Hogyan indítsunk blogot 2024-ben: tippek, trükkök és bevált módszerek

Tekintse meg a blogírás alapjait és a blog 2022-es alapításának alapjait. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a legfontosabb tippekről, trükkökről és bevált módszerekről.

Ha azt tervezi, hogy blogot indít, és abban reménykedik, hogy sikerül végre felmondania a 9-5 munkahelyén, akkor jó helyen jár. Ez azonban nem lesz könnyű. Ugyanakkor ez a blog végigvezeti Önt azokon a kihívásokon, amelyekkel szembesülhet, amikor 2022-ben blogot indít.

A blogírás egyik alapvető alapja, mielőtt továbblépne, legyen szorgalmas, szenvedélyes és türelmes! Amit Agarwal (alapítója Labnol) csaknem egy évtizedbe telt, mire India első technológiai bloggereként egyik napról a másikra sikert aratott, és jelenleg havi 60 000 dollárt keres.

Most, hogy megértette a blogírás trükkjét, itt van egy szabálykönyv, amelyet követni kell. Végtére is, mint az életben, bloggerként sem lehet nyerni.

Forrás

A cél az, hogy babalépéseket tegyen, és ne legyél túlterhelve. Ezért ez a blog egy apró akciótervre oszlik, amely lefedi a blog 2022-es indításának minden alapvető lépését, a tárhelyválasztástól az e-mail lista létrehozásáig. A végére értesülhet arról, hogyan hozhat létre blogot, és hogyan lehet sikeres.

Kezdjük el!

A blog indításának alapjai

 1. Tervezd meg a blogodat

Amikor 2022-ben blogot indít, először meg kell találnia a megfelelő rést. Kérdezd meg magadtól, hogy mi a szenvedélyed, és nézd meg, van-e közönsége ennek. Nézzen végig rengeteg online blogon. Olyan blogtémákkal találkozhatsz, amelyek szabadjára engedik kreativitásodat. Ezt a leggyorsabban a Google kereséssel azonosíthatja!

Például, ha Ön profi pék, keresse meg a leggyakoribb sütési kifejezéseket.

Így követheti szenvedélyét, olvasókat gyűjthet, és élvezheti a blogírást.

Keressen egy rést kulcsszavak használatával

Forrás

Az eredmények bőségesek, de az első néhány betekintést nyújt abba, hogyan böngésznek az emberek a weben sütési receptek után. Ne aggódjon amiatt, hogy a rés túlságosan eltér a középponttól, ha szenvedélyes érte. A blogírás másik alapvetése annak ellenőrzése, hogy van-e kereslet a rést online. Ez döntő fontosságú a blogod sikeréhez.

Íme néhány lépés, amelyet megtehet az érvényesítési folyamathoz:

 • Ellenőrizze a fülke méretét
 • Kutasson versenytársait
 • Elemezze a lehetőséget, hogy pénzt keressen belőle

Időnként egy jó blogírási tanfolyam elvégzése is világos képet ad arról, hogy hol kell választania.

 • Válasszon domaint, tárhelyszolgáltatást és blogolási platformot.

A domain neve az a név, amelyen Önt az interneten keresztül ismerik. Ez a blogod egyedi címe az interneten. Válasszon egy rövid és egyértelmű nevet, amely nem homofon. Ugyanakkor ne aggódjon túl sokat a domain név miatt. Ha furcsa, akkor valószínű, hogy egyedi. Időbe fog telni, amíg márkává alakítjuk.

Azok a felhasználók, akik ismerik a domainjét, beírhatják a böngésző címsorába. Mások azonban felfedezhetik Önt az online keresőmotorokon, például a Bingen vagy a Google-n keresztül. Ezért egyedi blognevet kell kitalálnia.

Válasszon webközponti tárhelyszolgáltatást a GoDaddy vagy a BlueHost közül. Mindkettő olcsó és jó ügyfélszolgálattal büszkélkedhet. Kövesse az alaptervét, és ügyeljen arra, hogy a domain adatvédelmét és védelmét választja.

CRM-platformként lehetőleg a WordPress-t válassza. Felhasználóbarát, megbízható, és számos ingyenes bővítményt kínál.

Ha készen áll, lépjen a tervezési részhez. Állítsa be márkája személyiségét, készítsen egy „Hamarosan” oldalt, válasszon jó betűtípusokat, szabja testre a kezdőlap kialakítását, és hozzon létre egy „Rólunk” oldalt. Ne felejtse el megnézni, mire készülnek a versenytársai!

Olvasni:  Az Uber-fiók törlése
 Tények a blogolásról

Forrás

2. Telepítse a lényeges bővítményeket

A WordPress választásának legcsábítóbb előnye a rengeteg bővítmény. Megkönnyítik az életét, és segítenek személyre szabni a webhelyet.

Tipp: Több mint 52 000 WordPress-bővítmény létezik. Telepítse a szükségeseket, különben lelassítják az oldal sebességét.

Íme néhány alapvető bővítmény:

 • Yoast: Segít mérni és betekintést nyújtani weboldala (cikk) keresőoptimalizálásába és olvashatóságába.

Forrás

 • Jetpack: A webhely sebességének és biztonságának kezelése.

Forrás

 • Akismet Spam Protection: Ellenőrzi a megjegyzéseket, űrlapokat és a felhasználók által kapott adatokat, hogy megakadályozza a rosszindulatú tartalmat a webhelyén.

Forrás

 • WP Forms: Egy egyszerű WordPress űrlapkészítő az olvasói beadványok összegyűjtésére.

Forrás

 • XML-webhelytérképek: Keresőbarát webhelytérképek létrehozása webhelyéhez

3. Állítsa be tartalomnaptárát

Ahhoz, hogy sikeres legyen a keresőmotoros játékban, olyan blogbejegyzéseket kell írnia, amelyek érdekesek, egyediek és hasznosak az olvasói számára.

De ki a közönséged? Blog indítása előtt alakítsa ki a vásárló személyét. Határozza meg célközönségét, mit keres, és hogyan segíthet nekik.

A következő lépés egy versenyelemzés elvégzése. Nézze meg, miről írnak a versenytársai, és nézze meg, mit tehet a közönség számára történő fejlesztés érdekében.

Ebben a szakaszban valószínűleg rengeteg ötleted lesz. Tehát hogyan rangsorolja őket?

Alulértékelt blogírási alap tartalomnaptár létrehozásához. Jegyezze fel a különleges alkalmak, napok és kutatások dátumait a Google Trendsben. Ezzel késedelem nélkül megtervezhet és lefedhet mindent, ami időérzékeny.

Forrás

Ezen a ponton azt is el kell döntened, hogy hány bejegyzést szeretnél közzétenni – naponta, hetente vagy havonta. Az ideális válasz az, ha hetente egyet publikálunk. Ha azonban több ideje van, akkor naponta postázhat. Amikor blogot indít, ne felejtse el túlterhelni olvasóit. Ne küldjön spamet.

4. Írja meg blogbejegyzéseit.

Most, hogy megszervezte tartalomnaptárát, itt az ideje, hogy a blog lényegére összpontosítson – az írásra!

Az emberek nem olvasnak egy blogot csak azért, mert jól néz ki, vagy gyakran tesz közzé tartalmat. Azért olvassák el, mert érdekli őket, vagy érdekli őket, hogy mi van benne. A blog indítása azt jelenti, hogy értelmes és értékes tartalmat hoz létre az olvasók számára.

Számos ingyenes online kurzus létezik a blogíráshoz, amelyek megmondják, hogyan kezdje el a blogírást. Az online blogírás tanfolyamon tippeket találhat a blogbejegyzéshez és a szükséges információkhoz, hogy bemocskolja a kezét.

A blog indításakor kezdje a téma kutatásával, majd a cikk szerkezetének létrehozásával. Ez biztosítja, hogy ne térjen el a fő témától. Ha a fő célja az, hogy pénzt keressen a bloggal, utána kell járnia, hogy eldöntse, van-e piaci kereslet erre a résre. Tudja meg, hogy leendő közönsége azt keresi-e, amiről írni szeretne.

Mielőtt megírná a blogját, alapos kutatás után ki kell választania legalább 5-10 kulcsszót. Válasszon olyan kulcsszót, amely nagy forgalmat mutat.

Íme néhány fontos blogelem, amelyekre ügyelni kell:

 • Címsorok: A címsoroknak fülbemászónak kell lenniük. Ismerje meg olvasói pszichológiáját, és használjon olyan szavakat, amelyek létrehozzák számukra a FOMO-t.
 • Bevezetés: Megsemmisíti vagy összetöri a cikket. A bevezetőnek visszhangot kell kelteni a közönség körében. Tehát lépjen a helyükbe, és foglalkozzon a fájdalom pontjával a cikkében.
 • Szkennelhetőség: Adjon több fehér (lélegző) teret cikkének. Írjon rövidebb bekezdéseket, és ossza fel alcímekre a tartalmat.
 • Vizuális elemek hozzáadása: Próbálja meg megtörni a tartalmat több vizualizációval, hogy az olvasók gyorsan elfogyasszák. Adjon hozzá képeket, videókat vagy akár szellemes, de releváns gifeket.
 • Elvihető: Milyen műveletet szeretne a felhasználótól a cikk elolvasása után? Helyezzen el egy megfelelő cselekvésre ösztönzést, amely a felhasználót cselekvésre irányítja, akár hírlevélre feliratkozik, akár terméket/szolgáltatást vásárol.
Olvasni:  A HubSpot-blogok fejlődésének nyomon követése

Az egyik gyakori probléma, amellyel a legtöbb kezdő blogoló szembesül, a plágium. Amikor más blogokat követ, gyakran tudat alatt követi az írási mintáikat, és elveszíti eredetiségét. Ha úgy érzed, hogy csak átfogalmazod, állj meg itt!

Tartson egy kis szünetet, és térjen vissza hozzá egy új szemszögből. Mindig minőség vs mennyiség.

Blog felépítése

Forrás

5. SEO-barát blogtartalom készítése

Kutass, figyelj és add hozzá – ez legyen a mantra a blog indításakor!

A marketingszakemberek általában komoly SEO-kutatást végeznek olyan eszközökkel, mint a Google Kulcsszótervező, a SEMRush és az Uber Suggest. De vajon nélkülözhetetlen?

Nos, a cél az, hogy a cikk felhasználóbarát legyen. És ehhez nem feltétlenül van szükség fizetős eszközökre.

A következőképpen teheti meg cikkét SEO-baráttá anélkül, hogy mélyrehatóan ismerné a SEO-t, vagy ha az eszközökkel töprengene:

 • Kutasson versenytársai tartalmát: Tekintse meg az általuk használt szavakat a fejlécekben, és keressen rájuk a Google-on, hogy megtudja, megjelennek-e a javaslatokban.
 • Google Trends: Lépjen a Google Trends oldalra, és keressen rá a témára. A trendek és a kitörési témák alul jelennek meg. Felveheti ezeket a lekérdezéseket cikkébe, hogy felhasználóbarátabb legyen.
Google Trends

Forrás

 • Google-javaslatok: A Google felhasználói lekérdezéseket, kulcsszavakat és még sok mást javasol, ha észreveszi őket. Tekintse meg az olyan szakaszokat, mint a Keresési javaslatok, Az emberek is kérdeznek, és a javaslatokat a keresési oldal alján.
 • Most készítse el az összes talált kulcsszó listáját, és ellenőrizze a Google Analytics szolgáltatásban a gyakoriságukat.
 • A nagyobb volumenűeket a H1-ben és a H2-ben, a többit pedig a leírásban tüntesse fel. Ne felejtsen el kulcsszavakat hozzáadni a kép alt címkéjéhez és URL-címéhez (amelynek rövidnek és könnyen megjegyezhetőnek kell lennie).

6. Blogbejegyzések publikálása

Szóval befejezted a blogbejegyzés megírását? Nagy. Ne siettesd a publikálást.

A blog közzététele előtt mindig szerkessze. Tartson egy rövid szünetet a cikk lektorálása előtt. Ez segít új megvilágításban látni a cikket. Ha lehetséges, futtassa át barátain vagy bloggertársain keresztül, hogy mélyreható betekintést nyerjen.

Ezután ellenőrizze az URL-t, és adjon hozzá alt címkéket és a megfelelő meta leírást.

Közzététel közben hozzon létre egy ellenőrző listát, amely olyan lényeges pontokat tartalmaz, amelyeket minden cikknél ellenőriznie kell. Ez hasznos lesz Önnek vagy másoknak, akiket később felvesz.

7. A blog népszerűsítése

Nem igaz, hogy közzéteszi cikkét, és azt hinni, hogy a SEO elvégzi a munkát helyetted!

Az igazi munka a megjelenés után kezdődik. Elengedhetetlen, hogy cikkét különböző digitális platformokon értékesítse. Ide tartozik az Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Facebook, Quora, Flipboard, Reddit stb.

 • Az első kiemelt hely, ahová érdemes fordulni, a közösségi média. Válassza ki azt a platformot, amely a legjobban illik a réséhez, és vonzza a célközönségét. Ezt fontos szem előtt tartani, amikor a blogodat reklámozod. Felesleges reklámozni a blogját minden közösségi média platformon. Keresse meg azokat a csatornákat, amelyek a legjobb megtérülést biztosítják.
Blogírás és közösségi média

Forrás

 • A releváns oldalakon és blogokon való vendégblogolás is nagy segítségnek bizonyulhat. Ezzel kapcsolatba léphet egy már kialakult közönséggel.
 • Időnként elképzelhető, hogy az ötleteidet egyszerűen a közösségi médiában kidobni nem túl hatékony. Inkább legyen része az online közösségeknek, és a célzott fórumok jobb megtérülést biztosíthatnak az idejére. De meg kell találni a megfelelőket. Nézze meg a megfelelő csoportokat a Facebookon, hogy többet tudjon meg néhány élénk közösségről.
 • A blogírás másik alapja, hogy e-mailes hírlevelet is használhat a blog közönségének növelésére. Ez az egyik leghatékonyabb módja az olvasók elköteleződésének.

Amikor létrehozod a blogodat, tanulj meg saját magad legnagyobb pompomlányod lenni. A hosszú és a rövid az, hogy mindenhol értékesítse cikkét, ahol csak van esély. Vannak, akik odáig mennek, hogy megjegyzéseket fűznek más kapcsolódó cikkekhez, hogy ezt népszerűsítsék. Ez egy kiváló módja a backlinking létrehozásának.

Olvasni:  Hogyan hozzunk létre egy vizuális márkaidentitást, amely nyomot hagy

Ne feledd, a blogod nem fog egyik napról a másikra növekedni. Kísérleteznie kell különböző funkciókkal, például push értesítésekkel, hírlevél-előfizetések kérésével a regisztrációs oldalon stb. Még ajándékokat is rendezhet.

8. Részvétel a blogíró közösségben

A közösségépítés a blog indításának egyik alapja. Ahhoz, hogy elterjedjen a blogja, kapcsolatba kell lépnie és együtt kell működnie hasonló résekben lévő emberekkel, megjegyzésekkel vagy közösségi média platformokon keresztül kell interakcióba lépnie olvasóival, és a közösségimédia-csoportok (számtalan létezik) blogíró közösségének részévé kell válnia.

Ez segít abban, hogy befogadóbbnak és motiváltabbnak érezze magát, és valós idejű növekedési és blogolási tippeket tanuljon más tapasztalt bloggerektől.

9. A blog bevételszerzése

Igen, kereshetsz a blogodból. Van egy oka annak, hogy pénzt keressen a bloggal, amelyet az útmutató végén helyeztünk el. Bár nem szabad, hogy a bevételszerzés legyen az egyetlen cél a blogírás során, ez mindenképpen nagy előny.

Bevételszerzés a blogoddal

Forrás

De ha már nem rendelkezik a blogírás alapjaival, és nem rendelkezik nagy közönségbázissal, akkor nem számíthat arra, hogy pénzt keres.

Íme néhány módszer, amellyel pénzt kereshet a blogjával:

 • Google AdSense: Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy blogjával bevételt szerezzen. Mindössze annyit kell tennie, hogy regisztrál a Google Ads szolgáltatásra.
 • Szabadúszó: Ha gyorsan szeretne keresni a bloggal, szolgáltatásainak eladása a legegyszerűbb lehetőség. Ahhoz, hogy ügyfelet találjon, erős pályára van szüksége. Győződjön meg róla, hogy van néhány munkaminta, amelyet megmutathat ügyfelének.
 • Affiliate marketing: Regisztrálhat az Amazon, ShareASale stb. oldalra. A legtöbb ismert márka rendelkezik affiliate marketinggel. Ha már van egy kis olvasótábora, előnyös leányvállalati ügyletet köthet egy olyan márkával, amelynek termékeit a blogjain keresztül szeretné népszerűsíteni.
 • Egyéb lehetőségek: Szponzorált vendégposztok felajánlása vagy digitális szolgáltatás/termék indítása. Hacsak nincs kis közönséged a blogon, időbe telhet, amíg az olvasóközönség olyan szintre nő, hogy lehetősége van szponzorált tartalomra. A szponzorált tartalom esetében ügyeljen arra, hogy ne idegenítse el az olvasókat.

10. A blog nyomon követése és fejlesztése

Amit mérnek, az javul! Használjon olyan eszközöket, mint a Google Analytics és a MonsterInsights (WordPress beépülő modul) a forgalom, a rangsor stb. megtekintéséhez.

Forrás

Ez segít megérteni, hogy az olvasók mit szeretnek olvasni, a szókincset stb. Ez alapján dolgozhat a következő cikkeken, és frissítheti a meglévő cikkeket. Ráadásul a tartalommarketing és a SEO minden nap fejlődik. Ezért mindig van valami újdonság a cikkben.

Ezért tartsa frissítve régi cikkeit, rendelje újra őket (például hozzon létre és adjon hozzá infografikákat stb.), és ne felejtse el frissíteni a beépülő moduljait!

A blogírás meglehetősen versenyképes rés. Semrush szerint több mint 500 millió blog van az 1,7 milliárd webhelyből. A sikeres blog növekedése végül az új blog iránti elkötelezettségen és izgatottságon múlik. Ha azt szeretné, hogy az emberek elolvassák, amit ír, meg kell indokolnia, és minden más mérőszám, mint például a forgalom, a bevételszerzés stb.

Ezért bölcs dolog tanulni mások hibáiból. Reméljük, hogy ezek a kezdőknek szóló blogírási tippek segítenek abban, hogy a blogod a szükséges előnyt nyújtsa.

Gyors összefoglaló

A blogírás az egyik legjobb módja annak, hogy kapcsolatba lépj a közönséggel, és online közösséget építs. A hiperdigitalizált világban, amikor a járvány egyre nagyobb távolságot tart az emberek között, ha a márkája össze tudja hozni az embereket, akkor hosszú távon releváns marad.

Olvasni:  Zavartalan vagy zseniális? A Liquid Death marketingstratégiájának dekonstrukciója

A blog indításának alapjai közé tartozik egy rés kiválasztása, a tartalom közzététele az adott rés körül, valamint a tartalom aktív népszerűsítése minden platformon. Egy másik blogírási alap, amelyet szem előtt kell tartani, a keresőoptimalizálás (SEO). Kulcsszavak megadása szükséges ahhoz, hogy tartalma a keresőmotorokban rangsoroljon. A nagyobb láthatóság több webhelylátogatással jár, ami az organikus forgalom beáramlásához vezet.

Kulcs elvitelek

 • Válasszon olyan rést, amely egyesíti érdeklődését, szakértelmét és közönségigényeit.
 • Tartson fenn következetes közzétételi ütemtervet.
 • Fektessen be egy tartalmi vagy szerkesztői naptárba. Egy tartalmi naptár segítségével feljegyezheti lényeges ötleteit, és egyeztetheti csapattársaival.
 • Miután kiválasztotta a domain nevet, a beépülő modulokat, és eldöntötte a rést, folytassa az írást és a közzétételt. A pozitív és negatív visszajelzések javítanák az íráskészségedet.
 • Hozzon létre igény szerinti tartalmat egy adott demográfiai csoportra célozva. Határozza meg célközönségét, és kielégítse tartalmi igényeit.
 • A keresőoptimalizálást (SEO) fontos elsajátítani. Az a gyakorlat, hogy a népszerű keresőkifejezéseket belefoglalja a tartalomba, hogy növelje blogja esélyét a keresőmotorok rangsorolására.
 • Használjon olyan eszközöket, mint a Google Analytics és a MonsterInsights, hogy nyomon kövesse elköteleződési arányát, ahol az emberek abbahagyták a blogod olvasását, és azon gondolkodj, hogyan tartsd fenn az olvasók figyelmét.

GYIK

1. Milyen típusú blogokra van most kereslet?

Különböző típusú blogokra van most kereslet. A legnépszerűbb blogok közül azonban néhány az utazási, étkezési, életmódbeli, fotózási, személyes, valamint egészség- és fitneszblog. Ezek népszerű rések, így eltarthat egy ideig, amíg gondolatvezetővé válik ezeken a területeken. A blogírás alapja, amit szem előtt kell tartani, a következetesség. Az egyéjszakás sikerek általában több évtizedes munkával állnak a hátuk mögött.

2. Feltehetek kérdéseket a blogomban?

A blog indításának egyik alapja, hogy feljegyezze a célközönség érdeklődését, és különböző típusú tartalmakat hozzon létre ezeken a területeken. Igen, a kérdések feltevése kiváló módja annak, hogy bővítse blogját különböző okokból. Először is, az olvasói úgy érzik, hogy részt vesznek a blogban. Másodszor, az olvasók jobban kötődni fognak ahhoz, amit mondasz. Semmi sem hasonlítható egy blogbejegyzéshez, ahol az olvasók interakcióba lépve azt az érzést keltik, hogy élnek.

3. Hogyan kapnak fizetést a bloggerek?

A Blogging basic 101 megtanulja, hogyan lehet pénzt keresni a blogjával. A blogírás egy olyan tartalommarketing eszköz, amely közvetve konverziókhoz és eladásokhoz vezet. Meggyőzi a közönséget arról, hogy Ön szakértelemmel rendelkezik a saját szakterületén. A legtöbb blogger pénzt keres azzal, hogy hirdetéseket helyez el az oldalon. Minden alkalommal, amikor egy olvasó a hirdetésre kattint, pénzt kap a kattintásért. Pénzt kapsz attól függően, hogy hányan nézik meg a hirdetést.

4. Mikor kezdjem el a blogomat?

Minél előbb kezdi el a blogját, annál jobb lesz az Ön számára. Ez időt ad a blog formálására, mivel ez egy szerves folyamat. A blogírás egyik alapja, hogy légy türelmes. A blogod időbe fog telni, és a tartalom és a bejegyzések hozzáadásával bővülni fog. Ingyenes blogkurzusokon vehet részt arról, hogy mikor és hogyan kezdjen el blogot írni.

5. Megéri egy online blogtanfolyam?

A blog indításának egyik alapja, hogy megtanuljuk, hogyan készítsünk tartalmi naptárt, tartsuk be a közzétételi ütemtervet, derítsük ki a célközönség igényeit, és így tovább. A kurzusok nem mindig elengedhetetlenek a blogírás sikeréhez; mindazonáltal meg kell értened a szövegírás művészetét. Ha a megfelelő tanfolyamot választja, a blogírás megéri. Az interneten több száz legjobb blogolási tanfolyamot találhat. Csak biztosnak kell lennie abban, hogy a legjobb online blogolási tanfolyamot választja.

Új publikációk:

Ajánlott