Hogyan indítsunk sikeres YouTube-csatornát 2024-ban

A felhasználók világszerte felkeresik a YouTube videomegosztó webhelyet, hogy megtekintsenek humoros vagy oktatási tartalmat, vagy akár részletet kedvenc programjaikból. A YouTube óriási népszerűsége miatt bárki, aki erőfeszítéseket tesz, nagy előfizetői bázist építhet ki, és állandó bevételhez juthat a csatornáján. Te talán humoros tartalmat készíteni, ossza meg kedvenc receptjeit a világgal, vagy reklámozza áruit. Az alapítás során több tényezőt is figyelembe kell venni hogyan indítsunk sikeres YouTube-csatornát.

Készítettél vagy szerkesztett már videót a YouTube-ra? Fizetne az internetes hirdetésekért, vagy tudja, hogyan reklámozza YouTube-csatornáját?

Érdemes átgondolni a videóanyag forrásait is. Tervezi magát és a stábja megfilmesítését, vagy hivatásos animátorral fog dolgozni?

Mit kaphatsz a videók készítéséből

Az internet forradalmasította az egyének információ- és tudásfelvételi módját. A folyóiratokban és újságokban való reklámozás korábban igen sikeres volt, hiszen szinte mindenki olvasta őket.

Manapság sok embernek nincs türelme ahhoz, hogy több száz oldalt magyarázzon el cégéről az internet széles körben elterjedt használata és az egyszerűsítés általános tendenciája miatt.

A YouTube-on lévő videók azonnal lejátszhatók, ha rájuk kattintasz a böngésződben vagy mobileszközödben. Egy videó végén a YouTube hasonló tartalmat ajánlhat, vagy az Ön beavatkozása nélkül továbbléphet a sorban következő filmre. A YouTube a könnyedség ezen elvén alapult.

Elkészítése a sikeres YouTube csatorna az Ön cége számára, és más típusú digitális reklámok segíthetnek a 21. században való elmozdulásban.

Hogyan indítsunk el egy YouTube csatornát

A vállalat YouTube-csatornája által nyújtott előnyök fényében felteheti a kérdést, hogy hol kezdje el a létrehozását. Szerencsés vagy, mivel egy YouTube-csatorna létrehozása nem kerül semmibe, és alig vesz igénybe időt.

Olvasni:  Hogyan védheti meg magát a közösségi média mérgező hatásaitól?

Ezek csak Google-fiókkal hozhatnak létre YouTube-csatornákat. Így hozhatsz létre csatornát a YouTube-on céged népszerűsítésére:

  • Adja meg Google hitelesítő adatait a YouTube webhely eléréséhez.
  • A profil eléréséhez kattintson jobb gombbal az avatara.
  • Ezután a Továbbiak menüben válassza a Csatorna létrehozása lehetőséget.
  • Ha csatornát szeretne létrehozni, töltse ki az üres helyeket, és erősítse meg a választást.

Ne feledje, hogy ezek csak a legalapvetőbb irányelvek. Miután beállította a YouTube-csatornát, személyre kell szabnia, videókat kell létrehoznia és közzétennie, valamint előfizetői bázist kell építenie.

Útmutatónk segítségével megtalálhatja márkája hangját, gyönyörű webhelyet építhet, és olyan tartalmat készíthet, amely leköti a közönségét.

Íme 12 módszer YouTube-csatornád teljesítményének javítására

YouTube-videóid sok más céggel versenyeznek a nézőkért, de a YouTube sok esélyt ad a kisvállalkozások tulajdonosainak. Ki kell hoznod a legtöbbet YouTube-csatornádból azáltal, hogy optimalizálod, és csúcsminőségű anyagokat kell készítened, hogy kitűnj.

Bármilyen szerencsével, a következő tizenkét javaslat segít maximalizálni a YouTube-csatornádban rejlő lehetőségeket.

