Hogyan hozzunk létre vonzó és aktív közösséget az AtomChat segítségével

A élénk online közösség teret biztosít minden résztvevő vagy tag számára, hogy kifejezhessék magukat. Környezetet teremt a hasonló érdeklődésű emberek értelmes kapcsolattartásához és részvételéhez. Így az emberek megvitathatják és megoszthatják nézeteiket, gondolataikat és perspektíváikat, miközben megoszthatják sebezhető valóságukat is. És alakíts ki hosszan tartó kötelékeket egymással, valamint a közösség házigazdájával.

Például az Ön privát online tanulási közössége ideális megközelítés lehet a hasonló vagy kapcsolódó tanulmányi célokkal rendelkező hallgatók összekapcsolására. Ilyen módon hatékonyabban tudnak együttműködni, ha a tananyagról, tantárgyakról és konkrét feladatokról beszélnek. Tapasztalataikról és tudásukról kérdéseket tehetnek fel és válaszolhatnak. Az Ön közösségében a tanárral vagy oktatóval való részvételt és a társakkal való együttműködést egyaránt ösztönzik.

Ha nem, akkor lehet, hogy elindított egy online csoportot az emberek számára, hogy elsajátítsák szakmai vagy életviteli ismereteket. talán az edző. Kényelmes élményt kell nyújtania felhasználóinak a közösség létrehozójaként vagy hirdetőjeként. hogy ne féljenek elmondani problémáikat, kétségeiket és zavaraikat. Tegyen fel kérdéseket az oktatójuknak és a többi hallgatónak is. Még a társak kérdéseire is válaszolni. Próbáljátok megoldani egymás problémáit, és minden módon támogassák egymást. Mindez erős kötelékek és közös érzelmek közepette történik.

Az Ön online közössége képes az inaktív rajongókat és követőket buzgó szószólókká alakítani. Akik újonnan érkezőket csábítanak a közösségbe, és megnyugtatják őket. aki aztán pozitív hírt terjesztett tudásáról, gondolatvezetéséről és általában a közösségről.

Ezen az egyszerű módon telepítheti az AtomChat alkalmazást, és a következő lépésekkel kezdheti meg a Community alkalmazást:

  1. Telepítse az AtomChat alkalmazást a WordPress.org beépülő modul tárhelyén keresztül, vagy úgy, hogy feltölti a fájlokat a szerverére.
  2. Aktiválja az AtomChat beépülő modult.
  3. Keresse meg az AtomChat lapot az adminisztrációs menü alján, és adja meg AtomChat licenckulcsát, hogy összekapcsolja AtomChat-fiókját a WordPress webhelyével. Ennek végrehajtásához aktív előfizetésre lesz szüksége az AtomChat-tól.
  4. Az AtomChat azonnal megjelenik.
  5. Az AtomChat testreszabásához kattintson az Admin Panel gombra. Az adminisztrációs panelre kerül. Jelenleg nem integrált adminisztrációs panel, de dolgozunk azon, hogy hamarosan kiadjuk.
Olvasni:  Mi az a nulladik fél adata, és miért kell törődnie a cégtulajdonosokkal?

A megfelelő lépések felemelkedése

Készítse el online tanfolyamait a MasterStudy LMS beépülő modullal

Félelmetesnek tűnhet, ha a semmiből építi fel online közösségét. Az eljárás kezdetben túlságosan nehéznek tűnhet. különösen, ha kevés szakértelemmel vagy tudással rendelkezik ezen a területen. Milyen legyen az elrendezés? Hogyan tartod fenn a tagok érdeklődését, hogy visszatérjenek? Hogyan lehet fenntartani a közösséget? Ezekre a kérdésekre nehéz lehet válaszolni, különösen akkor, ha felülről nyomás nehezedik arra, hogy azonnal eredményt érjen el.

A jó dolog az, hogy többféle megközelítést alkalmazhatsz. És győződjön meg a sikeréről. Azok, akik sikeresek, megosztanak bizonyos jellemzőket. Soha nem szabad kimondani hozzáállás, megfelelő stratégia, világos célok vagy célkitűzések és technológiai támogatás.

Pontosan határozza meg céljait és céljait.
Keressen egy közösségvezetőt és egy szorgalmas alkalmazottak csapatát. Határozza meg a törzscsoportot. Válasszon egy rugalmas platformot sok skálázható opcióval. És légy határozott az elhatározásodban, sikerülhet.

Próbálja meg most! Nem számít, milyen nagy vagy kicsi, minden csoport, szervezet vagy egyén ugyanabban a pontban kezdi az online közösség létrehozását. Világosan kell megfogalmazni azokat az előnyöket, amelyekre a közösség tagjai számíthatnak. Ennek megtanulásához számos lépést kell megtenni.

A tagok is döntő tényezők. Kellene:

● a közösség kiterjesztésének tekintik magukat (például közös szenvedélynek)

● hogy a közösség jelenlegi tagjai kedvelni fogják azokat az újonnan érkezőket, akik csatlakoznak és konkrét célok eléréséért dolgoznak

● Legyen tag egy világos struktúra követésével

● Szerezzen jutalmat az értékes közösségi hozzájárulásokért

Minden közösség egyedi taktikát fog alkalmazni. Itt vannak 12 konkrét stratégia Azonnal használhatja az AtomChat segítségével értelmes és gyümölcsöző részvételt az online közösségben:

Olvasni:  Bloglovin bloggereknek

Bátorítsa a tagokat, hogy fejezzék ki magukat

Egy élénk online közösség csak annyira lehet erős, amennyire tagjai. Az Ön platformján beszélgetnek egymással közös érdeklődési köreikről, hobbijaikról és személyes kedvenceikről. Ösztönözze a gyerekeket az interakcióra, gondolataik kifejezésére és tapasztalataik megosztására.

Ennek eredményeként növekedni fog a felhasználók által generált tartalom a közösségi platformon. Ennek eredményeként a hitelesség és a bizalom meg fog alapozni. Növelje a közösségi részvételt és a hobbija internetes jelenlétével kapcsolatos tevékenységeket.

Hangsúlyozza az aktív moderálást

A közösség tagjainak ki kell fejteniük gondolataikat. A szükséges lépések megtételével azt is garantálnia kell, hogy közössége lakóinak biztonságos környezetük legyen. Nagyra értékelik egymás nézeteit és meggyőződését. Irányítanod kell a közösséget, hogy megállítsd a zaklatást, a trollkodást és más elfogadhatatlan magatartást.

Hozzon létre újra hatékony UI/UX dizájnt

A felhasználók első benyomása a márkáról azáltal alakul ki, hogy egy gyors pillantást vetnek a közösségedre. A legtöbb kutató szerint a platform felhasználói nagyjából 50 ezredmásodperc alatt hoznak döntéseket. Ennek eredményeként a felhasználói felület minősége kritikus. Tervezésének felhasználói élménye a navigáció során létfontosságúvá válik.

Szegmentálja a felhasználókat, hogy csábító élményt nyújtson

Oszd meg a közönségedet. Ha mélyreható, célzott ismeretekkel rendelkezik a közösségében élő emberekről, akkor olyan élményeket hozhat létre, amelyek egyediek az Ön számára. a magcsoport megértése, beleértve azok jellemzőit, az elkötelezettség szintjét stb. Ezért a szegmentálás kulcsfontosságú stratégia a sikeres elkötelezettségi kezdeményezések kidolgozásához. mint például a hűséges felhasználók felismerése és a kevésbé aktív felhasználók bevonásának lehetősége.

Hozzon létre egy hatékony belépési folyamatot

Hozzon létre egy üdvözlő felvételi eljárást az új/potenciális tagok számára. És megkönnyíti számukra, hogy megkapják a keresett válaszokat. Az ő elvárásaikra helyezve a fő hangsúlyt, ésszerűsítheti a folyamatot. Ez az új tagokat közreműködőkké alakítja.

A hatékony bevezetési folyamat a következőket tartalmazza: (a) személyre szabott utasítások, (b) pontos információk, (c) tartalmi irányelvek, (d) megfelelő megbeszélések/tartalom stb.

Olvasni:  Jekyll vs WordPress: Melyik a jobb 2024-ben?

Légy érzékeny és jegyezd el magad

Legyen exkluzív. Fontos észben tartani, hogy rajongóid és követőid hallani fognak felőled. Vegyen részt és légy érzékeny. Szánjon időt követői és közösségtagjai bejegyzéseinek elolvasására és tanulmányozására. Oszd meg és lájkold bejegyzéseiket, és kommenteld őket. Tehát ismerje meg őket jobban. Ez tovább fokozza az online közösségben való részvételt.

Lebilincselő tartalom készítése

Győződjön meg arról, hogy a tartalom szépen van elhelyezve. Jól olvasható, és megfelel a felhasználók igényeinek, kérdéseinek, elvárásainak stb. Alkalmazza a SEO bevált gyakorlatait a tartalom elkészítésekor. Így könnyen megtalálhatják a tartalmat a keresőmotorokban és az Ön webhelyén.

Integrálja a társadalmi bázist a közösségébe

A közösségi média elkötelezettsége nem teszi lehetővé, hogy exkluzív közösséget építsen fel. Ennek ellenére a közösségi médiában végzett követései segítségével növelheti rajongói bázisát és közösségi elkötelezettségét.

Tartson gyakori online eseményeket

Szervezzen virtuális eseményeket/webináriumokat ökoszisztémája előadóival. Ennek célja a potenciális közösség tagjainak bevonása. Az ilyen események segítségével bemutathatja közössége tekintélyét és tudását az aktuális eseményekről. A közreműködők nagy csoportjainak bevonása adott témákkal, ötletekkel és trendekkel kapcsolatban.

Használja a gamifikációt hatékony eszközként

A gamification egyszerű, de hatékony módszer a közönség bevonására. A gamification a közösség hasznára válik, ha az egészséges verseny előmozdítására használja. Tedd élvezetesebbé és jövedelmezőbbé a közösségi tevékenységeket a felhasználók számára azáltal, hogy megjátsszák őket. Külső és belső motivátorokat használunk a közösséged elkötelezettségének megőrzésére.

Hívja fel a figyelmet meggyőző cselekvésre való felhívásokkal

Tervezzen világos és megragadó cselekvésre ösztönzőket (CTA), amelyek egy céloldalhoz vezetnek. A CTA-kat általában egy gomb, egy grafika vagy egy szöveges hivatkozás jelöli. Tömör, gyakorlatias nyelvezetben, amely kiemeli az értéket. Ez felkelti a potenciális/új tagok/közönség figyelmét. A CTA-k nem csak a lehetőségekhez vezetik a felhasználókat. Azonban arra is kérnie kell őket, hogy használják ki ajánlatait. Üzleti céljai akkor valósulnak meg, ha az ajánlatokat konvertálják.

Olvasni:  Bevételszerzés bloghirdetésekkel

Egyszerű, hasznos technológia alkalmazása

E hátrányok kiküszöbölésére használjon egyszerű, működő technológiát. Ez képes kezelni a platform hangerejét. Használjon egyszerű kommunikációs/elköteleződési eszközöket, például e-mail marketinget, peer-to-peer szöveges üzeneteket, online konferenciákat stb.

Az AtomChat segíthet az elkötelezettség elmélyítésében és a közösségi ökoszisztéma kialakításában. Ez egy sokoldalú chat-megoldás, amely könnyen integrálható több mint 30 platformmal. A csoportos szöveges csevegés, audio-video chat, együttműködési eszközök, többnyelvű felület, matricák hangulatjelek, valós idejű fordítás stb.

Következtetés

Általános vélekedés lehet, hogy egy online közösséget a semmiből felépíteni nehéz. És biotermesztéssel is. Első pillantásra úgy tűnhet. Mert lehet, hogy korlátozott tudásod vagy tapasztalatod van. De nem az. Számos módja van az online közösség elindításának minimális befektetéssel.

Először is világosan meghatározott célokkal, közösségi menedzserrel, elkötelezett munkatársakkal és a törzstagok ismeretével kell rendelkeznie. Másodszor, válasszon egy méretezhető platformot, amely rugalmasságot biztosít. Ezután használja a megfelelő és hatékony technológiai eszközöket. Strukturálja a dolgokat. És ragaszkodj a közösségedhez. Meg tudod csinálni.

Ha szenvedélyes az iránt, amit tud vagy csinálni szeretne. Ha egy ökoszisztémát szeretne létrehozni a leginkább elkötelezett közönség számára, itt az ideje. A gyors digitalizáció és a technológiai fejlődés erősíti a virtuális tanulási és munkakörnyezeteket. Tehát nem volt jobb alkalom az online közösség létrehozására. Emellett azt látjuk, hogy hirtelen megnövekszik az igény az online oktatás, képzés, coaching, vállalkozói vállalkozások és így tovább.

A megfizethető és méretezhető AtomChat segít online közösség létrehozásában és bővítésében. Csodálatos közösségi élményt nyújt a felhasználóknak, amit megérdemelnek. A több mint 30 AtomChat integráció egyikével mindkét világból a legjobbat hozza ki. Hatékony közösségi platform és a legmagasabb szintű elkötelezettség.

Új publikációk:

Ajánlott