Hogyan befolyásolja a mesterséges intelligencia az állásokat a szövegírói területen

Íme egy pillantás az AI-írókra, és arra, hogy hogyan befolyásolják a szövegírási munkákat. Fenyegetést vagy áldást jelentenek az iparág számára? Ez a blog mindennel foglalkozik. Olvass tovább.

Ahogy a mesterséges intelligencia (AI) egyre elterjedtebbé válik, nem indokolatlan az az elképzelés, hogy a jövőben helyettesíteni fogja az emberi munkaerőt. A szövegírás az egyik olyan szakma, amelyet jelenleg az AI látszólagos fenyegetése érint.

Az AI-írók jobban tudnak másolatot írni, mint az emberek? És ha igen, mennyi időbe telik, mire ez megtörténik? Ez csak néhány a témával kapcsolatban ma feltett kérdések közül.

Forrás

A szövegírás, mint szakma, most remek helyen van. Óriási a kereslet a jó példányok iránt, és ez csak nőni fog. De a mesterséges intelligencia írói terén elért különféle előrelépések miatt – amelyek mellesleg elég félelmetesek – úgy tűnik, hamarosan átveszik a munkánkat. És ha ez igaz, a szövegírás egy haldokló szakma lehet.

De a látottak és a szakértők szerint nem kell aggódni. Ha valami, ezek az új technológiák csak jobbá és kritikusabbá tették az írást, mint valaha.

Mielőtt azonban ebbe belemennénk, beszéljünk arról, hogyan működnek az AI tartalomírók, mert a legtöbb embernek pontatlan elképzelése van arról, hogy ez valójában mit is jelent.

AI és AI írók

Először is ne keverje össze az AI-t a gépi tanulással vagy a mély tanulással. Ehelyett tekintse az AI-t egyszerű automatizálásnak, amely lehetővé teszi a számítógépek számára, hogy emberi beavatkozás nélkül végezzenek el feladatokat – ha elegendő adat áll rendelkezésre.

Olvasni:  Figyelje gyermekei személyes Facebook-üzeneteit a biztonság érdekében
  Mi az AI

Forrás

Például kiadhat néhány parancsot laptopjának vagy okostelefonjának (például „nyissa meg az A böngészőablakot a számítógépemen/telefonomon”) anélkül, hogy saját maga begépelné azokat, valahányszor végrehajtani szeretné őket; ez az AI.

Most, hogy tudja, mi az a mesterséges intelligencia, az AI-írók nem más, mint szoftverek, amelyek mesterséges intelligenciát használnak prediktív szöveg létrehozására az Ön bemeneteitől függően. Ennek eredményeként a mesterséges intelligencia tartalomírói számos elemhez hozhatnak létre tartalmat, beleértve a webhelyeket, céloldalakat, blogtémákat, blogbejegyzéseket és még sok mást.

És mivel a kreatív tartalom nagy súlyát a közmondásos vállukon viselik, szabadon hagyják emberi társaikat, hogy a tartalom összetettebb aspektusaira összpontosítsanak.

Nézzük meg, hogyan dolgoznak az AI-írók, és hogyan befolyásolják a szövegírási munkákat.

Az AI-írók és hatásuk a szövegírói munkákra

A mesterséges intelligencia szövegíró eszközei megpróbálják lemásolni az emberi gondolkodási folyamatokat összetett problémák megoldása érdekében. Minden mesterséges intelligencia rendszernek megvan a maga célja, és a mérnökök és informatikusok feladata, hogy feltérképezzenek egy stratégiát az eléréshez. Feladatonként nagyon eltérő folyamat lehet.

A mesterséges intelligencia szövegírása weboldalak millióinak összevetésével és a természetes nyelv generálására szolgáló minták megtalálásával működik; majd ezeket az adatokat felhasználva hoz létre tartalmat egy adott témában.

Forrás

Például egyes szoftverek gépi tanulási rendszerekre támaszkodnak, ahol hatalmas mennyiségű adatot táplálnak be egy programba, és elemzik a mintákat. Minél több információhoz fér hozzá egy MI-író, idővel annál jobbak lesznek a döntései.

A modern mesterséges intelligencia tartalomírói az adatok elemzésével tanulnak, nem pedig lépésről lépésre útmutatásokat vagy szabályokat követve. A mélyreható tanulás jelentős előrehaladást ért el az elmúlt években, a Generative Pre-train Transformer 3 (GPT-3) segítségével további előrelépések történtek ezen a területen.

Olvasni:  Miért érdemes elfogadni a Cause Marketinget?
GPT-3 készségek

Forrás

Íme néhány előnye az AI-íróknak:

  • Időt takarítanak meg
  • Gyorsan sok tartalmat tudnak generálni
  • Témák és ötletek felkínálásával segíthetnek leküzdeni az írói akadályt
  • Elemezhetik az adatokat, és intelligensebbé válhatnak, ahogy elnyelik az információkat
  • Még néhány alapkutatást is végezhetnek

A súlyos gyengeségek azonban továbbra is visszatartják őket attól, hogy helyettesítsék az emberi szövegírókat.

Íme, miért.

1. Az AI-írók nem tartalmazhatják az emberi elemet

A szövegíró feladata, hogy olyan szavakat írjon, amelyek felkeltik az embereket egy termék, szolgáltatás vagy ötlet iránt. A robotszerű írás egyik legjelentősebb hátránya, hogy az emberek nem tudnak kapcsolódni az ilyen írásokhoz. Ennek az az oka, hogy az AI-tartalomírók nem tudják felismerni a stílust és a hangszínt. Vegyük például a Grammarly-t. Bár ez egy praktikus eszköz, a hangsúlyos vagy szenvedélyes mondatokat elemi mondatokká alakítja át érzés és hang nélkül.

Tehát, ha azt mondod egy AI-írónak, hogy készítsen professzionális tartalmat, az nagyon jól fog sikerülni. De ha arra kéri, hogy játékos, szeszélyes tartalmat hozzon létre, nem fog jól működni az üzenetküldésben.

Az AI előnyei és kihívásai

Forrás

2. A SEO és az AI-írók nem járnak kéz a kézben

Ha AI-írókat szeretne használni, hogy rangsoroljon a Google-on, álljon meg itt! A mesterséges intelligencia tartalomhoz való használata sérti a Google szabályait. 2022 áprilisában a Google közleményt terjesztett ki, amelyben bemutatta az AI-tartalommal kapcsolatos véleményét. „Jelenleg mindez ellentétes a webmesteri irányelvekkel. Tehát a mi szempontunkból, ha valami ilyesmivel találkoznánk, ha a webspam csapat látná, akkor azt spamnek látnák.”

Noha nem feltétlenül kell megszüntetnie a mesterséges intelligencia tartalomíróit a SEO-tartalmakhoz, az emberi érintésre is többet kell összpontosítania. Gondoskodjon arról, hogy a tapasztalt szövegírók átnézzék a példányt, emberibb hatást adjanak hozzá, és csak azután tegyék közzé.

Olvasni:  15 legjobb Chrome-bővítmény a marketinghez, amelyet még ma telepíthet

3. A szövegírás kétirányú kommunikáció

A szövegírás nem csupán egy termék értékesítésének módja, hanem egy művészeti forma is. De ami még ennél is fontosabb, ez egyfajta kommunikáció – amelyhez az emberek a legjobbak. Egy számítógépes program nem képes sikeresen reprodukálni az emberek közötti kapcsolat érzését; a számítógépek egyszerűen nem rendelkeznek olyan empatikus képességekkel, amelyek egyenrangúak az emberekkel – legalábbis még nem.

Forrás

A gépek akár utánozhatják az emberi kommunikációt, de soha nem lesznek képesek önállóan létrehozni. Amikor a valódi kommunikációt megpróbálja felváltani a személyességtől és eredetiségtől mentes őszinte kommunikációval, valami olyasmivel zárul, ami úgy néz ki és úgy hangzik, mint az emberek által előállított dolgok paródiája – a robotok által írt nyájas és ihletett sorok. Ha ez megtörténik, nincs esély arra, hogy a vásárlók beleszeressenek a márkába.

4. A mesterséges intelligencia másolatának tényellenőrzésre van szüksége

Bár az AI elég okos ahhoz, hogy kiválasztott számú webhelyet válasszon hivatkozásként, és megakadályozza a plágiumot, a cél az, hogy a végére olyan tartalmat biztosítson, amelyre szükség van. De sokszor előfordulhat, hogy a mesterséges intelligencia írói kissé elfogult tartalomra hivatkoznak egy adott témában, és ezt belefoglalják a másolatba. Nem feltétlenül erről akarsz írni; ezért a tények ellenőrzése elengedhetetlen, ha egy AI-író dolgozik a tartalomon.

Összefoglalva

A szövegírás nem csak a szöveg kavargatásáról szól. Az az elképzelés, hogy a mesterséges intelligencia átveszi a munkánkat, nem újdonság. Nemzedékek óta megjósolták, és mindig sikerült megtalálnunk a módját, hogy megtartsuk az embereket.

Ha Ön író, aki kíváncsi arra, hogy a mesterséges intelligencia hogyan befolyásolja a szövegírási területen végzett munkákat, itt van valami, amit érdemes megjegyeznie. Tudod, hogy a hangod megkülönbözteti az írásaidat másokétól. A hangod abból fakad, hogy határozottan látod az életet, és úgy fejezed ki, hogy az emberek megálljanak és elgondolkodjanak. Ezen egyedi tulajdonságok miatt hisszük, hogy mindig lesz hely a kreatív embereknek a társadalomban.
Bár a mesterséges intelligencia írói segíthetnek közelebb kerülni a hibátlan kommunikációhoz (azaz a fordítóprogramokhoz, mint a Google Fordító), soha nem fogják pótolni az egyediség iránti igényünket a történetmesélésben. Végül, ha a virtuális valóságot széles körben alkalmazzák művészeti formaként, a történetmesélés nem is lehet történetmesélés.

Olvasni:  Útmutató a képzési adatkészletek generatív mesterséges intelligenciával történő kiegészítéséhez

GYIK

1. Mi az a szövegírás?

A szövegírás, más néven írott marketing vagy reklám, szavakat használ egy termék vagy szolgáltatás értékesítésére. Ide tartozhatnak a hirdetések és az e-mail üzenetek, amelyek közvetlenül kommunikálnak az ügyfelekkel. A szövegírók bevált pszichológiai elveket alkalmaznak közönségük meggyőzésére.

2. Az AI felváltja a szövegírókat?

A benne rejlő lehetőségek ellenére sok okunk van azt hinni, hogy a marketingeseket nem fogja felváltani a mesterséges intelligencia, de talán megtanulnak rá támaszkodni valamilyen módon.

3. Létrehozhat-e az AI tartalmat?

Az AI „tartalomintelligencia” részhalmaza felelős a tartalom létrehozásáért. Az alhalmaz a mesterséges intelligencia legjobb képességeit használja fel, hogy hatásos bejegyzéseket dolgozzon ki a marketingszakemberek számára.

4. Mi az a GPT-3?

A Generative Pre-train Transformer 3 vagy GPT-3 a legfejlettebb természetes nyelvű szöveggenerálási technológia, amelyet a mesterséges intelligencia szövegíró eszközei használnak fel adatgazdag tartalom létrehozására.

Új publikációk:

Ajánlott