Hogyan ellenőrizheti versenytársait piackutatással

A kompetitív kutatás a versenyre és annak tevékenységére való odafigyelést jelenti. Létfontosságú annak megértése, hogy a versenytársak mit tesznek ahhoz, hogy az Ön vállalkozását, termékét vagy szolgáltatását hozzáigazítsa a piacon. Ez magában foglalja a versenytársak, erősségeik és gyengeségeik, valamint termékeik vagy szolgáltatásaik azonosítását, valamint annak megvizsgálását, hogy ezek hogyan viszonyulnak az Ön vállalkozásához, termékeihez vagy szolgáltatásaihoz.

Ezek feltárhatják a trendeket a piacon, és javíthatják az Ön állapotát üzleti terv és stratégiákat.

A versenyképes kutatás elvégzése többféle előnnyel jár. Az egyik a piac és a piaci trendek megértése, beleértve a trendek azonosításának és előrejelzésének képességét, mint az aktív versenykutatás alapvető elemét.

Egy másik előny az üzleti marketing fejlesztése, amely csökkentheti az ügyfelek elvesztését, így megértheti, hogy ügyfelei mire vágynak, és keresik és javítják marketingstratégiáit. Versenyképes kutatások és összegyűjtött adatok elemzése közben gyakran találhat olyan piaci rést a lakosság körében, amelyet nem szolgálnak ki marketingkampányai.

Együtt dolgozó alkalmazottak csoportja

Ez előnyös lehet vállalkozása számára azáltal, hogy új ügyfélkört nyit. Végül, de nem utolsósorban, a versenyképes kutatás segít egy olyan stratégiai terv elkészítésében, amely segít a jövőbeli stratégiák és a termékpromóció kialakításában.

A versenypiaci kutatás gyakran elsöprőnek tűnik, és nehéz lehet eldönteni, hol kezdjem. Az első és legfontosabb lépés a legjobb versenytársak azonosítása. Végig fogunk néhány fő lépést, amelyekből kiindulópontot találhat, ha elindul a versenyképes kutatás útján. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő piackutatási eszközöket használja, mint például a Spyfu, a Typeform, a Latana vagy a Pollfish. Szánjon rá időt ezek tesztelésére, és válassza ki az Ön számára legjobb megoldást. Az említettek jó kezdést jelenthetnek, de mi
alternatívák keresésével is kiterjesztheti a tökéletes piackutatási eszköz keresését. A Spyfunak van néhány jó alternatívája. Is, kattints ide Pollfish alternatívákért. Ha időt fektet a legjobb eszköz megtalálásába, az nagyszerű kezdet lesz a piackutatáshoz.

Olvasni:  A közösségi média használata kisvállalkozások számára

Mint már említettük, a versenykutatás elvégzésének első lépése a fő versenytársak azonosítása. Ezt megteheti úgy, hogy egyszerűen megkeresi a termékkategóriáját az interneten, vagy felkeres néhány üzleti adatbázist tartalmazó webhelyet részletesebb kereséshez. Ennek a lépésnek fontos része, hogy képet kapjon arról, kik a fő versenytársai.

Ember használ okostelefont és laptopot

A versenytársak lehetnek közvetlenek vagy közvetettek. A közvetlen versenytársak ugyanazt az ügyfélbázist célozzák meg, mint Ön, a közvetett versenytársak pedig hasonló terméket értékesíthetnek, de más közönséget céloznak meg. A legfontosabb dolog az, hogy megértsük és azonosítsuk a közvetett növekedési lehetőségeket, és kiemeljük a vállalkozását fenyegető veszélyeket a közvetlen versenyben.

A versenytársak azonosítása után jó lenne elemezni online jelenlétüket. Ez magában foglalja a webhely felkeresését, az általuk közzétett tartalom típusának áttekintését és a közösségi médiában való jelenlétük elemzését. Keressen bármilyen tartalmat a termékeikről és azok használatáról.

Jelöljön meg néhány kulcsfontosságú pontot weboldaluk látogatása során: milyen a felhasználói élmény, könnyű-e navigálni, mobilra optimalizált-e, milyen gyakran posztolnak, milyen minőségűek a tartalmaik, milyen közösségi média platformokat használnak. Az ezekre a kérdésekre adott válaszok megmutatják, milyen lehetőségek vannak vállalkozása fejlesztésére.

A versenytársakkal kapcsolatos információk gyűjtése még soha nem volt ilyen egyszerű. Csak követheti őket közösségi csatornáikon, vagy feliratkozhat az e-mail listájukra. Ezzel képet kaphat arról, hogyan kommunikálnak ügyfeleikkel. Egy lépéssel tovább léphet, és vásárolhat náluk, hogy megnézze, hogyan néznek ki a termékek és milyen a vásárlói élmény.

Ember magyarázza a kezét

A versenyen szerzett eredmények nyomon követésének legjobb módja egy táblázat létrehozása és az összes információ tárolása. Ez segít az adatok nyomon követésében, ami lehetővé teszi, hogy megnézze, hogyan változnak az idő múlásával. Jó kiindulási pont az olyan információk nyomon követése, mint a cégnév, webhely, közösségi oldalak, szolgáltatások, előnyök, hátrányok stb.

Olvasni:  Hogyan készítsünk lenyűgöző SEO jelentéseket az ügyfelek számára

Az összes előző lépés végrehajtása és az adatok összegyűjtése után összehasonlíthatja vállalkozását a versenytársakkal, meghatározhatja a különbségeket, és javíthatja marketingstratégiáját.

Minden versengő kutatásnak fel kell fednie legalább egy olyan területet, amelyen javíthatja vállalkozását.

Ha nem talál ilyet, a legjobb a kutatást és az elemzést újra elvégezni. Ebből a lépésből az a legfontosabb, hogy ez egy folyamatban lévő dolog. Nem elég ezt csak egyszer megtenni és naponta hívni. A versenyfigyelést rendszeresen el kell végezni, hogy naprakészek legyenek az összes változással, és a lehető legjobb marketingstratégiát állítsák elő vállalkozása számára.

Becsomagolás

A mai modern világban, ahol az ügyfelek aktívabbak az interneten, a vállalkozások ma már a versenytársak online kutatásait is végzik. Segít nekik hatékonyabb online marketingkampányokat készíteni márkájuk számára, mivel tudják, hogy versenytársaik mit csinálnak jól. Ez igaz azokra, akik AdWords kampányokat futtatnak, mivel a versenytársak kutatása alapján képet kaphatnak arról, hogy milyen kulcsszavakra kell összpontosítaniuk az erőfeszítéseiket. Google Adwords Perth Az Invicta Agency szakértői szerint a versenytársak kutatása nélküli kampány értelmetlen. Lehet, hogy piackutatás nélkül is többet pazarol.

Bár néha kihívásnak tűnik, fontos, hogy versenyképes piackutatást végezzünk. A versenytársak megértése döntő fontosságú az üzleti terv és a marketingstratégia javításával kapcsolatban való tanuláshoz és értékes adatok gyűjtéséhez.

Ha helyesen hajtják végre, vállalkozása több kiváló értéket biztosít az ügyfeleknek, és a megfelelő stratégia alkalmazásával a piac élén áll.

Új publikációk:

Ajánlott