Hogyan csináljunk jó e-mail marketinget: legjobb tippek és gyakorlatok

Ha a digitális marketing módszerekről van szó, az e-mail marketing az egyik legjobb stratégia a nagy- és kisvállalkozások számára egyaránt.

Hihetetlenül sokoldalú, és többféle cél és célkitűzés teljesítésére használható, mint például az ügyfelek bizalmának és lojalitásának kiépítése, visszajelzések gyűjtése és magas elkötelezettségi szint fenntartása. Azonban szinte minden vállalkozás az e-mail marketingre támaszkodik, ezért tudatos erőfeszítéseket kell tennie, hogy kitűnjön és felkeltse az ügyfelek figyelmét.

Minden szervezetnek, amely meg akar különböztetni magát a versenytársaktól, tisztában kell lennie azokkal a stratégiákkal, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki e-mail marketing kampányaiból. Ez az informatív útmutató pedig éppen ezt kívánja segíteni a tanulásban.

Legjobb tippek és gyakorlatok a hatékony e-mail marketinghez

  1. Kerülje az e-mail címek vásárlását

Az e-mailes marketing kampányaikat most kezdõ vállalkozások többféle stratégiára támaszkodnak, hogy felkeltsék célközönségük figyelmét. Ez magában foglalhatja egy e-mail lista megvásárlását, amely azon személyek e-mail címeit tartalmazza, akikkel kapcsolatba léphet. Ezt azonban nem javasoljuk, mivel az Ön vállalkozása nem rendelkezik velük kapcsolatos információval. Ha tovább kutat, megteheti Olvass tovább hatékony e-mail marketing megközelítésekről, értékes ismeretekkel és fejlett stratégiákkal. Ez egy út az optimalizálás felé, amely megalapozott döntésekkel kezdődik.

A 400 hibás kérés hiba kijavítása (okok és javítások)

Előfordulhat, hogy nem érdeklik őket az Ön ajánlatai, és az e-mail listákba való befektetés ellentétes a Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) az EU által létrehozott.

  1. Tegye személyre e-mailjeit

Az ügyfelek naponta több ezer e-mailt kapnak, de ezeknek az e-maileknek a többsége alig vagy egyáltalán nincs hatással rájuk. Az ügyfelekkel való kapcsolatteremtésben a leghatékonyabb e-mailek személyre szabottak, és az ügyfelek preferenciái és követelményei alapján készültek.

Olvasni:  Íme, milyen jelentős környezetvédelmi visszalépések történtek a Biden-adminisztráció első napján

Az ilyen e-mailek tartalmazhatnak személyre szabott tárgysorokat, különleges alkalmakra, például születésnapokra küldött üzeneteket vagy egyéb olyan elemeket, amelyek bemutatják, hogy az ügyfél prioritást élvez.

  1. Csatlakozzon az új névjegyekhez minél hamarabb

Ha a közelmúltban szerezte meg leendő ügyfelek e-mail-címét, létfontosságú, hogy a lehető leghamarabb kapcsolatba lépjen velük. Ennek az az oka, hogy az Ön márkája még mindig frissen emlékezik, és egy ilyen rövid időn belüli e-mail megszerzése nagyban hozzájárul a hosszú távú kapcsolatok kialakításához.

Ideális esetben az első e-mailt a kapcsolatfelvételtől számított 24 órán belül el kell küldenie, ha lehetséges. Ez egyben kiváló márkaépítési lehetőséget is biztosít, és megalapozza az elvárásokat.

  1. Finomítsa levelezőlistáját

E-mail marketing kampány indításakor feltétlenül ellenőrizze az e-mail listát, és győződjön meg róla, hogy valódi címeket tartalmaz. Ezt keresztül lehet megtenni email marketing API ellenőrzésszintaktikai ellenőrzések vagy más módszerek, beleértve a telefonszámok érvényesítése a listában. Az e-mail lista finomítása és a nem hiteles e-mail címek eltávolítása erőforrásokat, időt és erőfeszítést takarít meg.

E-mail marketing nonprofit szervezeteknek – Alapvető útmutató

Ezenkívül segít elkerülni az internetszolgáltatóval (ISP) kapcsolatos problémákat, akik egyébként spamküldőnek tekinthetik vállalkozását.

  1. Használja az előfizetői szegmentálást

Az előfizetői szegmentálás arra a folyamatra utal, amikor az előfizetőket különböző csoportokba sorolják vagy csoportosítják olyan tényezők alapján, mint a viselkedés, érdeklődési körök, életkor stb. A szegmentálás megkönnyíti a különböző feliratkozóknak számukra leginkább releváns tartalmak küldését, ami magasabb elköteleződési szintet eredményez.

Segít személyesebb kapcsolatot kialakítani vállalkozása és ügyfelei között, ami hosszú távú érdeklődést és márkahűséget eredményez.

  1. Tartalmazzon egy cselekvésre ösztönző gombot

A legtöbb előfizető hajlamos egyszerűen beolvasni egy e-mailt anélkül, hogy részletesen átnézné, ezért erősen ajánlott minden e-mailben egy egyértelmű cselekvésre ösztönzést feltüntetni. Az ilyen CTA azonnal felkelti az e-mailt olvasó személy figyelmét. Tájékoztatja őket az Ön által kívánt művelet végrehajtásának előnyeiről, például a hírlevélre való feliratkozásról.

Olvasni:  Hatékony leadgeneráló beépülő modulok az e-mail-lista bővítéséhez

Ügyeljen arra, hogy egy-egy e-mailben ne szerepeljen egynél több CTA, és helyezze el jól látható helyre a legjobb eredmény érdekében.

Végső szavak

Ezek voltak a leghatékonyabb e-mail marketing tippek, amelyeket egy vállalkozás felhasználhat e-mail marketing kampánya hatékonyságának maximalizálására. Itt azonban érdemes megemlíteni, hogy ez nem egy teljes lista, és számos más módszer is létezik a folyamat továbbfejlesztésére.

Ezenkívül, bár ezeket bármilyen méretű és különböző iparágakban működő vállalkozások használhatják, ennek megfelelően módosítani kell őket. Ezen stratégiák megvalósítása során pedig kulcsfontosságú az egyéb marketingtechnikák, például a PR és a SEO kombinálása, hogy ezek teljesen szinkronban legyenek egymással.

A siker elérésének legjobb módja, ha e-mail marketing kampányát úgy tervezi meg, hogy az önállóan is megállja a helyét, és támogassa az egyéb marketingtevékenységeket is.

Új publikációk:

Ajánlott