Hogyan értékesíts a Facebookon: Gyors tippek az eladások fellendítéséhez

A Facebookon történő értékesítés eltér a többi közösségi média csatornán történő értékesítéstől. Főleg az ünnepek alatt. Tekintse meg ezeket a tippeket a Facebookon való kiemelkedő teljesítményhez az évnek ebben a szakaszában.

Míg a Facebook a Myspace-másolat platformjaként indult, ahol az egyetemisták minden gondolatukat és kapcsolati állapotukat megosztják egymással, ez sokkal többré fejlődött. A Facebook most egy hihetetlenül hatékony értékesítési eszköz, mind az organikus oldalértékesítési funkciók használatakor, mind a hirdetési rendszerével együtt.

A Facebookon történő értékesítés ismerete azonban kulcsfontosságú, ha túl szeretne lépni a követőivel való kapcsolatépítésen. Ehhez speciális stratégiákra és az értékesítésre összpontosító funkciók gondos használatára van szükség.

Végtére is, a közösségi médiában történő értékesítésre nincs mindenki számára megfelelő megoldás. Tehát, ha kíváncsi: „Hogyan működik az értékesítés a Facebookon?” olvass tovább: Rengeteg tippünk és stratégiánk van az eredmények eléréséhez.

Ebben a bejegyzésben mindent megvizsgálunk, amit a Facebookon történő értékesítésről tudni kell, beleértve azt is, hogyan készítsünk erős, értékesítésre összpontosító tartalomnaptárt (akár egy ingyenes tartalomnaptár), a különböző platformon belüli értékesítési funkciók, amelyeket használhat, és egyéb tippek a konverziók maximalizálásához.

Kezdje egy erős tartalomnaptárral

A tartalomnaptár elengedhetetlen a Facebook-oldal működtetéséhez, különösen akkor, ha az eladásokat növelni szeretné. Javasoljuk, hogy egész évben tartson fenn egyet szezonális tartalommal, promóciókkal és termékekkel.

A tartalomnaptárak segítségével feltérképezheti mindazt, amit egy meghatározott időszakban (vagy legalábbis annak nagy részét!) közzétesz, beleértve a képeket, videókat és hashtageket. Ez sok stresszt levezethet a közösségimédia-stratégia végrehajtása során, mert nem az utolsó pillanatban törsz rá.

Ha ténylegesen láthatja, hogy mi történik az adott időpontban, akkor sokkal kisebb az esélye a tartalom megkettőzésére, és nem valószínű, hogy elfelejt egy nagy promóciót.

Időt és józan eszét is megtakaríthatja, ami (valljuk be) a közösségi média marketingesei számára gyakran túláradó. (Túlterheltnek érzi magát? Van néhány tippünk, amelyek segítenek egyensúlyban tartani a munkát és a személyes időt.)

Előre láthatja, hogy promóciói várhatóan megjelennek, így nem fog az utolsó pillanatban tülekedni, hogy összeállítson egy szaggatott állapotfrissítést és fotót azokról az ajándékkosarakról, amelyek CSAK MA 20% kedvezménnyel kaphatók.

Most, hogy megbeszéltük, hogy kell egy naptár, kezdjük el annak kiválasztását, amelyik megfelel Önnek és vállalkozásának.

Olvasni:  Hogyan lehet megszabadulni a mesterséges intelligenciámtól a Snapchaten

Állítsa be tartalomnaptárát

Van egy folyamat, amin keresztülmegyek, amikor ténylegesen elkezdem kitölteni a naptáram: az előkészítés és az ütemezés. Lehet, hogy ez felesleges munkának tűnik, de valóban segít abban, hogy promócióival minden alapot lefedjen.

Válasszon egy naptárformátumot

Ami az ütemezési eszközöket illeti, rengeteg nagyszerű eszköz létezik, de őszintén szólva nem találtam olyat, amelyik olyan naptárelrendezéssel rendelkezik, mint az Buffer. Lehetővé teszi a bejegyzések csatlakoztatását és fényképek hozzáadását, valamint a fénykép előnézetének megjelenítését, amikor az egérmutatót a bejegyzés fölé viszi.

Ütemezheti, hogy a bejegyzések a kívánt időben és napon jelenjenek meg.

Felállíthat egy sor örökzöld vagy szezonális tartalmat is, amely kitöltheti az ütemezésében előforduló hiányosságokat.

Készítse elő értékesítési tartalomnaptárát

Amikor új naptárt hozok létre a Facebook-bejegyzésekhez, először egy kicsit utánajárok, hogy megnézzem, vannak-e olyan releváns ünnepek (beleértve az „ünnepeket”, mint a Nemzeti Fagylalt Napja) vagy olyan események, amelyek valamilyen promócióhoz kapcsolódhatnak.

És ahogy közeledünk az ünnepi szezonhoz, tartsa szem előtt ezt a tippet: az ünnepnaptár szempontjából érdemes figyelembe venni a fekete pénteket, a kisvállalkozások szombatját, a kiberhétfőt, a karácsonyt és a hanukát.

További potenciális nagy értékesítési időszakok lehetnek a nyári vakáció, a bál, az esküvői szezonok a közelben, az iskolakezdés, a ballagás stb. Ez létrehozza a terved vázát.

Ezután gondoljon át a következő néhány hónapban lebonyolítani kívánt akciókra, kuponokra vagy egyéb promóciókra, és csatlakoztassa ezeket a dátumokat is. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze, vannak-e átfedések a promóciók között.

A legjobb eredmény elérése érdekében érdemes bizonyos típusú tartalmakat beépíteni a naptárába. Ez leköti közönségét.

Jó választás, ha hetente vagy minden második héten legalább egy posztot ír a következőkből:

  • A színfalak mögött és/vagy „hogyan készül” tartalom. Ez felhasználható olyan termékek vagy márkaeljárások bemutatására, amelyek elősegítik az ügyfelek érdeklődésének, bizalmának és vevői szándékának kiépítését anélkül, hogy azt éreznék, hogy nyomást gyakorolnának rá a vásárlásra.
  • Termékeit bemutató promóciós tartalom. Ezek a bejegyzések sokkal közvetlenebbek az értékesítés-központúságról. Konkrét termékeket mutatnak be, és azt, hogy miért nagyszerűek, és vásárlásra ösztönzik az ügyfeleket.
  • Elköteleződésre összpontosító bejegyzések, például „Melyik a jobb: sült pulyka vagy sült?” Ezek a bejegyzések hivatkozásokat tartalmazhatnak webhelyének forrásaira, amelyek segíthetnek a kapcsolatépítésben, amely hosszabb távú értékesítéshez vezet.
  • Felhasználók által generált tartalom és alkalmazottak által generált tartalom. Értékesítési szempontból ez a leghatékonyabb, ha valamilyen módon a márkája termékeit tartalmazza.

Ha tippekre és ötletekre van szüksége a közösségi tartalomhoz, töltse le INGYENES közösségi tartalomnaptárunkat.

Ütemezze be a tartalmat egy hónappal előre

Most már készen áll a Facebook-bejegyzések kitöltésére a naptárában.

Ezen a ponton valószínűleg vannak ötletei, hogy mit szeretnének közzétenni – egynapos promóciót, egy hétig tartó akciót vagy csak Facebook-rajongói számára elérhető különleges ajánlatot. Bármi legyen is az ütemezett bejegyzés, ügyeljen arra, hogy különböző típusú bejegyzéseket hozzon létre a közönség elköteleződése érdekében.

Olvasni:  Valóban felügyelt WooCommerce tárhelyre van szüksége?

Amikor eléri ezt a szakaszt, ne féljen kísérletezni a dolgokkal, ütemezze át a bejegyzéseket, vagy módosítsa azokat.

Hogyan készítsünk valósághű közösségimédia-bejegyzés-ütemezést

Ha úgy találja, hogy egy kupon nem működik olyan jól hétfőn, próbáljon meg egy másikat közzétenni a következő hétfőn. Ez a nagyszerű dolog a naptárban – mindent egyszerre láthat, így sokkal könnyebben összekeverheti a dolgokat, így anélkül javíthatja az eredményeket, hogy minden rendellenes lenne.

A tartalomnaptár egy nagyszerű első lépés. Most már csak azt kell tudnia, hogyan optimalizálhatja a tartalmat az értékesítéshez.

Vessünk egy pillantást számos megbízható és rendkívül hatékony módszerre, amellyel többet adhat el a Facebookon 2022-ben és azután is.

Hozzon létre egy on-platform kirakatot

A Facebook lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy virtuális kirakatot hozzanak létre a platformjukon. A felhasználók megtekinthetik a termékeket közvetlenül a Facebook webhelyén, és vagy a helyszínen fizethetnek, vagy felkereshetik az Ön webhelyét vásárolni – a kívánt módon.

Az üzletek kiváló módja annak, hogy többet adj el a Facebookon, mert a termékeidet helyezik előtérbe.

A fokozott láthatóság arra ösztönözheti a felhasználókat, hogy gyorsan vásároljanak, miután felfedezték a márkáját. Ami pedig a termékek Facebookon történő eladását illeti, ezt nehéz felülmúlni.

A felhasználók akár mobilon is kihasználhatják ezt a funkciót, ami elengedhetetlen, mivel a Facebook-felhasználók körülbelül 80%-a mobiltelefonon keresztül éri el a platformot.

