Hogyan és miért béreljünk szabadúszót az íráshoz

Az írás gyönyörű, visszafogott és szűk terület. Ma már számos alkalmazás letölthető egy cikk szerkesztésére, szépítésére és javítására. Mindazonáltal továbbra is szükség van egy szelíd és okos egyénre, aki a semmiből aktívan hozzájárul a szavaihoz, és olyan tervezetet készít, amely a megfelelő üzenetet közvetíti a közönség felé. Itt és ekkor kap szerves szerepet a tehetséges író szerepe.

A szabadúszó mint szakma tökéletesen megfelel a domináns iparágak igényeinek, ahol az olvasók vonzásához és fenntartásához következetes cikkek készítése szükséges. Hosszú távon rendkívül időtakarékos lehet egy szabadúszó alkalmazása. Megértik, hogyan készítsenek jól megírt darabot, amely követi az iparági szabványokat és a SEO bevált gyakorlatait.

Forrás

A 3 érdem, hogy szabadúszót béreljen

Rugalmasság

Együttműködhet szabadúszókkal csak egy projektben vagy azok egy sorozatában előre eldöntött módon, és a projekt befejezése után elválnak útjai. A munka jellege nagyon más, mint egy normál teljes munkaidős alkalmazott alkalmazása.

Időmegtakarítás

A szabadúszók lényegesen kevesebbe kerülnek, mint egy alkalmazott teljes munkaidőben történő alkalmazása. A legtöbb jó szabadúszó kényelmesen hozzáférhet a legjobb webes eszközökhöz, és lényegesen kevesebb segítségre van szüksége a kívánt eredmény eléréséhez.

Olvasni:  Kereskedői útmutató a Magento 2 letölthető termékéhez: Mi ez és hogyan kell használni

Szakértői tanács

Egyes szabadúszók szakértelemmel rendelkeznek, akik gyorsan meg tudják adni a választ, és elengedhetők, mintha teljes munkaidőben alkalmaznának olyan alkalmazottat, aki a jövőben esetleg nem felel meg a követelményeknek.

Forrás

Miért béreljünk szabadúszót?

Ha szabadúszó vagy szabadúszó fejlesztő felvételét tervezi, íme néhány egyszerű stratégia, amelyet használhat:

Tervezz egy durva vázlatot arról, amit keresel

Mindig írja le azokat az alapvető követelményeket, amelyeknek Ön szerint a felvenni kívánt szabadúszónak meg kell felelnie. Az érintett megkeresése előtt véglegesíteni kell az írás fajtáját, frissebb vagy tapasztalt szabadúszó, várható fizetési tartomány, stb.

Tegye közzé követelményeit egy olyan professzionális álláshirdetésen, mint a Linkedin

Szabadúszók online felvételéhez a kritériumokat megfelelő állástáblázatokon kell közzétenni, és aktívan keresni kell a releváns profilokat. A szakterületre szakosodott szabadúszók általában szerepelnek a munkaköri profiljukban.

Adja meg elérhetőségeit, és válaszoljon a beérkezett kérdésekre

Aktívan meg kell keresni a keresett személyt, ami az álláshirdetéseken, például a Naukri-n és a Linkedin-en is észrevehető. Az újoncok, vagy akár a tapasztalattal rendelkezők, akik hajlandóak betölteni a posztot, általában kérdéseik vannak, vagy további kérdéseket szeretnének feltenni. Válaszolj rájuk, és építs olyan kapcsolatokat, amelyek a későbbiekben segíthetnek.

Tegye közzé követelményeit egy olyan professzionális álláshirdetésen, mint a LinkedIn

Szabadúszók online felvételéhez a követelményeket megfelelő állástáblázatokon kell közzétenni, és aktívan keresni kell a releváns profilokat. A szakterületre szakosodott szabadúszók általában szerepelnek a munkaköri profiljukban.

Látogassa meg a közösségi média platformokat vagy az írótáblákat

Az íróplatformok összekötik az írókat az ügyfelekkel. A közösségi média platformok segítenek abban, hogy kapcsolatba lépjenek azokkal az emberekkel, akik felsorolták szakmájukat. A módszerek nagyon eltérőek lehetnek, de az ilyen platformok általában az állástáblázatok ellentétei.

Olvasni:  Hogyan lehet letölteni a YouTube videókat? [Step by Step]

Ahelyett, hogy az ügyfelek közzétennék a követelményeket, az írók profilokat hoznak létre, amelyeket az ügyfelek böngészhetnek és elolvashatnak. Ennek az a nagy előnye, hogy az írókat rendszerint ellenőrzik, mielőtt felkerülnének az ilyen webhelyekre, így a feljegyzett minták nagy valószínűséggel hitelesek és jó minőségűek.

Hálózatépítés és ajánlások kérése

Különösen, ha hasonló területeken dolgozó emberekkel dolgozik, kérjen ajánlásokat. A hálózati események gyakran kiváló helyszínt jelentenek szabadúszók felvételére. Mindig jelölje meg a neveket, és ellenőrizze a profiljukat és a munkájukat, de saját maga szűrje le őket. Ha írási stílusuk és portfóliójuk összhangban van azzal, amit keres, forduljon hozzájuk egy javaslattal.

Szerezzen mintákat leendő szabadúszóktól

Miután kiválasztotta a felvenni kívánt szabadúszókat, mindig ellenőrizze a munkájukat úgy, hogy megbízást ad nekik. Ez arra motiválja őket, hogy a legjobb tudásukat megtegyék, megmutassák lehetőségeiket Önnek, és tökéletes platformot kapjanak munkájuk minőségének meghatározásához és annak eldöntéséhez, hogy kit alkalmazzanak.

A hivatalos szerződés kiküldése előtt végezzen zoom- vagy csapatvideóhívást, hogy felmérje a személyt, és világos kommunikációt tartson fenn a várható munkaidőről/munkaidőről és a fizetési tábláról. Ha megtalálta a megfelelő írót, küldhet további feladatokat, és folytathatja a munkakapcsolatot.

Milyen tulajdonságokkal vagy készségekkel kell rendelkeznie egy szabadúszó írónak?

Forrás

Egy jó szabadúszó írónak a következő készségekkel/tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

  • Az összpontosítás és a határidők betartásának képessége.
  • Erős kutatási készségekkel, valamint a SEO irányelveinek vagy trendjeinek megértésével kell rendelkeznie.
  • Ahhoz, hogy megfeleljen a márka céljának, a szabadúszó írónak alkalmazkodnia kell a hangneméhez és az írási stílusához.
  • Az írónak jól kell kommunikálnia, és addig kell szerkesztenie a darabot, amíg az be nem adja, amit ígért.
Olvasni:  Az írás új szintre emelése a Peppertype.ai és a GPT-3 Text-Davinci-003 segítségével

Mikor kell szabadúszót bérelni?

Általában a szabadúszók alkalmazása jó megoldás, ha a szervezet növekszik, és a munka delegálása elengedhetetlen a túléléshez és az egyensúly fenntartásához. Bár a felvételük minden szakaszban előnyös lépés.

A lehetséges forgatókönyvek, amikor szabadúszók alkalmazása jó választás, a következők:

  • Kezdetben, amikor az internetet reklámozásra vagy bármilyen üzenet közvetítésére szándékozik használni, a szabadúszó webfejlesztők és írók alkalmasak az online közösségi világ gondozására.
  • Alternatív megoldásként, ha valakinek nincs ideje minőségi cikkek megírására és következetesnek lenni, a szabadúszók alkalmasak a hiánypótlásra.
  • Ha az ember elakadt az írói akadályban, és kifogyott az ötletekből, jó megoldás szabadúszókat felvenni, hogy új ötleteket és írásstílusokat mutassanak be.
  • Ha valakit érdektelen az írás, de tudatában van annak, hogy képes lekötni a kívánt közönség figyelmét, akkor elengedhetetlen a megfelelő szabadúszó alkalmazása.
  • A szabadúszók alkalmazása sokkal értelmesebb, mivel a legtöbb ügynökség már rögzítette a legnagyobb ellenállási pontot – a távmunkát. A termelékenységgel kapcsolatos tétovázás megoldódik.

Következtetés

Hajlandónak kell lenni találkozni az ilyen szabadúszó írókkal félúton. A rugalmasság és az alacsony költségek elérhetőségi problémákhoz is vezethetnek. Munkáltatóként, amikor szabadúszót vesz fel, meg kell adnia számukra a kívánt szabadságot és az időben történő fizetést, miközben egyidejűleg figyelemmel kell kísérnie a kimenet minőségét.

GYIK

1. Megéri szabadúszó írókat felvenni?

Igen, bizonyítottan előnyösebb a munkáltató számára. A részletes szerződések mindkét fél számára előnyösek, a munka gond nélkül elkészül.

2. Biztonságos-e a szabadúszó írók online alkalmazása?

Igen, az online közösségek és az írói platformok jó eredményeket hoznak a munkaadók számára. Sok új író csatlakozik a szabadúszó munkakörhöz, különösen hétvégén.

Olvasni:  Hogyan változtassuk a blogírást a mellékes nyüzsgésből valódi és életképes üzletté

3. Mennyit kell fizetni a szabadúszó íróknak?

A szabadúszó írók általában szónként kapnak fizetést, és a szerződést megbeszélés és a mintafeladat elemzése után lehet megkötni. A résben tapasztalt írók általában valamiért többet kérnek, ami hosszabb távon megéri.

4. Szabadúszó íróknak kínálhatnak-e teljes munkaidős állást?

Ha a munkáltató kitűnőnek találja egy adott szabadúszó munkáját, megbeszélhetik a szezonális, vagy akár teljes munkaidős felvételét, ha az író is részt vesz ebben.

Új publikációk:

Ajánlott