Hogyan használjuk hatékonyan a LinkedIn csoportokat, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle

A LinkedIn-en való aktívvá válás különösen a B2B cégek számára kritikus lépés az online marketing kampányában. A Forbes szerint,

A LinkedIn-profil létrehozása csupán a B2B közösségi hálózatban rejlő lehetőségek felszínre törését jelenti; A LinkedIn elengedhetetlen hálózati és marketingeszközzé vált az üzleti szakemberek számára

Más szóval, ne csak dőljön hátra, és várja meg, hogy ezek után érkezzenek a leadek. A LinkedInben sokféleképpen bekapcsolódhatsz, és ha tudod, mely csoportokhoz csatlakozz, és hogyan használd őket, akkor ezek a kitettség és a potenciális ügyfelek aranybányái lehetnek.

LinkedIn az All Rights csoportokban

1. A LinkedIn oldalak és profilok csak az első lépést jelentik

Kezdjük a profiloddal vagy az üzleti oldaladdal. Remélhetőleg szánt időt mindkettő beállítására, és mindkettőn gyakran tesz közzé bejegyzéseket. Ha nem is a már létrehozott oldalakat használja, akkor nem valószínű, hogy a csoportjainak használatba vételére sem szán időt. Ezenkívül, amikor posztol a profilodon vagy az oldaladon, lehetősége van a csoportjainak is közzétenni, tehát miért ne ölne meg több legyet egy csapásra, ha ez ilyen egyszerű?

Minden alkalommal, amikor te tedd közzé az oldaladon vagy a profilodonválasszon olyan csoportokat, amelyekről úgy gondolja, hogy az adott bejegyzést is érdekelné, és exponenciálisan növelje marketingtevékenységét.

2. Kezdje a megfelelő iparági csoportokkal a szakértői kapcsolatokhoz

Valószínűleg már olyan csoportok tagja, amelyek kulcsszavai az Ön iparágához kötődnek. Ha nem, csatlakozzon hozzájuk most. Jason DeMers elmagyarázza, hogy „a LinkedIn-csoportokhoz való csatlakozást úgy kezdheti meg, hogy a LinkedIn-oldal tetején lévő keresősávba lép, beírja az iparág nevét vagy témáját, majd a keresősáv bal oldalán található legördülő menüből kiválasztja a „Csoportok” lehetőséget. Például, ha Ön marketingszakértő, a LinkedIn legfelső keresősávjával megkeresheti az olyan nyilvánvaló marketingkifejezésekhez kapcsolódó összes csoportot, mint a közösségi média marketing, internetes marketing, reklám stb. Az ilyen széles körű keresési kifejezésekkel valószínűleg több száz kapcsolódó csoportot talál. Nem kell mindegyikhez csatlakoznia ahhoz, hogy megjelenjen. Valójában jobb koncentráltabb csoportokat keresni, mert könnyebb megérteni, hogy ezek a csoporttagok mit keresnek. Kereshet például:

  • Iparági csoportok az Ön államán belül: Ezek az emberek valószínűleg jobban a helyükre koncentrálnak, ami azt jelenti, hogy ilyen szakértelemmel rendelkező helyieket keresnek a bejegyzések böngészésekor.
  • Iparági alcsoportok: Az iparág kisebb részekre bontásával, azaz a közösségi média marketingté válhat közösségi média marketing eszközökpontosan tudni fogja, milyen témát kell felhoznia a következő beszélgetésben.
  • Ipari szakemberek: Ha az adott szakmájához szabott csoportot keres, bejuthat a kiállításokba, az iparági díjakba és számos hasznos tanácsadási fórumba, amelyek tovább bővítik iparági tudását.
Olvasni:  Útmutató a történetmesélő marketinghez (unalmas márkák számára)

Ha egyszer tagja vagy azoknak a nagyszerű iparág-specifikus csoportoknak, ezek egyfajta elismerési listává válnak. Hasonlóan az igazgatótanácsokhoz és a bizonyítványok megszerzéséhez, ez is értékes része lehet az önéletrajzának, amikor új szakemberek keresnek kapcsolatot az Ön iparágában. Más szóval, látni fogják, hogy kiket ismer és mit tud az egyetlen listán belül.

3. Bővítse ki csoportos keresését az ügyfélspecifikus érdeklődési körökre

Az iparági csoportok azonban csak a csoportok első rétegét jelentik, amelyekhez csatlakozni szeretne. Versenytársaid, mentoraid és iparági rajongóid valószínűleg tagjai lesznek ezeknek a csoportoknak, ügyfelei azonban nem. Ha olyan csoportokba szeretne posztolni, ahol a potenciális ügyfelek posztolnak, gondolnia kell az iparágakra. A praktikus keresősáv használatával ismét keresse meg a következőket:

  • Nagy iparágakhoz kapcsolódó csoportok: Ha egy adott iparágból szeretne ügyfelet vonzani, mondjuk a jogi területről, akkor keressen ezekhez a területekhez kapcsolódó csoportokat, akárcsak a sajátját. Ebben az esetben válassza az általánosabb csoportokat a nagyobb expozíció érdekében.
  • Csoportok a környéken dolgozó szakemberek számára: Megint, a helyi járás nagy plusz most. Rengeteg csoport létezik bármilyen típusú szakember számára, mindaddig, amíg egy adott területen tartózkodnak. Ha helyi csoportokhoz csatlakoznak, nagy valószínűséggel helyi tehetségeket keresnek, amikor szükségük lesz rá.
  • Speciális érdekcsoportok: Ha valóban oda akar menni, ahol nem versenyez, fontolja meg olyan érdekcsoportok keresését, amelyek nem kapcsolódnak például az üzleti, szórakoztató hírekhez vagy innovatív ötletekhez. Az emberek nagyobb valószínűséggel figyelnek ezekre a posztokra, mivel ezek inkább a szabadidőt képviselik, mint a munkát. Csak győződj meg arról, hogy bejegyzéseid nagyon relevánsak legyenek, amikor megosztod ezeket a vitákat, különben még azelőtt beindulsz, hogy új kapcsolatokat létesíthetnél.
  • Csatlakozási csoportok: Ha továbbra is szüksége van ötletekre a csoportokhoz, amelyekhez csatlakozhat, fontolja meg az ügyfélkapcsolatok böngészését, hogy megtudja, milyen csoportokhoz tartoznak. Ha kapcsolatba léptek Önnel, és érdeklődési körük és szükségleteik miatt lettek az Ön ügyfelei, akkor hasonló érdeklődésű és igényű embereket találhat csoportjaikban. Mivel már sikeres volt velük, miért ne hirdethetne több embert ezen a demográfiai csoporton belül?
Olvasni:  Hogyan lehet sikeres az inspiráló blog

Ha először iparág-specifikus, majd ügyfél-specifikus csoportcsatlakozási stratégiákat használ, akkor meglehetősen nagy nyilvánosságot kaphat.

4. A megfelelő bejegyzések és a releváns csoportok párosítása

Csoportos hálózatépítés a LinkedIn stratégiával

Amikor először csatlakozik egy csoporthoz, jelenlétet kell kialakítania, és ennek a kezdeti jelenlétnek szerénynek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy először meg kell hallgatni mások mondanivalóját, válaszolni a bejegyzéseikre, és ha elég nagyok, követni kell őket. Ily módon Önt nem tekintik azonnal hirdetőnek, csak azért, hogy ügyfeleket toborozzon. Ez elengedhetetlen, mivel ezekből a nagyszerű forrásokból kell tanulnia, hogy jobban megértse demográfiai adatait. Ez azt mutatja, hogy hajlandó vagy kapcsolatot kezdeni ahelyett, hogy egyszerűen csak személyes hangadóként használnád őket.

5. Válaszoljon, reagáljon és használja fel újra ezeket a megjegyzéseket és stratégiákat

Amikor automatikusan közzétesz, vagy egyszerűen csak nagyszámú csoportba tesz közzé bejegyzést, könnyen elveszítheti a válaszokat. Sajnos a legtöbb vállalkozás itt alulmarad, és ez az utolsó réteg egy nagyszerű LinkedIn-stratégiában. Itt a LinkedIn automatizálási eszközei segíthetnek megőrizni legjobb LinkedIn automatizálási eszközök jó formában. Dave Kerpen szerint az Inc.com-on,

A márkák 60 százaléka – többnyire a nagyok – jelenleg nem válaszol az ügyfeleknek vagy a potenciális ügyfeleknek a Twitteren, a Facebookon vagy más közösségi médiában. Ennek eredményeként hatalmas versenyelőnyre tehet szert, ha válaszol ügyfeleinek – és az övéiknek.

Természetesen ez leginkább a nagyvállalatokra vonatkozik, de ennek ellenére ez óriási előny az olyan kisvállalkozások számára, mint az Öné. Menjen vissza a bejegyzéseihez, és nézze meg, hogy valaki hozzászólt-e (erről értesítést kell kapnia), majd feltétlenül válaszoljon. Ha azt látja, hogy más vállalati kommentátorokat figyelmen kívül hagynak, akkor az ő megjegyzéseikre is válaszol. Hé, ha nem fogják megtenni, akkor akár kihasználhatja azt a szegényes potenciális kapcsolatot, akit a nagy márka levert!

Olvasni:  Hogyan készítsünk hatékony Facebook-hirdetést (a legjobb Facebook-hirdetések némelyikével)

Végül, ha észrevesz egy bizonyos bejegyzést vagy megjegyzést egy másik cégtől, amely sok megjegyzést, kedvelést és megosztást kap, vegye figyelembe. Megvan az oka annak, hogy ilyen jól sikerült, és semmi ok, amiért nem hozhatsz létre azonos típusú bejegyzést, és ne oszthatnád meg más csoportokkal. Ez az előnye annak, hogy kicsi, rugalmas, és részt vesz a LinkedIn megfelelő csoportjaiban!

Új publikációk:

Ajánlott