Egy profi tipp: Ne ossza meg automatikusan a címkézett Shoppable bejegyzéseket az Instagramról közvetlenül a Facebookon, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy „kattintson vásárolni”. Ez a Shoppable funkció nem visz át egyik platformról a másikra, és a legjobb esetben is összezavarja az ügyfeleket (rosszabb esetben pedig frusztrálja őket).

Indíts el egy Facebook-csoportot a márkáddal

A Facebook-csoportok valójában a kapcsolatépítésről szólnak, de ez is fontos része az értékesítés hosszú távú ösztönzésének. Azok a csoportok, amelyeket úgy hoz létre, hogy a márkája köré összpontosuljanak, azonnali és hatékony értékesítési eszközökké is válhatnak, különösen azóta, hogy azok az organikus elérhetőség kivételes a standard oldalakhoz képest.

Amikor az emberek csatlakoznak az Ön termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos csoportokhoz, az azt jelenti, hogy már legalább egy kicsit befektettek a márkájába. Ott vannak, hogy megismerjék a belső tippeket és trükköket, megosszák tapasztalataikat, és potenciálisan exkluzív hozzáférést kapjanak a márkától.

Íme egy nagyszerű példa: a Hamama csírakészleteket árul, és van egy csoportjuk a meglévő ügyfelek számára. Az ügyfelek megosztják a növekvő csírákat, az általuk főzött recepteket és a legjobb termesztési tippjeit. Az emberek segítséget kérhetnek, információkat kaphatnak a beállításról, és akár ügyfélszolgálati segítséget is kérhetnek.

Minél jobban fektetnek be az emberek a csoportba, annál többet fektetnek be a márkába. Ez azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel vásárolnak további csíráztató készleteket maguknak, de akár ajándékként is másoknak.

Olvasni:  Hogyan tedd biztonságossá webhelyedet 2024-ben

A hosszú távú márkaépítés mellett a vállalkozások a Csoportok segítségével exkluzív kuponkódokat vagy béta tesztajánlatokat oszthatnak meg, termékeiket olyan elkötelezett közönség számára népszerűsítve, amely nagy valószínűséggel vásárol.

Néha az értékesítés arról szól, hogy a termékeidet piacra vigyed és reklámozd. Máskor arról fog szólni, hogy készen állsz arra, hogy segíts a potenciális ügyfeleknek, akik hozzád fordulnak.

Rendkívül gyakori, hogy az ügyfelek nyilvános bejegyzésekben, hirdetésekben és privát üzenetekben tesznek fel kérdéseket. A Facebookon és a Facebook testvéralkalmazásain, az Instagram WhatsApp-on keresztül felveszik a kapcsolatot. Fontos, hogy figyeljen minden kapott megjegyzésre és üzenetre, hogy válaszoljon a kérdésekre, leküzdje a kifogásokat, és javasolhassa a szükséges termékeket.

A Facebook most kiadott egy új funkciót, amely lehetővé teszi, hogy oldaladat összekapcsold a WhatsApp-pal a fiókok összekapcsolásával, így az ügyfelek bárhol küldhetnek neked üzenetet. A lehető leghamarabb hajtsa végre ezt, ha van WhatsApp-fiókja.

Az összes Facebook-üzenetet egyetlen irányítópulton kezelheti

Használja ki az értékesítés-központú tartalommarketinget a közösségi oldalon

A tartalommarketing hihetetlenül hatékony lehet értékesítési eszközként, ha arra használja, hogy finoman bemutassa az Ön által értékesített termékeket vagy szolgáltatásokat. Ezeknek a bejegyzéseknek a közösségi oldalakon való népszerűsítése elősegítheti az elérés bővítését és több értékesítést vonzhat.

Íme egy nagyszerű példa. A Blendtec rendszeresen oszt meg szezonális recepteket, amelyekhez némi keverési műveletre van szükség. Néha megosztják a recepteket egy bejegyzésben, máskor viszont elküldik a felhasználót egy webhelyre egy hosszabb receptért.

Akárhogy is, a stratégia hatékony: emlékezteti a felhasználókat, hogy szükségük van egy turmixgépre, és felkészítheti a felhasználókat a vásárlásra, így a konyhába kerülhetnek.

Ez egy értékalapú értékesítési taktika, és hihetetlenül nagy hatással lehet az ügyfelekre.

Ne felejtsd el a mobilt

A Facebook felhasználóinak óriási százaléka túlnyomórészt (vagy teljes mértékben) mobilon foglalkozik: A Facebook felhasználóinak több mint 80%-a szinte kizárólag mobilon keresztül érheti el a platformot.

Ez azt jelenti, hogy az értékesítésre összpontosító tartalomnak mobilbarátnak kell lennie.

Nézzünk meg egy példát egy fentebb megnézett bejegyzésre, és nézzük meg, hogyan fordítható le mobileszközön.

A kép továbbra is remekül néz ki. A recept szövege le van vágva. A Blendtec azonban itt jól járt, hogy tudták, hogyan kelthetik fel a felhasználók érdeklődését egy érdekes vezérmondattal (bejelentik, hogy itt a levesszezon), majd megosztották, hogy egy recept követi. A felhasználók tudják, mit kapnak, és rákattintnak, hogy többet olvashassanak, különösen a mobilon megjelenő képről.

Ne feledje, hogy a bejegyzések szövege mobileszközön sokkal hamarabb levágásra kerül, mint asztali számítógépen, ezért minden figyelemfelkeltő tartalmat azonnal el kell helyeznie.

Ügyféltörténetek és felhasználók által generált tartalom megjelenítése

A felhasználók által generált tartalom (UGC) lesz a legnagyobb Facebook-eladási fegyvered ebben az ünnepi szezonban. Az ügyfelek megbíznak a véleményekben 12x több mint a közvetlenül a márkától származó marketing, és kétharmadát megbízzon más ügyfelek online véleményében.

Olvasni:  Egyszerű és gyors oktatóanyag: Hogyan telepítsük a WordPress-t az Ubuntun helyileg a LAMP-on keresztül

Amikor a felhasználók megcímkéznek téged a Facebookon vagy az Instagramon közzétett bejegyzésekben, kérdezd meg, hogy megoszthatod-e őket a saját profilodon. Jelölje vissza a felhasználót, amikor megosztja, és írjon hozzá minden pozitív megjegyzést. A képek és a videók a legerősebbek, de az ajánlások is nagyszerűek.

Bármikor hozzáadhat egy linket a kiemelt termékhez, hogy növelje az eladásokat, és megkönnyítse a többi felhasználó számára a vásárlást.

Rendeljen termékközpontú ajándékot

A nyereményjátékokat és nyereményjátékokat kínáló versenyek nagyszerű módja annak, hogy a felhasználói megosztások és beszélgetések révén rengeteg figyelmet vonzzon márkája számára. Nehéz kihagyni az ingyenes beszerzést, és a termékközpontú versenyek a márkaismertség mellett vásárlói szándékot is generálhatnak.

Elmondhatja ügyfeleinek, hogy ajándékutalványt nyerhetnek, ha megteszik a következők valamelyikét:

  • Hozzon létre egy kívánságlistát
  • Ossz meg egy képet magukról valamelyik termékeddel
  • Gyere be az üzletbe, hogy részt vegyél egy sorsoláson

Mindezek a műveletek figyelmük középpontjába állítják termékeit, ami arra készteti őket, hogy elgondolkodjanak azon, mit vásárolnának. Néha ez minden, amire szüksége van egy extra eladáshoz.

Mindig azt szeretné, ha a versenyek valamilyen társadalmi elemet tartalmaznának a maximális láthatóság érdekében. Ez segíthet új és meglévő ügyfelek elérésében.

Ne felejtsd el a Facebook történeteket

Az Instagram Stories általában a közösségi média vertikális, 24 óra után eltűnő tartalmaiban kapja meg a figyelmet, de a Facebook Stories is megállja a helyét.

Használja a Stories-t felhasználói tartalmak, nagy bejelentések és izgalmas termékek megjelenítéséhez. A felhasználókat arra irányíthatja, hogy nézzék meg bejegyzését, vagy jelentsenek be eladásokat, visszairányítva őket az Ön webhelyére.

A történetek függőleges, mobil-első tartalom, és a képek és a rövid, legfeljebb 5 másodperces videók kombinációja nagyszerű választás. Adjon hozzá szöveget és hangulatjeleket, hogy a történet kiemelkedjen, és hazatérjen.

Használjon hirdetéseket az elérés kiterjesztésére és a meleg közönség bevonására

Bár az eddig tárgyalt stratégiák mindegyike szerves (vagyis ingyenes) marketinget használt, a valóság az, hogy ha sokat akarsz eladni az ünnepi szezonban, akkor mindig megéri legalább a lábujjaidat a Facebook hirdetési tóba mártani.

A Facebook-hirdetések kivételes módja a közönség elérésének a csatorna minden szakaszában, de ez így van legnagyobb erőssége az új hideg közönségtagok elérésében rejlik. Hihetetlen gépi tanulási képességeik automatikusan felmérik, hogy ki válaszol a hirdetésére, és ezen információk alapján optimalizálják kampányait.

Következtetésképpen

A legtöbb esetben azt tapasztalom, hogy miután elkezdi használni a naptárat a Facebook-bejegyzések ütemezésére, nagyon nehéz elképzelni az életet előtte. A vizuális elrendezések, a könnyen látható, hogy más promóciók megfelelnek-e az Ön által közzétett tartalmaknak, valamint a dolgok egyszerű mozgathatósága valóban nagyszerű módja annak, hogy a naptárak átfogóan kezeljék közösségi média stratégiáját.

***

Új publikációk:

Ajánlott