Hogyan használjuk a Facebook marketinget kisvállalkozások számára 2024-ban

Ön egy vállalkozás tulajdonosa, aki olyan módszereket keres, amelyekkel növelheti vállalkozása eladásait és több ügyfelet szerezhet? Ismeri a kisvállalkozások Facebook-marketingjét, és azt, hogyan használhatja fel nagyobb eladások generálására?

Ha érdekel, hogyan szól ez a bejegyzés.

A Facebook a 21. század egyik legnépszerűbb közösségi médiája, magas felhasználói számmal rendelkezik. A Facebook Business jelentése szerint több mint 2,9 milliárd az emberek havonta aktívan használják a Facebookot.

A digitális marketing érdekesebbé és hasznosabbá tette a közösségi médiát a vállalkozások tulajdonosai számára.

Például néhány évvel ezelőtt a legtöbben csak azért használtuk a Facebookot, hogy távoli barátok és családok bejegyzéseit lássuk. A digitális marketingnek köszönhetően azonban a platform az online vállalkozások, különösen a kis- és középvállalkozások hotspotjává vált.

Ennek ellenére a kisvállalkozások egyik korlátja a korlátozott finanszírozás.

A tőke a vállalkozás minden területére hatással van, és korlátozhatja a vállalkozás elérhetőségét. A kisvállalkozások Facebook-marketingje az egyik módja annak, hogy kiküszöbölje ezt a visszaesést.

Mielőtt belemennénk annak részleteibe, hogyan szerezhetsz sok közönséget ezzel a módszerrel, értsük meg, mi is az a Facebook Marketing.

Mi az a Facebook marketing?

A Facebook marketing lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy online eszközöket alkalmazzanak közönségük eléréséhez.

Erről számol be a Facebook Business 1,79 milliárd az emberek mindennap használják a platformot, hogy kapcsolatba léphessenek családjukkal, kollégáikkal és barátaikkal. Ez lehetővé teszi kisvállalkozása számára, hogy a szokásos értékesítési körzetén kívül eső közönségnek/vevőnek értékesítsen.

Olvasni:  Hogyan hozhat létre könyvespolcokat a könyvtárához a WordPressben

Biztosan arra gondol, hogy nem lesz-e mindenhol az üzlete, és nem éri el a megfelelő embereket? Az aggodalmak kiküszöbölése érdekében a Facebook marketing rendelkezik egy olyan funkcióval, amely a közönséget célozza meg a keresési előzmények és a cookie-k alapján.

A bejegyzések ugyanúgy készülnek, mint amikor megoszthat egy képet az új ruhájáról, hogy barátai és követői is láthassák. Ez nem automatikus, és világos tervre van szükség ahhoz, hogy ezeket az embereket a vállalkozásához vonzza.

Most láthatja, milyen lehetőségek rejlenek a Facebook marketing kisvállalkozások számára történő alkalmazásában. A pályán maradva, mi a Facebook Marketing jelentősége a vállalkozások számára?

A Facebook marketing jelentősége

A Facebook Marketing kisvállalkozások számára történő használata számos előnnyel jár. Ezek közül néhányat az alábbiakban sorolunk fel:

1. A növekedés mérése

A Facebook Marketing használatával nyomon követheti vállalkozása növekedését. A legtöbb közösségi média platformhoz hasonlóan hozzáférhet a bejegyzés eléréséhez, és ellenőrizheti, hány kattintást kapott.

Ezek az elemzések hasznosak lehetnek annak meghatározásában, hogy a közönsége mihez kötődik a leginkább.

Például minden közzétett alkotói bejegyzéshez elemzést kap, amely megmutatja a bejegyzés benyomását.

A bejegyzésmegjelenítés azon fiókok összességét jelenti, ahol a bejegyzése hírcsatornákon jelent meg. Minél nagyobb a benyomás, annál jobban eléri az üzleti médiát.

A növekedés mérése

2. Keresse meg a célközönségeket

A Facebook több mint 2 milliárd havi látogatójával sokkal könnyebb megtalálni a terméke iránt érdeklődőket.

Közösségi média platformként a Facebook lehetővé teszi az Ön és ügyfelei közötti interakciót. Ez megkönnyíti a vásárlók elégedettségét, és a termék dicsőséges bemutatását.

3. Építse fel márkáját

A Facebook Marketing hatékony módja az üzleti márka építésének és a versenytársak megismerésének.

Hogyan használjuk a Facebook marketinget kisvállalkozások számára?

A Facebook marketing kisvállalkozások számára történő használatához bizonyos dolgokat meg kell tennie.

A következő lépésekkel pillanatok alatt kapcsolatba léphet közönségével és potenciális vásárlóival.

Olvasni:  Mi az a kapcsolt marketing? És hogyan hasznosítod?

1. Hozzon létre egy Facebook oldalt

Az első dolog, hogy hozzon létre egy Facebook Business oldalt. Ehhez először létre kell hozni egy személyes fiókot, vagy használhatja a meglévőt. Ne aggódjon, személyes adatai nem jelennek meg az üzleti oldalon.

2. Állítsa be az oldalát

A következő fontos lépés az gondozza vállalkozása oldalát. Tekintse ezt tervezési munkának, és alakítsa ki profilját, hogy képviselje vállalkozását. Győződjön meg arról, hogy az oldalon található információk naprakészek.

3. Képek hozzáadása

A szükséges adatok kitöltése után töltsön fel képeket a vállalkozás logójáról. Ennek célja, hogy megmutassa követőinek, miről szól a márkája. Ez egy lépés a márkaépítés felé.

4. Módosítsa a beállításokat

Ellenőrizze az üzleti beállításokat és győződjön meg róla, hogy minden megfelelően van testreszabva.

5. Készítsen marketingstratégiát:

A Facebook marketing nem indulhat el anélkül, hogy nem tervezi, hogyan érheti el célját. Kisvállalkozásként az Ön fő célja a növekedés és eladások növelése. Készítsen terveket ennek eléréséhez. Végezze el a terveit, és távolítsa el a szükségtelen részleteket. Marketingterv/stratégia létrehozásához sok kutatást kell végeznie.

A terv elkészítésének folyamata a következőket tartalmazza:

a. Emelje ki a célközönséget: Koncentráljon az Ön terméke/szolgáltatása iránt érdeklődő emberek csoportjára. Ez csökkenti a közönség számát, de növeli az eladások esélyét. Ha egy bizonyos hely érdekli, keresse meg az adott terület felhasználóinak számát. Ha terméke életkorfüggő, összpontosítson a célcsoportjára. Ahhoz, hogy sikeres legyen egy adott iparágban, értse meg és elégítse ki szűkkörű közönségének egyedi igényeit. A Penn Tool Co ezt a megközelítést szemlélteti azzal, hogy a fémmegmunkáló közösség szakembereit célozza meg, bizalmat teremtve ezzel a termék megbízható szállítójaként. legjobb marógépés hűséges ügyfélkör ápolása.

b. Célok beállítása: Tűzz ki elérhető célokat, és próbálj meg mindent teljesíteni. A következetesség a legjobb módja annak, hogy a kisvállalkozásoknak szánt Facebook-marketing segítségével elérd az eladást.

c. Készítsen cselekvésre ösztönzést: Az értékesítési kísérlet során a vásárlóknak tudniuk kell, mit kell tenniük, hogy megvásárolják az Ön termékét. Legyen egyértelmű CTA, például „vásároljon itt” vagy „vásároljon most”, amely megkönnyíti a vásárlást ügyfelei számára.

Olvasni:  KPI-k, amelyeket a marketingügynökségeknek nyomon kell követniük

Készítsen cselekvésre ösztönzést

d. Facebook hirdetések: A Facebook-hirdetések beállítását érdemes megfontolni, ha gyorsan szeretné növelni a közönség számát. A kisvállalkozásoknak szánt Facebook-hirdetések használata gyakori a startupok körében, és megbízható módja annak, hogy szélesebb közönség előtt mutasd be magad.

Látott-e valaha „szponzorált” címkével ellátott bejegyzést a Facebookon való görgetés közben? Ez egy példa a Facebook-hirdetésekre. Ezzel a szolgáltatással világszerte bemutathatja vállalkozását magánszemélyeknek.

Facebook hirdetések

6. Tartalomalkotás

Tartalom nélkül nincs közönség. Követhet egy általános trendet, és meghívhatja barátait és családját, hogy kedveljék oldalát. Valódi tartalom nélkül azonban nem szerezhet ügyfeleket. A tartalmad a célközönségedtől függ.

Kezdő lépések a Facebook marketinggel

Ha még nem ismeri a Facebook marketinget vagy a közösségi média marketinget, akkor Facebook marketing tippekre van szüksége. Ezek a tippek felvilágosítanak a kisvállalkozások Facebook-marketingjének „tegye és mit ne tegye”.

1. Optimalizálja üzleti oldalát

Azon túl, hogy létrehoz egy oldalt kisvállalkozása számára, fontos az információk frissítése. Az oldal háromhavonta történő optimalizálása vonzóbbá teheti azt, és megmutathatja, mennyire elkötelezett a márka iránt.

2. Légy kreatív

Ne féljen kreatívnak lenni; fűszerezze meg a dolgokat az oldalon. Legyen intuitív, és szánjon időt a tartalom közzétételére. Győződjön meg arról, hogy szünetel, és ügyfelei szemszögéből vizsgálja meg bejegyzését.

3. Légy céltudatos

Kerülje a személyes adatok vagy adatok közzétételét az üzleti oldalon. Legyen összehangolt, és ne tegyen közzé olyan bejegyzéseket, amelyeknek nincs közvetlen hatása az Ön vállalkozására. Kisvállalkozásként fontos a márkaépítés, és a márka imázsa is.

4. Használj Facebook hirdetéseket

Facebook hirdetések és szponzorált bejegyzések megfelelő eszközök az üzleti közönség növelésére. Nem ingyenesek, hanem olyan befektetések, amelyek a következő növekedési szakaszba vihetik kisvállalkozását. Ha nehézségeket tapasztal a hirdetési irányítópult beállítása során, a Facebook hirdetések irányítópultsablonja lehet a megfelelő választás.

Olvasni:  A legjobb 7 közösségimédia-kezelő eszköz ügynökségek számára

Használj Facebook hirdetéseket

5. Hozzon létre egy tartalomnaptárt, és legyen következetes

A személyes elszámoltathatóság érdekében rendelkezzen tartalomnaptárral. Ez biztosítja a következetességet a közzétételek számában, sőt a bejegyzések minőségében is. A tartalomnaptár létrehozásával minden alkalommal megmutatja vállalkozása tevékenységeit.

A SocialPilot segítségével egyszerűvé és eredményessé teheti üzleti marketingjét a közösségi médiában.

Tartalomnaptár létrehozása

Az eszköz olyan funkciókat tartalmaz, amelyek célja a célok kitűzése és azok elérése, mint pl posztok ütemezése és közzététele funkció. Ezzel tiszta pillanatképet kaphat a Facebookon közzétett összes bejegyzéséről; akár napra, hétre vagy hónapra. És ennek köszönhetően többé nem kell bonyolult Excel- vagy Google-lapokkal foglalkoznia.

6. Vizuális tartalom hozzáadása

A legtöbb szöveges bejegyzés nem konvertálja szükség szerint a közönséget, és nem lehet az előnyben részesített közzétételi forma. Valósítson meg vizuális bejegyzéseket, fotó- vagy videóbejegyzéseket. Tedd őket érdekessé és vonzóvá.

Következtetés

Világszerte több ezer vállalkozás kínál az Önéhez hasonló szolgáltatásokat és termékeket. A versenyben való boldogulás érdekében a vállalkozásoknak megfelelő és produktív eszközökkel kell rendelkezniük. Ezek egyike a Facebook marketing megfelelő használata.

A fent leírtak szerint lépéseket tehet olyan cégtulajdonosként, aki még nem ismeri a közösségi média marketingjét. Sok vállalkozás közösségi média platformokon keresztül keresi meg ügyfeleit, és megduplázza bevételeit. Ha hasonló eredményeket szeretne elérni, a SocialPilot nagyszerű módja lehet az indulásnak.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Facebook Business ingyenes?

Igen, a Facebook üzleti oldal teljesen ingyenes. Ez egy ingyenes forrás, amely segíthet a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatteremtésben, valamint a vállalkozás és a közönség bővítésében.

Eladhatom közvetlenül a Facebookról?

A Facebook Shops segítségével bemutathatja és eladhatja termékeit a platformon. Az üzletet a Kereskedelmi Menedzserben teheti meg. Ez a platform lehetővé teszi értékesítéseinek és készleteinek kezelését a Facebookon.

Valóban működik a Facebook marketing a kisvállalkozások számára?

A Facebook marketing remek eszköz lehet a kisvállalkozások számára. A megfelelő mutatók használatával és a megfelelő közönség megcélzásával elérheti ügyfeleit, átvészelheti a zajt, és növelheti vállalkozását.

Új publikációk:

Ajánlott