Hogyan használd a YouTube rövidfilmeket vállalkozásod fejlesztéséhez

A tömör, mégis hatásos formátum jellemzi, a YouTube Shorts forradalmasította a tartalomalkotás és a velük való kapcsolattartás módját.

Egy olyan világban, ahol a figyelem értéke értékes, a YouTube Shorts úttörő szerepet játszott. Arra hívja a márkákat, hogy fedezzék fel a rövid videókban rejlő lehetőségeket a termékek marketingjében és a tartós kapcsolatok kiépítésében.

Ebben a blogban a következő témákat bontjuk le:

Mi az a YouTube Shorts?
Mi az ideális hosszúság a YouTube rövidnadrágokhoz?
Hogyan lehet letölteni a youtube rövidfilmeket
A YouTube Shorts bevételszerzési gyakorlatának megismerése
A YouTube Shorts bevált gyakorlatai
Mikor a legjobb idő a YouTube-rövidfilmek közzétételére?

Ismerje meg, hogy egy YouTube Shorts-videó hogyan tehet csodát a vállalkozásával.

Mi az a YouTube Shorts?

Az Indiában 2020. szeptember 14-én, az Egyesült Államokban pedig 2021. március 18-án megjelent YouTube Shorts gyorsan több mint 6,5 milliárd napi megtekintést ért el világszerte. A platform ezután még tovább bővítette hatókörét, és 2021. július 12-én megkezdte a béta mód elérhetőségét világszerte 100 országban.

A YouTube Shorts egy rövid formájú függőleges videóformátum, amely kisméretű, vonzó tartalmakra összpontosít. A rövidnadrágok az olyan platformok népszerűségére reagáltak, mint a TikTok, az Instagram Reels és a Snapchat Spotlight. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 60 másodperces videókat is készítsenek. Tartalmazhatnak zenét, szöveget és különféle kreatív elemeket is.

Olvasni:  Hogyan ágyazhat be Facebook-csoportot a WordPress webhelyébe

A YouTube Shorts lehetőséget ad arra, hogy tömör formátumban közöljön információkat, és bővítse YouTube-csatornáját. Lehetővé teszi összetett ötletek egyszerűsítését, gyors oktatóanyagok megosztását vagy divatos kihívásokban való részvételt.

A YouTube Shorts egyik legfontosabb funkciója a tartalomkészítők számára elérhető kiterjedt zenei könyvtár. YouTube rövidfilmeket készíthetsz népszerű dalokkal, és érdekesebbé teheted a végeredményt.

Mi az ideális hosszúság a YouTube rövidnadrágokhoz?

A rövidfilmek lehetnek folyamatos 60 másodperces videó vagy több 15 másodperces videó gyűjteménye. A YouTube Shorts azonban legfeljebb 15 másodpercig terjedhet, ha a videó a YouTube katalógusából származó zenét tartalmaz.

A kutatások azt mutatják, hogy a TikTok-videók legjobb hossza 7-15 másodperc (Hootsuite). Hasonlóképpen, ha a YouTube Shorts-videók rövidségére törekszel, akkor jobban megragadhatod és fenntarthatod közönséged figyelmét.

Hogyan lehet letölteni a youtube rövidfilmeket

A YouTube Shorts használatának megkezdése egyszerű, és mindössze a YouTube Shorts alkalmazásra van szükséged mobileszközödön. Íme egy lépésről lépésre szóló útmutató a vonzó rövidfilmek készítéséhez és egy sikeres YouTube-csatorna felépítéséhez:

1. lépés: Töltse le a YouTube alkalmazást

A Shorts utazás megkezdéséhez győződjön meg arról, hogy az alkalmazás telepítve van az eszközre. A YouTube egyszerűsítette a folyamatot, és egy kényelmes platformot választott ahelyett, hogy a felhasználókat egy másik YouTube Shorts alkalmazás letöltésére kérte volna.

2. lépés: Hozz létre egy YouTube Shorts-videót

Nyisd meg a YouTube Shorts alkalmazást, és koppints a (+) ikonra a kezdőlap alján.
A folyamat elindításához válassza a “Create Short” lehetőséget.
15 másodperces klip rögzítéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a piros felvétel gombot, vagy érintse meg egyszer az indításhoz, majd ismét a leállításhoz. Mentsen el és töltsön le videókat nagy YouTube Shorts felbontásban, hogy még vonzóbb megtekintési élményt nyújtson.
Koppintson a 15-ös számra a felvétel gomb felett, hogy a videót 60 másodpercre növelje.

Olvasni:  18 sziklaszilárd ötlet az ügynökség vezetőjének Gen

Bővítse YouTube Shorts-ját kreatív elemekkel:

Adjon hozzá retusáló hatásokat a varázspálcával.
Érintse meg 1x a gombot a sebesség beállításához.
Az átmeneteket zökkenőmentesen igazítsa a szellemikonhoz.
Használja a három kör ikont a szűrők alkalmazásához.
Kövesse a YouTube Shorts ajánlott 1080 x 1920 képpontos felbontását.
Érintse meg a Mentés gomb melletti fordított nyilat a hibák könnyű kijavításához.
Integrálja a hangot a „Hang hozzáadása” ikon megérintésével; Vegye figyelembe, hogy ezt a lépést a felvétel előtt vagy a szerkesztési folyamat során kell végrehajtani.
Az óra ikon segítségével állítson be időzítőt a kihangosított felvételhez.
Változtassa meg a kamera nézetét a forgó nyilakkal.
Módosítsa a hátteret egy személyikonnal, amely zöld képernyőt vagy fényképeket tartalmaz az eszközéről.

3. lépés: Szerkesztés és feltöltés

Mentse el a rövidet a pipa megérintésével a mentés után. Merüljön el a szerkesztési folyamatban zeneszámok, szövegek és szűrők hozzáadásával. A részletesebb szerkesztésekhez használja az idővonal ikont a szöveg megjelenésének beállításához. Ha elégedett, nyomja meg a “Tovább” gombot a jobb felső sarokban.

Add meg a Shorts videód adatait, válaszd ki a láthatóságát (nyilvános, nem nyilvános vagy privát), és döntsd el, hogy alkalmas-e gyermekek számára, vagy korhatárt igényel.

Miután elvégezte az utolsó simításokat, koppintson a „Submit Short” gombra a videó közzétételéhez.

A YouTube Shorts bevételszerzési gyakorlatának megismerése

A rövidfilmekkel való bevételszerzés megkezdéséhez először fogadd el a YouTube Shorts bevételszerzési modulját. Ezek a feltételek lehetővé teszik, hogy bevételre tegyen szert a hirdetésekből és a YouTube Premiumból a Shorts feedben. A hirdetésekből származó bevételek megosztása a jóváhagyás napjától érvényes a jogosult Shorts-nézetekre.

A rövidfilmek megtekintései nem érvényesek

Csak a YouTube hirdetőbarát tartalomra vonatkozó szabályait követő Shorts-videók osztozhatnak bevételen. Példák érvénytelen Shorts-nézetekre:

Olvasni:  Hogyan készítsünk navigációs widgetet az oldalsávhoz a WordPressben

Nem eredeti rövidfilmek: Olyan tartalom, amely mások filmjéből vagy tévéműsorából vett, szerkesztetlen klipeket tartalmaz. Ide tartozik a más platformokról és gyűjteményekről származó, eredeti tartalom hozzáadása nélkül újratöltött tartalom is.

A Shorts mesterséges vagy hamis nézetei, amelyeket automatizált kattintó vagy görgető robotok okoznak.

A YouTube Shorts bevált gyakorlatai

Íme néhány tipp a YouTube Shorts létrehozásához a láthatóság és a vonzerő növelése érdekében:

1. Ismerje meg közönségét

Kezdje a jelenlegi közönség demográfiai adatainak, érdeklődési körének és viselkedésének elemzésével a YouTube Analytics segítségével. Ha megértette a közönségét, szabja a tartalmat az ő preferenciáikhoz és érdeklődési körükhöz. Fontolja meg azokat a tartalomtípusokat, amelyek jól teljesítettek a megtekintések, kedvelések és megjegyzések tekintetében. Ügyeljen azokra a témákra, stílusokra és témákra, amelyek pozitív választ kaptak.

2. Azonnal vonja be a felhasználókat

A rövidnadrág pörgős természete meggyőző kampót igényel. A felhasználók zökkenőmentesen mozognak egyik videóról a másikra, így az első három másodpercen belül le kell ragadnia a figyelmüket. Győződjön meg arról, hogy a bevezető felkelti a kíváncsiságot, és bátorítja a nézőket, hogy nézzék tovább. Kísérletezzen különböző megközelítésekkel, hogy megtalálja azt, ami a legjobban rezonál a közönség számára.

3. Hozzon létre egy erős YouTube Shorts indexképet

A tetszetős YouTube Shorts miniatűr és a fülbemászó név kulcsfontosságúak a kattintások számának növelésében és a jobb megtartásban. Fedezze fel a kreatív effektusokat, a kiváló minőségű látványelemeket és a zökkenőmentes átmeneteket, amelyek még élvezetesebbé teszik a nézők élményét. Ha előnyben részesíted az optimális YouTube Shorts felbontást, akkor a tartalom nagyszerűen fog kinézni a platformon.

4. Legyen okos

A hagyományos teljes hosszúságú videóktól eltérően a YouTube Shorts okos vágást és szerkesztést igényel. Koncentráljon a könnyen emészthető tartalmakra, például a vírustrendekre, vicces klipekre vagy a színfalak mögé.

5. Fontolja meg az ismétléseket

A rövidfilmek folyamatos ciklusban játszanak, ami azt jelenti, hogy a nézők egymás után többször is megnézhetik a tartalmat. Gondoljon bele, hogyan működnek együtt az olyan elemek, mint a látványelemek, a feliratok és az átmenetek ebben a hurkolt formátumban. Ügyeljen arra, hogy minden elem érdekes legyen, és minden ismétlésnél megőrizze hatását.

Olvasni:  7 taktika a globális SEO uralására

Mikor a legjobb idő a YouTube rövidfilmek közzétételére?

A rövid válasz az, hogy ez az ideális nézőktől függ. Kövesse az alábbi tippeket a Shorts megtekintések és az elköteleződés maximalizálásához:

1. Tesztelje a különböző időpontokat: Próbáljon meg különböző időpontokban és napokon közzétenni a YouTube Shorts-filmeket, hogy megtudja, mikor van a legelkötelezettebb közönsége. A YouTube Analytics segítségével mérheted tartalmaid hatékonyságát különböző közzétételi ütemezések esetén.

2. Vegye figyelembe a csúcsidőszakot: A csúcsidők a célközönségcsoportoktól függenek. A felhasználók leginkább hétvégén, ebédszünetben, illetve este, munka vagy iskola után fordulhatnak elő. Ha ezeket a stratégiai időpontokat választja, akkor nagyobb valószínűséggel éri el a felhasználókat, amikor a leginkább figyelmesek.

3. Tartsa be a következetes ütemtervet: Miután meghatározta az optimális közzétételi időt, hozzon létre következetes ütemtervet a YouTube rövidfilmjei megosztásához. Ez arra tanítja közönségét, hogy bizonyos időpontokban várja a tartalmat, növelve ezzel a márkaismertséget és az elkötelezettséget. Ezenkívül a konzisztens feltöltések azt mutatják a Youtube Shorts algoritmusnak, hogy Ön aktív tartalomkészítő, ami magasabb helyezéseket eredményezhet a felhasználók hírcsatornáiban.

Készíts YouTube rövidfilmeket, amelyek rabul ejtik és átalakítják

Egy sikeres YouTube-csatorna felépítéséhez a trendek követése és kiváló minőségű vizuális tartalom létrehozása szükséges. A Attentive-nél a YouTube Shorts bevált gyakorlatait a kreativitás és az innováció iránti szenvedélyünkkel kombináljuk.

Közösségi médiát kezelő csapatunk segíthet egy tömör YouTube Shorts indexkép létrehozásában, és segít megtalálni a legjobb időpontot a YouTube rövidfilmek közzétételére. Szakterületünk a márkamenedzsment és a tartalomstratégia és -alkotás is.

A YouTube Shorts algoritmus kezelése kreativitást, következetességet és stratégiai optimalizálást igényel. Foglaljon most konzultációt, és hagyja, hogy javítsuk YouTube Shorts videóstratégiáját.

Új publikációk:

Ajánlott