Hogyan építs közönséget az Instagramon 4 bevált tippel

Tudtad, hogy az Instagramnak havi 2,5 milliárd aktív felhasználója van? Nos, most már tudod. Nem elég jó piac ez a márka bemutatásához? Igen, ha megtanulod, hogyan építs közönséget az Instagramon.

Tehát mi akadályoz meg abban, hogy ennek a közösségi média platformnak a tetejére kerüljön? Bármi is volt, többé nem lesz, ha követi az alábbi 4 hihetetlenül hasznos Instagram-tippet, amellyel közönséget építhet az Instagramon márkája számára.

Ismerje meg, hogyan növelheti Instagram-közönségét bevált tippekkel és trükkökkel.

1. Használjon feliratokat Instagram-bejegyzésein

A feliratok fontosak az Instagram-bejegyzésekben, mert kontextust és elköteleződést biztosítanak a közönség számára. A meggyőző felirat felkelti a figyelmet, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy kedveljék, kommentálják és osszák meg tartalmait.

A releváns hashtagek és kulcsszavak használatával növelheti bejegyzéseinek láthatóságát, és új követőket vonzhat. Ezenkívül a feliratok lehetővé teszik egy történet elmesélését, információk megosztását vagy a márka személyiségének kifejezését.

A cselekvésre ösztönzés a képaláírásban arra késztetheti a felhasználókat, hogy bizonyos műveleteket hajtsanak végre, például felkeresik webhelyét vagy vásárolnak.

Összességében a jól kidolgozott feliratok elengedhetetlenek a közönséggel való kapcsolat kialakításához és az Instagram-bejegyzések hatásának maximalizálásához. Használhat egy AI feliratgenerátor eszköz különböző bejegyzéseket létrehozni az IG-bejegyzéseihez.

2. Hashtag értelmesen

Az Instagram egy vizuális marketing eszköz, és a tartalommarketinghez hasonlóan kulcsszavakra is szükség van ahhoz, hogy a képeid felfedezhetők legyenek. A hashtagek azok a kulcsszavak.

Olvasni:  Hogyan lehet kijavítani a Roomba 8-as töltési hibáját?

Így amikor valaki hashtaget keres, együtt láthatja a hashtaget tartalmazó összes bejegyzést. De a legtöbb közösségi média menedzsment szakértők egyetértenek abban, hogy ez több, mint egy csoportosítási eszköz.

Ha Ön egy filmes árucikkeket árusító üzlet, nem szeretne megjelenni a legújabb Marvel-filmek keresési eredményei között? Biztosan fogsz. Ez olyan, mint egy kiállítási stand lefoglalása a Comic-Conon.

Azonban észrevehette azt a tendenciát, hogy sok felhasználó egyáltalán nem használ hashtageket. Megkérdeztem egy másik szakértőt, Jenn Herman az Instagramon erről. Megjegyezte, hogy nem tudják, hogy a hashtagek segítenek az embereknek megtalálni a bejegyzéseket az Instagramon vagy az Instagramon.

Ha a megfelelő hashtageket használja, a képregénykedvelők hírfolyamának tetején fog megjelenni, akik a potenciális közönség legnagyobb részét alkotják.

Tehát a releváns hashtagek használata az Instagramon rendkívül fontos, hogy észrevegyék; olyan, mintha jó időben lennénk jó helyen.

Lisa, Inspire to Thrive

A hashtagek 2024-ben is értékesek az Instagramon.

Hogyan tegyél hashtagot az Instagramon a közönség növelése érdekében

Most, hogy tudja, miért fontosak a hashtagek, tippjeink vannak, hogyan használhatja őket jól:

  1. Használjon megfelelő számú hashtaget: 30 hashtaget használhatsz egy fotóbejegyzésben és 10-et egy történetben. De attól, hogy ilyen sokat használhatsz, még nem kell használni az összeset. Az iparági kutatás kiváló kezdet az optimális számú hashtag megtalálásához.
  2. Kerülje a tiltott hashtageket: A bejegyzéseidet az Instagram árnyékban tilthatja. A tiltott hashtagek kiderítéséhez keress rájuk az IG-n, és ha van olyan megjegyzés, hogy az adott hashtaget tartalmazó bejegyzések tiltottak, akkor ne használd ezt a hashtaget.
  3. Kutatás hashtagek: A „megfelelő” hashtag megtalálása ugyanolyan fontos, mint a megfelelő kulcsszavak megtalálása. Ezért keressen népszerű és releváns hashtageket, hogy növelje az elköteleződést. Megnézheti a versenytársak bejegyzéseit, az influencer bejegyzéseket, az iparági bejegyzéseket stb. Vagy használhatja az Instagram Hashtag Tools-t is.
  4. Maradjon a hurokban: Tartsa szemmel a felkapott hashtageket, és nézze meg, hogy részese lehet-e ennek a trendnek. Így az árammal együtt tudsz folyni, és kevesebb erőfeszítéssel szerezhetsz követőket.
Olvasni:  Webhelyének mobilra optimalizálása: A végső útmutató

3. Adjon időt a közönség növelésére az Instagramon

Róma nem egy nap alatt épült fel, ahogy a közösségi média közönsége sem. Nem tehetsz közzé havonta egyszer, és nem számíthatsz arra, hogy nagy érdeklődést és követést kapsz. Még a legnagyobb márkák is hetente többször, vagy akár naponta többször is posztolnak történetekkel.

Ezért ügyeljen arra, hogy gyakran és következetesen tegyen közzé bejegyzéseket.

Ezért a közösségi média menedzsment szakértőinek többsége egyetért abban, hogy a következetesség a kulcs. Ki kell találnia, hogy mi működik az Ön számára, majd kövesse a mintát. Az alábbiakban néhány kulcsfontosságú betekintést olvashat a következetességről:

  • Legyen közzétételi ütemterve: Rutinnal kell rendelkeznie, hogy mikor és hányszor tesz közzé. Például, ha Ön egy márka az egészség és táplálkozás szegmensében, akkor naponta háromszor tehet közzé. Érdekes egészségügyi tényeket tehet közzé az étkezések körül, hogy felkeltse a célközönség osztatlan figyelmét.
  • Ne áldozza fel meglévő követőit újakért: Ha kiválasztottál egy gyakoriságot, és azt látod, hogy jelenlegi követőid várják a bejegyzéseidet, ne változtasd meg hirtelen, csak azért, hogy új követőket szerezz. Talán többet veszítesz, mint amennyit nyersz.
  • Interact & Engage: Ha a felhasználók megjegyzéseket fűznek a bejegyzéseidhez, mindenképpen válaszolj rájuk. Ez emberi elemet ad a bejegyzéseihez, és az emberek jobban elköteleződnek. Még versenyeket vagy vetélkedőket is rendezhet, hogy növelje az elköteleződést. Ha a meglévő közönség jól érzi magát, terjesztik az igét, így nagyobb érdeklődést váltanak ki a közelgő eseményekben.
  • A felhasználók által generált tartalom ösztönzése: Ha konzisztens akar lenni a bejegyzéseivel, győződjön meg arról, hogy ezek egy része is felhasználó által generált. Ez nemcsak időt ad saját bejegyzések létrehozására, hanem azt is érezteti közönségével, hogy a közösségéhez tartoznak.
  • Hozzon létre mentésre méltó tartalmat: Az ilyen típusú tartalommal az Instagram-felhasználók elmentik a bejegyzéseidet, és növelik az elérésedet az algoritmusban.
Olvasni:  A SEO alapjai: Útmutató kezdőknek a keresőoptimalizáláshoz

4. Építsen fel márkaidentitást fiókjában

Ez messze a legkritikusabb szempont a közönségépítésben az Instagramon. Mindent felölel a fiókjával kapcsolatban – a bejegyzések vizuális esztétikájától kezdve az Ön által követett emberekig vagy trendekig.

Olyan ez, mint egy márka márkaépítése – egy eszköz, amellyel a megfelelő közönséget vonzhatod a márkádhoz. Az alábbiakban felsorolhatunk néhány meghatározó kritériumot a közzétett tartalom kiválasztásához:

Határozza meg, hogyan reklámozza márkáját Közönségépítés az Instagramon

Az Instagram nem csak egy marketingeszköz; ez egy közösségi média platform is. Tehát meg kell határoznia, hogy a márkája hogyan ad hozzáadott értéket az emberek társadalmi életéhez.

Például, ha Ön egy organikus bőrápoló márka, a bejegyzései ne csak a termékeit reklámozzák; hirdetniük kell a biogazdálkodás előnyeit. Mutasd meg, hogy törődsz az emberek jólétével, ahelyett, hogy eladnál nekik dolgokat.

Útmutatók segítségével oktathatja és szórakoztathatja őket.

Válassza ki a megfelelő esztétikát

A közzétett tartalomnak vizuálisan vonzónak kell lennie, de illeszkednie kell a márkaidentitáshoz. Ha vintage márka vagy, akkor a szépia vagy a szürkeárnyalatos színséma lehet.

Hasonlóképpen, ha egy farmtól-asztalig kávézó vagy, győződjön meg arról, hogy minden bejegyzése földhözragadt vonzerővel rendelkezik.

Mesélje el történetét, hogy közönséget építsen az Instagramon

Ha nagyon akarod bevonja a közönségét, jól használd fel a történeteket. A történeteken keresztül tájékoztassa követőit minden újdonságról.

Csak 24 órán keresztül lesznek ott, ezért ügyeljen arra, hogy a közzétett tartalmak nagyon fülbemászóak és időérzékenyek legyenek.

Akár kiemelt albumokat is létrehozhat, így követői visszatérhetnek a régi történetekhez, vagy létrehozhat visszaemlékező bejegyzéseket.

Használjon orsókat a közönség bevonására

A tekercses videók sokkal több megtekintést generálnak, mint a platform más Instagram-formátumai. Alább megtudhatja, hogyan hozhatja létre őket a Canva használatával, ha nem szeretne „benne lenni” a videóban.

Olvasni:  21 kreatív módszer a közösségi média történetmesélésre való használatára (példákkal)

Társuljon hasonló gondolkodású emberekkel az IG-n

Ismételten a platform közösségi aspektusára mutatva a megfelelő márkák és influencerek követésével építheti közönségét, hogy azok visszakövetjenek.

Így célzott követőket szerezhet, és a megfelelő embereket vonzza a márkájához.

Összegzés: A 4 legjobb tipp az Instagram-közönség kialakításához

Összefoglalva tehát a négy legfontosabb dolog, amelyet szem előtt kell tartania az IG-közönség kialakítása során: a feliratok használata, a közzétett tartalom, a közzététel következetessége és a felfedezhetőség módja.

Hogyan építed ma közönségedet az Instagramon? Szeretnék többet hallani róla az alábbi megjegyzésekben..

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott