Hogyan csináljunk e-mail marketinget [Ultimate Beginner’s Guide]


Szeretné tudni, hogy mi a legjobb módja annak, hogy kapcsolatban maradjon olvasóival és vásárlóival, és hogy visszatérjenek webhelyére? Ezután el kell indítania egy e-mail listát, és meg kell tanulnia az e-mail marketinget.

Az e-mail marketing a legjobb módja annak, hogy kapcsolatot alakíts ki a közönségeddel, és a blog látogatóit hűséges olvasókká, sőt fizető ügyfelekké alakítja.

Ebben az útmutatóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan végezheti el saját maga az e-mail marketinget.

Kezdjük el!

Mi az e-mail marketing? Egy egyszerű meghatározás

Az e-mail marketing az e-mailen keresztül történő folyamatos marketing módszere. Összegyűjti az Ön tartalma iránt érdeklődő személyek e-mail címeinek listáját (e-mail lista), majd rendszeresen tart velük kapcsolatot e-mailes hírlevelek küldésével (e-mail marketing).

Idővel az e-mail marketing segít e kapcsolatok fejlesztésében, hogy előfizetői megbízzanak benned, és eleget tudjanak a vállalkozásodról, amit hajlandóak vásárolni.

Bármilyen típusú webhely vagy vállalkozás használhat e-mail marketinget, beleértve:

 • Blogok
 • Online Áruházak
 • Kis vállalkozás
 • És több

E-mail marketing statisztika

Az e-mail marketing egy hatékony eszköz, amely megmarad.

A közösségi média platformokkal ellentétben az e-mailekkel minden korosztályt és mindenféle közönséget elérhetsz, mert nagyjából mindenki használja. Csak az Egyesült Államokban a 15 év felettiek több mint 90%-a használ e-mailt:

És a közösségi médiával ellentétben az e-mail azoknak az embereknek körülbelül 85%-át éri el, akiknek elküldi őket (ezt nevezik „beérkezett üzenetek elhelyezési arányának”). Az e-mail sokkal jobban elkötelezi magát, mint a közösségi média:

Az e-mail marketing szintén költséghatékony, és lehetőséget kínál a befektetés megtérülése akár 4400%; ez a leghatékonyabb módja az ügyfelek vonzásának és megtartásának.

Mitől olyan hatékony az e-mail marketing?

Megnézheti a fenti számokat, és elgondolkozhat azon, hogyan lehetséges, hogy az e-mail marketing ilyen hatékony.

Ennek néhány oka van:

 • Rendszeres kommunikáció: Egy webhelylátogató valószínűleg csak egyszer látogat meg, és soha nem tér vissza. Az e-mail marketing lehetővé teszi, hogy kapcsolatban maradjon, és meggyőzze őket arról, hogy visszatérjenek.
 • Lehetőség a bizalom építésére: Előfordulhat, hogy az első látogatás alkalmával valaki nem bízik eléggé Önben, vagy nem érti meg eléggé az üzletét ahhoz, hogy vásároljon. Az e-mail marketing segítségével jobban megismerhetik Önt, és bizalmat épít.
 • Mindenki e-mailt használ: Az e-mail mindenhol megtalálható. Szinte mindenkinek van e-mail címe, és általában hajlandók kiadni a nagyszerű tartalomért cserébe.
 • Személyesebb, mint a közösségi média: Az e-mailek személyesek. Ellentétben a közösségimédia-frissítésekkel, amelyeket nyilvánosan sugároznak az összes követőd számára, a privát postafiókban lévő e-mail továbbra is egy magánszemélynek címzett személyes levélnek tűnhet.
Olvasni:  Ultimate Blogger's Guide: Hogyan szerezzünk forgalmat a Pinterestről

Most, hogy tudja, hogyan működik az e-mail marketing, és miért olyan erős, ugorjunk bele, és tanuljuk meg az e-mail marketinget.

E-mail marketing lépésről lépésre

Ebben a részben végigvezetem a hatékony e-mail marketing folyamatának minden lépésén. Mielőtt észrevenné, mester lesz.

Kész? Kezdjük.

1. lépés: Válassza ki e-mail marketingszolgáltatását

Mielőtt elkezdené az e-mailek küldését, szüksége lesz néhány e-mail marketing szoftverre, amellyel elküldheti azokat!

Azt gondolhatja, hogy egyszerűen küldhet e-maileket a Gmaillel és saját személyes e-mail címével, hogy elkezdhesse az ingyenes e-mail marketinget. Ez azonban több okból is rossz ötlet.

Nagyon fontos, hogy ne küldjön marketinges e-maileket saját személyes e-mail címével. Íme, miért:

 • Magánszféra hiánya: Ha több embernek küld e-mailt, akkor mindannyian láthatják egymás e-mail-címét, ami sérti a magánéletüket. Azt gondolhatnánk, hogy a BCC használata jó megoldás lenne erre, de nem az, mert…
 • Sérti a CAN-SPAM törvényt: Ha bárkinek küld e-mailt az Egyesült Államokban, akkor követnie kell A CAN-SPAM törvény követelményei, beleértve annak megkönnyítését, hogy az emberek leiratkozhassanak minden jövőbeni e-mailről. Az e-mailes marketingszolgáltatások sok ilyen követelményt teljesítenek Ön helyett.
 • Szállíthatóság: A személyes e-mail címéről e-maileket küldeni kockázatos. Könnyedén megjelölhető spamként, és az e-maileket a címzettek blokkolják. Az e-mail marketing szolgáltatók mindig a kézbesítésre optimalizálnak.
 • Skálázhatóság: Szeretnéd gyorsan bővíteni a listádat? Nehéz egyedül nyomon követni ezeket az e-mail címeket, neveket és egyéb adatokat. A jó e-mail marketingszoftverek használatával egyszerűen több ezer feliratkozóra bővítheti a listát.
 • Tervezés: Ha olyan e-maileket szeretne küldeni, amelyek professzionálisnak tűnnek, és képeket, díszes elrendezéseket és egyéb részleteket tartalmaznak, akkor érdemes olyan e-mail marketingszolgáltatást használnia, amely előre megtervezett sablonokat és egyéb funkciókat kínál. Ellenkező esetben az összes kódolást egyedül kell elvégeznie.
 • Automatizálás: Ha listája már összeállt, az e-mail marketing automatizálásával még jobban növelheti e-mail marketing ROI-ját.

Meggyőződése, hogy szüksége van egy jó e-mail marketing szolgáltatásra? Nagy!

Olyan sok lehetőség létezik, hogy a kezdők számára nehéz lehet eldönteni, melyik a legjobb e-mail marketing szolgáltatás az induláshoz.

Olvasni:  Hogyan válhat WordPress fejlesztővé és ragyoghat 2024-ban

Tehát elvégeztük a kutatást Ön helyett, és az alábbiakban kiválasztottuk a legjobb e-mail szolgáltatókat.

2 legjobb e-mail marketing szolgáltatás kezdőknek

Az e-mail marketing megfelelő módon történő végrehajtásához a legjobb e-mail marketing szolgáltatást kell használnia, amely megfelel blogjának vagy vállalkozásának.

Itt megtekintheti a legjobb e-mail marketing szolgáltatásaink teljes listáját, de itt van a 2 legjobb választásunk:

1. Állandó kapcsolattartás

Szeretjük a Constant Contactot világszínvonalú támogatásuk miatt, valamint azért, mert a kezdők számára is egyszerű a használata, miközben minden e-mailes marketingeszközt kínál a sikerhez.

Állandó kapcsolattartás

 • Könnyen használható kezdőknek
 • Fogd és vidd építőt kínál e-mail sablonok tervezéséhez
 • Segít nyomon követni marketingkampányait
 • Hasznos források hatalmas könyvtárát kínálja
 • 24 órás támogatás telefonon, e-mailen vagy élő chaten keresztül

Kezdje el a folyamatos kapcsolattartást

2. Brevo (korábban Sendinblue)

A Brevo egy minden az egyben eszköztár a marketing automatizálási igényeihez. Ráadásul ingyenes az indulás.

Brevo

 • Ingyenes csomaggal érkezik
 • Korlátlan kapcsolatfelvételt tesz lehetővé minden tervvel
 • Gyönyörű e-mail sablon könyvtár
 • Marketingautomatizálási funkciókat kínál

Kezdje el a Brevo szolgáltatást még ma

Miután beállította fiókját, készen állunk a következő lépésre, egy üdvözlő e-mail létrehozására.

2. lépés: Az üdvözlő e-mail személyre szabása

Amikor egy személy először iratkozik fel az e-mail listára, fontos, hogy küldjön neki egy üdvözlő e-mailt.

A sikeres e-mail marketingszakemberek tudják, hogy az üdvözlő e-mail az első lépés az új előfizetővel való kapcsolat kialakításához. Ha ez egy jó e-mail, nagyobb valószínűséggel nyitnak meg jövőbeni e-maileket.

Az üdvözlő e-mail is segítheti az e-mailek kézbesítését. A „kézbesíthetőség” arra utal, hogy az Ön e-mailjei el tudnak jutni a személy beérkező levelei közé, ahelyett, hogy a spam mappába mennének, vagy teljesen blokkolnának.

Egy jó üdvözlő e-mail a következőket tartalmazza:

 • Bevezetés – mutatkozz be, mintha személyesen találkoznál velük
 • Elvárás beállítása – mondja el nekik, hogy a jövőben milyen e-maileket fognak kapni Öntől
 • Az engedélyezési listára vonatkozó utasítások – adjon nekik tippeket, hogy e-mailjei eljussanak a beérkező levelek mappájába

Nem tudja, mit írjon? Íme néhány üdvözlő e-mail példák ihletedért.

3. lépés: Indítson el egy e-mail listát

Az érdeklődők generálása nagy kihívást jelent minden blogger vagy vállalkozás számára. Fontos, hogy a listát a megfelelő módon kezdje és bővítse, anélkül, hogy olyan parancsikonokat kellene használnia, amelyek hosszú távon árthatnak Önnek.

Mielőtt megvizsgálnánk, hogyan indítsunk e-mail listát, beszéljünk néhány olyan dologról, amit NEM tegyünk meg a lista indításakor:

NE Vegyél e-mail listát

Lehet, hogy csábító lehet pénzt költeni a lista bővítésére, de egy e-mail lista vásárlása valójában nagyon rossz ötlet.

Valószínűleg nem ér el túl jó eredményeket, ha hirtelen e-maileket küld az embereknek, akiknek fogalmuk sincs, ki vagy. Valószínűbb, hogy az Ön e-mailjeit spamként jelentik be, mintsem hogy a linkekre kattintanak, és megvásárolják a termékeit.

Olvasni:  10 legjobb marketingbővítmény, amelyre minden WordPress webhelynek szüksége van

És ha ezek közül elég sokan jelentik be e-mailjeit spamként, az tönkreteheti hírnevét és kézbesíthetőségét, és még nehezebbé teheti az e-mail lista megfelelő bővítését.

NE adj hozzá előfizetőket engedély nélkül

Általában győződjön meg arról, hogy megkéri az embereket, hogy iratkozzanak fel hírlevelére, mielőtt felveszi őket a listára.

Ha van egy listája más forrásokból származó e-mailekről (például személyes kapcsolatairól, személyes eseményekről stb.), nem jó ötlet kérés nélkül felvenni őket az e-mail-listájára, ugyanazon okok miatt, amelyeket nem érdemes vásárolnia. egy listát.

E-mail listája megfelelő módon történő bővítése kezdetben lassabb lehet, de hosszú távon sikerre késztet.

Kész? Itt vannak a legjobb módszerek az e-mail lista megfelelő bővítésére.

Az e-mail-lista bővítésének 6 legjobb módja

Egy egyszerű regisztrációs űrlap hozzáadása az oldalsávhoz okos dolog, de nem fogja túl gyorsan bővíteni a listát.

Ha komolyan szeretné, hogy a lehető leggyorsabban bővítse e-mail listáját, próbálja ki az alábbi tippeket:

 1. Hozzon létre egy kilépési szándék felugró optin űrlapot egy hasonló eszközzel OptinMonster.
 2. Adjon hozzá egy hivatkozást a közösségi média életrajzához.
 3. Készítsen ingyenes e-mail tanfolyamot a regisztrációk ösztönzésére.
 4. Vírusos nyereményjáték lebonyolítása a ingyenes verseny plugin mint a RafflePress.
 5. Hozzon létre egy egyszerű PDF e-könyvet vagy más ingyenes ajándékot a regisztrációkért cserébe.
 6. Használja a társadalmi bizonyítékot a felugró ablak, amely valós időben mutatja a regisztrációkat.
 7. Magyarázza el az előfizetés előnyeit és optimalizálja a CTA-t (cselekvésre ösztönzés).

További tippekért és részletekért tekintse meg útmutatónkat arról, hogyan szerezhet több e-mail-feliratkozót.

4. lépés: E-mailes hírlevelek küldése

Most, hogy már többen is feliratkoztak a listára, ideje elkezdeni e-mailes hírleveleket küldeni nekik.

Mit kell feltüntetni az e-mailes hírlevélben

Kíváncsi vagy, mit küldj az előfizetőidnek?

Ha Ön blogger, akkor érdemes rendszeres e-mailes hírlevelet küldenie, hogy a feliratkozókat értesítse a blogja új bejegyzéseiről.

Az új blogbejegyzések mellett olyan exkluzív tartalmakat is tartalmazhat, amelyeket nem találnak meg a blogján, például interjúkat, kuponokat vagy eladásokat, ajándékokat és egyebeket.

Dönthet úgy, hogy e-mailje csak egyszerű szöveg legyen, vagy érdekességképpen képeket is hozzáadhat.

Minden e-mailnek egyetlen célnak kell lennie. Ezáltal az olvasók koncentráltan és elkötelezettek maradnak. Ha az e-mailje túl sok hivatkozást tartalmaz, vagy az előfizetőit túl sok dolog megtételére kéri, egyikük sem kapja meg a megérdemelt figyelmet.

Tekintse meg ezt a listát további e-mailes hírlevélötletekért.

Hogyan küldjünk e-mailes hírlevelet

Megmutatjuk, hogyan kell ezt megtenni a Constant Contact használatával, mivel ez a kedvenc e-mail marketing szolgáltatásunk.

Először jelentkezzen be fiókjába, és lépjen a címre Kampányok » Létrehozás. Ezután válasszon ki egy kampányt a kezdéshez. Érdemes kattintani Email tetején, hogy egy alapvető hírlevelet küldjön a listára.

Olvasni:  Az új WordPress-webhelyek végső teendőinek listája
válasszon e-mail kampányt

Ezután a rendszer megkéri, hogy válasszon egy e-mail sablont a hírlevél kampányához. Válasszon egy sablont, amely jól néz ki az Ön számára. Testreszabhatja, hogy illeszkedjen a márkához.

válasszon egy hírlevél sablont

Ezután írja be az e-mail tartalmát. A bal oldali feladatpanelről különféle típusú tartalmakat adhat hozzá az építőhöz.

Tekintse meg a módosítások előnézetét, és ha készen áll, mentse az e-mailt, és kattintson rá Folytatni.

állandó kapcsolattartási hírlevél szerkesztése

Ezután ütemezheti hírlevelét.

Mielőtt elkezdené a hírlevelek küldését, érdemes lehet használni ezt az e-mailes hírlevél ellenőrzőlistát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy készen állnak.

Miután kiválasztotta a címzetteket és a küldés idejét, kattintson a gombra Menetrend.

menetrend hírlevél

Ez az! Beütemezte az első e-mailes hírlevelét.

5. lépés: Elemezze az eredményeket

Az e-mail marketing nem ér véget a „küldés” gomb megnyomásával!

Meg kell győződnie arról, hogy hírlevele működik.

Szerencsére a Constant Contact használható elemzéseket biztosít a fiókjában. Amikor e-mailes hírlevelet küld, nyomon követi, hogy hányan nyitják meg (az Ön nyitott árfolyam), és hányan kattintanak a benne lévő linkekre (az Ön átkattintási arányvagy CTR).

Folyamatos kapcsolattartási e-mail marketingelemzés

Ezen mutatók segítségével láthatja, hogy min kell javítani.

Hogyan javíthatja e-mail megnyitási arányát

Ha nem sokan nyitják meg az e-mailjeit, íme néhány dolog, amellyel növelheti a megnyitási arányt:

 • Kísérletezzen az e-mailek különböző napokon és időpontokban történő elküldésével.
 • Írj egy nagyszerűt e-mail tárgysora ami arra készteti az embereket, hogy nyissa ki.
 • Győződjön meg róla, hogy kerülje a spamszűrőket megbízható e-mail szolgáltatás használatával és a spam jellegű szavak elkerülésével az e-mailekben.
 • Távolítsa el az inaktív feliratkozókat, akik hosszú ideje nem nyitották meg az e-maileket.

További tippekért tekintse meg útmutatónkat a nyitott árfolyamok emeléséről.

Hogyan lehet növelni az átkattintási arányt

Lehet, hogy az emberek megnyitják az e-mailjeit, de nem kattintanak a linkjeire. Próbálja ki ezeket a tippeket:

 • Barátságos, beszélgetős hangnemben írjon, hogy az emberek olvassák.
 • Legyen rövid! Senki sem akar hosszú leveleket olvasni.
 • Koncentráljon egyetlen cselekvésre való felhívásra. Ne kérd meg az embereket, hogy több dolgot csináljanak egyszerre.
 • Ne adj el mindent az e-mailben. Felkeltsék a kíváncsiságukat, így ők van kattintani.

Kezdje el az e-mail marketinget még ma!

Ez az!

Az e-mail marketing olyan dolog, amiben folyamatosan tanulhatsz és fejlődhetsz, ezért ne félj új dolgokat kipróbálni és kísérletezni a jobb eredmények érdekében.

Használja ezeket a tippeket kiindulópontként, és már jó úton halad elképesztő e-mail marketing kampányok létrehozása felé!

Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy „a pénz a listán van”. Hogy működik ez pontosan? Tekintse meg útmutatónkat arról, hogyan kereshet pénzt e-mail marketinggel, hogy megtudja.

Új publikációk:

Ajánlott