Hogyan állítsd be az eseménynaptárt a WooCommerce számára, hogy jegyeket árusíts az online áruházadban

A közvetlen vásárlói interakció elősegíti a márkahűséget. Az ügyfelek végül is személyes és valós idejű kapcsolatra vágynak. Mint ilyenek, az események – offline és online egyaránt – létfontosságú szerepet játszanak abban, hogy segítsenek az e-kereskedelmi vállalkozásoknak ügyfélkapcsolatok kiépítésében és bevételszerzésben.

Freeman szerint 2024-as bizalmi jelentésaz ügyfelek 77 százaléka jobban bízik egy márkában élő eseményen való részvétel után.

A virtuális események szervezése azonban logisztikai rémálom lehet. Ki kell választania az ideális dátumot, platformot és marketingcsatornákat az eseményhez.

A jegyeladások és a látogatottság menedzselése újabb fejtörést okozhat. A technológia fejlődésével minden eddiginél több jegyet adnak el online. Hogyan teheti a lehető legzökkenőmentesebbé az online jegyértékesítés folyamatát – mind az ügyfél, mind a vállalkozása számára?

Ha WooCommerce üzletet üzemeltet, az Eseménynaptár a válasz. Val vel Az Eseménynaptár bővítményaz események percek alatt létrehozhatók és elindíthatók.

Itt megmutatjuk, hogyan állíthatja be az Eseménynaptár bővítményt, valamint hogyan hozhat létre és értékesíthet jegyeket a Rendezvényjegyek Plusz.

Merüljünk el.

Mi az az Eseménynaptár bővítmény?

A több mint ötmillió webhelyet működtető WooCommerce egy hatékony e-kereskedelmi kiegészítő, amelyet aligha kell bemutatni. Ez a népszerű bővítmény számos lehetőséggel rendelkezik az online áruház beállításához és bővítéséhez.

A WooCommerce egy címke alapú rendszert használ, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyen megtalálják a termékeket az Ön üzletében. Hasznos készlet- és rendeléskezelési funkciókkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az alacsony készletek és a rendelési folyamatok nyomon követését.

Ha ki szeretné terjeszteni a WooCommerce funkcionalitását, és virtuális eseményeket szeretne rendezni, az Eseménynaptár termékek (azaz az Eseménynaptár és az Eseményjegyek) a legjobb választás.

Az Eseménynaptár beépülő modul egy népszerű eszköz, amellyel a vállalkozások tulajdonosai eseményeket hozhatnak létre, tervezhetnek és kezelhetnek WordPress-webhelyeiken.

Olvasni:  Proxy Empire Review 2024 & 10% kedvezmény kupon!

Ingyenes és prémium verziói nagyszerű szolgáltatásokat kínálnak, többek között:

  • Nagymértékben testreszabható naptárkészítés: Lehetővé teszi, hogy pontosan olyan naptárt hozzon létre, amely a legjobban reprezentálja márkáját.
  • Ismétlődő események: Az Eseménynaptár bővítmény rendelkezik az ismétlődő események mentésének képessége, levezetve a stresszt az eseménykezelésből.
  • Zökkenőmentes integrációját harmadik féltől származó eszközökkel: Importálhat eseményeket külső naptárakból (pl. Google Calendar és iCalendar), és a felhasználók előfizethetnek az eseményfrissítésekre.

Az Eseménynaptár és a WooCommerce áruház használatának előnyei

A több mint 800 000 telepítéssel és több mint egymilliárd eseménynek köszönhetően az Events Calendar beépülő modul egy népszerű eseménykezelő eszköz a szervezetek számára szerte a világon.

Okos választás a WooCommerce vállalkozások számára, amelyek több eseményt szeretnének rendezni a növekvő ügyfélkör érdekében.

Az alábbiakban bemutatjuk néhány fő előnyeit.

Zökkenőmentes integráció a WordPress-szel

Az Eseménynaptár a WordPress egyik legnépszerűbb naptárbővítménye.

Népszerűségének egyik fő oka, hogy a WordPress funkcióit szem előtt tartva tervezték. Ez azt jelenti, hogy a beépülő modul zökkenőmentesen integrálódik a WordPressbe, minimális vagy semmilyen további lépéssel.

Amikor aktiválja az Eseménynaptár beépülő modult, elérheti és közzéteheti az eseményeket az irányítópultjáról.

Alapvető naptársablonja jól működik a legtöbb WordPress témával. Míg többféle sablonból építhet, a megjelenést személyre szabhatja a Cascading Style Sheets (CSS) vagy saját témája segítségével, hogy a naptár egyedivé váljon márkájához.

Az Events Calendar beépülő modul azt is lehetővé teszi, hogy rövid kódok használatával eseményfelületeket illesszen be a WooCommerce webhely bármely részébe.

Továbbfejlesztett ügyfélélmény

Az Eseménynaptár beépülő modul optimális felhasználói élményt biztosít ügyfeleinek és résztvevőinek. Kiválaszthatja, hogyan jelenítse meg az eseményeket, beleértve az offline események térképnézetét.

Figyelembe véve azon felhasználók számát, akik mobiltelefonon érik el weboldalaikat, az Eseménynaptár beépülő modul mobilbarát kialakítású, kisebb képernyőket szem előtt tartva. Ez megnöveli annak az esélyét, hogy ügyfelei elfogadják az eseményre szóló meghívásokat.

Választhat több naptárnézet közül – amelyek zökkenőmentesen integrálhatók a legtöbb WordPress témával –, vagy megjelenítheti naptárát nap, hónap vagy lista szerint.

A beépülő modul integrálható a Google Térképpel, így a felhasználók könnyen megtalálhatják az offline esemény helyszínét. Az események a felhasználók Google Calendar vagy iCalendar alkalmazásaiban is megjeleníthetők, így az eseményemlékeztetők kényelmesek a résztvevők számára.

Olvasni:  Élő adás a TikTokon (és mit ne tegyen)

Megkönnyíti a nagyszabású rendezvényszervezést

Az Events Calendar beépülő modul integrálása a WooCommerce-be időt és erőfeszítést takarít meg számos esemény kezelése során.

A címkén alapuló rendszer az eseménykategóriákkal együtt azt jelenti, hogy egyszerűen megtekintheti, frissítheti vagy törölheti a naptár eseményeit.

Létrehozhat ismétlődő eseményeket is, például Q&A (kérdések és válaszok) szekciókat, amelyek kiváló módja a minőségi ügyfélszolgálat biztosításának és a márkahűség kialakításának.

Ha korábban más szoftvert használt az események tárolására, az Eseménynaptárba való áttérés egyszerű a beépített CSV-fájl importőrével. Mindössze annyit kell tennie, hogy a Google Naptár vagy az iCalendar eseményeit CSV-fájllá konvertálja.

Miután telepítette és aktiválta a The Events Calendar beépülő modult a WooCommerce áruházban, navigáljon a Események > Importálás a WordPress irányítópultjáról.

Válassza ki CSV fájl számára Eredet importálása és Események számára Tartalom típus.

Ezután válassza ki a naptáralkalmazásból letöltött CSV-fájlt. Innen feltérképezheti a CSV-fájl mezőit, hogy megfeleljenek az eseménynaptár kijelölt mezőinek, és integrálja azokat.

Az Events Calendar bővítmény integrálása a WooCommerce szolgáltatással

Ha még nem szeretné letölteni a The Events Calendar beépülő modult a WooCommerce áruházba, megtalálhatja az Eseménynaptár webhelyén. Alternatív megoldásként letöltheti a WordPress irányítópultjáról a címről Beépülő modulok > Új hozzáadása majd írja be a „The Events Calendar” szót a keresősávba.

Az Eseménynaptár Pro verziója évi 99 dollárba kerül egy webhelyért, és 799 dollárba évente korlátlan számú webhely esetén.

Miután telepítette és aktiválta a bővítményt, hozzáférhet egy új irányítópult-menühöz Események.

Ezután töltse le a Rendezvényjegyek add-on a címre lépve Események > Eseménybővítmények. Bár ez a kiegészítő lehetővé teszi a jegyeladások és az RSVP folyamat ingyenes kezelését, választhatja a Plus előfizetést is.

Az Event Tickets Plus ára 99 USD/év egy weboldalra, és 799 USD/év korlátlan számú webhelyre.

WooCommerce eseménynaptár létrehozása jegyek értékesítéséhez

Mielőtt követné ezt az oktatóanyagot, győződjön meg arról, hogy már telepítette a The Events Calendar és Event Tickets Plus beépülő modulokat a WooCommerce webhelyére.

1. Hozzon létre egy új eseményt

Keresse meg a WordPress irányítópultját, és válassza ki Események > Új hozzáadása a bal oldali menüből.

Ezzel megnyílik egy eseményszerkesztő ablak, amely lehetővé teszi az esemény részleteinek megadását, beleértve az esemény címét és leírását, dátumát és időpontját, valamint az esemény szervezőjét.

Miután létrehozta az eseményt, elérheti azt az Eseménynaptár oldaláról, ehhez navigálva Események > Események.

Olvasni:  Hogyan használhatjuk okosan a WordPress-témákat webhelye fejlesztéséhez?

2. Állítsa be a fizetési lehetőségeket a WooCommerce segítségével

Az eseményjegyek létrehozása előtt ki kell választania egy e-kereskedelmi fizetésfeldolgozó szolgáltatót.

Válassza ki a fizetési módot WooCommerce beállítások > Kifizetések.

A támogatott fizetési lehetőségek közé tartozik többek között a Stripe, a PayPal, a Square, a WooCommerce Payments és a Stripe for WooCommerce.

3. Adjon hozzá jegyeket az eseményhez

Az esemény oldaláról (WordPress irányítópult > Események > Események), válassza ki azt az eseményt, amelyre jegyeket szeretne hozzáadni, és kattintson a gombra Szerkesztés.

alatti eseményszerkesztő oldalon a Jegy mezőben kattintson Új jegy. Ezzel megnyílik a lehetőségek listája az eseményjegyek testreszabásához.

4. A jegyopciók testreszabása

Ebben az ablakban választhatja ki a jegy árát és az értékesítés időtartamát. A résztvevők adatait is gyűjtheti.

Például, ha azt tervezi, hogy minden résztvevőnek ingyenes pólót ajándékoz, érdemes információkat gyűjtenie a póló méretéről vagy színéről.

Miután befejezte a jegy testreszabását, válassza a lehetőséget Jegy létrehozása majd frissítse az eseményt.

Hogyan kezelheti az összes eseményt a WooCommerce áruházban

Ezen a ponton számos közelgő eseményt hozott létre, és jegyeket adott el a WooCommerce üzletében.

A WooCommerce eseménynaptára kiválóan alkalmas a naptárban lévő összes esemény megszervezésére és kezelésére. Vessen egy pillantást néhány eseménykezelési képességére, és nézzük meg, hogyan érheti el azokat.

Eseménykategóriák létrehozása

Az eseménykategóriák segítségével megtalálhatja a múltbeli és jövőbeli eseményeket, amikor csak szüksége van rájuk.

Az eseményeket kategóriák szerint tekintheti meg, ha ide navigál Események > Esemény kategóriák a WordPress irányítópultjáról.

Esemény kategóriát adhat hozzá esemény létrehozásakor vagy szerkesztésekor. Az eseményszerkesztő oldalon a szöveges leírás és az egyéb eseménylehetőségek alatt egy elnevezésű részt találunk Esemény kategóriák.

A szakasz alján válassza ki a lehetőséget +Új eseménykategória hozzáadása új kategória létrehozásához.

Meglévő események frissítése

Az Events Calendar Pro egy Events Manager funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi események hozzáadását, szerkesztését vagy törlését.

Meglévő esemény frissítéséhez válassza a lehetőséget Események > Események a WordPress háttérrendszerből. Ezután kattintson a Menedzser gombot a Események képernyő mellett a Események cím.

Ezzel megnyílik az eseménynaptár. Mutasson az egérrel a frissíteni kívánt esemény fölé, és válassza ki Szerkesztés előugró nézetben. A rendszer átirányít a szerkesztő oldalra, ahol frissítheti az esemény részleteit.

Események exportálása más naptárakba

Az Eseménynaptár beépülő modul segítségével Ön és webhelye látogatói is exportálhatják az eseményeket a személyes naptáralkalmazásaiba.

Olvasni:  Statikus gyorsítótár: mi ez, és hogyan működik

Az események exportálásához tekintse meg az eseményeket, és válassza ki Feliratkozás a Naptárra a naptár jobb alsó sarkából. Ha ezt a lehetőséget választja, megjelenik egy legördülő menü, amely lehetővé teszi a webhely eseményeinek szinkronizálását a Google Naptárral, az iCalendarral vagy az Outlookkal.

Alternatív megoldásként kiválaszthatja a Exportáljon .ics fájlt opciót, amely lehetővé teszi a naptáresemények letöltését .ics fájlként a naptárba való importáláshoz.

Rendezvény résztvevőinek irányítása

Az esemény résztvevőit listában tekintheti meg. Ez a lista egy jelentés az összes jegyeladásról és RSVP regisztrációról.

Egy esemény listájának eléréséhez navigáljon ide Események > Események a WordPress adminisztrátori irányítópultjáról.

Vigye az egérmutatót egy esemény fölé, hogy felfedje Résztvevők link. Kattintson erre a linkre, és egy új képernyőre kerül, ahol megtekintheti a résztvevők listáját és nevüket, e-mail-címüket, jegyazonosítóikat és biztonsági kódjaikat.

Azon rendezvényeken, ahol bejelentkezés szükséges, a jegyvásárlókat egyénileg is bejelentkeztetheti a lehetőség kiválasztásával Becsekkolás gomb alatt az adataik mellett Becsekkolás oszlop.

Az Event Tickets Plus segítségével QR-kóddal e-mailben küldheti el a jegyeket a résztvevőknek. Ha ezeket a kódokat bármelyik támogatott QR-olvasóval beszkenneli, akkor a rendszerben bejelentkezik a résztvevő.

Ha bármilyen okból újra el kell küldenie egy jegyet egy résztvevőnek, mutasson az egérrel a jegye fölé a résztvevők listájában, hogy megjelenjen Jegy újraküldése link. Válassza ki a hivatkozást a jegy újraküldéséhez.

Ha további információkat kért a résztvevőktől, amikor jegyet vásároltak, ezeket az információkat a lehetőség kiválasztásával érheti el Részletek megtekintése a Részletek oszlopban.

A résztvevők listáját a közvetlenül a lista felett található Exportálás gomb kiválasztásával is exportálhatja. CSV-fájlként lesz letöltve.

Utolsó gondolatok: Eseménynaptár létrehozása a WooCommerce számára

Az események nagyszerű stratégiát jelentenek a marketing erőfeszítéseihez, függetlenül attól, hogy milyen típusú e-kereskedelmi vállalkozása van.

Az online jegyértékesítés megszervezése és az események kezelése időigényes lehet, de időt és energiát takaríthat meg, ha integrálja az Eseménynaptárat a WooCommerce-szel.

Ha arra összpontosít, hogy eseményeket használjon e-kereskedelmi üzletének bővítésére, a WooCommerce webhely teljesítményének egyidejű nyomon követése és optimalizálása túlnyomó feladatnak bizonyulhat.

Adja meg a Hostinger teljes körűen felügyelt vállalati WooCommerce tárhelyet. A Hostinger segítségével biztos lehet benne, hogy WooCommerce webhelye a lehető legjobban fut az automatizált webhelyteljesítmény-figyeléssel és a WooCommerce tesztelésével.

Tekintse meg terveinket a mai kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott