Hogyan építsünk vissza hivatkozásokat egy új webhelyhez

Ön most indított egy új webhelyet – talán a legelső.

Hová mész, hogy megszerezd az első backlink-eidet?

Természetesen elengedhetetlen a minőségi tartalom és a kiváló UX létrehozása, de linkeket kell generálnia, ha azt szeretné, hogy új webhelye rangsoroljon.

A jó hír az, hogy van néhány egyszerű és hatékony linképítési stratégia, amelyet azonnal használhat, anélkül, hogy meg kellene várnia, amíg webhelye és hírneve növekedni fog.

Az alábbiakban bemutatom, hogyan lehet visszamutató linkeket létrehozni egy új webhelyhez az alábbi hat stratégiával.

Folytassa az olvasást, hogy a backlink profilja lendületesen induljon!

1. Másolja le a versenytársak stratégiáit

Akár hiszi, akár nem, a legjobb módja annak, hogy elkezdjen linkeket építeni a webhelyére, ha megnézi a versenytársait. A cél az, hogy megpróbálja megérteni, milyen stratégiákat használnak, majd lemásolja a legjobbakat saját webhelyére.

Itt két dolgot kell elemezni:

1. Hogyan kapcsolták össze a versenytársát

Minden egyes hivatkozási oldal esetében tekintse meg a megfelelő Trust Flow és Citation Flow oldalt, hogy azonosítsa a listán szereplő legelismertebb webhelyeket.

Nyissa meg ezeket a webhelyeket egy új böngészőlapon, és nézze meg, hogyan szerezte meg versenytársa a hivatkozást a webhelyről. Talán egy vendégposzt volt, egy forrásoldal, egy interjú vagy egy összefoglaló.

Ez rengeteg ötletet ad a versenyen sikeresen bevált taktikákhoz!

2. Milyen tartalom került linkre

Arra is figyelnie kell, hogy versenytársa milyen tartalmat hozott létre, hogy visszamutató linkeket szerezzen.

Olvasni:  A végső útmutató a digitális marketing auditjához (PPTX sablonnal)

Láthatja például, hogy a legtöbb link olyan oldalra mutat, amely statisztikákat vagy esettanulmányokat tartalmaz. Vagy lehet, hogy a felkapott iparági témákról szóló szakértői összefoglalók és bejegyzések igazán kritikusak.

Koncentráljon arra, hogy olyan típusú tartalmat hozzon létre, amely jól teljesít a versenytársak számára, mivel nagyobb valószínűséggel járnak jól az Ön számára. Csak győződjön meg arról, hogy az összes tartalom, amelyet az internetre ad hozzá, egyedi, eredeti, és olyasvalami, amit csak Ön hozhat az asztalra.

2. Használja ki a YouTube-ot és széles közönségét

A videók nagy dolgok manapság, mi?

A HubSpot szerintaz emberek 78%-a hetente néz online videókat, jó 55%-a pedig minden nap.

És mert Youtube a világ második legnagyobb keresőmotorja – csak a Google után, és egyébként is a Google tulajdonában van – Napi 1 milliárd óra videómegtekintés, maga a Google nagyobb felhatalmazást ad a YouTube-nak, mint más platformok. Tehát a YouTube-ról visszamutató linkek használata működik.

James Robinson, marketing tanácsadó, Ikonikus zseni, egyetért. Ezek a tippjei:

“A siker kulcsa a kulcsszavak használata a videóban, a címkében, a leírásban és az indexképben. Valójában más releváns YouTube-videókat is szeretne linkelni, amelyek megfelelnek a kulcsszavaknak.

De ez még csak a kezdet. Ha egy videót a Google első oldalán helyeznek el, a tartalma könnyebben emészthető a felhasználó számára.”

Szóval jó ötlet lenne hozzon létre egy YouTube-videót az összes legfontosabb tartalomhoz, és közösen reklámozza a két csatornát.

James azonban arra is figyelmeztet, hogy ne keressen olyan kulcsszavakat, amelyekért a nagy márkák versenyeznek, hanem inkább a helyi kulcsszavakra összpontosítson.

A stratégiával kapcsolatos további útmutatásért olvassa el a YouTube SEO-ról szóló útmutatónkat.

3. Hozzon létre egy podcastot, és könnyítse meg a csatlakozást

Gondolt már arra, hogy podcastot hozzon létre a webhelyéhez? Ez egy nagyszerű módja annak, hogy bekapcsolódjon az iparág közösségébe, és visszamutató linkeket szerezzen.

Olvasni:  Mi az a nyomkövető pixel, és hogyan telepíthetem és használhatom a WooCommerce Store-ban?

Példaként tekintse meg a #SEOisAEO podcast Jason Barnardtól.

Nagyon fontos, hogy a podcasthoz könnyen csatlakozhasson, ezért adjon meg útmutatást a potenciális vendégeknek, és tegye egyértelművé, hogy közzéteszi a podcast átiratát, és szüksége lesz egy fényképre, rövid életrajzra és a webhely URL-címére (ha van ilyen) a vendégtől.

A podcastokat nem túl nehéz létrehozni, és több platformon is terjesztheti őket, ahol további backlinkeket is kaphat a profil létrehozásához.

Néhány hely a kezdéshez:

Szóval kettős győzelem! Visszamutató hivatkozásokat kap a terjesztési platformoktól (még akkor is számítanak, ha nem követik őket), majd bárkitől, aki értékeli és megosztja a podcastot.

4. Használja a HARO-t és a SourceBottle-t

Még nekem is – egy lassú írónak, aki rajong a keresőoptimalizálásért és rengeteg krónikus egészségügyi problémával küzdök – sikerült egy maroknyi nagyszerű backlinket szereznem a HARO-n keresztül!

Akkor miért nem teheti meg ugyanezt?

Nagyon könnyű visszamutató linkeket szerezni olyan újságírói platformokról, mint pl HARO és SourceBottle. Mindössze annyit kell tennie, hogy feliratkozik az ingyenes e-mailekre, amelyeket minden nap vagy hetente küldenek Önnek, és válaszol a releváns médialekérdezésekre, amelyek különböző webhelyeken fognak megjelenni.

Sokszor az író vagy az újságíró közli veled, hogy felkerülsz a weboldalra, és fejlövést és URL-t kérnek tőled (hello, backlink!).

Máskor meg kell kutatnia: Lehet, hogy csak a kiadványuk nevét adták meg, és rá kell keresnie a Google-ra, hogy megtudja, adnak-e még vissza linkeket is.

Azt javaslom, hogy minden héten szánjon egy kis időt a releváns kérdések megválaszolására, mert nagyon időigényes feladat magas minőségben elvégezni, és minden információt megadni, amit az újságíró kér Öntől. Előfordulhat például, hogy képernyőképeket vagy történeteket szeretnének, és Önnek adatokat kell gyűjtenie.

Olvasni:  Mi az a belső linkelés a SEO-hoz, és hogyan hasznosíthatjuk

Ezért érdemes lekérdezési válaszokat hozzáadni a heti naptárhoz.

5. Helyi kapcsolatépítés

A tartózkodási helyéhez közelebbi kezdés mindig jó ötlet minden típusú vállalkozásban.

Még inkább, ha linképítésről van szó, és ha Ön vállalkozástulajdonos vagy fizikai telephellyel rendelkező vállalat.

Ez az a taktika, amelyet Sarkis Hakopdjanian, stratégiai igazgató és megbízója követett Az Üzleti Klinikaakkor használja az ügynökségénél, amikor új webhelyet indít egy ügyfél számára, és elkezdi a linkek építését.

Az alábbiakban kedvesen leírja kétlépéses folyamatukat:

a. Idézetek a helyi keresőoptimalizáláshoz

“Amikor helyi szolgáltatót keresnek, az emberek 90%-a nagyobb keresőmotorokat használ, például a Google-t. Ezeknek a kereséseknek általában “helyi szándékuk” van, ezért legtöbbször a Google Térképen keresnek.

A Google Térkép elsőrangú tényezője a teljes és pontos Google Cégem hivatkozás. Ez egy ingyenes szolgáltatás, amelyre bármely cégtulajdonos regisztrálhat, és kezelheti üzleti profilját a Google Térképen.

A Google Cégem-hivatkozásuk mellett a Google algoritmusai a hivatkozási forrásokból származó backlinkek minőségét és mennyiségét is elemzik.”

Sarkis megadta nekem a nyolc legjobb idézési forrást, amelyeket tapasztalatai szerint a Google különösen nagyra értékel, és segített növelni ügyfelei helyezéseit a Google Térképen:

  1. Google Cégem
  2. Bing Places cégeknek
  3. Apple Maps
  4. Sárga oldalak
  5. Infobel
  6. Tényleges
  7. Facebook
  8. Nyüszít

A fő stratégia itt az, hogy létrehozzon egy profilt (idézettel) ezeken a platformokon, hogy nagyszerű helyi SEO-visszamutató készletet szerezzen.

Az idézetek létrehozása után Sarkis következő lépése egy értékes, hivatkozásra érdemes forrás létrehozása, és a hozzá mutató hivatkozások létrehozása. Ez a forrás lehet például egy átfogó cikk, egy e-könyv vagy kutatási eredmények.

Hoz eredeti és adatalapú tartalom az iparág számára az, ami itt a különbséget jelenti.

Sarkis hozzáadott egy történetet ennek illusztrálására:

“Egyik ügyfelünknek van egy fogorvosi rendelője, mi irányítjuk a tartalommarketingjüket és a blogírásukat. Nemrég írtunk egy blogcikket a fogfehérítésről, amely nagyon népszerű volt.

Olvasni:  A 11 legjobb WordPress szavazóbővítmény, amelyre szüksége van 2024-ben

Megkerestük a helyi bloggereket, akik egészség-, wellness- és életmódblogokat vezetnek, és felkértük őket, hogy olvasóik érdeklődése érdekében mutassanak linket blogunk cikkére.

Sokan elkezdtek hivatkozásokat mutatni cikkünkre, egyszerűen azért, mert úgy érzik, közönségük értékesnek és hasznosnak találná a cikket.”

6. Ösztöndíjak kiosztása

Ha Ön egy nagyobb cég, vagy nagy költségvetésre támaszkodhat, akkor minden bizonnyal magasabbra tud (és kell is!) megcéloznia új webhelyének első visszamutató linkjeit.

Ez a linképítési stratégia akkor is nagyon sikeres lehet, ha még senki sem ismeri a márkáját, ami általában azt jelenti, hogy kevesebben akarnak majd linkelni a tartalmaidra (főleg bizalomhiány miatt).

A helyi ösztöndíj elhelyezése segít növelni a domain erejét és hírnevét, valamint visszacsatolást vonzani hiteles forrásokból, beleértve az EDU webhelyeket is.

Ehhez állítsa be az ösztöndíjának költségvetését (500 vagy 1000 dollár megteszi), és hozzon létre egy oldalt a webhelyén az ösztöndíj számára, amely tartalmazza az összes szükséges információt, amelyre az embereknek szükségük lesz az ösztöndíjra.

Forduljon a helyi középiskolákhoz vagy egyetemekhez, és tájékoztassa őket arról, hogy olyan ösztöndíjat ajánl fel, amely a diákjaikat érdekelheti, és adjon nekik egy linket az Ön oldalára.

Kell egy kis inspiráció? Tekintse meg az ösztöndíj oldalakat innen GEICO és Mcdonald’s. További ötleteket is meríthetsz innen Scholarships.com.

Visszamutató linkek létrehozása az új webhelyek összefoglalójához

Visszamutató linkek létrehozása egy új webhelyhez nem olyan nehéz, ha rendszeres időt ütemez rá.

A linképítésnek a marketing feladatai közé kell tartoznia, így ha minden héten vagy havonta szán rá egy kis időt, akkor nem kell megszállottan foglalkoznia vele.

Most kezdje el, és élvezze, hogy webhelye növekszik a helyezések, a forgalom és a konverziók terén!

Új publikációk:

Ajánlott