Hogyan bővítsd e-mail listádat a közösségi médiával: 5 tipp 2024-ban

E-mail vagy közösségi média – melyik marketingcsatorna a hatékonyabb?

Nos, attól függ, kit kérdezel.

De egy biztos: az adatok azt mutatják mindkettő hatékony lead generáló és konverziós eszköz. Mi több, együtt is használhatja őket a hatás maximalizálása érdekében.

Mit tehetsz, hogy a legtöbbet hozd ki az egyes csatornákból? Hogyan támogatja az egyik a másikat, hogy mindketten segíthessenek céljaid elérésében?

Vessünk egy pillantást a legfontosabb dolgokra, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor a közösségi médiával bővíti e-mail listáját.

Mielőtt belevágnánk, íme, amit a legújabb iparági jelentések mutatnak:

 • Az e-mailnek jelenleg 3,9 milliárd aktív felhasználója van világszerte.
 • A közösségi média valamivel kevésbé népszerű, világszerte 3,4 milliárd felhasználóval rendelkezik.
 • Ami azt illeti, hogy az emberek melyik csatornát részesítik előnyben a promócióknál, nagy a különbség: 60%-uk azt mondja, hogy szereti az e-maileket, míg csak 20%-uk a közösségi médiát részesíti előnyben.
 • Az e-mail nagyobb elkötelezettséget és több konverziót is elősegít, mint a közösségi média.

közösségi média-statisztika

Ezekből a statisztikákból ítélve egyértelműen az e-mail nyer, ha a következőkről van szó:

 • hosszú távú kapcsolatok kiépítése potenciális ügyfelekkel és több konverzió generálása.

De ez azt jelenti, hogy abba kell hagynia a közösségi médiába való befektetést, és minden erőfeszítést az e-mailre kell összpontosítania? Egyáltalán nem.

Ellenkezőleg: e-mail és a közösségi média munka kéz a kezében van, és ha mindkettőt leszögezi, szép eredményeket érhet el.

„Míg a közösségi média lehetővé teszi számunkra, hogy új közönség számára tárjuk fel márkánkat, az e-mail tökéletes erre gondoskodóbemelegítés és végül a potenciális ügyfelek átalakítása” – mondja Mehdi Hussen, a digitális marketing menedzsere SalesHandy.

„A közösségi média egyenletes forgalmat generál webhelyünkre és blogunkra, és ezt bármilyen vállalkozás esetében megteheti” – teszi hozzá Hussen. „Amint az emberek eljutnak oda, el akarja csábítani őket, hogy iratkozzanak fel az e-mail listára. Vezesd be őket értékesítési tölcséredbe, és tápláld őket a legjobb tartalommal” – tanácsolja a digitális marketing szakember.

A képlete évek óta létezik – és ennek jó oka van. Működik.

De amikor a közösségi médiával bővíti e-mail listáját, érdemes tisztában lenni azokkal a buktatókkal, amelyekkel találkozhat. Ez nemcsak az erőfeszítések elvesztését akadályozza meg, hanem az agilis és jövedelmező megközelítés segít gyorsabban elérni céljait.

Készen áll a kezdésre? Íme, mit tanultam személyes tapasztalatból és néhány társammal beszélgetve.

1. Az organikus növekedés nem megy egyik napról a másikra

Ismeri azokat a hirdetéseket, amelyeket – főleg a közösségi médiában – lát olyan digitális vállalkozókkal, akik azt állítják, hogy megtaníthatják, hogyan bővítheti a listát egyik napról a másikra?

Olvasni:  A MarTech Landscape alakítja az üzleti növekedést: interjú Scott Brinkerrel

Míg a blogokon vagy az online tanfolyamokon talált tippek némelyike ​​felbecsülhetetlen értékű, egy dolgot tudnod kell: Az organikus növekedés időbe telik.

Tehát, ha úgy érzi, hogy eddig nem szerzett sok feliratkozót a közösségi médián keresztül, ne csüggedjen. Mivel az e-mail marketing jelenleg virágzik, az emberek egyre vonakodóbbak az e-mail címük megadása iránt. Tekintsd személyes győzelemnek, ha valaki felkerül a listádra: ez annak a jele, hogy jó munkát végzel.

Ha még csak most kezdi, tudnod kell, hogy ez egy hosszú út lesz.

Hosszú távon benne vagy?

Akkor már nyerő mentalitásod van. A türelem és a kitartás meghozza az eredményt.

Természetesen megteheti növelje az elérést a hirdetésekbe való befektetéssel, de szeretné tudni, hogyan bővítheti listáját a közösségi médiával ingyenesen? Az alábbi ötletek közül néhányat ellophat – könnyen alkalmazhatóak.

Használd a Facebook cselekvésre ösztönző gombját

Lépjen a Facebook üzleti oldalára. A jobb oldalon, a borítóképe alatt látnia kell egy testreszabható cselekvésre ösztönző (CTA) gombot. Most szerkessze, és kapcsolja össze e-mail-előfizetési oldalát, hogy az emberek feliratkozhassanak az e-mailjeire.

regisztrálj

Kíváncsi lehet, hányan látják ezt a gombot, és hányan kattintanak rá a feliratkozáshoz. Íme Uwe Dreissigacker, a cég vezérigazgatója InvoiceBerrymegosztotta velem:

„Az első naptól kezdve aktiváltuk ezt a gombot. Ahelyett, hogy megpróbáltuk volna felvenni az embereket a levelezőlistánkra, testreszabtuk a CTA-t, hogy a látogatókat közvetlenül a regisztrációs oldalunkra irányítsuk. Soha nem volt óriási azoknak a száma, akik követik ezt a CTA-t, de folyamatos forgalmat hoz oldalunkra” – mondta Dreissigacker.

Beszéljen e-mailjeiről a közösségi médiában

Büszke vagy a hírleveledre? Olyan marketingajánlatokat küld, amelyeket máshol nem kaphatnak meg az emberek? Beszélj róla a közösségi médiában.

Például néhány nappal a hírlevél megjelenése előtt tegyen közzé egy előzetest az összes csatornáján. Ha exkluzív tartalmat szeretne küldeni, értesítse az embereket. Így követőinek lehetőségük lesz feliratkozni, és nem maradnak le informatív és hasznos e-mailjeiről.

2. Engedélyezze a társadalmi bizonyítást az ajánlások közzétételével

Mondta már valaki, hogy mennyire élvezi az e-mailjeit? Kérjen engedélyt tőlük, hogy ezt a visszajelzést ajánlásként használják fel. Kevés dolog segít jobban rávenni az embereket valami új kipróbálására, mint az, hogy mások őrjöngnek róla. Ezt az ajánlást közzéteheti a közösségi média csatornáin, a kezdőlapján és bármely más csatornán, amelyen a közönség lóg.

Továbbá, ha hírlevelét dicsérik egy tekintélyes kiadvány, ne habozzon felhasználni a listája bővítésére.

Vegyük ezt a példát Kara Cutruzzulától, újságírótól és a Brass Ring Daily hírlevél szerzőjétől. A Vanity Fair szerint „olyan, mint egy életvezetési tanácsadó a postaládájában”, és Kara ezt hozzátette LinkedIn-profiljához. Csábítja az előfizetést, nem?

kara Cutruzzula

3. Lehet, hogy érvénytelen és egyéb kockázatos e-mail címeket gyűjt

Most, hogy elgurult a labda, lefogadom, hogy örülni fog, ha e-mail listája bővül. Minden új előfizető igazolja erőfeszítéseit, és motivál a cél elérésére.

Csak egy kérdést kell feltennie magának, amikor új e-mail címet lát a listán: ez a cím érvényes és valódi?

Látod, nem minden e-mail cím egyforma. Egyesek valódiak, és olyan emberekhez tartoznak, akik hallani akarnak felőled. Mások ideiglenesek vagy érvénytelenek, és bizonyos felhasználóknak szokásuk, hogy az e-maileket spamként jelölik meg. A következő a tiéd lehet.

A híres Forrest Gumpot idézve: „Az élet olyan, mint egy doboz csokoládé. Soha nem tudhatod, mit kapsz.” Ugyanez vonatkozik az e-mail címekre is. Kivéve azt az esetet, amikor valamilyen módszert alkalmaz ezen címek érvényességének ellenőrzésére. Minőségi forrás birtokában, mint pl Foglalja le adatait nagyon fontos az e-mail listák biztosítása. A biztonság egyik módja az, ha megbizonyosodik arról, hogy valódi, ember által ellenőrzött névjegyzékkel rendelkezik a potenciális ügyfelekről és a potenciális kapcsolattartókról.

Olvasni:  A végső útmutató: Hogyan keressünk olyan blogokat, amelyek fogadják a vendégbejegyzéseket

A biztonság kedvéért itt van néhány módszer.

Legyen szabvány a kettős részvétel

Tudta, hogy a kettős feliratkozási módszert használó e-mail listák magasabb nyitási és kattintási arányt generálnak? szerint a Kérjen választ Az olyan országokban, mint Franciaország vagy Németország – ahol a kettős részvétel a norma – a küldők jobban elköteleződnek.

Bár további lépésekre van szükség ahhoz, hogy az emberek felkerüljenek a levelezőlistára, ez egy egészségesebb és biztonságosabb módja az e-mail lista bővítésének.

Így a legvalószínűbb szerezzen olyan előfizetőket, akik valóban érdeklődnek a hallás iránt tőled.

Andrea Loubier, a cég vezérigazgatója Mailbird, megerősíti. „Nemcsak a saját listánkhoz használjuk a dupla feliratkozást, hanem minden partnerünknek és ügyfelünknek ajánljuk” – mondja. Nem golyóálló, mivel a robotok továbbra is rákattinthatnak a megerősítő linkre, de további védelmet nyújt a kockázatos címek ellen.”

Az alábbiakban láthat egy példát egy megerősítő e-mailre, amelyet a The Guardiantól kaptam, amikor feliratkoztam a listára:

Az őrző

A Guardian egy lépéssel tovább viszi a dolgokat, és az új előfizetőknek lehetőséget kínál a preferenciák kiválasztására. Azt is megteheti.

A kettős feliratkozás beállítása nem tarthat tovább 10 percnél. Forduljon e-mail szolgáltatójához. Szinte minden platform kínálja ezt a lehetőséget, és csak engedélyezni kell.

Használjon valós idejű e-mail-ellenőrző API-t

Rendszeresen tisztítja e-mail-listáját a rossz névjegyektől? Az adatok elavulttá válnak, ezért bölcs dolog maradni a természetes bomlásuk tetején. Továbbá, mivel a járvány miatt emberek milliói veszítik el állásukat, az Ön Lehet, hogy a B2B e-mail listák leromlottak szigorúan.

Mi a rossz email cím?

A rossz e-mail cím az, amely valószínűleg visszapattan, és befolyásolja az e-mailek kézbesítését.

Tehát először tömegesen ellenőrizze a listát, hogy megszabaduljon a régi és érvénytelen címektől. Keressen egy megbízható e-mail-ellenőrzőt, töltse fel e-mail-listáját a platformra, és hagyja, hogy a rendszer megtisztítsa azt. Miután tiszta, letöltheti és magabiztosan használhatja.

Akkor, fontolja meg egy e-mail ellenőrző API beállítását a regisztrációs és regisztrációs űrlapokon. Könnyű megtenni: kérje meg az e-mail-ellenőrző cégtől az API-kulcsot, a webhelyébe ágyazott kódrészletet. Az API minden új előfizető e-mail címét kétszer ellenőrzi, hogy biztonságos legyen a listához való felvétele.

Mi több, nyugodt lehet, ha tudja, hogy az API a többi kockázatos névjegyet kihagyja a listáról. Visszaélés az e-mailekkel, ideiglenes vagy átfogó domainekkel, hibásan írt címekkel – ezek nem hoznak hasznot az e-mail marketing számára. Éppen ellenkezőleg, ezek befolyásolják a feladó hírnevét, és az e-mailjei spambe kerülnek. Legyen proaktív velük kapcsolatban, és vallásilag vágja le adatbázisát.

4. Az exkluzív tartalom teljesít a legjobban

Ez az élet – valamint a marketing és az értékesítés – ténye: az emberek szeretik az exkluzív dolgokat. És nagyobb valószínűséggel adnak valamit – például az e-mail címüket – olyan juttatásért cserébe, amelyet sehol máshol nem kaphatnak meg.

Ezt már korábban érintettem, de beszéljünk néhány módszerről, amellyel egyedivé teheti e-mailjeit. Ezek a tippek segítenek növelni előfizetési arányát, és kitűnni abban a világban, ahol mindenki igyekszik bővíteni az e-mail-listáját.

Az egyszerű módszer: írjon exkluzív tartalmat

Tegyük fel, hogy van egy kisvállalkozása, és nincsenek erőforrásai gazdag tartalom, például e-könyv vagy webinárium létrehozásához. Ne aggódjon: továbbra is előfizetheti az embereket, ha az írására összpontosít.

Olvasni:  7 KPI, amelyet SaaS-vállalatának nyomon kell követnie

Mi a trükk, hogy ez a taktika működjön? Győződjön meg róla, hogy mindenki tud róla. A közösségi médiában csábítsa fel követőit, hogy iratkozzanak fel egyértelművé téve, hogy nem találják ezt a tartalmat más csatornákon.

Ha a lista bővítése az első számú cél, akkor ennek az üzenetnek kell lennie stratégiája középpontjában. Használhatja például az Instagramon, a LinkedIn-en vagy a Twitteren található bioterületet egy gyilkos CTA-hoz, amely egyértelműen kifejezi e-mailjei értékét.

Tekintse meg ezt a példát Laura Belgraytől, aki sikeres szövegíró üzletet épített fel az e-mail marketingre összpontosítva. Nézze meg, hogyan használja a közösségi médiát az e-mail listájának bővítésére:

laura-belgray

Az első dolog, amit elmond a LinkedIn-en, az az, hogy az e-mailjei nagyszerűek – és tényleg azok. Próbálja ki ezt a saját közösségi média csatornáin, hogy az emberek feliratkozzanak.

A (nem olyan) nehéz út: tartalmi ajánlatok

Milyen gyakran tölt ki egy előfizetési űrlapot, hogy hozzáférjen az Önt érdeklő tartalomhoz? Mindig ezt csinálom, főleg, ha az ajánlat a marketing körül forog.

A következő dolog, amit megtudok, az e-mailem bekerül egy értékesítési tölcsérbe, és elkezdek kapni mindenféle ajánlatot. Némelyikük irreleváns, és leiratkozom, de legtöbbször a listán maradok, és elolvasom az összes e-mailt.

Szóval, gondolj erre: mi az, amit igazán jól tudsz, és segítene másoknak? Készítsen listát iparága népszerű témáiról, és hozzon létre tartalmi ajánlatot köré. Ez lehet egy webinárium, egy e-könyv, egy infografika vagy egy csalólap.

Hogyan kezdjünk hozzá a tartalomajánlatokhoz

A tartalmi ajánlatok félelmetesek lehetnek. Azt gondolhatja, hogy sok időt és erőfeszítést igényel az alkotás – és valóban megéri? Először is: igen, megéri. Tízszeresére növelhetik e-mail-listáját.

És ami nagyszerű ezekben az ólommágnesekben, az az, hogy választhat. Nem érzi magát elég magabiztosnak ahhoz, hogy e-könyvet vagy fehér könyvet írjon? Ne aggódjon: kezdheti kicsiben is egy infografika létrehozásával.

„Az ügyfelek gyakran ezzel a konkrét céllal keresnek fel minket: infografikát szeretnének összeállítani e-mail listájuk bővítése érdekében” – mondja Aditya Sheth, a vállalat marketing menedzsere. Venngage. „Más típusú tartalommal összehasonlítva az infografikákat valószínűleg a legkönnyebb létrehozni. Ha a másolat mellett döntött, a folyamat többi része zökkenőmentesen megy végbe” – teszi hozzá Sheth.

Biztatóan hangzik? Kezdjen dolgozni, és készítse el saját infografikáját még ma.

Ezután zárja be egy feliratkozási űrlap mögé, és reklámozza a közösségi médiában, hogy követői elsőként értesülhessenek róla. Ez egy olyan közönség, amelyet már bemelegítettél, és már a kezdet kezdetén meg kell csapnod rá.

Ezután próbáljon ki valami bonyolultabbat. Például, milyen adatokat tudna feltárni a cége, amely új perspektívát hozna iparágába? Gyűjtsd össze ezeket az adatokat, és helyezd el egy zárt kutatási jelentésbe. Nemcsak az e-mail listája növelésében segít, hanem visszamutató linkeket is generál a webhelyére, és jó mennyiségű forgalmat generál.

Természetesen más ötletekkel is előállhat a zárt tartalomhoz. Csak tartsa szem előtt ezt a két szabályt:

 • tanulmányozza a közönségét, hogy megértse, mire van szükségük és mire vágynak az emberek, hogy a legjobb típusú tartalmat állíthassa elő számukra, és törekedjen arra, hogy eredeti legyen, amit megoszt.
Olvasni:  Sprout Social frissítések 2024. június: Új képszerkesztő, intelligens képméretezés,...

