Hogyan hozz létre YouTube-csatornát blogod növekedéséhez

Ha létrehozol egy YouTube-csatornát a blogodhoz, akkor könnyebb lesz videókat beilleszteni a blogbejegyzésekbe. Nem csak ez, hanem segíti a blog SEO-ját, így nagyobb forgalmat irányít a webhelyére.
>A YouTube a Google tulajdona, ezért a videókat magasabb helyezést ér el a keresőben. Ez azt jelenti, hogy blogja megjelenhet a keresőmotorok eredményei között.
Ez az a 3 ok, amiért egy YouTube-csatorna segíthet a blogod növekedésében. Most pedig tanuljuk meg, hogyan hozhat létre YouTube-csatornát a blogodhoz.

Hogyan készíts csatornát a blogodhoz

A kezdéshez keress egy megfelelő méretű logót a profilképhez és egy szalaghirdetést a csatornádhoz.

Javasoljuk, hogy legalább 98 x 98 pixeles és 4 MB-os vagy kisebb képet használjon. Használjon PNG vagy GIF fájlt.

Minden eszközön a legjobb eredményt biztosító szalaghirdetéshez legalább 2048 x 1152 képpont méretű és 6 MB vagy kisebb képet használjon. Ezeket a képeket bármikor módosíthatja az év során.

Ezután feltétlenül töltse ki YouTube-csatornája „Névjegy” részét. Használj kulcsszavakat csatornád Névjegy részében is.

Végül tudasd az emberekkel, hogy miről fog szólni a csatornád, és milyen videókat fogsz megosztani rajta.

Feltöltés után tekintse át asztali számítógépén és mobileszközén is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindkét eszközön jól mutat.

Mindig módosíthatja és újratöltheti. Magam is többször megcsináltam a minap.

Vonzó YouTube-csatorna videók

A YouTube-videók egyik előnye a blogodban, hogy vizuálisan vonzóak lesznek az olvasók számára. Ez több nézőt és remélhetőleg több feliratkozót hozhat a YouTube-csatornádra.

Ha be van kapcsolva a csatornád Youtube reklámozhatja blogját, és nagyobb forgalmat generálhat a blogján. Hozzáadhatja a blog linkjét a leírásokhoz, hogy az emberek kattintsanak, és elolvassák a teljes cikket.

Olvasni:  Hat digitális marketing sikertörténet, amelyekből tanulhat

Nem csak ez, de hozzáadhatja márkáját az eredeti videó hátteréhez. Egy lépéssel tovább léphetsz, és YouTube-ossá válhatsz partner.

A partnerré válás lehetőséget ad bannerek és cselekvésre ösztönző márkajelzések hozzáadására.

Tehát ez lehet pénzt keresni mert a YouTube megosztja a hirdetési bevételeit a partnerekkel. Sok slágerre és gyakran hozzáadott videóra van szüksége ahhoz, hogy YouTube-partnerré váljon.

YouTube-videóinak optimalizálása a kereséshez

Miután beállítottad YouTube-csatornádat, gondold át, hogyan szeretnéd, hogy videóid megtalálhatóak legyenek a keresésben. Ez az, ahol Tube Buddy segíthet csatornád elérése.

Először keressen a YouTube-on a YouTube Studio segítségével. Akkor:

  1. Ugrás az analitikához
  2. Kattintson a Kutatás elemre
  3. Adja meg kulcsszavait
  4. Tekintse meg, mely kulcsszavak generálnak több keresést vagy sem
  5. Ezután válassza ki, milyen típusú videót készít

Nincs értelme olyan videókat készíteni, amelyek időbe telik, ha senki nem keres a videód kulcsszavaira vagy témáira, igaz? (Kivéve, ha nagyon sok követővel rendelkezik a YouTube-on.)

A Tube Buddy ezután a videó borítóival és a leírásban szereplő kulcsszavakkal, valamint a YouTube optimalizálását segítő címkékkel tud segíteni.

Borítókép

Azt mondják, egy kép ezer szóval fest képet. A borítók megváltoztathatják, ha az emberek úgy döntenek, hogy megnéznek egy videót a YouTube-on vagy sem.

Ezenkívül a Tube Buddy segítségével tesztelheti YouTube-csatornája videóborítóit. A csatornán megnézheted, melyik borító fog jobban teljesíteni.

A Canva nagyszerű eszköz borítóképek létrehozásához a YouTube számára. Gyorsan megváltoztathatja a színeket és a képeket, hogy megtudja, melyik kép felel meg a legjobban videóinak.

Nem csak ez, de most akár meg is teheted hozzon létre videókat a Canva segítségével most.

Egy figyelmeztetés: ügyeljen arra, hogy mennyi szöveget helyez el a borítóképekre. Tartson helyet a videófeliratoknak.

YouTube videoleírások

A platformon található összes videóhoz mellékeljen részletes leírást. Lehetőséged van minden videónál legfeljebb 1000 karaktert megadni a YouTube leírási szakaszában.

A leírásoknak kapcsolódniuk kell a videó tartalmához. Ennek ellenére a videóplatform közönségét a videók megtekintése érdekli, nem pedig a hosszadalmas cikkek olvasása.

Olvasni:  Hogyan harcoljunk a WordPress-blogot megcélzó hackerek ellen

Őrizze meg a részletes információkat a blog tartalmi tervéhez.

YouTube-címkék hozzáadása a videókhoz

A videókon található metacímkék fontos szerepet játszanak abban, hogy a videók megjelenjenek a keresésekben. Ez ma a hálózat egyik leginkább figyelmen kívül hagyott része. Ez a videó SEO a videóidhoz.

Emiatt a címkék rangsorolási tényezőnek számítanak a YouTube keresési algoritmusában.

Mint minden metaadat, a címkék is kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy a YouTube-nak és a Google-nak információkat adj a videódról.

Közzététel előtt adja hozzá cselekvésre ösztönzését

A cselekvésre ösztönzés remekül működik magában a videóban vagy a leírásban. Használjon cselekvésre kész szavakat a leírásban.

A videód leírásába is beilleszthetsz egy linket. Ez lehet egy kapcsolt link vagy egy link az adott blogbejegyzésére.

Egy másik nagyszerű cselekvésre való felhívás az lenne, ha megkéred az embereket, hogy iratkozzanak fel a YouTube-csatornádra.

Szerkessze videóid leírását stb.

YouTube-csatornádat is szerkesztheted. A fotók és leírások bármikor módosíthatók.

A videók YouTube-szerkesztései a címkékben és leírásokban találhatók. Maga a videó azonban nem szerkeszthető, bár letöltheti.

Ha relevánsabb tartalommal vagy frissítésekkel rendelkező blogbejegyzése van, a link módosítható a leírás szerkesztésében.

A videó címkéit is szerkesztheti. Ezt a régebbieknél csinálom, mivel nem volt TubeBuddy-m, amikor elkezdtem YouTube-utazásomat.

Nem csak ez, hanem a kulcsszavakra való keresés is valószínűleg változott az idők során. Ami tavaly népszerű volt, ma már nem biztos, hogy olyan népszerű.

Használd a YouTube fejezeteket

A YouTube fejezetei meglehetősen újak, és nagyszerű módja annak, hogy az emberek a videónak azt a részét nézhessék meg, amelyet a legjobban szeretnének látni. Menj végig a videón, és oszd fel fejezetekre.

A YouTube-fejezetekkel több kontextust és információt adhatsz videódhoz. És természetesen szórjon bele néhány kulcsszót az út során.

Például ez egy olyan videó, amelyhez fejezeteket adtam hozzá: (Figyelje meg a beállítást) Könnyen elkészíthető.

Nincs más dolgod, mint kattintani vagy megnyomni a fejezetjelölőt, vagy kiválasztani az időbélyeget a videó leírásában.

Olvasni:  Hogyan válhat WordPress fejlesztővé és ragyoghat 2024-ban

0:010:17 Bevezetés a Szövegoptimalizálóba

0:180:23 Kérdezze meg a Google-t vagy a Binget

0:240:38 Földrajzi terület a keresőoptimalizáláshoz

0:390:45 Írja be a szöveget az optimalizáláshoz

0:461:12 Pontszám – Word-javaslatok a SEO-hoz

1:131:43 Tartalomötletek keresése

1:442:00 Kérdések, amelyekkel az emberek keresnek

2:002:17 Chrome-bővítmény ehhez a SEO eszközhöz

2:183:01 Példa optimalizált blogbejegyzésre

Videó hozzáadása lejátszási listához

Ha már több videó is elkészült és fut, mindenképpen adja hozzá őket egy YouTube lejátszási lista hasonló videók gyűjteménye.

Például van egy Twitter tippem. (Az alábbi képre kattintva megtekintheti a YouTube-on.)

Ezenkívül lejátszási listát is hozzáadhat más videóihoz. Ez növelheti a lejátszási listában szereplő videók forgalmát. Az emberek rákattinthatnak, amikor felbukkannak egy videóban.

Az alkotók gyakran hozzáadják ezeket a videók végéhez.

YouTube rövidfilmek a csatornádhoz

Új módot keresel a közönségeddel való kapcsolatteremtésre és a csatornád elérésének növelésére? Akkor érdemes lehet YouTube Shorts-filmeket létrehozni a csatornádhoz.

Ezek a rövid formátumú videók, hasonlóan a TikTok vagy Instagram tekercsvideóihoz, nagyszerű módot kínálnak kreativitásod és személyiséged gyors, szórakoztató módon történő bemutatására.

Ráadásul nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy új nézőket érj el, akik a YouTube Shorts hírfolyamában görgetnek. Tehát, ha új, szórakoztató módot keresel tartalmaid felpörgetésére és közönséged növelésére, próbáld ki a YouTube Shorts szolgáltatást.

Csatorna testreszabása

Amint az alábbiakban látható, módosíthatja az elrendezést, hogy azok számára is megjelenjen a videó, akik még nem iratkoztak fel. Ezenkívül megjeleníthet egy másik videót is a visszatérő feliratkozók számára.

Aztán vannak olyan szakaszok, ahol különféle módokon rendezheti el a videóit. Megmutathatja legnépszerűbb videóit vagy lejátszási listáját, vagy kiemelheti rövidnadrágjait.

A döntés a tiéd, és bármikor módosíthatod, hogy megtudd, melyik a legmegfelelőbb a csatornádnak.

Végül feltétlenül töltsd ki a csatornaleírást, és a beállítások alatt menj a csatornára. Összességében 500 karaktert adhatsz hozzá a csatornád címkéihez.

Olvasni:  A 7 legjobb tartalommarketing-tipp, amelyet minden cégvezetőnek tudnia kell

Ha megnézi az összes beállítást, látni fogja, milyen egyéb lehetőségek állnak rendelkezésre. Időről időre változnak.

Hogyan biztosíts hozzáférést a YouTube-csatornádhoz – 4 lépés

Ha azt szeretnéd, hogy valaki segítsen videók feltöltésében és a csatornádat helyetted, hozzáférést biztosíthatsz a csatornához.

1. Nyissa meg csatornája beállításait.

2. Ezután lépjen az engedélyekhez.

3. Kattintson ott a meghívó gombra.

4. Adja meg az e-mail címüket, és a rendszer meghívót küld a csatornád kezelésére.

Az egyetlen dolog, amit a menedzserek nem tehetnek meg a csatornádon, az az, hogy kapcsolatba léphetnek másokkal, vagy megjegyzéseket fűzhetnek hozzád hasonló videókhoz.

Egy YouTube-csatorna hátránya

A YouTube-csatorna nagy hátránya azonban az szerzői jogok megsértése. Ha nem kapsz engedélyt a videó tulajdonosától, fiókodat leállíthatjuk.
Továbbá, ha az eredeti tulajdonos közzétette a videót a YouTube-on, és rendelkezik megosztási linkkel, akkor az gyakorlatilag nyilvános. Következésképpen, ha biztonságosan szeretné játszani, akkor használja a saját videóit.
Egy másik hátránya a YouTube feletti cenzúra. Témáidtól függően előfordulhat, hogy a YouTube-videókat cenzúrázzuk, vagy leállítjuk a csatornádat. Ha ez megtörténik, érdemes megfontolni egy Rumble csatornát is.

Hasonlóképpen, a Rumble nagyszerű lehetőség a YouTube számára, és mindkettőt együtt használhatja, ha pénzt szeretne keresni a videóival.

YouTube-csatorna lezárása a blogodhoz

Egyszóval, van YouTube-csatornád a blogodhoz? Tudod, hogyan hozhatsz létre YouTube-csatornát most blogodhoz vagy webhelyedhez?

Szeretnék többet megtudni arról, hogy ez hogyan segíti (vagy sem) a blogot az alábbi megjegyzésekben. Használsz megjegyzéseket is a YouTube-on?

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott