Hogyan fogadjon el Hannon szenvedélyét a webhely-hozzáférés iránt…

A Bet Hannon, egy rendkívüli étvággyal a tanulás, a készségek csiszolása és a szakmai fejlődés iránt, 2008-ban szabadúszóként indult. Szerény ügynökségi kezdete több mint 15 év non-profit menedzsment után kezdődött.

A webfejlesztés és az e-mail marketing hírlevelek szabadúszó munkájaként a Bet Hannon úgy döntött, hogy egy teljesen távoli ügynökséget hoz létre egy globálisan elterjedt csapattal.

„…Amikor eljött a csapattagok felvételének ideje, egy teljesen távoli ügynökség létrehozása mellett döntöttek, amely lehetővé tette a legképzettebb szakemberek felvételét, függetlenül attól, hogy hol élnek. A csapat több mint 10 éven keresztül a járvány előtt keményen dolgozott azon, hogy pozitív távmunka élményeket teremtsen együtt.”

Ma, Fogadjon Hannon sikeresen magáévá tette a webhelyek akadálymentesítését, és elkötelezte magát azon célja mellett, hogy olyan weboldalakat tervezzen, amelyek az akadálymentesítést szem előtt tartva minden ügyfele számára, beleértve azokat is, akik vizuális, kognitív és motoros készségekkel küzdenek. A Bet Hannon sikerét az ügynökség által követett gondolkodásmód váltotta ki – úgy gondolják, hogy mindenki megérdemel egy működő weboldalt, amikor csak online van.

Tartalom Tábla

Fogadjon Hannon álláspontjával a rést illetően – a webhelyek elérhetőségének felkarolása

A Bet Hannon a WordPress webfejlesztéssel, menedzselt tárhely/gondozási tervekkel és tartalomkezeléssel foglalkozik, főként a webhelyek hozzáférhetővé tételén, hogy megkönnyítse a fogyatékkal élőket. Az akadálymentesített weboldalak tervezése jelenleg az ügynökség első számú prioritása.

A Bet Hannon csapata további képzésen vett részt a weboldalak akadálymentesítésével kapcsolatban, és miután meglátták, hogy a honlapok fogyatékkal élők számára is használhatóvá tétele milyen drámai hatással lehet az életükre – növelve függetlenségüket és emberi méltóságukat –, mélyen elkötelezték magukat a webes akadálymentesítés mellett. Minden általuk épített webhely rendelkezik webes akadálymentesítéssel, valamint akadálymentesítési auditokat és javításokat is végeznek.

„2017-ben az egyik ügyfelünk – egy nagy mezőgazdasági vízi körzet – tudatta velünk, hogy a jogszabályi változások miatt a honlapjuknak interneten keresztül is elérhetőnek kell lennie (508. §-nak való megfelelés). Miközben néhány szakértőt bevontunk, hogy segítsenek nekünk a tanulásban, ügyfelünk alig várta, hogy ügynökségünk támogassa őket, miközben az idő múlásával továbbra is a megfelelőségen dolgoznak.”

Fogadjon Hannon legnagyobb eredményeire

Amikor a legnagyobb eredményeikről kérdeztük az ügynökséget, alázatosan azt mondták: „Fejlesztői partnerei vagyunk egy nagy nemzeti nonprofit szervezetnek, felügyelt tárhelyet és támogatást biztosítunk hét WordPress-webhelyükhöz, köztük egy komplex, belső fókuszú webhelyhez a számos testülethez és bizottsághoz kapcsolódó dokumentumok és adminisztráció számára.”

Ez nagy győzelem volt, és megmutatta, mennyire elkötelezettek ügynökségük küldetése és víziója iránt, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a webhelyet.

Fogadjon Hannon sikerreceptje

Az ügynökség sikere a növekedésben közvetlenül összefügg az elhivatottságával és a kemény munkájával.
Bet Hannon nagymértékben függött a láthatóságtól és az önkéntességtől, különösen a WordPress közösségen belül, amely a leggyümölcsözőbb volt ügynöksége növekedése és sikere szempontjából.