Ha inspirációra van szüksége, nézze meg ezt a videót Mariah Coztól, aki a feliratkozási díjakról beszél, hogy több előfizetőt szerezzen.

5. Következetesen küldje el, és számítson néhány leiratkozásra

Máris magabiztosabbnak érzi magát a lista bővítésével kapcsolatban? Jó!

Mielőtt elkezdené gyűjteni az előfizetőket, még két dolgot szeretnék megosztani veletek. Akár csak kezdi ezt a dolgot, akár távolabb jár az úton, ezek jól fognak jönni.

Az első naptól kezdve egységes küldési ütemezésre van szüksége

Sok marketingszakember nagyszerű munkát végez az e-mail-címek gyűjtésével, de nem túl jó munkát az előfizetők gondozásában. A leggyakoribb hibák, amelyeket látok, a következők:

 • nem állít be üdvözlő e-mailt,
 • következetlen küldési ütemezések, és
 • agresszív e-mail marketing megközelítések, ha van eladnivalója.

Könnyen belátható, hogy egy ilyen stratégia miért riasztja el az embereket. Hamisnak és opportunistának tűnik, és ez egy biztos módja az előfizetők elvesztésének.

Ugyanez vonatkozik a közösségi média inkonzisztenciájára is. A következetlen közzététel kisebb elkötelezettséghez, és idővel az ügyfelek és a potenciális ügyfelek elvesztéséhez vezethet. De könnyedén fenntarthatja a következetes tartalomáramlást a közösségi médiában közösségi média ütemezési eszközök mint SocialPilot.

Természetesen senki sem hibáztatja, hogy az e-mailjein keresztül szeretne eladni. Azonban hosszú ideig hallgatni, hogy visszatérjen az emberek postaládájába, és megkérje őket, nyissák ki a pénztárcájukat – ezzel nem lehet nyerni az e-mail marketingben.

Tehát, ha nincs üdvözlő e-mailje, amely minden új előfizetőnek automatikusan kiküldésre kerül, írjon egyet még ma. Ezenkívül rendszeresen küldje el e-mailben a listát a következő címre:

 • tartsa melegen küldő IP-jét,
 • elkerülje a spam panaszokat,
 • kapcsolatot építs ki az előfizetőiddel,
 • és segít a mutatók emelkedésében.

Várjon némi lemorzsolódást – és távolítsa el az inaktív előfizetőket

36 leiratkozást kaptunk a legutóbbi e-mailben, amelyet a ZeroBounce-nak küldtünk. Egy több tízezres listánál ez nem sok, de mégis csíphet, nem? Hát régen volt; most már nem annyira.

Az e-mail lista bővítésének folyamata úgy nézhet ki, mint egy EKG: gyönyörűen növekvő görbék, amelyeket hanyatlási időszakok követnek. Néha, attól függően, hogy mennyire népszerűsíti az e-mailjeit, előfordulhat, hogy megugrott az előfizetések száma. De nem mindenki jön, hogy maradjon, és ez normális.

Ezenkívül saját magának kell eltávolítania a passzív embereket. Nos, miért tenne ilyen önszabotáló gesztust?

Először is hatással vannak az e-mail kézbesíthetőségére.

Azok az előfizetők, akik több mint három hónapja nem kattintanak rá az e-mailek megnyitására, kockázatossá válnak. Rossz jelzést küldenek Önről az internetszolgáltatóknak (ISP), mondván nekik, hogy a tartalom nem vonzó. Szóval, miért tartozna a beérkező levelek közé? Észreveheti, hogy a megnyitási arányok csökkennek, mert előfordulhat, hogy e-mailjeit a spam mappába irányítják.

Ezenkívül előfordulhat, hogy ezek közül néhány címet elhagytak, és végül deaktiválhatók és törölhetők. Visszapattannak, és befolyásolják a feladó hírnevét, ezért a legjobb, ha rendszeresen metszed őket.

Zárjuk le a dolgokat

Ha idáig elolvastad, köszönöm.

Az e-mail lista bővítése – akár közösségi médián, akár bármilyen más csatornán keresztül – izgalmas cél, amelyet követni kell. Ha van egy következtetés, amit meg akarok hagyni, az a következő: légy türelmes, ünnepelj minden új előfizetőt, a minőségre koncentrálj, ne a számokra, és minden e-mail számítson. Ez az egyetlen „titka” a sikernek az e-mail marketingben.

Új publikációk:

Ajánlott