.

Az e-kereskedelmi áruház és az Instagram integrálásának előnyei

Íme néhány fő előnye az e-kereskedelmi vállalkozásának az Instagrammal való integrálásának.

Leegyszerűsíti a vásárlási folyamatot

Amint már említettük, az Instagram-áruház lehetővé teszi, hogy megvásárolható címkéket helyezzen el bejegyzéseibe, tekercsjeibe, videóiba és történeteibe. Egy egyszerű koppintással a címkékre az ügyfelek egy oldalra jutnak, ahol megtekinthetik a termék részleteit, például:

 • Név.
 • Leírás.
 • Képek.
 • Ár.
 • Kapcsolódó termékek.

A termékoldalon egy mentési ikon is található, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy elmentsék a terméket későbbi megtekintés céljából.

Olvasni:  Hamarosan érkezik a WordPress 5.9: Jellemzők és amp; U...

Ha az ügyfél készen áll a vásárlásra, egy másik egyszerű koppintással az Ön e-kereskedelmi webhelyére jut a vásárlás befejezéséhez. Az ügyfelek az alkalmazáson belüli vásárlást is végrehajthatják az Instagram fizetési funkcióján keresztül, amely jelenleg csak az Egyesült Államokban működő vállalkozások számára érhető el.

Röviden: az Instagram-üzlet rövidebb és egyszerűbb vásárlási élményt biztosít ügyfelei számára, és növelheti a konverziós arányt.

Továbbra is reklámozhatja és forgalmazhatja termékeit az Instagramon bolt nélkül. Az ügyfelek vásárlási folyamata azonban közel sem lesz olyan zökkenőmentes, mint egy integrált e-kereskedelmi üzlettel rendelkező profil esetében.

Ennek egyik oka az, hogy az Instagram nem engedélyezi a kattintható hivatkozásokat a bejegyzések leírásában. Tegyük fel, hogy egy Instagram-bejegyzésen keresztül szeretne reklámozni egy bizonyos terméket az e-kereskedelmi üzletéből. Utasítania kell az érdeklődő ügyfeleket, hogy először menjenek az ön életrajzához, majd kattintson egy linkre, hogy megtekinthesse és megvásárolhassa a terméket a webhelyén.

Ez extra súrlódást okoz a vásárlási folyamatban. Útközben sok potenciális ügyfelet veszíthet el. Az e-kereskedelmi áruház és az Instagram integrálása segíthet elkerülni mindezt.

Márkaismertséget teremt

Az Instagram a világ egyik legnagyobb közösségi média platformja, több mint havi kétmilliárd aktív felhasználó.

Az Instagram Shopping beállításával hozzáférhet ehhez a széles felhasználói bázishoz, és növelheti márkája ismertségét. Segítségével kiterjesztheti elérését a meglévő ügyfélkörén túl.

Lehetővé teszi a termékek hatékonyabb bemutatását

Az Instagram más közösségi média platformokhoz, például a Twitterhez és a Facebookhoz képest rendkívül vizuális. Valójában a szolgáltatás a fényképek és videók megosztására épül és optimalizált.

Az e-kereskedelmi áruház és az Instagram integrálásával kihasználhatja a platform kiváló kép- és videómegosztó funkcióit, hogy tetszetős módon mutassa be termékeit, beleértve a lenyűgöző képeket és videókat.

Ezzel nemcsak új ügyfeleket vonzhat, hanem a meglévő ügyfelekből is többet konvertálhat.

Hogyan hozz létre egy Instagram áruházat

1. Győződjön meg arról, hogy vállalkozása megfelel az Instagram Shopping jogosultsági követelményeinek.
2. Frissítsen az Instagram legújabb verziójára.
3. Alakítsa át személyes fiókját üzleti fiókká.
4. Csatlakozzon egy Facebook üzleti fiókhoz.
5. Állítsa be üzletét és termékkatalógusát.
6. Nyújtsa be fiókját jóváhagyásra.
7. Aktiválja az Instagram Shopping funkcióit.
8. Kezdje el a termékek címkézését és értékesítését az Instagramon.

Most, hogy tudja, hogy egy Instagram-áruház milyen előnyökkel járhat vállalkozása számára, itt az ideje, hogy létrehozzon egyet. Kövesse ezt a lépésről lépésre szóló útmutatót, hogy zökkenőmentesen adjon hozzá egy boltot az Instagramhoz.

1. Győződjön meg arról, hogy vállalkozása megfelel az Instagram Shopping jogosultsági követelményeinek

Van néhány jogosultsági feltétel, amelyeket teljesítenie kell, mielőtt integrálhatja e-kereskedelmi üzletét az Instagrammal. Tartalmazzák:

 • Vállalkozásának támogatott piacon kell lennie (lásd alább a jogosult országok listáját).
 • Önnek megfelelő fizikai terméket (és nem szolgáltatásokat) kell értékesítenie.
 • Vállalkozásának meg kell felelnie az Instagram kereskedelmi szabályzatának.
 • Önnek kell birtokolnia a webhely domainjét, amelyről értékesíteni kíván.
Olvasni:  Hogyan fejlődik az Ügyfélúttérkép: Útmutató a közös piacszervezésekhez

2. Frissítsen az Instagram legújabb verziójára

Ezután frissítse Instagram alkalmazását a legújabb verzióra.

Ha nem biztos abban, hogy a legújabb verzióval rendelkezik-e, keresse fel bármelyik ismert online márkát, amely rendelkezik Instagram-áruházzal. Ha nem lát semmilyen vásárlási címkét a bejegyzésein, a tekercseken, a videókon vagy a történeteken, az azt jelenti, hogy valószínűleg az alkalmazás elavult verzióját használja, és frissítenie kell.

Alternatív megoldásként egyszerűen felkeresheti az App Store-t vagy a Google Playt, és megnézheti, hogy van-e felszólítás az alkalmazás frissítésére egy újabb verzióra.

3. Alakítsa át személyes fiókját üzleti fiókká

Instagram üzletet csak Instagram üzleti fiókban hozhat létre. Tehát, ha jelenleg van személyes fiókja, először át kell alakítania üzleti fiókká.

Ehhez:

1. Nyissa meg a profilját, és nyissa meg a menüt a jobb felső sarokban található háromsoros ikon megérintésével.

2. Navigáljon ide Beállítások és adatvédelem > Számla típusa és eszközök > Váltson professzionális fiókra.

3. Kövesse a kapott utasításokat a váltáshoz.

Új szakmai fiókot is hozzáadhat a megfelelő prompt kiválasztásával.

Ha nincs Instagram-fiókja, az Instagram alkalmazás letöltése után nyithat fiókot.

4. Csatlakozzon egy Facebook üzleti fiókhoz

Instagram áruház létrehozásához nincs szükség Facebook üzleti oldalra. De összekapcsolhatja a két platformot, ha azt szeretné, hogy mindkettő része legyen üzleti stratégiájának.

Ehhez:

 1. Nyissa meg Instagram-profilját, és kattintson a gombra Profil szerkesztése gombot, majd Nyilvános üzleti információk.
 2. Válassza ki oldal majd válassza ki azt a Facebook-oldalt, amelyhez csatlakozni szeretne.
 3. Kiválaszthatja egy új Facebook-oldal létrehozásának lehetőségét is.

5. Állítsa be üzletét, és töltse be termékkatalógusát

A következő lépés egy üzlet létrehozása a Commerce Manager segítségével – a Meta Business Manager eszközkészletével –, majd betölti a termékkatalógust.

Mielőtt elkezdené, össze kell kapcsolnia Instagram üzleti fiókját és bármely Facebook-oldalát, amelyet tovább szeretne értékesíteni a Meta Business Managerrel.

Az üzlet beállítása a Commerce Managerben:

 1. Menj Hozd létre a boltodat és kövesse az utasításokat.
 2. Válassza ki, hogyan szeretné, hogy ügyfelei kijelentkezzenek – az e-kereskedelmi webhelyén, a Facebookon vagy az Instagramon, vagy közvetlen üzenetben.
 3. Alatt Válasszon értékesítési csatornákat, válassza ki Instagram üzleti fiókját. Ha Facebook üzleten keresztül is szeretne értékesíteni, válassza ki Facebook üzleti oldalát, vagy hozzon létre egy új oldalt.
Olvasni:  A 4 legnagyobb e-kereskedelmi kihívás leküzdése

A következő rész egy termékkatalógus feltöltése. Ez alapvetően az összes megvásárolható termék listája vagy adatbázisa.

Ha üzletét harmadik fél e-kereskedelmi platformjára, például a WooCommerce-re, a Shopifyra vagy a BigCommerce-re építette, termékkatalógusát importálhatja a partnerplatformnak a Commerce Managerrel való szinkronizálásával. Továbbra is kezelheti termékeit partnerplatformján. A tételek módosításai vagy frissítései automatikusan szinkronizálódnak.

Ha egy partner e-kereskedelmi platformjának szinkronizálásával szeretne elemeket importálni, válassza a lehetőséget Partner platform szinkronizálása a jobb oldalon Hozd létre a boltodat oldalon. Kövesse a partnere webhelyére mutató hivatkozást, majd kövesse a megadott lépéseket a beállítás befejezéséhez.

Ha még nem tárolja tételeit harmadik fél platformján, akkor másként kell hozzáadnia a tételeket a termékkatalógushoz. A három lehetőséged a következő:

 1. Termékeinek egyenkénti manuális feltöltése.
 2. Táblázat vagy XML-elemek feltöltése az elemek tömeges hozzáadásához.
 3. Termékek hozzáadása a Meta Pixel (korábbi nevén Facebook Pixel) segítségével.

A legjobb megoldás számos tényezőtől függ, beleértve a készlet típusát és méretét, valamint a készletinformációk változásának gyakoriságát.

6. Küldje be fiókját jóváhagyásra

Miután beállította az üzletet, és betöltötte a termékkatalógust, a következő lépés az, hogy elküldi fiókját jóváhagyásra, hogy hivatalosan is elkezdhesse az értékesítést az Instagramon.

Instagram-üzleti profiljában lépjen a következőre: Menü > Beállítások > Iratkozzon fel vásárlásra. Kövesse az utasításokat, és küldje be fiókját felülvizsgálatra.

Több napig is eltarthat, amíg az Instagram felülvizsgálja és jóváhagyja fiókját. Azonban nyomon követheti jóváhagyási állapotát, ha felkeresi a következőt: Bevásárlás ban ben Beállítások.

7. Aktiválja az Instagram Shopping funkcióit

Ha az Instagram jóváhagyja a fiókodat, értesítést kapsz. A következő lépés a vásárlási funkciók aktiválása. Íme a követendő lépések:

 1. Lépjen a profiljába, és érintse meg a háromsoros menü ikont.
 2. Választ Beállítások és adatvédelem > Üzleti > Bevásárlás.
 3. Válassza ki a fiókjához kapcsolni kívánt termékkatalógust.
 4. Válassza ki Kész a változtatások mentéséhez.

8. Kezdje el a termékek címkézését és értékesítését az Instagramon

Instagram-üzlete készen áll, és használatra kész. Mostantól vásárolható címkéket is használhat a tartalmain, amelyekre kattintva az emberek megvásárolhatják termékeit.

Vásárolható bejegyzések, tekercsek, videók vagy történetek létrehozásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Kattintson a + gombra az Instagram kezdőlapján.
 2. Töltsd fel a médiát, majd írd be a megosztani kívánt termékinformációkat, valamint egy cselekvésre ösztönzést (CTA).
 3. Kattintson a Címke termékek gomb.
  1. Képek és videók esetén válassza ki azt a helyet, ahol meg szeretné jeleníteni a címkét, majd a keresősáv segítségével keresse meg és válassza ki a terméket a katalógusából.
  2. Az Instagram-történetek és tekercsek esetében a katalóguskeresés azonnal megjelenik, miután megnyomta a gombot Címke termékek gombot, amelyből aztán megkeresheti és kiválaszthatja a címkézni kívánt termékeket.
 4. Koppintson a Kész majd megosztani. A bejegyzésed már elérhető.

Hogyan reklámozd termékeidet és tárold az Instagramon

Az Instagram-bolt hozzáadása csak az első lépés a termékeinek a platformon történő értékesítése és az e-kereskedelmi üzletág bővítése felé. Mielőtt az emberek elkezdhetnének vásárolni, meg kell találniuk az Ön üzletét és termékeit.

Olvasni:  Hogyan javítják a közösségi média menedzsment eszközök a közösségi médiát

Szerencsére van néhány egyszerű, de hatékony lépés, amellyel felhívhatja az emberek figyelmét az Instagram-üzletében lévő termékekre, és meg akarja őket vásárolni.

Íme néhány, amit érdemes megvizsgálni.

Használj hashtageket

Az Instagram-felhasználók gyakran használnak hashtageket az őket érdeklő tartalom vagy termék keresésére.

Ha hashtageket helyez el a bejegyzéseibe, könnyebben megtalálhatja termékeit, és még szélesebb közönséget érhet el. Használhat a termékére vagy márkájára jellemző hashtageket.

Az alábbi példában ez a vállalkozás tulajdonosa több egymással összefüggő hashtaget is elhelyezett egy vásárolható Instagram-bejegyzésben. A bejegyzés megjelenhet azon Instagram-felhasználók találatai között, akik a kiemelt hashtagek bármelyikével keresnek egy terméket.

Ezenkívül a megfelelő hashtagek segíthetnek eljutni az Instagram Felfedezés oldalára is, amely a felhasználók több mint 50 százaléka látogassa meg havonta az Instagram szerint. Ha boltja és termékei megjelennek a Felfedezés oldalon, az tovább növelheti márkájának ismertségét.

Futtasson célzott Instagram-hirdetéseket

A digitális hirdetések egyszerű és rendkívül hatékony módot kínálnak a termékek megcélzott közönség számára történő népszerűsítésére. Hirdetéseit érdeklődés, viselkedés, sőt demográfiai adatok alapján is célozhatja, hogy elérje a megfelelő embereket.

A hashtagokhoz hasonlóan a hirdetések a potenciális ügyfelek Instagram-hírcsatornái mellett a Felfedezés oldalain is megjelenhetnek.

Együttműködés az influencerekkel

A szponzorált tartalom létrehozása érdekében az influencerekkel való partnerség egy másik nagyszerű módja annak, hogy reklámozza termékeit, és még szélesebb közönséget érjen el. Az influencer egyszerűen olyan valaki, akinek nagy és aktív közönsége van, aki megbízik vagy értékeli ennek a személynek a véleményét.

Mindazonáltal nem minden befolyásoló megfelelő a termékeihez vagy márkájához, ezért először járjon el a kellő körültekintéssel. Győződjön meg arról, hogy a befolyásolók, akikkel együtt dolgozik, valóban igazodnak a termékéhez vagy márkájához.

Utolsó gondolatok: Hogyan hozzunk létre Instagram-áruházat 2024-ben

Remélhetőleg ez a cikk megmutatta, milyen egyszerű az Instagram-áruház létrehozása.

Kövesse az általunk felvázolt lépéseket egy Instagram-üzlet hozzáadásához a profiljához, és elérje az Instagram-felhasználók széles közönségét, akik az Önéhez hasonló termékeket keresnek, vagy érdeklődhetnek iránta.

Eközben, ha megbízható felügyelt tárhelypartnert keres e-kereskedelmi üzletéhez, feltétlenül tekintse meg a Hostinger menedzselt tárhelycsomagjait.

A gyors betöltési időkkel, a megbízható üzemidővel és a hét minden napján 24 órában elérhető támogatással biztosítjuk, hogy e-kereskedelmi áruháza mindig üzemképes legyen. Így más fontos műveletekre összpontosíthat, például Instagram-tartalmainak kurzusára és optimalizálására, hogy az értékesítést és az e-kereskedelmi vállalkozását a következő szintre emelje.

Tekintse meg e-kereskedelmi tárhely-terveinket, hogy elkezdhesse még ma.

Új publikációk:

Ajánlott