Hogyan alakítsuk ki a videómarketinget 2024-ben

A vállalkozóknak figyelemfelkeltő tartalom segítségével kell eljuttatniuk márkaüzeneteiket. Ennek ellenére videókat kell használniuk, hogy reklámozzák és tájékoztassák leendő ügyfeleiket termékeikről és szolgáltatásaikról. A videómarketing lehetővé teszi számukra, hogy közönségük oktatásával fokozzák a közösségi média csatornáik iránti elkötelezettséget.

Ezenkívül nincs szükségük professzionális felvételi és szerkesztési ismeretekre ahhoz, hogy sikeres videókat készítsenek. Mindaddig, amíg világos üzeneteket tartalmaznak az egyes videotartalmakon, arra ösztönzi a potenciális ügyfeleket, hogy vásárolják meg termékeit és szolgáltatásait.

Ebből a cikkből megtudhat hat biztos stratégiát a hatékony videotartalom előállításához 2022-ben.

Értsd meg a közönségedet

Fehér papírra író személy

A potenciális ügyfelek igényeinek megértése lehetővé teszi szervezete számára, hogy videómarketing-erőfeszítéseit a célközönségére összpontosítsa. Ez a stratégia értékes betekintést nyújt a kielégítetlen piaci igényekbe, és növeli piacképességét.

A közönség jobb megértéséhez meg kell képzelnie az ideális vásárlókat, hogy kialakíthassa a vásárlói személyiséget. Ez az összetevő áll majd a videómarketing-kampány középpontjában, és meghatározza az elkészítendő tartalom stratégiáját.

Miután meghatároztad a közönségedről alkotott világos jövőképet, megérted, mit néznek szívesebben, és mit tanulnak a videóidból. A célpiac megértése segít meglévő termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztésében, hogy azok jobban megfeleljenek az igényeiknek.

Ahogy videót hozol létre Youtube hirdetési ötletek, meg kell győződnie arról, hogy minden, amit filmez és feltölt, a vásárló személyéhez szóljon. Videótartalmának meg kell válaszolnia a kérdéseiket, és meg kell oldania a fájdalmas pontjaikat, hogy kapcsolatot alakíthassanak ki a márkával. Ezenkívül értékelnie kell ezt a személyt, mivel ideális vásárlói preferenciái megváltoznak.

Olvasni:  89 blogrésötlet (és hogyan válasszuk ki a megfelelőt)

Válasszon ki egy platformot

Ha még soha nem használt videót a közösségi média platformjain, akkor azokat kell kiválasztania, ahol már létrehozta a vonzó közösséget. Alternatív megoldásként értékelnie kell, hogy az egyes csatornák mit kínálnak, és milyen videódimenziók jeleníthetők meg.

Ez a stratégia kulcsfontosságú, mert ha újra akarja rendelni videóit, a kiegészítő platformok megfelelhetnek az Ön igényeinek. Ahogy a különböző közösségimédia-csatornák bővítik szolgáltatásaikat, nehézségekbe ütközhet annak meghatározása, hogy milyen típusú videotartalmat engedélyeznek.

Például, ha használni szeretné a Facebookot, tudnia kell, hogy ezek lehetővé teszik a fekvő és álló videofeedeket és az élő közvetítéseket. Az Instagramon lehetővé teszik hosszú formátumú tartalom előállítását az Instagram TV-n (IGTV) és rövid formátumú tartalmakat a tekercseken keresztül.

Ha YouTube-ot használsz, fontold meg a lehetőséget vásároljon olcsó youtube-nézeteket a platformon folyó nagy verseny miatt. Ez segíthet elérni céljait, és gyorsabban bővítheti csatornáját.

Válassza ki a videó típusait

Férfi fejhallgatóval

Mivel sokféle videó létezik, óvatosnak kell lennie, amikor kiválaszt egyet. A márkaidentitást kiemelő videó típusának meghatározása létfontosságú folyamat. Ennek ellenére fel kell mérnie, hogy a videótípusok támogatják-e kulcsfontosságú marketingcéljait, mivel nem minden videó egyforma.

Az egyik lehetőség a videóba, hogy oktatási tartalmat is tartalmazzon. Ez a típus tájékoztató jellegű, és segíthet az új ügyfelek márkaismertségének fejlesztésében és bevonja a közönségét. Ezen túlmenően ezt a tartalmat arra is használhatja, hogy útmutatókat és tippeket biztosítson meglévő fogyasztói számára, hogy a lehető legjobbat hozza ki termékeiből.

Ezenkívül létrehozhat kulisszák mögötti (BTS) tartalmat, hogy közössége felügyelhesse az ismert vállalati műveleteket és alkalmazottakat. Alternatív megoldásként meghívhat meghívott előadókat interjúkra a márka hitelességének biztosítása érdekében. Ezenkívül megpróbálhat beszámoló videókat készíteni a legelégedettebb ügyfeleitől, hogy társadalmi bizonyítékot nyújtson márkájának.

Olvasni:  Mi az a CMS, és hogyan lehet a marketingesek hasznára?

Vázolja fel a tartalomgyártást

Egy hatékony videótartalom-előállítási terv hosszú távon időt és pénzt takaríthat meg a szervezet számára. Akár a hagyományos toll-papír módszerrel, akár folyamatábrával készít vázlatot, meg kell határoznia, hogyan készítse el videóit. E stratégia nélkül nem tud egyértelmű üzenetet eljuttatni nézőihez, és elveszítheti feliratkozóit.

Másrészt, ha van elegendő pénzed, kiszervezhetsz egy videógyártó ügynökséget, amely segít a videókészítésben. A folyamat hitelesebbé tétele érdekében azonban feladatokat is delegálhat házon belüli alkalmazottaira. Ezzel meg kell írnia a forgatókönyvet, meg kell határoznia a szükséges felszerelést, és meg kell terveznie a forgatást az optimális forgatás érdekében.

Egy másik dolog, amit figyelembe kell vennie a videókészítés során, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a használni kívánt zene licenccel rendelkezik a vállalat számára. Ezután alternatív módokat kell találnia a tevékenység módosítására, mivel problémákat talál a folyamat során. Ez lehetővé teszi, hogy készenléti terveket készítsen egy átfogó videótartalom-projekt összeállítására tett első erőfeszítései során.

A legjobb eredmény érdekében használja az Explainer videó céget!

Határozza meg a videómarketing céljait

Személy, aki kamerát tart

Minden közösségi média marketing kampánynak világosan meghatározott célokkal kell rendelkeznie. Ehhez a folyamathoz meg kell határoznod, hogy mit szeretnél elérni a videóiddal egy adott időszakban. Ezenkívül kategorizálnia kell, hogy videói hol esnek a marketingcsatornában, hogy biztosítsák hatékonyságukat.

Ha kezdő vagy a videótartalom-marketingben, akkor elérhető célokat kell kidolgoznod, hogy megelőzd csapatod túlterheltségét. Célként például a márkaismertséget választhatja. E cél elérése érdekében olyan videókat kell készítenie, amelyek bemutatják termékeit és szolgáltatásait, vagy bepillantást nyújtanak a közönségnek szervezeti kultúrájába.

Egy másik megfontolandó online videomarketing stratégiai cél a webhely forgalmának növelése. E cél eléréséhez rövid videók létrehozásával optimalizálnia kell a videó nyitóoldalát, ami segíthet fenntartani a nézők figyelmét.

Olvasni:  Hogyan lehet növelni a WooCommerce webhely sebességét és Kerülje a lassú lekérdezéseket

Fontos, hogy értékelnie kell webhelye sebességét, hogy gyorsabb videóbetöltési időt biztosítson, így megakadályozhatja, hogy a nézők elhagyják oldalait.

A metrikák elemzése

A videómarketing-stratégia kialakításának utolsó lépése a mutatók elemzését igényli. Ez a taktika lehetővé teszi, hogy értékelje az egyes videók teljesítményét a kapcsolódó statisztikák alapján. Ennek eredményeként felmérheti a megtekintések számát, a nézési időt és a közönség elköteleződését.

A folyamat során korábban kiválasztott közösségi média platformtól függően ellenőriznie kell a videóelemzést ezen a csatornán.

A videók sikerének értékelésére használt mérőszámoknak meg kell egyeznie az elején kitűzött célokkal. Ha például növelni szeretné a márkaismertséget, ellenőriznie kell a linkekre leadott kattintásokat, hogy elemezhesse azok hatékonyságát.

Kulcs elvitel

Vállalkozástulajdonosként a közösségi média platformjait kell használnia olyan videotartalom megosztására, amely lehetővé teszi, hogy tájékoztassa közönségét termékeiről. Ennek ellenére meg kell fontolnia ennek a hat stratégiának a követését, hogy biztosítsa videós marketingkampányainak sikerét.

Ön viszont arra biztatja nézőit, hogy továbbra is nézzék tartalmait, ami arra ösztönzi őket, hogy többet vásároljanak a márkájából.

Új publikációk:

Ajánlott