Gondolj egy nagyszerű nevet egy sikeres YouTube-csatorna számára

A neve döntő jelentőségű. Mivel már több mint 50 millió csatorna található a YouTube-on, elengedhetetlen egy egyedi csatorna kiválasztása. Ha problémái vannak a YouTube-csatornád nevének kitalálásával, érdemes kitalálni.

Nézze meg a legnépszerűbb YouTube-keresési kifejezéseket, hogy megtudja, milyen típusú nevek népszerűek, majd használja valamelyiket csatornája neveként. Érdemes rákeresni a csatornád nevére is, hogy ne adjon eredményt más hasonló médiára vonatkozóan.

Tekintse meg a „Kik vagyunk” részt

A YouTube Rólunk oldal nem csupán egy hely, ahol háttér-információkat adhatsz meg csatornádról. Ha kitölti a Rólunk részt, az Ön lefolyója magasabb helyezést ér el a keresési eredmények között.

Előfordulhat, hogy a róluk szóló oldala megjelenik a keresési eredmények között, ha valaki beírja a „YouTube” kifejezést az oldal tartalmából származó kulcsszavak valamelyikével. Ezen az oldalon linkeket is hozzáadhat – vissza a webhelyére, értékesítési oldalra, céloldalra, blogra stb.

Tartalmazzon kedvcsinálót egy sikeres YouTube-csatornához

Szeretnél a leendő nézőknek egy mintát adni abból, hogy mit várhatnak a YouTube-csatornádon. A tartalom előtti YouTube-on egy fantasztikus módszer új feliratkozók vonzására és a követőid bővítésére.

Készíts összefoglaló előzetest csatornádhoz több videó felvételeinek összefűzésével, vagy készíts egy üdvözlővideót, amellyel bemutatkozhatsz magad és csatornád nézőinek.

Ha valaki nem feliratkozó felkeresi a YouTube-csatornádat, akkor kedvcsináló videóddal kezeljük. A tökéletes előzetes nem döntő, mivel a videót véglegesen eltávolíthatod vagy bármi mással helyettesítheted.

Olvasni:  15 készség, amit a sikeres szabadúszóktól tanulhatsz

Releváns kifejezések keresése

A kulcsszavak használata a YouTube-hirdetésekhez és a csatornabővítéshez elengedhetetlen. Használata kulcsszavak, a nézők megtalálhatják csatornádat, amikor kapcsolódó tartalmat keresnek a YouTube-on vagy a Google-on.

Keresési kifejezések belefoglalása a videónevekbe és leírások segíthetnek több embernek látni a YouTube-csatornád.

Ne feledje, hogy a címek és leírások kulcsszavakkal való megtömése nem megfelelő. Míg a keresőmotorok kulcsszavakat használnak annak meghatározására, hogy mikor jelenítsék meg webhelyét, a „kulcsszótömés” miatt előfordulhat, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják YouTube-csatornáját.

Mindig alkalmazhat professzionális keresőoptimalizálási szolgáltatást YouTube-csatornája fejlesztésére, ha nem tudja, hogyan kell kulcsszókutatást végezni vagy megvalósítani.

(A fenti kép forrása.)

Használja a megfelelő „kulcsszavakat” a videók címében

Egy sikeres YouTube-csatorna elindításához érdemes lehet növelni a csatornádat megtekintők számát azáltal, hogy releváns kulcsszavakat ad meg a címekben és videóid leírása. Egyes keresési algoritmusok kulcsszavakat keresnek a videó leírásában és címében, és megvizsgálják magát a videót és az Ön által megadott átiratokat.

Magában a videóban fel kell tüntetnie a YouTube-csatornájához használt szöveges kulcsszavakat. Ezek azonban megtalálhatók a YouTube elemzésében.

Lejátszási listák a sikeres YouTube-csatornákhoz

Előfordulhat, hogy a YouTube-felhasználók megtalálják, amit keresnek, de néha egyszerűen csak véletlenszerűen szeretnének megnézni valamit. Videókészlet összeállítása lejátszási listában megkímélheti nézőit attól a fáradságtól, hogy minden klip külön-külön megkeresse.

Ha kiválaszt egy videót a lejátszási listáról, a felhasználók egyetlen kattintással lejátszhatják azt. Egy felhasználóbarát funkció, amely lehetővé teszi számukra, hogy új csatornákat találjanak, a YouTube automatikusan betölti a következő videót a sorban, amikor a videó lejátszása befejeződött.

Ha több nézőt szeretnél vonzani csatornádhoz, összeállíthatsz egy közös témájú videósorozatot lejátszási listává. Más médiából származó videók, valamint a saját videóid hozzáadhatók lejátszási listádhoz.

A sikeres YouTube-csatornához elengedhetetlen, hogy az emberek nézzék a videóidat, és feliratkozzanak a csatornádra.

Használjon átíró szoftvert a videó átírásához

Manapság minden médiaszakember nehezen boldogulna az átírási szoftverek és szolgáltatások segítsége nélkül, legyen szó átírásról vagy az élmény minőségének javításáról. Ha érdekli a hang átírása, használja a szoftvert átírni egy YouTube-videót szöveggé.

Egyszerűbben fogalmazva, az anyag átírása olyan körülményt hoz létre, amelyben a szerzők és a nézők is előkerülnek.

Az átírással jobb helyezést érhet el

A videó átírása kiváló azoknak, akik hallásproblémákkal küzdenek, vagy más formátumban újraelosztják. Szerencsére nem kell órákat töltenie a szöveg kézi átírásával.

Olvasni:  10 legjobb Magento fejlesztési ügynökség, és hogyan válassza ki a legjobb megoldást vállalkozása számára

Az Amberscript szöveg-beszéd konvertere az egyik példa a hangból szöveggé átírási eszköz, amely gyorsan és pontosan képes automatizált átírásokat készíteni.

Ha elégedett az átírással, mentse a fájlt WEBVTT FÁJLként (a.vtt utótaggal). Ezután töltse fel webhelye szerverére a videofájl mellett.

Ha ezt teszi, a feltérképező robotok gyorsabban hozzáférhetnek videóihoz, és megfelelően indexelhetik őket.

Az első tizenöt másodperc: Hogyan indítsunk el gyorsan egy sikeres YouTube-csatornát

A videó kezdő 15 másodpercének tökéletesítése kulcsfontosságú, ha nem szeretné, hogy a nézők lemondjanak róla az első néhány másodperc megtekintése után. Az első 15 másodperc után elsődleges prioritásnak kell lennie, hogy rávegye az embereket, hogy megnézzék a film hátralévő részét.

Ezt úgy érheti el, hogy ugrat egy érdekes pillanatot a videóban, vagy megvitatja azt a témát, amelyre válaszolni fog. Nem lesz nehéz dolga, hogy felkeltse az emberek érdeklődését a videója iránt, amíg a kezdő 15 másodperc érdekes.

Személyre szabott előnézeti képek beszúrása

Talán észrevetted, hogy a YouTube legtöbbet nézett videóinak nagy része nagy, mutatós miniatűrökkel rendelkezik. Még furcsább, hogy sok ilyen filmben nem szerepel a reklámozásukhoz használt miniatűr.

Ennek az az oka, hogy sok YouTube-csatorna használja egyedi miniatűrök szélesebb nézettség elérése érdekében.

Az egyéni bélyegkép olyan kép, amelyet módosítottak bélyegképként való használatra. Ha néztél egy játékcsatornát a YouTube-on, akkor ezeket a speciális indexképeket látod.

Bérelhet egyet, ha nincs házon belüli grafikusa.

Készítsen lebilincselő YouTube-címeket és összefoglalókat

Videótartalom hozzáadva a marketing kampány címek és leírások létrehozását, valamint a meglévő címek és leírások módosítását igényli. A címek és leírások majdnem olyan fontosak, mint maguk a filmek, akár hiszi, akár nem.

A használt címnek rövidnek, leírónak és kulcsszavakban gazdagnak kell lennie. Bár a részletesebb leírás rendben van, akkor is tartalmaznia kell a releváns kulcsszavakat, és meg kell beszélnie a videó tartalmát.

Videóid kereshetősége nő, ha mindegyiknek megadod a címet és a leírást. Az emberek könnyebben megtalálhatják csatornádat, ha tisztességes leírásokat és videócímeket írsz.

A legtöbb ember a videókat statikus, változatlan médiának tekinti, amely a rögzítés után nem változhat. A YouTube videokártyákon keresztül megkönnyíti a felhasználók egyszerű részvételét.

Az alkotók fontos külső hivatkozásokat helyezhetnek el magában a videóban. Az olvasót közvetlenül a tárgyalt termékhez irányíthatja.

A videokártyák felvétele a filmekbe nagyszerű módszer a közönség részvételének és további cselekvésnek ösztönzésére. A videokártyák segítségével ráveheti az embereket, hogy tegyenek meg mindent, amit akarnak.

Olvasni:  AnimixPlay Review – Teljes útmutató és alternatívái

Ez lehet a vásárlástól a webhely megtekintéséig vagy a közösségi hálózatok fiókjaira való regisztrációig.

Feliratok és feliratok a YouTube-on

Végül adj feliratokat a videóidhoz, és mindig feliratkozz hangról szövegre. Egyes nézőknek nehézségei vannak a videók párbeszédeinek megértésével, míg mások nyelvi akadályok miatt nem tudják felfogni, amit mondasz.

Filmjeit szélesebb közönség számára is elérhetőbbé teheti, ha szöveges fordítást biztosít felirattal és felirattal.

Feliratok hozzáadása YouTube-videóihoz növeli annak valószínűségét, hogy kereséssel megtalálják őket.

Használd a YouTube Shortsokat

Egy másik módja annak, hogy ma növeld YouTube-csatornád sikerét, ha beépíted a #shorts-ot a csatornádba. Ezek a rövid videók 15–59 másodpercesek, és segíthetnek növelni a videóid nézettségét és csatornád láthatóságát.

Végül: Hogyan hozzunk létre egy sikeres YouTube-csatornát úgy, hogy felkeltjük magunkat

Ha a YouTube-ot marketingeszközként szeretnéd használni kis céged számára, a csatornád népszerűsítésének kell az elsődleges prioritásnak lennie.

Ha kis céget működtetsz, használhatod a YouTube-ot, hogy az alábbiak közül néhányat vagy mindegyiket megtegye róla:

  • Ha feltölt egy videót a YouTube-ra, ossza meg más közösségi média csatornáin is. Megtekintések és leendő feliratkozók is szerződnek, ha valaki rákattint a videódra.
  • A YouTube fizetett promóciója lehetővé teszi, hogy szélesebb közönséget érj el, és több feliratkozót szerezz.
  • Használatával a kulcsszókutató eszköz, fedezze fel, mely kulcsszavak érvényesülnek a vállalkozásában, és melyek nem. A felfedezhetőség növelésének egyszerű módja a kulcsszavak használata.
  • Metaadatok: Az egyes videók könnyen kereshetővé tétele egy másik módja annak, hogy felfigyeljenek csatornádra.

Végezetül: Hogyan indítsunk el egy sikeres YouTube-csatornát és tartsuk meg azt

A csatornád elérésének népszerűsítése azáltal, hogy jutalmat adsz a felhasználónak a videón vagy magán a médiumon minden megosztásért, csak egy módja annak, hogy az ajándékokat megosztási ösztönzőként használd.

Hatékony stratégia a márka népszerűsítése a tartalommegosztás ösztönzőivel. Elindítottál YouTube csatornát? Szeretném hallani a tapasztalataitokat ezzel kapcsolatban.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott