Hogyan előzzük meg a kiégést távoli első csapatok számára

A távmunka sok vállalatnál bevett gyakorlattá vált, hogy agilis maradjon, és a távmunkások egyre jelentősebb számban válnak a munkaerő részévé.

A távmunka segíthet a vállalatoknak rugalmasabbá tenni, naprakészen tartani az üzleti fejleményeket, és időről időre hozzáférni a tehetségekhez anélkül, hogy irodájuk lenne, vagy teljes munkaidős csapattagokat vennének fel. De ez azt is jelenti, hogy az alkalmazottak olyan helyekről dolgozhatnak, amelyek távol vannak a többiektől, akik hatékonyan támogathatják őket. A távmunka kihívások elé állítja a belső és külső alkalmazottakat, de még nagyobb kihívást jelenthet a távoli első csapatok számára.

Ezeknek a csapatoknak nehézséget okoz, hogy produktívak maradjanak, rendszeresen motiválják az egyes tagokat, és hatékonyan kommunikáljanak, mivel nem részesülnek ugyanolyan előnyökben, mint a fizikailag együtt dolgozó munkatársak. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog, produktív és elkötelezett maradhasson csapatával, íme öt tipp, amit érdemes követnie:

Ösztönözze a munka és a magánélet egyensúlyát

A távmunka jó módja annak, hogy kapcsolatban maradjon a csapattal, és fokozza a csapatmunkát. A távoli dolgozóknak gyakran több személyes interakcióra van szükségük, például csapattalálkozókra, ebédekre és közös haladásra. A hagyományos irodai környezethez hasonlóan a távoli alkalmazottak is profitálhatnak a munka és a magánélet integrációjából, ami azt jelenti, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka és a magánélet között.

Egyes távoli dolgozók úgy kezelik távoli időbeosztásukat, hogy meghatározott órákat a családdal, barátokkal, hobbikkal és tevékenységekkel illesszenek. Mások rugalmas munkarendet kezelnek, ami nagyszerű módja lehet a rutin kialakításának és a kiégés elkerülésének. Például a szabadban végzett munka kiváló megoldás lehet azoknak, akik a kiégés korai tüneteit érzik. Motivációt és kreativitást hozhat. Ügyeljen azonban arra, hogy a készülékében nincs akkumulátor lemerülési probléma produktív maradni akkor is, ha kapcsolatba lép a természettel.

Olvasni:  6 gyorsjavítás, amellyel megszabadulhat az 521-es hibától a WordPress webhelyén

Tűzz ki világos célokat, és ragaszkodj hozzájuk

A távoli dolgozóknak világos célokkal kell rendelkezniük, amelyek végigvezetik őket a napjukon. Ez segít nekik koncentráltnak és motiváltnak maradni, elkerülni a reaktív döntések meghozatalát, és a zavaró tényezők ellenére is ragaszkodni a tervhez. Elengedhetetlen ahhoz reális célokat tűzz ki távoli csapatának – nem csak egy személynek –, hanem az egész csapatnak. Könnyű lesz szükségtelen kompromisszumokat kötni, ha csak olyan magas célokat tűz ki maga elé, amelyeket csak egy ember tud elérni.

Amikor célokat tűz ki csapata számára, vegyen be minél több tagot. Ez segít koncentrálni, elkerülni, hogy egyetlen személy céljaira összpontosítson, és segít tudatában maradni a nagyobb összképnek. Állítson fel heti és havi célokat, de ne feledje, hogy reálisnak kell lenniük. Ez segít a csapat jelentősebb céljaira összpontosítani.

Rendszeresen kommunikálj

A kommunikáció a legjobb módja annak, hogy elköteleződést, motiváltságot és jó úton haladjon távoli csapatával. A jó kommunikációs készségek létfontosságúak a csapattagok, valamint az Ön vezetése és vezetése közötti együttműködéshez. Olyan csatornákat foglal magában, mint a videokonferencia, webináriumok, podcastok vagy belső blog indítása. Elengedhetetlen egy belső kommunikáció olyan kultúra, amelyben a csapattagok jól érzik magukat, hogy megosszák egymással ötleteiket, aggályaikat és megoldásaikat. Ez segíthet abban, hogy a távoli csapattagok elkötelezettek és motiváltak maradjanak, különösen akkor, ha elszigetelődnek a csapat többi tagjától.

Gondolj az időgazdálkodásra

Az idő olyan erőforrás, amely folyamatosan fogy. Még ritkábban fordul elő olyan távoli környezetekben, amelyek tele vannak különféle zavaró tényezőkkel, mint például a háztartási tevékenységek, a család, a sport vagy a gyerekek.

Olvasni:  7 dolog, amit a Google látni szeretne a blogján

Szerencsére van kiút. Különböző időgazdálkodás és projektmenedzsment eszközök és a technikák segítik a munkarend kezelését, és időt takarítanak meg a szünetekre és a magánéletre. Használhat Pomodoro technikát vagy megtanulják, hogyan kell időnaplót vezetni napi feladatairól.

Következtetés

A távmunka számos előnnyel járhat, de kihívásokkal is jár. A távoli csapatok számára a legnehezebb kihívás a munka és a magánélet egészséges egyensúlyának megőrzése. A kiegyensúlyozottság és a jó hangulat megőrzése érdekében a távoli csapatokat folyamatosan emlékeztetni kell a távmunka előnyeire, például a nagyobb rugalmasságra és a tehetségekhez való hozzáférésre, új munkatársak felvétele nélkül. A távoli csapatok esetében ezek az előnyök felértékelődnek, mivel más előnyökkel járnak, mint az irodai csapatoknak, például a munkatársakkal való napi interakciók, a személyes találkozók és a nagyobb csapat részeként való érzés.

Új publikációk:

Ajánlott