Hogyan állapítható meg, hogy a Roomba tölt?

Ha szeretné felporszívózni a padlót, és nincs rá ideje, hogy kézzel végezze el, bízhat az iRobot Roomba robotporszívójában. Érzékelők segítségével navigálnak és tisztítják meg otthona padlóját. Ahhoz, hogy ez a segédeszköz teljesen működőképes maradjon, időnként fel kell töltenie, és kissé megterhelő lehet, ha nem tudja felismerni a robot által adott fényjelzéseket.

Ebben a cikkben meg fogjuk könnyíteni az életét azzal, hogy elmondjuk, hogyan állapíthatja meg, hogy a Roomba tölt-e, hogy gyorsabban végezze el munkáját.

Töltési jelzések

A Roomba autonóm porszívó újratölthető lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amely alig több mint egy órán át üzemel. A különböző Roomba modelleknél a töltés, a teljes töltés, a részleges töltés, az alacsony akkumulátor és az akkumulátor hiánya jelzőfénye különbözik. Azoknál a modelleknél, amelyek töltés közben nem mutatnak jelzőfényt, megnyomhatja a Tisztítás gombot gombot a Roomba robotporszívó tetején. A fény színe segíthet megérteni a Roomba aktuális töltési fázisát.

Azon modellek esetében, amelyek különböző jelzőlámpákat mutatnak, az alábbi táblázat segít megérteni a Roomba különböző jelzőlámpáinak jelentését:

Roomba sorozat Töltés fény Részlegesen feltöltött fény Teljesen feltöltve fény Nincs elem fény Alacsony akkumulátor fény
Roomba 500 sorozat Villogó borostyánsárga (4 másodpercenként) Borostyán Zöld Villogó borostyán Piros
Roomba 600 sorozat Villogó borostyánsárga (4 másodpercenként) Borostyán Zöld Villogó borostyán Piros
Roomba 700 sorozat Villogó borostyánsárga (kezdetben csak 60 másodpercig) Zöld Piros Piros
Roomba 800 sorozat Villogó borostyánsárga (kezdetben csak 60 másodpercig) Zöld Piros Piros
Roomba 900 sorozat Villogó borostyánsárga (kezdetben csak 60 másodpercig) Zöld Piros Piros
i3 és i3+ Pulzáló fehér fehér Piros Villogó borostyán
i7 és i7+ Pulzáló fehér fehér Piros Villogó borostyán

Töltési állapot az alkalmazásban

Az akkumulátor állapotát az iRobot otthoni alkalmazáson keresztül is ellenőrizheti, amely egyértelműen jelzi, hogy Roomba porszívója töltési módban van:

  • Az iRobot otthoni alkalmazás jobb felső sarkában található akkumulátor ikon jelzi az akkumulátor aktuális állapotát.
  • Megjelenik az iRobot Home alkalmazás TISZTÍTÁS képernyője Tisztításra kész. Töltés ha az akkumulátor részlegesen fel van töltve.
  • Megjelenik az iRobot Home alkalmazás TISZTÍTÁS képernyője Tisztításra kész. Teljesen feltöltve amikor az akkumulátor teljesen fel van töltve.
Olvasni:  Hogyan indítsunk el egy WordPress blogot a nulláról

Az iRobot otthoni alkalmazás ezen jelzései alapján gyorsan megtudhatja Roomba robotporszívójának töltési állapotát.

A töltés időtartama

Megnyomhatja a Dock gomb nevű otthoni ikont a Roombán, vagy a gomb megnyomásával Tiszta az iRobot otthoni alkalmazáson, és a Home Base dokkolóba indul, hogy töltse. Hagyja, hogy a Roomba robot megszakítás nélkül befejezze a tisztítási ciklusát. A Roomba akkor sem hagyja el a Home Base-t, ha a szemetes tele van. A szemetes eltávolításával és kiürítésével a Roomba elindíthatja vagy folytathatja a tisztítási ciklust.

A Roomba porszívót mindig tartsa a Home Base-en, hogy bármikor készen álljon a tisztításra. A teljes töltés időtartama legalább két óra. A Roomba akkumulátorát is hatékonyan tudja tartani, ha hamisítványok helyett csak az iRobot által biztosított lítium-ion akkumulátort használja.

Új publikációk:

Ajánlott