Olvasni:  VPS ingyenes próbaverzió 30 napig: 9 legjobb webhely (nem szükséges hitelkártya)

„Csapatunk három különböző helyi WordPress Meetup-on szerzett szervezői tapasztalatot, volt Meetups és WordCamps előadója. Legtöbben több online közösségben veszünk részt az ügynökségekkel vagy a WordPress-szel kapcsolatban, és igyekszünk segítőkészek lenni azoknak, akiknek kérdéseik vannak a webes akadálymentesítéssel vagy a Gravity Forms-szel vagy más olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyekben tapasztalatunk van.”

3 szoftvereszköz/alkalmazás, amelyek segítettek fogadni Hannont a siker útján

Amikor arról kérdeztük az ügynökséget, hogy milyen szoftvereszközök vagy alkalmazások segítették őket abban, hogy sikereket érjenek el útjuk során, megosztották velünk azokat az eszközöket, amelyeket mindennapi munkájuk egyszerűsítésére használnak.

Az ügynökség a FreshDesk szolgáltatást használja az általános ügyfélszolgálati jegyekhez és olyan dolgokhoz, mint például a tartalom módosításának kérése és az egyszeri problémák bejelentése. Ez nem csak lehetővé teszi csapatuk számára, hogy gyorsabban reagáljanak, hanem egy archívumot is biztosítanak a múltbeli problémákról, amelyek kereshetők.

Az ügynökség által használt másik eszköz a Basecamp. Ez nagyobb projektekhez, például webfejlesztési projektekhez, valamint napi beszélgetésekhez és folyamatokhoz való. „Rengeteg projektsablont építettünk ki a Basecamp-ben, amelyek segítenek a rendszerezésben – a webfejlesztési projektek 140+ ellenőrzőlistájától kezdve egészen az ügyfelek leállításáig, amikor abbahagyják a velünk való munkát.”

Az ügynökség a Punchlist segítségével kéri az ügyfelek megjegyzéseit a makettekhez. Ez az eszköz lényegében úgy működik, mint egy Google-dokumentum kommentálása, de lehetővé teszi az ügynökség csapata és ügyfelei számára is, hogy videós megjegyzéseket fűzzenek hozzá.

Tekintse meg a legjobb ügynökségi eszközöket, amelyekre szüksége van!

Fogadjon Hannonnak arról, hogyan járult hozzá a DreamHost ügynökségük sikeréhez

Az ügynökségnek csak nagyszerű mondanivalója volt, amikor megkérdeztük őket, hogyan segítette a DreamHost Bet Hannont az utazásukban.

Olvasni:  A legnépszerűbb márkák, amelyek pénzt keresnek a WordPress segítségével

„A DreamHostre való áttérés valóban segített nekünk kezelni a tárhely- és szerverműveleti költségeinket. Ahelyett, hogy több évre szóló VPS-szerződést kellene vásárolnunk, hogy megfizethető tárhelyet kapjunk, a DreamHost lehetővé teszi számunkra, hogy szükség szerint növeljük vagy csökkentsük a tárhely szolgáltatását. A felügyeleti irányítópult egyszerűsége és a csodálatos csevegési támogatás lehetővé teszi számunkra, hogy csökkentsük a kiszervezett szerverműveleti szolgáltatások költségeit.”

Skálázható hosting ügynökségek számára

Összpontosítson ügynöksége növekedésére, és hagyja, hogy a DreamHost gondoskodjon a hosting gondjairól!

Fogadjon Hannon tippjei azoknak, akik saját résükön szeretnének dolgozni, vagy új ügynökséget szeretnének alapítani

Néhány tipp, amit Bet Hannon szeretett volna adni azoknak, akik ugyanabban a résben szeretnének dolgozni, vagy új ügynökséget alapítanak, a következők:

  • Rendszerezze folyamatait, és tartsa naprakészen azokat. Ez lehetővé teszi a hatékonyabb delegálást, valamint az idő hatékonyabb felhasználását.
  • Automatizáld, amennyire csak tudod. Állítsa be a Zapiert, hogy naprakészen tartsa CRM-jét, projekteket hozzon létre a projektmenedzsment eszközben stb. Az automatizálások segítségével a megtakarított időt magasabb szintű vagy kritikusabb feladatokra fordíthatja.
  • Mindig gondoljon arra, hogyan távolítsa el magát (és a csapat többi tagját), mint a szűk keresztmetszetek a csapat dolgainak elvégzésében.

Egy Bet Hannon idézet összefoglalja, hogy az ügynökség hogyan tudott ennyire növekedni rövid idő alatt, mi segített neki, és hogyan emeli tovább a siker felé.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott