Hogyan használja a Fevicol a digitális marketinget a maga javára

Az indiai Fevicol marketing teljesen megváltoztatta a márka és cége, a Pidilite marketingjátékát. Itt van minden, amit tanulhatsz tőlük.

Mindannyian egyetértünk abban, hogy a tartalom és a reklám hatékony eszközök az internet korában. Ha helyesen csinálják, akkor segítik a felhasználókkal való szoros kapcsolattartást, ami egészséges fogyasztói kapcsolathoz, kiváló értékesítésekhez és konverziókhoz vezet.

És bár lehet, hogy a tartalommarketing ennek az évtizednek a tárgya, a reklám nem az. Ennek bizonyítására itt vagyunk a Fevicol marketingről szóló bloggal.

A Pidilite, az 1960-as években alapított cég ikonikus márkává vált, amelyet szinte minden indiai háztartás elismer. Pontosan hogyan csinálták?

Olvasson tovább, hogy mindent megtudjon a Pidlite figyelemre méltó Fevicol marketingstratégiájáról.

Pidilite előrelátó vezetői

A Pidilite egy indiai ragasztógyártó cég, amely fenomenális utat tett meg. A Balvant Parekh és Sushil Parekh által 1959-ben alapított vállalat szerény jellegű termékeket gyártott és értékesített. Valljuk be, a ragasztókról és a tömítőanyagokról kevés olyan van, ami megragadná egy átlagos indián figyelmét most vagy még akkoriban.

A kihívás ellenére a Pidilite előrelépett, hogy nyomot hagyjon az országban és a világban, és 60 évvel később is ezt teszi. A Fevicol marketingstratégiája segítette őket abban, hogy Ázsia első számú márkájává váljanak kategóriájukban.

Lépésről lépésre, hogy megértsük, hogyan csinálták.

Fevicol marketingstratégia: Minden, amit jól csináltak

● A logó: Az első lépések a Fevicol marketing felé

Nem sokkal a Pidilite megalapítása után a cég felkereste az Ogilvy & Mathert, egy vezető reklámügynökséget, hogy megtervezzék logóját. Az ügynökség által alkalmazott Fevicol marketingstratégia a márka erősségét a hiperbolizmusban mutatta be. Ez a szempont a márkakommunikációjuk során folyamatos téma.

A Fevicolt eredetileg úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen és erősen egyesítse a bútorelemeket. Így országszerte szükséges volt az asztalosok és lakberendezési vállalkozások számára forgalmazni.

Olvasni:  Pénzkezelési tippek szabadúszó bloggerként az online boldoguláshoz

A logón két elefánt látható, amelyeket Fevicol kötelékével ragasztottak össze. A felkelő nap a háttérben a márka frissességének és piaci népszerűségének metaforája. A logó tehát a Fevicol erős kötődését jelképezi, amely egyben egy márkajel is, amelyet a vállalat gyakran használ a Fevicol marketingstratégiájában.

Forrás

● Üzleti stratégia

Míg a Fevicol a legnépszerűbb terméke, a Pidilite számos ragasztót és tömítőanyagot kínál a piacon. A Pidilite tehát erős termékportfólióval rendelkezik, ami tovább segítette a Fevicolt a legnagyobb kihívást jelentő piacokon való jelenlétének kiépítésében.

A Fevicol marketingstratégiájának részeként termékeik mindössze 5 INR-től indulnak. Ez a szempont India legtávolabbi régióiban is slágerré teszi őket.

Ezenkívül a Fevicol soha nem emelte hirtelen termékei árát, ami tovább segítette felhasználóit a márka iránti mélyebb bizalom kialakításában. Tekintettel arra, hogy e termékek előállítási költsége nagymértékben függ a kőolaj és más erőforrások ingadozó piaci árfolyamától, ez bizony kemény dió volt a Pidilite számára.

● A merész B2C megközelítés a Fevicol marketingstratégiájában

A tömítő- és ragasztóipar versenyképesnek számít, különösen Indiában. Természetesen a Pidilite-nek voltak versenytársai, akiket felül kellett volna múlnia. Ennek eredményeként a márkának erős B2C megközelítést kell alkalmaznia, és a különböző Fevicol marketing- és értékesítési stratégiákon keresztül közvetlenül eléri a fogyasztót.

Például az Ogilvy & Mather segítségével a Pidilite elkezdte a Fevicolt magazinokban, újságokban, utcai fali reklámokban stb., egészen addig, amíg a hirdetéseken keresztül eljutott a televízióig.

Emellett elkezdték növelni a raktárkészletet minden üzletben, így termékeiket kézenfekvő választássá tették a vásárlók számára. És minden megfelelő lépéssel a Pidilite Fevicol marketingstratégiája csodákat művelt.

● Ogilvy & Mather: a Fevicol végső marketingstratégiája

Ahogy a reklámok világa a magazinoktól és a hagyományos utcai hirdetésektől a televízió felé mozdult el, a Fevicol marketing is.

A 90-es évek a tévéreklámokról szóltak, a Nirma fülbemászó dallamaitól a mozitermeket behálózó Vicco-reklámokig. Az Ogilvy & Mather jóvoltából a Fevicol volt az egyik ilyen márka az ászok videóhirdetései között.

A márka 15-30 másodpercen belül izgalmas történetet hozott elő, fülbemászó zenével és bölcs szöveghasználattal, hogy megragadja a néző figyelmét. Az „Egg”-től a „Mooch”-ig, és az utóbbi időben a „Sofa”-ig a Fevicol marketing nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy vonzó hirdetéseket készítsen a közönség számára.

Olvasni:  Hreflang címke: Hogyan kell megvalósítani & Gyakori hibák

● Idővel változó

Míg a Fevicol marketing a tartalom létrehozásában jeleskedett, az idő múlásával folyamatosan haladtak előre. A magazinokból, óriásplakátokról, majd a rádióból a cég elég gyorsan átállt a népszerű tévécsatornákra és a hírességek ajánlásaira.

Aztán, amikor eljött az idő, a Pidilite felépítette webhelyét, és megnyerően jelen volt a közösségi média platformokon, beleértve az Instagramot és a YouTube-ot is, következetesen létrehozva tartalmat.

A 6 legikonikusabb Fevicol marketingkampány

Az összes Fevicol-hirdetés körül fenyegető téma az általuk előadott egyszerűség és rokonság volt. A márka a legegyszerűbb incidenseket és témákat venné figyelembe, hogy egy történetet körbefonjon. És ezzel gondoskodtak arról, hogy olyan elemeket adjanak hozzá, amelyek jól rezonáltak a városi és vidéki Indiával.

A kreatív csapat minden alkalommal mindent megtesz a narráció, a színészi játék, a hangszigetelés és a zene terén. Erőfeszítéseik szinte mindig ikonikus reklámokká alakultak, amelyek vacsoraidőben a háztartások szóbeszédté váltak. Tekintsünk át néhány ikonikus Fevicol-hirdetést.

1. „tojás”

Ebben a reklámban egy éttermi konyhában tojást készítő szakácsot látunk. Feltöri az első tojást, aztán még egyet, majd – a tojás többszöri próbálkozás után sem reped fel. Valójában a tojást annyira nehéz feltörni, hogy összetöri a fémedényeket, és mégsem mozdul meg. A végén azt látjuk, hogy a tojást tojó tyúk egy Fevicol dobozon táplálkozott.

Eltávolodva a nyilvánvalótól és a logikustól, ez a hirdetés humoros képet ad az életről. Kreatívan mutatja be a Fevicol USP-jét, azaz erőt ad minden olyan terméknek, amellyel együtt használják.

2. „Busz”

Ez a hirdetés Rajasthan száraz vidékein játszódik, és egy ikonikus jelenetet örökít meg India falvaiból. Egy egyszemélyes jármű zsúfolásig tele van ingázókkal, lassan navigálva egy teljesen távoli területen.

Ebben a hirdetésben azonban a Fevicol marketing kissé eltúlzott hangnemet vesz fel. Ha közelebbről megnézi, látni fog néhány személyt, akik bizarr és hihetetlen testtartásban ülnek, és még mindig nem esnek le. Ez azonban a Fevicol varázsa, amely a végén kiderült a klasszikus Fevicol marketing módszerrel.

Ami a videó szépségét növeli, az az élénk színek kiválasztása, igazodva a radzsasztáni öltözékhez. A táj is meglehetősen drámainak tűnik, ami tovább fokozza a hangulatot, amit Fevicol próbál teremteni.

Olvasni:  3 legjobb fotólogóötlet inspirációhoz [+Tools]

Míg a Fevicol már az 1970-es években jeleskedett a marketingben, mit tartogat a marketing jövője?

3. „Mooch”

Egy újabb zseniális ötlet, Csavarog, kitűnik az általa előidézett élénk képzelőerővel. Egy nő életét mutatja be, aki fiatal lányként Fevicollal álbajuszt ragasztott egy színdarabhoz. Élete örökre megváltozik ezzel a tettével, mert a bajusz soha nem válik le – még akkor sem, ha férjhez megy, nagymama lesz, és bejárja a mennyország kapuját.

Humoros és szatirikus reklámként Csavarog minden adásnál biztosan szórakoztatta az embereket. Kíváncsiságot ébreszt, mélyen szórakoztat és benyomást kelt. Ez a hirdetés az Ogilvy & Mather’s Fevicol marketing példaértékű munkája.

4. Todo nahi jodo”

Ez a hirdetés nagyszerű példa arra, hogy a Fevicol marketing az emberek erős érzelmeit használta fel egy erőteljes márkaüzenet közvetítésére. A pandzsábi Wagah határnál játszódó hirdetésben egy indiai és pakisztáni katonaduó látható, amint a neves zászlófelvonó szertartást hajtják végre.

A történet pillanatok alatt kibontakozik, megmutatva az együttérzést és azt a gondolatot, hogy egy erős kötelék hogyan változtathatja meg az életeket.

5. „Kanapé”

Az újabb időkben megjelent, Kanapé egy szívhez szóló reklám, amely az indiai hagyományok dicsőségébe merül.

Látjuk, hogy egy kanapét adnak át a nőknek, amikor összeházasodnak. Egy út vezet a kormányhivataloktól a háztartásokig és azon túl is, évtizedeken át, kötetlenül. Ugyanakkor a kanapé néhány évenkénti eltérő karbantartása valósághűen mutatja be az indiai hagyományok továbbhaladását.

Ez a hirdetés óda volt a márkához, amely 60 éve sikeresen zárt egy túlzottan hozzáértő piacon. Mondanom sem kell, hogy a Fevicol marketing mindenki szívébe fűzött egy húrt ezzel a hirdetéssel.

6. „Mazboot jod ka mazboot emlékeztető”

Ez a világjárvány idején megjelent reklám egy tipikus napot mutat be a bevásárlóközpontban. A járókelők megpróbálnak kihúzni egy széket és leülni, de a székek egy centit sem mozdulnak. Hosszas töprengés után az egyének számára kiderül, hogy a bevásárlóközpont társadalmi távolságtartást igényel.

A végén bemutatják a Pidilite üzenetét is a Fevicol márkájából – az ülések nem mozdultak el, mert nagyobb célt, a biztonságot szolgálták. Így a márka emlékeztette a közönséget a társadalmi távolságtartás szabályainak betartására, amikor kilépnek.

Olvasni:  Hogyan válhat szabadúszó szövegíróvá és dolgozhat távolról

Kulcs elvitelek

● A Fevicol ikonikus hirdetései továbbra is nyüzsögnek a marketingben, ami azt bizonyítja, hogy a jól átgondolt és szívhez szóló tartalom sok mindent megtesz.

● A Fevicol marketingútjának minden lépésében, legyen szó termékeik tervezéséről vagy a B2C megközelítésről, a célcsoport megértése nagyban segítette a márkát.

● A Fevicol marketingstratégiáját a mai világban is megvalósíthatja. Reklámjaik nagyszerű inspirációt jelentenek, ha márkája marketingjén dolgozik, és videós tartalmakat keres.

● A Fevicol marketing kiváló példája annak, hogy a legigénytelenebb termékeket is a legizgalmasabb módon lehet forgalmazni – csak a dobozból kell gondolkodnia.

● A márka marketingje révén nemcsak a terméket értékesítette, hanem a társadalmi üzenetek terjesztését is szolgálta. A „Todo Nahi Jodo” és a koronavírus-emlékeztető remek példák arra, hogyan használhatja marketingjét arra, hogy még nagyobb hatást gyakoroljon a közönségre.

Tanulás a legjobbaktól

Gyakran a legjobb módja annak, hogy megtanulják a marketinget, ha tanulmányozzák a világ minden tájáról származó sikertörténeteket. A Fevicol marketingstratégiája jó példa, amely meglepő módon hasznos lehet a marketingesek számára.

GYIK

1. A Fevicol B2B vagy B2C vállalat?

A Fevicol tulajdonosa és forgalmazója a Pidilite. A Fevicol marketingstratégia a B2C (business to customer) marketinget használja a piaci részesedés megszerzésére. Másrészt versenytársa, a Loctite (a Henkel termékéről ismert) elsősorban a B2B (business to business) piacot szolgálja ki és uralja azt.

2. Mi a Pidilite Fevicol marketing szlogenje?

A Fevicol szlogenje „The Ultimate Bond”, utalva a termék elsődleges tulajdonságára. Bár a marketingjük révén észre fogod venni, hogy a szlogenjük jelentése túlmutat ezen.

3. Melyek a Fevicol híres marketingkampányai?

Az évek során a Fevicol marketing néhány ikonikus szlogent adott az indiai reklámiparnak a márka kampányai köré. Ezek közé tartozik a „”, „”, „” és „”

4. Kik a híres Fevicol-reklámok készítői?

A Fevicol sikeres marketingstratégiája mögött az Ogilvy & Mather, a világ egyik legnevesebb reklámügynöksége áll.

5. Mióta foglalkozik a Fevicol marketinggel Indiában?

Nem sokkal az 1963-as megalakulása után a márka felvette a kapcsolatot az Ogilvy & Matherrel, hogy felvegyék a Fevicol marketinget, így a márka eljutott India tömegeihez. Azóta az ügynökség több emlékezetes hirdetést készített a Fevicol számára.

Új publikációk:

Ajánlott