Hogyan befolyásolja a Web Host megválasztása webhelye sebességét, és hogyan befolyásolja marketingstratégiáját?

A webtárhely egy vagy több webhely fájlok elhelyezésével, kiszolgálásával és karbantartásával foglalkozik.

Számos tárhelytípus közül választhat. Az alábbiakban összefoglaljuk a különböző lehetőségeket; itt tudhat meg többet.

Megosztott tárhely

Több webhelyet tartanak ugyanazon a szerveren. Ez a tárhely gyakran olcsóbb, így ez az általános választás kisvállalkozási webhelyek és személyes blogok. Az erőforrások azonban meg vannak osztva a webhelyek között, így esély van arra, hogy kevesebb erőforrást osztanak meg webhelyével, ami csökkenti annak teljesítményét.

Virtuális tárhely

Ez az az időszak, amikor a webhelyet magántulajdonban vagy virtuálisan tárolják. Ez a megosztott tárhely frissítésének minősül, mivel az erőforrások továbbra is meg vannak osztva más webhelytulajdonosokkal. Ennek ellenére ez segít a stabilitás és a méretezhetőség javításában, de konfigurációs és vezérlési korlátai lehetnek a webhelyen.

Dedikált tárhely

Ekkor a weboldal tulajdonosa kizárólagos bérleti jogot kap egy webszerveren keresztül. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben uralni fogja a környezetet, és elkerülheti az erőforrások másokkal való megosztását. Ez javítja az adatvédelmet, a teljesítményt és a biztonságot. Ez azonban a webtárhely legdrágább típusa.

1 dollár bankjegy

Cloud hosting

Ekkor a webhely tulajdonosa hozzáférést kap az elosztott szerverekhez, ahelyett, hogy helyet bérelne egy megosztott szerverről és egy helyről. Ez csökkenti a késleltetési problémákat, növeli az erőforrások rendelkezésre állását, az azonnali méretezhetőséget, magasabb rendelkezésre állást stb. Ez egy hosting szolgáltatás, amely a közelmúltban a felhőalapú számítástechnika megvalósításával vált népszerűvé. Ezt a tárhelyszolgáltatást gyakran olcsón meg lehet találni, ha belenézel a megfelelő helyeket.

Olvasni:  Hogyan javítják a helyi üzleti ajánlások online jelenlétét

Felügyelt hosting

Ekkor egy felügyelt szolgáltató (MSP) tárhelytervet, infrastruktúra-támogatást, valamint hardverkezelési és -karbantartási támogatást nyújt. A felügyelt tárhely elérhető felhőalapú, VPS-tárhely, megosztott tárhely vagy dedikált helyszíni adatközpontok számára.

A legnépszerűbb a menedzselt WordPress hosting. A WordPress a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer, amely a webhelyek több mint 1/3-át támogatja. Ezért a webhely legjobb teljesítményét, nagy sebességét stb.

Mit kell figyelembe venni a weboldal hosting szolgáltatás kiválasztásakor?

Mélyen gondolkodó ember

Sokféle tárhelycsomag és tárhelyszolgáltató elérhető a piacon. Legyen körültekintő a megfelelő webhelytárhely-szolgáltatás kiválasztásakor, mivel ez jelentősen befolyásolhatja webhelye kialakítását, teljesítményét, karbantartását stb. Itt rengeteg hasznos lehetőség és vélemény található az ilyen eszközökről. A piac legjobb tárhelyszolgáltatói és kínálataik közötti kritikus összehasonlítások alapján képesnek kell lennie arra, hogy kiválaszthassa az Ön igényeinek megfelelő legjobb tárhelyszolgáltatást.

Az alábbiakban felsorolunk néhány dolgot, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt tárhelycsomagot vagy tárhelyszolgáltatót választana. Itt tudhat meg többet a megfelelő webtárhely-szolgáltatás kiválasztásáról:

 • Átlagos üzemidő
 • Betöltési idő
 • Támogatás
 • Árazás
 • Domain (a legtöbb csomag INGYENES domaineket kínál)
 • Sávszélesség és tárhely
 • SSL tanúsítvány
 • Visszatérítési lehetőségek
 • Biztonsági mentések
 • Biztonság
 • Extra funkciók (pl. cPanel, egykattintásos WordPress telepítés stb.)

A webhely sebességének fontossága

A webhely sebessége könnyen a webhely egyik legfontosabb eleme, amely hozzájárul a felhasználó általános márkaélményéhez. Egy gyors és reszponzív webhely javíthatja a felhasználói élményt, növelheti az oldalmegtekintéseket és a konverziókat, valamint csökkentheti a visszafordulási arányt.

Egy felmérés szerint, ha a webhely betöltése 3 másodpercnél tovább tart, a látogatók körülbelül 40%-a elhagyja a webhelyet. Ennek az az oka, hogy a felhasználók figyelme és türelme jelentősen csökkent az évek során.

Ezért ha alacsony visszafordulási arányt és magas elköteleződési/konverziós arányt szeretne fenntartani, fontos a gyors webhely fenntartása. Itt tesztelheti webhelye sebességét a weboldal piaci bevezetése előtt.

Olvasni:  Gyűjtsön értékeléseket több mint 50 platformról, és építse online hírnevét

Ezenkívül a Google a webhely sebességét rangsorolási tényezőként használja a keresőmotorok eredményeiben. Ha webhelye lassú, és az összes elem betöltése több mint 3 másodpercet vesz igénybe, előfordulhat, hogy soha nem jelenik meg az online keresésben, ami nulla ügyfelet vagy gyenge konverziót és elköteleződést eredményez.

Hogyan befolyásolja a webtárhely kiválasztása az oldal sebességét?

A webhely sebességét drasztikusan befolyásolja a webtárhely-terv/szolgáltató megválasztása. Két fő jellemzőt kell figyelembe vennie annak meghatározásához, hogy melyik opció biztosít jobb webhelysebességet és -teljesítményt:

Merevlemez

Merevlemez

Az SSD sokkal gyorsabb és megbízhatóbb szolgáltatást kínál majd, mint a normál HDD. Még jobb, ha egy SSD NVMe tárhely hússzor gyorsabb sebességet biztosít a hagyományos szilárdtestalapú meghajtó-tárhelyhez képest. Ki kell találnia, hogy mit kínál a tárhelyszolgáltatója/csomagja, mivel ez jelentősen befolyásolhatja a webhely sebességét és teljesítményét.

Erőforrások

Minél több RAM-ot és sávszélességet biztosít a tárhelyszolgáltatója/csomagja, az automatikusan növeli a webhely sebességét és teljesítményét. Ezért a dedikált vagy virtuális tárhely választása javítja a webhely sebességét és teljesítményét, mivel több erőforrást kínál, mint a megosztott tárhelyszerver, és megakadályozza, hogy más webhelyek erőforrásokat lopjanak el, ami negatívan befolyásolhatja webhelye sebességét és teljesítményét.

Hogyan befolyásolja a marketingstratégiáját?

Bármelyiknek a lényege vagy célja marketing stratégia célja, hogy kiváló márka- és felhasználói élményt biztosítson az ügyfeleknek a konverzió, a megtartás és az elköteleződés előmozdítása érdekében. A webhely sebessége kulcsfontosságú tényező a felhasználói élményben.

Ezért egy lassú webhely negatívan befolyásolhatja ügyfelét. Ennek eredményeként marketingstratégiája meghiúsulhat, mivel nem tudott kiváló és kielégítő felhasználói élményt nyújtani a webhelyen, ami ahhoz vezetett, hogy a felhasználók versenytársakra váltanak, és elhagyják webhelyét.

Olvasni:  Hogyan válasszunk webdesign céget

A vállalkozások olyan erős UI/UX dizájnt alkalmazhatnak webhelyükön, amely maximalizálja a vonzerőt és a teljesítményt, ezzel javítva marketingstratégiájuk sikerességét.

Ez azonban csak a megfelelő tárhelycsomag és szolgáltató kiválasztása esetén biztosítható sikeresen. A rossz választás gyenge teljesítményhez, gyenge konverziókhoz, gyenge elkötelezettséghez, magas visszafordulási arányhoz és a váltás költségeihez vezethet (ha a tárhelycsomag megvásárlása után szeretne váltani, új előfizetést kell vásárolnia, és teljesen le kell mondania a kezdeti befektetésről ezért előnyös a visszatérítési politika).

Jegyzet: Paul Aroloye tízszeresen segíti a vállalkozásokat azáltal, hogy a megfelelő célközönséghez kapcsolja őket, növelve eladásaikat és a befektetés megtérülését.

Új publikációk:

Ajánlott