Hogyan állítsuk be az e-kereskedelmi követést a WordPress-en

Továbbfejlesztett beállítás e-kereskedelem nyomon követése az Ön online piacterére számos dolog felfedezésében segít, beleértve a legkelendőbb termékeinek felfedezését, annak meghatározását, hogy mely kampányok teljesítenek a legjobban, és megértsék, hogy az emberek hogyan találják meg és használják webhelyét.

Alkalmazza ezeket a meglátásokat növeli a forgalmat és az eladásokat és megtanulják, hogyan kell beállítani E-kereskedelem nyomon követése a WordPress-en hogy segítse vállalkozása növekedését.

Miért érdemes megvalósítani a továbbfejlesztett WordPress e-kereskedelmi követést?

WordPress eCommerce nyomon követése biztosításával lehetővé teszi, hogy a tényleges vásárlói és látogatói információk alapján hozzon döntéseket személyre szabott betekintést hogy növelje eladásait.

Például felfedezheti, hogy WooCommerce-ügyfelei mely termékeket vásárolják meg legszívesebben, és hasonló termékeket kínálhatnak eladásai növelése érdekében.

E-kereskedelmi jelentések és e-kereskedelem nyomon követése a WordPressben is segíthet jobban megérteni a közönséget és azt, hogy honnan származnak. Megtanulod hogyan hatnak egymásra webhelyével, így többet fektethet be a bevált csatornákba és stratégiákba.

Milyen mutatókat kell mérni

Itt vannak tíz mérőszám, amelyet mérnie kell az e-kereskedelem követéséhez:

 • Látogatónkénti nyereség
 • Bruttó haszonkulcs
 • Termékenkénti konverziós arány
 • Szegmentált konverziós ráta
 • Bevétel forgalmi forrás szerint
 • Visszatérő ügyfelek százaléka
 • Csatorna elhagyási arányok
 • Egyedi vásárlások
 • Gyakoriság és látogatói idő
 • Ügyfelei élettartam-értéke (LTV).
Olvasni:  Hogyan lehet kanonizálni IP-címét? (És egyébként mi az IP kanonizálás?)

E-kereskedelmi nyomkövető eszközök

Itt van egy eszközök listája a WooCommerce Integration segítségével növelheti az eladásokat, javíthatja az ügyfélszolgálatot és exportálni a WooCommerce rendeléseket.

KissMetrics

Ha akarod nyomon követni a felhasználókat munkamenetek helyett a KissMetrics az eszköz az Ön számára. KissMetrics hasznos kohorsz elemzés, személykövetés és tölcsérkövetés.

Mindent tartalmaz a csatornajelentésektől az eseménycímkézésig és annak megismeréséig, hogy az emberek hogyan kapcsolódnak be bizonyos eseményekhez. Ez az eszköz alkalmas a korai szakaszban WooCommerce induló vállalkozások.

MixPanel

MixPanel a legjobb választás azoknak, akik szeretnék a konverziókra összpontosít. Drága, de csodákra képes a webáruházaddal. Az eszköz részletes betekintést nyújt a következőkbe:

 • Hányan kattintanak a CTA gombjaira
 • Hány ember hagyja el a beszállást
 • Hogyan teljesítenek az UTM-kampányok
 • Az aktív felhasználók és egyéb vontatási mutatók nyomon követése.

A MixPanel ajánlott azoknak, akik komolyan gondolják WooCommerce üzleteik bővítését.

Ometria

Ön igényli több, mint egyszerű elemzés futni a kiskereskedelmi webhely. Ma már elengedhetetlen a marketing automatizálás, és az Ometria kitölti ezt az űrt. Az Ometria eszközök széles választékával büszkélkedhet az ügyfelek viselkedésének megértésében, a célzott marketingüzenetek postai küldésében és a teljesítmény mérésében.

Woopra

A Woopra egyablakos ügyintézés online kereskedők. A Wooprát ki kell próbálni valós idejű elemzés, annak megértése, hogy az ügyfelek miért nem fejezik be a fizetési folyamatot, és hűséges ügyfeleket tarthat fenn.

GoSquared

A GoSquared az eszközt választhat, ha szüksége van rá elemzési, ügyfélszolgálati, valamint marketing és értékesítési adatok. Ez egy minden az egyben platform, amely megbízható adatokat biztosít az üzleti életet megváltoztató döntések meghozatalához, a valós idejű elemzéstől a CRM-ig. Kombinálja a Wooprát, a GoSquaredet és a GA-t a WooCommerce áruházban a fent említett beépülő modul használatával.

Olvasni:  Hogyan lehet azonosítani a rossz backlinkeket, amelyek lejjebb húzzák a rangsort

Szegmens

A szegmens használata a Google Analytics szolgáltatással együtt hogy a legtöbbet hozhassa ki áruháza adataiból. Adatokat gyűjt az Ön által használt elemző eszközökből, és egyetlen irányítópulton jeleníti meg, lehetővé téve, hogy minden ügyfél érintési pont.

Ismerje meg a továbbfejlesztett e-kereskedelmi követés engedélyezését a WooCommerce számára

Bár a Google Analytics már kompatibilis a WooCommerce-vel, továbbfejlesztett e-kereskedelmi követés lehetővé teszi még specifikusabb mutatók figyelését.

A funkció használatához készen kell állnia a WooCommerce telepítésére és hivatkozásra a WordPress webhelyed a Google Analytics szolgáltatáshoz. Ha készen áll, folytassa az első fázissal.

Engedélyezze a továbbfejlesztett e-kereskedelmi követést a Google Analytics szolgáltatásban

A funkció engedélyezéséhez navigáljon a Google Analytics Adminisztrálás lap. Keresse meg az e-kereskedelmi beállítások lapot. Ezután jelölje be az E-kereskedelem engedélyezése négyzetet. Ezt követően kattintson a Következő lépés gombra a Továbbfejlesztett e-kereskedelmi jelentések engedélyezése opció bekapcsolásához a következő képernyőn. Végül az oldal alján kattintson a Küldés gombra.

Telepítse és konfigurálja a bővítményt az Enhanced eCommerce Google Analytics beépülő modulhoz

Telepítse és engedélyezze a Továbbfejlesztett e-kereskedelmi Google Analytics plugin a webhelyén. Ne feledje, hogy ez a bővítmény csak akkor működik, ha jelenleg rendelkezik WooCommerce telepítve. A beépülő modul aktiválása után lépjen a WooCommerce Settings Integration elemre az irányítópulton.

Keresse meg a Google Analytics ID mezőt, és adja meg azonosítóját. Görgessen lefelé, amíg meg nem találja a Továbbfejlesztett e-kereskedelmi követőkód hozzáadása opciót, és engedélyezze azt. A plugin most elindul teljesítmény nyomon követése a WooCommerce Simple termékeihez, ideértve a termékmegjelenítéseket, kattintásokat, és amikor valaki hozzáad valamit a kosárhoz vagy eltávolít belőle.

Ne feledje, hogy a plugin nem támogat más típusú termékeket készenlétben, például előfizetések. Ezt a funkciót manuálisan is hozzáadhatja, vagy kipróbálhatja a bővítmény prémium verzióját, amely fejlettebb termékeket és jelentéstípusokat támogat.

Olvasni:  A 9 legjobb Squarespace-alternatíva 2024-ban és miért...

Tekintse át új mérőszámait a Google Analytics szolgáltatásban

Térjen vissza a Google Analytics-hez és lépjen a Konverziók lapra. Új funkciók vannak benne, mint például:

 • Vásárlási magatartás
 • Kijelentkezési viselkedés
 • Termék teljesítménye
 • Értékesítési teljesítmény

Vásárlási magatartás célja, hogy madártávlatból képet adjon Önről WooCommerce áruházteljesítménye. Megjeleníti a vásárlási aktivitást, a kosárba helyezett termékeket, valamint az oldalt a fizetés során elhagyók számát. Ne feledje, hogy ha csak nemrégiben aktiválta a továbbfejlesztett e-kereskedelmi követést, akkor nem fog látni semmilyen tevékenységet.

A Kijelentkezési viselkedés lap további részleteket tartalmaz a fizetés elhagyásával kapcsolatban. Amikor kiválasztja, látni fogja, hogy a folyamat egyes szakaszaiban hány ügyfél távozik.

A Google Analytics lenyűgöző része az Termék teljesítmény, amely lehetővé teszi, hogy megtekintse egyetlen termék értékesítési bevételét egy meghatározott időszak alatt, nyomon kövesse a vásárlásokat, és még a visszatérítéseket is.

Az értékesítési teljesítmény lap olyan értékesítési adatokat tartalmaz, mint a teljes bevétel, az adók és a szállítási költségek, valamint a visszatérítésként kifizetett összeg.

Ezen szakaszok mindegyike rendelkezik értékes információ arról, hogy a te pl. Alibaba bolt fellép. A Checkout Behavior szakasz külön figyelmet érdemel, de ne lepődj meg, ha néhány felhasználó félbehagyja a fizetési folyamatot. Ez a viselkedés viszonylag gyakori; ha szokatlanul magas árakat kezd látni, akkor valami rossz lehet a pénztár kijelzőiben.

Becsomagolás

Az Ön nyomon követése WooCommerce mérőszámok A Google Analytics nagyszerű lehetőséget kínál konverzióinak és céljainak nyomon követésére. A továbbfejlesztett funkció segítségével nyomon követheti az áruival való interakciókat E-kereskedelem nyomon követése a WordPress-en.

Az e-kereskedelem nyomon követése a WordPress-en lehetővé teszi, hogy többet megtudjon arról, hány ember olvassa el a termékinformációit, hány terméket adnak kosarukba, vagy vásárlás nélkül hagyják el a kosarukat. Az e-kereskedelmi követés beállításáról szóló átfogó útmutatónkkal mindent tudni fog, amire szüksége van potenciális ügyfeleiről!

Olvasni:  Puffer árképzés: valóban jó üzlet?

Új publikációk:

Ajánlott