Hogyan használjunk proxykat a korlátozott közösségi médiatartalom eléréséhez

Előfordult már, hogy nem tud hozzáférni olyan tartalmakhoz, amelyeket olyan kétségbeesetten szeretne megtekinteni? Nos, nem te vagy az egyetlen. Ez annyira frusztráló, de bármennyire is irritálónak tűnik, a kiadóknak megvan a maguk oka, hogy miért akarják korlátozni tartalmukat.

A „Nem érhető el az Ön körzetében” szintén nagyon gyakori üzenet, amelyet akkor kap, amikor olyan tartalomhoz próbál hozzáférni, amely nem érhető el azon a helyen, ahol éppen tartózkodik. Az egyes országokból származó embereket gyakran megtiltják a bejelentkezéstől és a tartalom megtekintésétől bizonyos webhelyeken. weboldalak.

A Chrome-proxy lehet a megoldás, ha valamilyen eszközt keres ennek a korlátozásnak a leküzdésére.

Miért léteznek korlátozások?

Elhelyezkedés

Bizonyos országokból érkező látogatók korlátozásokkal találkozhatnak, amelyek megakadályozzák, hogy megtekintsék az adott cégek által készített tartalmat. A földrajzi helymeghatározási akadályokat általában jogi megállapodások eredményeként vagy a profit maximalizálása érdekében kényszerítik ki. Vizsgáljuk meg alaposabban az okokat.

A műsorokat és filmeket általában olyan platformokon közvetítik, mint a Netflix és a Hulu. Nyilvánvaló, hogy ezek a platformok különböző listákat jelenítenek meg a különböző területeken élő felhasználók számára. Emiatt előfordulhat, hogy az a tévéműsor, amelynek megtekintését külföldön kezdeményezte, már nem lesz elérhető, ha visszatér országába.

A streaming szolgáltatások csak azért tudják lejátszani a tartalmat, mert nem rendelkeznek tulajdonjoggal. Tehát, ha egy műsor tulajdonosa úgy dönt, hogy nem akarja, hogy francia emberek nézzék azt, a streaming szolgáltatások nem engedhetik meg a francia felhasználóknak, hogy lássák azt.

Olvasni:  Társadalmi szinergia: kötelező eszközök a közösségi média kezeléséhez

Kor

A fiatalok védelme érdekében a tartalomkészítők és a kiállítók megteszik a szükséges lépéseket, hogy megakadályozzák, hogy nem megfelelő tartalmaknak legyenek kitéve. A felhasználó életkorának valóságtartalmának biztosítása bonyolult feladat lehet.

Következésképpen ennek a szabálynak a megkerülése nem könnyű feladat, mivel az egyének egyszerűen megadhatják azt az életkort, amely lehetővé teszi számukra a tartalom elérését.

Ne feledje azonban, hogy ha úgy dönt, hogy folytatja, és aggasztó tartalommal találkozik, az nem annak a személynek a hibája, aki azt eredetileg közzétette. Nem kapsz pénzt vagy juttatást a törvénytől.

Kiberbűnözés

A további károk megelőzése érdekében a feltört vagy hackertámadásokra hajlamos sérülékenységekkel rendelkező webhelyek ideiglenes vagy végleges blokkolást kaphatnak. Alapvető fontosságú, hogy megértse a webhelyek blokkolásának különböző okait, mielőtt megpróbálná elérni a megadott módszerek bármelyikével, amelyet hamarosan látni fog.

Jó okai vannak annak, hogy egyes webhelyek korlátozhatják a felhasználókat.

Proxyk, amelyek segítenek elérni a kívánt tartalmat

A blokkolt webhelyek elérése proxyszerver használatával is elérhető. A proxy egy kapcsolat az eszköz és az internet között. Segít elérni azokat a webhelyeket, amelyek blokkolva vannak az Ön területén.

Általában ingyenes proxykat kínálnak, de óvatosan kell eljárni, mivel ezek megbízhatósága és biztonsága eltérő lehet.

Ha beírja a webhely címét a keresősávba, az eszköz segít a hozzáférésben. A proxy használatának kezdeti lépése egy proxyszerver megkeresése. A proxyszerver használatához el kell végezni a készülék beállításait.

Lehetséges találkozni ingyenes proxyszerverekkel az interneten, azonban az óvatosság kulcsfontosságú az esetleges megbízhatatlanságuk miatt.

Ha hozzá szeretne férni a blokkolt tartalmakhoz a területen, csak csatlakozzon egy választott proxyszerverhez, és élvezze a korlátozások nélküli böngészést. Proxy használatával megkerülheti bizonyos tartalmak különböző helyekről való elérésének korlátait.

Olvasni:  Hogyan szerezzünk minőségi visszamutató hivatkozásokat

Nem számít, hol tartózkodik, lehetősége van arra, hogy megtekintse a dolgokat világszerte.

Mobil proxy

A szokásos otthoni IP-vel vagy VPN-vel ellentétben a mobil ip proxy átjáróként működik, amely az eszközhöz külön mobil IP-címet rendel. A mobil proxyk olyan benyomást keltenek, mintha mobilhálózaton keresztül csatlakoznának az internethez, hatékonyan elrejtve a felhasználó tényleges személyazonosságát.

A lakossági proxy-k között kis eltérés tapasztalható.

Az online jogellenes vagy megtévesztő tevékenységeket folytató egyének azonban a mobil adathálózatok szerkezete miatt hajlamosabbak a mobil proxy használatára. A mobil proxykat azért ismerik, mert egy mobilhálózat IP-címét használják.

Ezeknek a programoknak a használata vagy hozzárendelése nem korlátozódik mobiltelefonokra vagy más mobil eszközökre. Hasonlóképpen, ha egy okostelefon otthoni hálózathoz csatlakozik, hiányzik belőle az egyedi internetcím.

A mobil adathálózatok felépítése nem teszi lehetővé, hogy minden eszköz saját IP-címmel rendelkezzen.

Sok mobileszköz ugyanazt az IP-címet kapja, ha jelentős mennyiségű munka van. Ez a mobilhálózattól függően több tucat vagy akár több száz is lehet.

A szolgáltatói szintű NAT technológia (CGN) bevezetése válasz a mobil adathálózatokon tapasztalható IPv4-címek hiányára.

Miért a proxy a legjobb választás a tartalom elérésére?

Ez az eszköz segít felfedni a korábban rejtett aspektusokat, és megóvja magánéletét és biztonságát online. Fontos, hogy értékelje a proxy sebességét és biztonságát, amikor a hely alapján korlátozott tartalmat próbál elérni.

Bosszantó késéseket vagy megszakításokat okozhat a lassú proxy, míg az Ön személyes adataihoz a hackerek hozzáférhetnek egy nem biztonságos proxyn keresztül.

Ügyeljen arra, hogy megbízható proxyszolgáltatást válasszon, amely a gyors és biztonságos működésre összpontosít. A böngészés megkezdése előtt alapvető fontosságú, hogy a kapcsolat biztonságos legyen.

Olvasni:  Minden, amit tudnia kell a GITEX 2024 látogatása előtt

A szeretett tartalomhoz való korlátlan hozzáférés elérése egyszerűvé és problémamentessé válik egy hatékony proxy használatával, amely lehetővé teszi a helyspecifikus korlátozások kikerülését.

Hordozható proxy

Egy böngésző, például a KProxy használatával kényelmesen aktiválhatja a proxy funkciókat a különböző eszközökön. Ennek a terméknek két változata közül választhat: hordozható vagy telepített opció.

A webhelyböngésző nagyszerűsége, hogy lehetővé teszi az online böngészést anélkül, hogy be kellene írnia a webhely címét a fő URL-sávba. Alternatív megoldásként megadhatja a webhely címét a KProxy webhelyén található szövegmezőben.

Web Proxy

Egy webproxy segítségével a nyilvános számítógép-felhasználók kikerülhetik a webhelyek cenzúráját, és hozzáférhetnek a korlátozott webhelyekhez. Különösen praktikus megoldásként szolgál olyan webhelyek blokkolásának feloldására iskolai Chromebookokon, ahol nem lehetséges VPN vagy Tor letöltése. Kezdetben kapcsolatot létesít egy proxyszerverrel.

Ezt követően böngészhet a kívánt webhelyen anélkül, hogy felfedné pontos helyét. Egy egyszerű módszer a blokkolt webhelyekhez való hozzáférésre iskolai számítógépen vagy Chromebookon, ha webes proxyt használ, ami egyszerűvé teszi a tanulást.

Proxyszerver alkalmazásához fel kell keresni egy bizonyos online platformot, amelyet proxy webhelynek neveznek.

Az úticél elérésekor meg kell adnia a kívánt webhely címét, majd kattintson egy gombra a továbblépéshez. A probléma abban rejlik, hogy először a webproxyhoz kell navigálnia, hogy elérje a kívánt webhelyet.

Ezt minden alkalommal és minden lapon meg kell tennie.

Proxy beállítása lépésről lépésre

A Chrome-proxy használata nem igényel jelentős mennyiségű munkát. Előzetes tapasztalattal vagy anélkül bárki elvégezheti önállóan. A kezdéshez nyissa meg a Chrome alkalmazást eszközén.

Ezután kattintson a „Google Chrome testreszabása és vezérlése” lehetőségre. Miután rákattint erre a lehetőségre, megjelenik egy menü, és ki kell választania a „Speciális beállítások” lehetőséget.

Olvasni:  4 egyszerű módszer a témák törlésére a WordPressben

A beállítások a „Proxybeállítások módosítása” néven ismert lehetőséget kínálnak ezek közül a lehetőségek közül. Célszerű a „LAN beállítások” opciót választani.

Jelölje be a „Proxyszerver használata a helyi hálózathoz” jelölőnégyzetet, és törölje a jelölést a „Beállítások automatikus észlelése” jelölőnégyzetből.

Néhány OK után készen áll, és készen áll a proxy használatára.

Proxyk a győzelemhez

A proxyk használata hatékony módszer a helyalapú korlátozások megkerülésére és a tartalomhoz való hozzáférésre, amely az Ön országában korlátozva lehet. A különböző proxy opciók megismerése lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a megfelelőt, amely megfelel az Ön igényeinek, garantálva az internethasználat biztonságát és magánéletét.

Az alapos kutatás döntő fontosságú egy megbízható szolgáltató kiválasztásakor, amely gyors és megbízható szolgáltatást kínál a proxy használatához, legyen az ingyenes vagy fizetős. A földrajzilag korlátozott tartalmakhoz való hozzáférés biztonságosan és biztonságosan történhet megfelelő proxy használatával, így elkerülhető az online adatvédelem vagy biztonság veszélyeztetésével kapcsolatos aggodalmak.

Tehát ha nem volt biztos abban, hogy a proxyk a megfelelő választás, remélhetőleg ez a cikk bebizonyítja Önnek, hogy 100%-ban erre van szüksége.

Használt már korábban proxyt a korlátozott közösségimédia-tartalmakhoz való hozzáféréshez? Szeretnék hallani a tapasztalataidról az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott