Hogyan fizet a Rumble alkotói a YouTube-hoz képest?

Mivel az olyan webhelyek, mint a YouTube, vezető szerepet töltenek be az online videók terén, vannak más platformok, mint például a Rumble, amelyek hasonló szolgáltatásokat kínálnak, de vajon a Rumble annyit fizet a tartalomkészítőknek, mint a YouTube? Videókészítőként a minőségi tartalom létrehozásán kívül az egyik legfontosabb szempont a bevételszerzés.

Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogy a Rumble vs. YouTube hogyan fizeti meg a tartalomkészítőket.

Hogyan ösztönzi a Rumble kontra YouTube a videókészítőket?

Kezdetben a Rumble egy videoplatform, amely lehetővé teszi az alkotók számára, hogy feltöltsenek és pénzt szerezni a videóikat. A platform számos videotartalomnak ad otthont, beleértve a legfrissebb híreket, vicces kisállat-videókat és informatív útmutatókat.

Ismerje meg, hogyan fizet a Rumble a tartalomkészítőknek a YouTube-bal szemben.

A Rumble engedélyezési modellje

A YouTube-tól eltérően a Rumble olyan licencelési modell szerint működik, amelyben a videókat médiáknak és kiadóknak értékesítik szerte a világon.

Amint egy videót licencelnek, a Rumble megadja alkotóinak az eladásból származó bevétel egy százalékát.

Bevételmegosztás a Rumble és a YouTube között

Egy másik lényeges különbség a két platform között a bevételmegosztási modell. A YouTube 55/45 arányban működik, ahol az alkotók a videóik által generált összes hirdetési bevétel 55%-át, míg a YouTube 45%-át.

Másrészt a Rumble 60/40-es felosztásban működik, ahol az alkotók birtokolják a licencszerződések 60%-át, míg a Rumble 40%-át.

Bár kis különbségnek tűnhet, idővel összeadódhat, különösen azoknál az alkotóknál, akik jelentős követőinek számítanak a Rumble alkotói fizetésben.

Olvasni:  Hogyan indítsunk sportblogot (és keressünk extra pénzt)

Rumble Creator Partnerprogramok

Az egyik jellemző, amely hasonló a két platform között, az a képesség, hogy pénzt keressenek a megfelelő partnerprogramjaik révén. A YouTube partnerprogramja lehetővé teszi az alkotóknak, hogy bevételt szerezzenek videóikból hirdetések, szponzorálás és árueladások révén.

A Rumble partnerprogramja hasonló lehetőségeket kínál, beleértve a márkás tartalommal kapcsolatos ügyleteket és a hirdetési bevételeket.

Lisa, Inspire to Thrive

A partnerprogramban való részvételhez azonban az alkotóknak rendelkezniük kell legalább egy Rumble-licenccel rendelkező videóval, és meg kell felelniük más speciális követelményeknek.

Minimális fizetési küszöb a Rumble alkotók számára

Egy másik tényező, amelyet figyelembe kell venni, hogy a Rumble hogyan téríti meg az alkotók költségeit, a minimális kifizetési küszöb. A YouTube-on az alkotók kifizetésben részesülhetnek, ha elérték a 100 dolláros küszöböt.

A Rumble valamivel magasabb, 50 dolláros küszöbértékkel rendelkezik, de többféle fizetési lehetőséget kínálnak, beleértve a PayPal-t, a banki átutalásokat és az elektronikus átutalásokat.

A Rumble könnyebben kereshet pénzt azok számára, akik alacsonyabb küszöbértékkel kezdik a videókat.

Extra ösztönzés a Rumble tartalomkészítőinek

Végül a Rumble további ösztönzést kínál a készítő alkotóknak vírusos videók. Alkotói programjukon keresztül az alkotók további bevételre tehetnek szert, ha videójuk egy meghatározott időkereten belül elér bizonyos számú megtekintést.

A program a normál bevételrészen felül bónuszt is kínál, és az alkotók 1000 és 100 000 dollár között kereshetnek a videójuk sikerétől függően.

A Rumble Rants az alkotóknak is fizet

A Rumble Rants segítségével a rajongók borravalót adhatnak kedvenc alkotóiknak az élő közvetítések során. Nézze meg az alábbi videót, hogy megtudja, hogyan működik.

Miért változtatnak a számok?

Ahhoz, hogy pénzt kereshessen a YouTube-on, a videó készítőjének tagnak kell lennie a YouTube Partnerprogramban. Ahhoz, hogy pénzt kereshessen, a YouTube-osoknak legalább 1000 feliratkozóval kell rendelkezniük és vagy 4000 érvényes nyilvános megtekintési óra az elmúlt 12 hónapban, vagy 10 millió érvényes nyilvános rövidfilm-megtekintés az elmúlt 90 napban.

Olvasni:  Hogyan mutassa meg csapatát vagy tagjait a WordPressben a személyzeti listával

A Rumble-nél azonban nincs szükség bizonyos számú követőre. De ha több megtekintésre tesz szert, és többen nézik videóit, akkor több pénzt kereshet az alternatív közösségi videohálózatból.

Következtetés: Hogyan fizet a Rumble és a YouTube a tartalomkészítőknek?

Összefoglalva, bár a Rumble a bevételszerzés szempontjából másképp működik, mint a YouTube, hasonló lehetőségeket kínál az alkotóknak a pénzszerzésre.

A licencszerződésektől a Rumble partnerprogramig és az alkotói programig a Rumble lehetőséget biztosít az alkotóknak, hogy bevételt szerezzenek videó tartalom és jelentős bevételre tehet szert.

Azoknak az alkotóknak, akik szeretnék diverzifikálni bevételi forrásaikat és szélesebb közönséget elérni, mindenképpen érdemes megfontolni a Rumble-t.

Elkezdtél videókat vagy podcastokat közzétenni a Rumble-ben? Regisztrálj még ma ingyenes fiókhoz a videohálózaton. Szeretném hallani a gondolataidat a Rumble kontra YouTube-al kapcsolatos alkotói fizetéssel kapcsolatban az alábbi megjegyzésekben.

GYIK

Kereshetnek pénzt az alkotók a Rumble segítségével?

Igen, a videótartalommal lehet pénzt keresni a Rumble hálózaton.

Lehet több pénzt keresni a Rumble-en, mint a YouTube-on?

Ez sok tényezőtől függ, hány videót készítesz, hány megtekintésed van stb.

Hány követőre van szüksége ahhoz, hogy pénzt keressen a videócsatornákon?

A YouTube-on 1000 feliratkozóra vagy több mint 4000 órányi megtekintésre van szükség.

Mire van szükséged a Rumble-ben, hogy elkezdhess pénzt keresni?

A videót a csatornán engedélyeztem.

Mi a helyzet a Rumble rikácsolással?

Ha élő közvetítést készítesz, tippeket kérhetsz a nézőktől.

Melyik videohálózat fizet bónuszokat?

A Rumble bónuszt fizet a vírusos videókért a videóplatformjukon.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Olvasni:  Hogyan dolgozzon ki nyertes streaming TV-stratégiát vállalkozása számára

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott