Hogyan gyorsíthatja fel az oldal betöltési idejét egyszerű webhely-optimalizálással

Az oldalsebesség megzavarhatja vagy megzavarhatja az interneten.

A gyorsabb oldalbetöltés általában jobb eredményeket jelent a webhely sebességét illetően. A webhely sikerének minden aspektusa az oldal sebességéhez kapcsolódik, a SEO-tól a konverzióig, a felhasználói élményig és még tovább.

A választott tárhelyszolgáltatótól kezdve az alkalmazásig, amellyel úgy dönt, hogy együttműködik, számos optimalizálható terület van. A sok szempontot figyelembe véve az oldalsebesség javítása összetett folyamat lehet. A sikerhez elengedhetetlen, hogy megtanuljuk, hogyan optimalizálható a weboldal betöltési ideje könnyen megvalósítható módszerekkel.

Mit tehet tehát, hogy optimalizálva legyen? Nézzünk meg néhány módszert weboldala gyorsabbá tételére, az oldalbetöltési idő felgyorsítására, valamint az oldalbetöltési időre és a sebesség növelésére vonatkozó egyéb bevált módszereket.

Miért számít az oldalbetöltési idő?

Mielőtt rátérnénk az oldalbetöltési idő felgyorsítására, először értsük meg, miért olyan kritikus ez.

A Google először jelentette be, hogy a webhely sebessége befolyásolja a helyezést 2010 és továbbra is bizonyította fontosságát. Ban ben 2018a Google bevezette az oldalsebességet a mobilwebhelyek sebességének rangsorolási tényezőjeként.

A SEO szakértők gyorsan elkezdték optimalizálni az oldal elemeit és levágni a keresőt. Akik nem maradtak le. És most, a közelmúltban bejelentett alapvető webes létfontosságú szolgáltatásokkal a sebesség kritikusabb, mint valaha.

Szeretne többet megtudni az oldalbetöltési sebesség javításáról? Íme néhány kulcsfontosságú terület, amelyet figyelembe kell venni.

Az oldalsebesség jelentősége

Az oldalbetöltési idő mindig is fontos volt egy nyilvánvaló okból: a konverziók miatt. Egyszerűen fogalmazva: a gyors webhelyek növelik a konverziókat, a lassúak pedig csökkentik azokat.

Valójában a mobilwebhelyek sebességének 0,1 másodperces javulása a kiskereskedelmi vállalkozások konverziós arányának 8,4%-os növekedését eredményezi, A Google megállapította egy 2020-as tanulmányában.

A webhely sebessége a visszafordulási arányt is befolyásolja. Amikor a felhasználók lassú oldallal találkoznak, elhagyják. Az oldalbetöltési idő két másodperces késése 103%-kal növelheti a webhely visszafordulási arányát a az Akamal Technologies jelentése.

Olvasni:  Hogyan lehet automatikusan lefordítani a WordPress webhely tartalmát

Az oldal betöltési idejének tesztelése

Ha pillanatképet szeretne készíteni webhelyéről, és az optimalizálási folyamat előtti és utáni viszonyítási pontjait szeretné elkészíteni, az első dolog, amit meg kell tennie, az az aktuális oldalsebesség tesztelése. Néhány eszköz, amivel kezdheti A Google Page Speed ​​Insights és Webpagetest.org.

Futtasson le több tesztet, és átlagolja az eredményeket. A Weboldalteszt lehetővé teszi, hogy ezt a beállítások menüben automatikusan elvégezze. Mindig bölcs dolog olyan tesztelési helyet választani, amely közel van webhelye tárolási helyéhez, hogy a lehető legpontosabb eredményeket kapja.

Általában így szoktunk beállítani webpagetest.org az alapvető sebességellenőrzésekhez.

Alább láthatja a Magento demóoldalon végzett oldalsebesség-teszt eredményeit átlagolva. Kiválasztottunk három legfontosabb és legjelentősebb statisztikát, amelyet az oldal optimalizálásához szeretnénk használni.

Betöltési idő Time To First Byte Bytes In
2.264 0,318 s 927 KB

Az első statisztika a betöltési idő. Ez megmutatja nekünk az oldalunk betöltéséhez szükséges teljes időt. Ne feledje, ha egy oldal betöltése több mint három másodpercet vesz igénybe, előfordulhat, hogy potenciális forgalmának felét elveszíti. Ez a szám a legfontosabb, hogy változtassunk.

A második statisztika a Time To First Byte (TTFB). Bár segíthet útmutatást adni, a TTFB viszonylag könnyen manipulálható, és jelentősége változhat. Ha a Google Lighthouse-t használja, nyomon követheti a First Contentful Paint és a First Meaningful Paint, amelyek arról számolnak be, hogy az oldal milyen gyorsan „festi meg” a képernyőt a tartalom elemeivel.

Töltöttél már be egy receptet, és a fele nem érte el, milyen gyorsan görgetsz, mert megpróbálsz túllépni az összes hirdetésen és elbeszélésen? Ez azért van, mert az FCP/FMP ideje nagyon lassú.

A harmadik statisztika az oldalra letöltött információ mérete. Ha ez a szám nagyon nagy, hasznos lehet alaposabban megvizsgálni, mennyi ideig tartanak a különböző oldalelemek.

Oldalsebesség vízesés

Ha szeretné megtudni, hogyan gyorsíthatja fel az oldal betöltési idejét, válassza ki, mely elemek lassítják az oldal sebességét, és vessen egy pillantást a vízesésre. Alább láthat egy példát a vízesés kinézetére.

Olvasni:  SeedProd áttekintés: WordPress oldalkészítő a B...

Miután megnézte a vízesést, jobb elképzelése van arról, hogy min lehetne javítani. A fentiekben láthatjuk, hogy a kezelőfelület .js fájlok némelyike ​​valószínűleg kissé felgyorsítható.

Engedje le a vízesést (az oldalról), vannak olyan képfájlok is, amelyek betöltése hosszabb ideig tart, és ezeket optimalizálni kell. A gyorsabb oldalbetöltési időn belül kulcsfontosságú annak megértése, hogy mely elemek okozzák az oldalak késését.

Hogyan lehet felgyorsítani az oldal betöltési idejét webtartalom segítségével

Képek tömörítése és optimalizálása

Ha azt vizsgáljuk, hogyan lehet felgyorsítani az oldalbetöltési időt, a képtömörítés remek kiindulópont. A webdesignerek túl gyakran készítenek olyan képeket, amelyek haszontalanul nagy felbontásúak. A nagy felbontású képek több tárhelyet foglalnak el a szerveren, és jelentősen megnövelhetik a betöltési időt.

Erősen javasoljuk a képek megfelelő méretezését. Ha egy kép csak 100 x 100 pixeles helyet foglal el a webhelyén, akkor nem szükséges 1000 x 1000 pixel méretűvé tenni. Javasolunk egy olyan beépülő modult, mint pl. Smush vagy EWWW Képoptimalizáló ha WordPress webhelyet üzemeltet.

Képtípus kiterjesztések

A képek mentésekor fontos tudni, hogy melyik kiterjesztést kell használni. .jpg vagy .png legyen? Valaki küldött neked logót .svg-ben? Rengeteg egymásnak ellentmondó információ található arról, hogy mi a legjobb.

Sokan azt mondják, hogy a .png (Portable Network Graphics) a jobb megoldás, mert úgy tervezték, hogy a lehető legjobban tömörítse a képeket anélkül, hogy a minőség romlik. Ez részben igaz. Ennek ellenére vannak kivételek a szabály alól. Például a .JPEG fájlok valójában sokkal jobban működnek fényképek használatakor.

Azt javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy a fájl néhány különböző módon történő mentése hogyan befolyásolja a méretet és a minőséget, amikor megjelenik az oldal előnézetében. Ha egyértelmű különbséget észlel, válassza a jobb kiterjesztést.

A webhely tartalmának tömörítése

A képek nem az egyetlen oldalelemek, amelyeket szorítani kell. Ezenkívül tömörítenie kell a webhelyén található CSS-, HTML- és JavaScript-elemeket. GZip egy erősen ajánlott tömörítési eszköz, amelyet a Google javasol, hogy teszteljenek az éles környezetben való bevezetés előtt. Javasoljuk, hogy használja a Fejlesztői webhely környezet amely a saját termelési környezetét utánozza, ha ezt tervezi.

Olvasni:  Mi az előfizetési gazdaság? Az előfizetési üzleti modell megértése

A webhely tartalmának tömörítésével kapcsolatban az a helyzet, hogy van néhány bizonyíték arra vonatkozóan, hogy ez kismértékben megnövelheti az első bájtig eltelt időt. Ez azonban drámaian megnöveli az oldal általános sebességének betöltési idejét is, amelyet egyes SEO szakértők szerint a Google valóban előnyben részesíthet. Javasoljuk, hogy a tömörítést az egyes oldalakon tesztelje, ahelyett, hogy az egész webhelyre váltana.

Egyszerűsítse a webtervezést

Ha gyorsabb oldalbetöltési időt szeretne, a kevesebb szinte mindig több. Ahelyett, hogy további funkciókat adna az alapvető oldalakhoz, mit szólna valami egyszerűbb és gyorsabb megoldáshoz? Minél kevesebb HTTP kérés van egy oldalon, annál gyorsabban töltődik be.

Az egyszerű webdizájn az oldalsebesség javítása mellett számos esetben javítja a felhasználói élményt is. Ban ben a Google által végzett UX-tanulmányazt találták, hogy a felhasználók hajlamosak egy webhely esztétikáját a másodperc 1/50-1/20-án belül megítélni, és a vizuálisan összetett webhelyeket szinte mindig kevésbé szépnek ítélték meg egyszerűbb társaiknál.

Minél szebbnek tekintenek egy webhelyet, annál jobb lesz az UX és a SEO, és annál több a konverzió. Az egyszerűbb weboldal kialakítás az egyik leggyorsabb módszer az oldalsebesség rövid időn belüli javítására. Javasoljuk azonban, hogy futtasson A/B-teszteket, hogy megtudja, hogyan teljesítenek ténylegesen a változtatások, nem pedig azonnali 100%-os változtatást.

Hogyan gyorsíthatja fel az oldal betöltési idejét a gazdagépen keresztül

A gazdagép is nagy szerepet játszik az oldal betöltési idejében. Íme néhány módszer, amellyel az oldal betöltési idejét gyorsabbá teheti gazdagépével.

Gyorsítótárazás engedélyezése

A gyorsítótárazás az, ahol az ismétlődő látogatók sokkal gyorsabban tudják betölteni webhelyét, köszönhetően az oldalelemeknek a merevlemezükön a gyorsítótárban vagy az ideiglenes tárolóban. A WordPress és a WooCommerce webhelyek esetében a Redis Object Cache nak nek kezelheti a gyorsítótárazási funkciókat. Ez előre telepítve és konfigurálva lesz, amikor a Hostinger-en keresztül WordPress-optimalizált tárhelycsomagot vásárol.

Az oldalsebesség további optimalizálása érdekében a Hostinger Cloud lehetővé teszi a Cloud Accelerator használatát. Ez egyszerűen egy gombnyomással be- és kikapcsolható az Ügyfélkapu teljesítmény rovatában.

Nem biztos abban, hogy a Varnish-t vagy az NGINX-et érdemes-e bekapcsolni? Tudjon meg többet a Varnish és az NGINX közötti különbségről a Magento 2 optimalizálásának végleges útmutatójában.

Olvasni:  Hogyan javíthatja a hangulatjelekkel történő marketing a mobilkapcsolatokat? 🤔

Gyorsítótár és CDN

A CDN (Content Delivery Network) beépített gyorsítótárazása bonyolultabb folyamat, és speciális beállítást igényelhet. Azonban a megfelelő gyorsítótárazási konfiguráció a A CDN segíthet elérni ezt a globális közönséget mintha egy helyi házigazdával lennél.

WordPress és WooCommerce esetén tekintse meg útmutatónkat a konfigurálásról Következő CDN WordPress és CDN Enabler segítségével.

Egyéb figyelembe veendő területek

Melyik oldalt optimalizálja?

A webhely szerkezete óriási különbséget jelent az optimalizálás terén. Fontos annak átgondolása, hogy melyik oldalt optimalizálja, és hogy az mennyire releváns a webhely teljes szerkezetéhez. Ha frissít egy oldalt, akkor azokat az oldalakat is figyelembe kell venni, amelyekkel az interakcióba lép.

Például nem hasznos, ha egyszerűen optimalizáljuk a Hostinger.net-et, hanem optimalizálnunk kell a Hostinger.net/magento/hosting és a Hostinger.net/cloud/hosting oldalakat is.

Mielőtt elkezdené ezt a folyamatot, készítsen egy tervet arra vonatkozóan, hogy mely kulcsfontosságú oldalak generálják a legtöbb konverziót és a legtöbb ROI-t. Kezdje itt a legnagyobb hatás érdekében.

Oldalsebesség és SEO

Noha az oldalsebesség és a SEO szorosan összefüggenek, ne tévedjünk, ha nem ez a meghatározó tényező az oldal rangsorolásának meghatározásában. A Google maga is azt mondta, hogy ha a tartalom relevánsabb, és az emberek hajlandóak megvárni, amíg betöltődik, akkor nem fogják megbüntetni az oldalt.

Végső soron az oldalsebesség az optimalizálás fontos része, de mindig a tartalomra, a minőségre és a felhasználói élményre kell összpontosítani.

Gyorsítsa fel a betöltési időt a megfelelő gazdagép segítségével

Hosszú utat tettünk meg attól, hogy sorról sorra várjunk a képek betöltésére. Az oldalsebesség nem csak az, ami miatt a fogyasztók panaszkodnak – konverziókat, rangsorolást és egyebeket is előidézhet vagy megszakíthat. MINDIG jó ötlet mindent megtenni az oldalsebesség növelése érdekében.

Ha időt és energiát fektet az oldalbetöltési idő javításába, azzal megvédi digitális vállalkozását. Párosítsa a tőkéjét intelligens befektetésekkel. Tegye meg a következő lépést, és válasszon olyan gazdagépet, amely bizonyítottan méretezhető, biztonságos, gyors és támogatott – például a Hostinger.

A Hostinger teljes körűen felügyelt WordPress-tárhelyet biztosít, amely a következőket tartalmazza:

  • Automatikus frissítések.
  • SSL a biztonság kedvéért.
  • Beépített CDN.
  • Képtömörítés.
  • Gyorsítótárazás.
  • És több!

Tekintse meg terveinket a mai kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott