Hogyan hat a testtartásod és az egészséged a blogger napodra?

A testtartásod befolyásolja a napodat? A te testtartás egészsége nagy hatással lehet Önre és vállalkozására.

Saját jövedelmező blog létrehozása soha nem könnyű élmény. Hatalmas időt és energiát kell a munkájára fordítania annak érdekében, hogy elérje céljait.

Ez azt jelenti, hogy egészsége és jóléte a prioritások listájának végére kerül. Valószínűleg túl sok más kötelezettsége van ahhoz, hogy előre gondoljon.

Ez azonban az egyik legrosszabb döntés, amit tested és elméd érdekében meghozhatsz. A rossz egészségi állapot az életed hátralévő részére is kihat – beleértve a blogüzletedet is.

Ahelyett, hogy hagyná, hogy az, amiért oly keményen megdolgozott, elcsússzon, amikor elveszíti a fókuszt, és betegségekkel találkozik, nincs olyan idő, mint a jelen, hogy elkezdje komolyabban venni a jólétét.

Az otthoni munkavégzés hatással van egészségünkre és testtartásunkra

Ha otthonról dolgozunk, előfordulhat, hogy nem férünk hozzá ergonomikus irodai székekhez és íróasztalokhoz, amelyek a megfelelő pozícióban tartanak bennünket. Ennek eredményeként sokan a laptopunk fölé görnyedve vagy a kanapén hemperegve dolgozunk. Idővel ez extra nyomást gyakorolhat gerincünkre, és krónikus fájdalomhoz vezethet. Tehát ha legközelebb arra vágyik, hogy az ágyból vagy a kanapéból dolgozzon, ne feledje, hogy a jó testtartás kulcsa az egészséges hátnak.

Olvasni:  Útmutató a 3 fő fordítási típushoz

Tehát, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan maradhat egészséges, miközben saját blogot vezet, akkor olvasson tovább. Számos tippet és trükköt fedezhet fel, amelyekből ma a legtöbbet hozhatja ki.

A képernyőidő csökkentése

A blogírással kapcsolatos egyik legnagyobb egészségügyi kockázat az, hogy egy ilyen nagy mennyiségű képernyőn töltött idő a testre és az elmére gyakorolt ​​​​hatással jár.

A számítógép képernyőjének órákon át tartó bámulása minden egyes nap kétségtelenül jelentős megterhelést okoz rövid idő elteltével, és ez könnyen fájdalmas fejfájáshoz és akár legyengítő migrénhez is vezethet.

A képernyőidő csökkentése elengedhetetlen, hogy a szeme időnként szünetet tudjon tartani. Az is előnyös lehet, ha olyan munkaterületet használ, amely a legtöbbet hozza ki a természetes fényből, ahelyett, hogy erős LED-eket kapcsolna be, mivel a természetes fény sokkal gyengébb.

Kelj fel Mozogj

Ha hetente 40 órát ül az íróasztalnál, az számos egészségügyi problémát válthat ki, amelyek többsége a keringési vagy a derékbőséghez kapcsolódik. Ha állandóan ülsz, a keringésed nem tud szabadon áramolni, ahogyan eredetileg tervezték, mivel a vér a gerincoszlop tövében kezd összegyűlni, nem pedig a lábujjaid hegyéig.

Sokkal valószínűbb, hogy a testmozgás hiánya miatt hízik, és ezzel kapcsolatos mellékhatásokat tapasztal, így nincs olyan idő, mint most, hogy felkeljen és mozogjon.

Rengeteg hasznos forrás található az interneten, amelyek segítségével motiválhatja magát, például a legjobb testépítő csatornák a YouTube-on amelyek részletezik az edzési rutinokat, és hasznos tanácsokat adnak azoknak, akik többet szeretnének megtudni a fitneszről.

Befolyásolja a testtartás a napodat?

Az átlagember életéből több mint 18 évet tölt ülve. És ennek nagy része az irodai dolgozóknak és azoknak szól, akik most otthonról dolgoznak az asztaluk mellett.

Olvasni:  A Teamlancing az új alternatíva a szabadúszók számára?

Ez napi négy és fél órát jelent a számítógép előtt ülve! (A többi ülésidőt számolva hét).

Mindez rengeteg problémát okozhat a hátával, ha helytelen testtartással rendelkezik, és az íróasztala nincs megfelelően beállítva.

A gerincünk természetes módon három enyhe görbületbe esik. A nyaknak és a hát alsó részének vagy az ágyéknak C-alakú görbületet kell alkotnia, amelyet lordózisnak neveznek. A hát középső és felső részének kisebb, fordított C alakúnak kell lennie, amelyet kyphosisnak neveznek.

A baj akkor kezdődik, amikor a gerinc természetes görbülete következetesen kiszorul a pozíciójából. És ez annak köszönhető, ahogyan ülünk a munkanap során otthonról dolgozni.

A gerinc szegmensekből és porckorongokból áll, amelyek rugalmasságot, mozgástartományt és ütéselnyelést biztosítanak testünknek.

A nap bloggerként vagy kisvállalkozóként ülve

A modern életmóddal, a rossz ülő testtartással, az egész napos számítógépezéssel és a mobiltelefonunk fölé hajolással azonban megváltoztathatjuk a gerincoszlop természetes görbületét. Így olyan változásokat idézünk elő, amelyek jelentősen megváltoztathatják életminőségünket.

A degeneratív ízületi betegségek, a nyaki fájdalom, a derékfájás, a porckorongok elcsúszása és az erős fejfájás csak néhány a már tapasztalt következmények közül.

Az egész napos ülés befolyásolja a blogger vagy a kisvállalkozás tulajdonosi tartását.

Vedd el tőlem, tavaly voltam PT-n és csontkovácsnál. És ez azután történt, hogy szteroid injekciókat kapott mindebből! A hosszú órákig tartó ülés nem tesz jót neked. A testtartásod nagy szerepet játszik benne.

Hogyan vezethet a rossz testtartás hátfájáshoz?

Ha otthonról dolgozunk, előfordulhat, hogy nem férünk hozzá ergonomikus irodai székekhez és íróasztalokhoz, amelyek a megfelelő pozícióban tartanak bennünket. Ennek eredményeként sokan a laptopunk fölé görnyedve vagy a kanapén hemperegve dolgozunk.

Olvasni:  Fekete pénteki webtárhely-ajánlatok (és kiberhétfő)

Idővel ez extra nyomást gyakorolhat gerincünkre, és krónikus fájdalomhoz vezethet. Tehát ha legközelebb arra vágyik, hogy az ágyból vagy a kanapéból dolgozzon, ne feledje, hogy a jó testtartás kulcsa az egészséges hátnak.

Dolgozzon és maradjon egészséges, ahogy a testtartás befolyásolja a napot

Ami a munkanapunkat illeti, ez nem túl jó hír. A fizikai kényelmetlenség megakadályozza, hogy megfelelően összpontosítsunk. Ez a fájdalom hatással van a termelékenységünkre.

Azáltal, hogy többet megtudunk az íróasztalunkról és az ülőhelyeinkről, valamint arról, hogyan állítsuk be őket úgy, hogy helyesen üljünk. Ez megtámasztja a hátunkat, és elkerülhetjük a kényelmetlenséget.

Ez az infografika egy vezetői irodai szék különböző alkatrészeit mutatja be. Továbbá, hogyan értheti meg ezek hatását a testtartására és a munkahelyi életére:

Infographic Design by Autonomous

További tippek, amelyek segítenek ellensúlyozni, hogy a testtartás hogyan befolyásolja a napot

  • Fektessen be egy jó székbe és íróasztalba otthoni irodájába. Annyira boldog leszel, hogy úgy tettél, mint én több mint egy éve.
  • Ügyeljen arra, hogy gyakran tartson szünetet. Egyszerre ne üljön 1/2 óránál tovább. Állj fel, és nyújtózkodni legalább!
  • Üljön egyenesen, miközben a számítógépen dolgozik.
  • Fektessen be egy álló íróasztalba, hogy ne üljön ilyen hosszú ideig. Használhatja mind az irodájában, mind az otthoni vagy irodai más helyen.
  • Időzítsd be a szüneteket, hogy ne felejtsd el, ahogy az évek során gyakran tettem. Aztán már késő volt, és orvosi ellátásra volt szükségem.

Igen, mindig tanulhatsz a hibáimból itt, az Inspire To Thrive oldalán! ~ Lisa

Tartson szüneteket a testtartás egészségéért

Az otthoni munkavégzésnek megvannak a maga előnyei, de könnyű elfelejteni a szüneteket, amikor jól érzi magát a saját terében. Bármennyire is értékeli testünk a hangulatos környezetet, a hosszú ideig tartó ülés valóban sokat tehet a hátunkon és a testtartásunkon.

Olvasni:  A legjobb webhelykészítők

A felesleges fájdalmak elkerülése érdekében időnként tartson szünetet, hogy nyújtsa ki a lábát és mozogjon egy kicsit. Ez nem csak a testtartásával tesz csodát, de a napközbeni mozgás jelentősen megváltoztathatja általános egészségi állapotát.

Ki tudja, akár produktívabbnak és energikusabbnak is érezheti magát a nap folyamán. Tehát, ha legközelebb úgy érzed, hogy véget nem érsz az íróasztalodnál, tarts egy kis szünetet, és fordíts a testedre a megérdemelt figyelmet.

Következtetésképpen

Bármilyen szerencsével, a fent leírt tippek felhasználása segít visszanyerni az egészség és a vitalitás érzését. Ezekkel a tippekkel teljesen új szintre emelheti blogüzletét.

Hogyan érheted el teljes potenciálodat, ha nem érzed olyan jól magad, mint az eső? Csökkentse a képernyő előtt töltött időt, és gyakoroljon gyakran, hogy millió dollárnak érezze magát.

Most mit csinálsz, hogy jobban ülj a nap folyamán, blogolj vagy dolgozol a kisvállalkozásodban? Naponta hány órát ülsz?

Kérjük, hagyjon megjegyzést alább, és ossza meg kedvenc közösségi média hálózatain.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott