Hogyan írjunk bevezetőt: 4 legfontosabb tipp

Tartalomjegyzék

 • 4 tipp a bevezető írásához
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Tudod, hogy csak 15 másodperced van, hogy lekössed olvasóidat? Igen ez így van! a látogatók 55%-a egy bizonyos oldalra vagy blogra elhagyják az oldalt, ha nem találják érdekesnek vagy nem érik meg az idejüket. Ezért ennek az ijesztő statisztikának a leküzdéséhez feltétlenül meg kell értened, hogyan írj olyan bevezetőt, amely elég meggyőző a blogodhoz vagy más tartalomhoz.

Míg egy bevezető bekezdés bepillantást enged a látogatóinak abba, hogy mi várható, azt is lehetővé teszi számukra, hogy felmérjék, érdekli-e őket vagy sem. Ezért egy egyszerűbb és erősebb bemutatkozás segít megragadni a figyelmüket. Ha kíváncsi, hogyan írjon bevezetőt, vagy hogyan kezdjen bele, összegyűjtöttünk néhány bevezetőírási tippet, taktikát és példát, amelyek segítenek ennek elérésében.

Forrás

4 tipp a bevezető írásához

1. Győződjön meg arról, hogy az első mondat ragaszkodik

A bevezető legelső mondatának vagy kijelentésének pozitív benyomást kell kelteni az olvasóban, és meg kell ragadnia. Segítenie kell nekik megérteni, miről szól a blogbejegyzés, és rá kell kényszerítenie őket, hogy olvassák el a bejegyzés többi részét. Íme néhány bevezető mondatpélda, amelyek segítenek megtudni, hogyan írjon jobb bevezetőt, és hogyan hozza létre a nagyon szükséges hatást:

Olvasni:  Vállalkozásának védelme az e-kereskedelmi csalások ellen

Használjon találó idézetet

William Somerset Maugham egyszer azt mondta: “Ha tudsz történeteket mesélni, karaktereket alkotni, eseményeket kitalálni, és őszinte és szenvedélyes, akkor baromira mindegy, hogyan írsz.” Ezért egy bevezető idézet a legjobb módja annak, hogy megragadja olvasója figyelmét, és ez is kisebb erőfeszítéssel!

Elmondani egy történetet

A történetek csodákra képesek a bemutatkozásban, és tovább növelik az olvasó kíváncsiságát. Ha a történetmesélés művészetét viszi be a blogjaiba, ne feledje, hogy addig ne fedje fel a következtetést, amíg az olvasó már mélyebbre nem ment a cikkben. Továbbá ne írj hosszan elhúzódó történetet; ellenkező esetben a bejegyzéssel együtt elveszíti olvasóit is!

Kérdezze meg olvasóit

Időnként egy elgondolkodtató kérdés feltevése jelenti azt a horgot, amelyet a darab megkíván. A kérdések hatékonyabbá válnak, ha a látogatónak vagy olvasónak tovább kell olvasnia a válasz megtalálásához. Ezenkívül a kérdések feltevése segít abban, hogy a blogbejegyzés kezdetétől kezdve lekösse az olvasókat, mivel nekik saját véleményüket vagy ítéletüket kell alkalmazniuk az adott témára.

Tegyen közzé megdöbbentő statisztikákat, tényeket vagy számadatokat.

A bevezető tartalmazhat egy figyelemfelkeltő statisztikát vagy egy tényt a cikk fontosságának közvetítésére. Ezek segítenek több olvasót vonzani, és megmutatják nekik, miért fontos a téma vagy a cikk. Míg ez a bevezető írási tipp általános és nagyrészt gyakorlatban van, a téma felállítása szórakoztató módja annak, hogy egy emlékezetes darabot közvetítsen olvasóinak.

2. Legyen rövid és egyszerű a bevezetés.

Ha jó bevezető példákról van szó, az emberek szívesebben olvasnak rövidebb mondatokat és paragrafusokat, amelyek könnyebben megérthetők. A bemutatkozás megfogalmazásakor kerülje a hosszú mondatokat és a bonyolult szavakat. Tartsa távol a szöveget az összetett angoltól, a szükségtelen melléknevektől, határozószavaktól vagy szakzsargontól, hogy kifejezze álláspontját.

Olvasni:  6 tipp a hatékony hideghíváshoz

Ne feledje, a bevezetője nem nyelvészhallgatóknak szól; ezért nincs szükség nyelvtani kompetenciájának bemutatására! Vannak egyszerűbb alternatívák vagy szinonimák, amelyeket belefoglalhat a bevezető írásába. Például:

 • „Használja ki” a „kifejezést” helyett.
 • „Olvasd el alaposan a könyvet” ahelyett, hogy „pontosan tanulmányoznád a könyvet”.
 • A szavak egyszerűbb változatai: „Vásároljon” a „vásárlás” helyett, „önelemzés” az „introspekció” helyett stb.

3. Az első néhány mondatban magyarázza el, mit takar a cikk, és miért fontos

Blogod első néhány mondata két célt szolgál: bemutatkozás az olvasónak és figyelemfelkeltő. Kezdje azzal, hogy az első néhány sort annak magyarázza el olvasóinak, hogy miről fog a továbbiakban megvitatni a blogjában, és ami a legfontosabb, hogy ők mit tanulnak majd ebből. A bevezetőt úgy fogalmazza meg, hogy az olvasó megértse, hogy a következő blog megfelel-e elvárásainak, és ha alaposan el akarja olvasni, görgessen a kiválasztott részekhez, vagy hagyja ki teljesen!

A bevezetőnek ki kell terjednie a cikkben szereplő összes fontos szempontra. Ezzel arra készteti látogatóit, hogy olvassanak, akik egyébként egyszerűen görgessenek és továbbmenjenek!

4. Ajánljon megoldást egy problémára/oldja meg az olvasó fájdalmas pontjait

Egyikünk sem mentes a problémáktól, és a legtöbb ember folyamatosan megoldást keres a bajaira. Az emberek készen állnak arra, hogy pénzt költsenek a problémák megoldására, és ez az, amit jó íróként stratégiailag beválthat, ha elsajátítja a bevezető írását.

Bemutatkozó írását befizetheti, ha együttérzést tanúsít, és tudatja olvasójával, hogy megérti dilemmáját és nehézségeit, és jó tapasztalatokkal rendelkezik ezek kezelésében. Ezután megbíznak a jártasságodban, és ragaszkodnak a blogodhoz, hogy elvigyék a fájdalmas pontjaik megoldását.

Ha ez az egyik bevezető írási tipp, amelyet ki szeretne próbálni, ne felejtsen el empatikusnak hangzani! Írjon úgy, hogy meggyőzze olvasóját arról, hogy tudja, min mennek keresztül. Végezetül, az írásodnak személyes jellegűnek kell lennie, mintha közvetlenül nekik szólnál.

Olvasni:  5 ok, amiért a Peppertype.Ai a legjobb mesterséges intelligencia-író asszisztens

Kulcs elvitelek

 • Egyszerűbb és erősebb bevezető mondatpéldák kidolgozása segít megragadni az olvasó figyelmét.
 • Lenyűgöző bevezető írásához ügyeljen arra, hogy az első mondat ragadjon meg. Használhat idézetet, elmesélhet egy történetet, feltehet egy elgondolkodtató kérdést, vagy néhány tényt és adatot a nagyon szükséges hatás eléréséhez.
 • Koncentráljon arra, hogy szövege ne tartalmazzon összetett angol nyelvet, szükségtelen mellékneveket, határozószavakat vagy zsargont, hogy kifejezze álláspontját.
 • Az első néhány mondatot annak kell szentelnie, hogy megfogalmazza, miről szól a cikk, és elmagyarázza, miért előnyös az olvasók számára.
 • Bevezető írása közben empatikusnak kell lennie! Írjon úgy, hogy meggyőzze olvasóját arról, hogy ismeri fájdalmát és gondjait.

Következtetés

A hatékony bevezető írás időt és sok gyakorlást igényel. Gyakran újra kell írnia, hogy lenyűgöző bevezetőt hozzon létre, amely kielégíti Önt, mint írót. A tökéletes bevezetés egyik legjobb módja, ha az olvasó szemszögéből olvasol! Ha úgy gondolja, hogy a bemutatkozása lenyűgöző, felkelti a figyelmet, és megragad, akkor az Ön példánya is tetszeni fog az olvasóknak, és biztosan elolvassák a teljes cikket.

Ha elsajátítja a bevezető írását, és jó bevezető példákat hoz létre, nagy esélye van arra, hogy eladható blogokat és cikkeket írjon!

GYIK

1. Hogyan írjunk fülbemászó és magával ragadó bemutatkozást?

– Kezdje a bemutatkozást egy megdöbbentő ténnyel vagy statisztikai adatokkal.
– Mesélj el egy szokatlan és izgalmas történetet.
– Kérdezd meg, hogy az olvasók el akarják-e érni céljaikat és vágyaikat.
– Használjon bevezető idézetet.
– A bevezető bekezdésben rejtélyt teremthetsz.
– Próbáljon meg egy humoros kijelentést, hogy felkeltse a figyelmet.

Olvasni:  3 SEO-szövegírási tipp, amellyel a következő szintre léphet

2. Milyen példák vannak a horogmondatokra?

– Eljött a… ideje.
– Tudsz arról a megdöbbentő tényről, hogy…?
– Miért olyan nehéz…?
– A képek… emlékeket idéznek fel…
– Senki nem árulja el neked ezt a legfőbb üzleti titkot…
– Mit kell tenned, ha elveszíted…
– Fontos megtanulni, hogyan…
– Az emberek általában nem beszélnek… mert…
– Legkorábbi emlékeim szerint…
– Ez a legfurcsább történet, amit valaha hallottam…

3. Mi a bevezető írás 5 része?

– A közönség figyelmének felkeltése
– Bevezetés a témába
– A téma relevanciájának ismertetése a hallgatósággal
– Cél vagy tézis felállítása
– A fontosabb pontok felvázolása.

4. Mi a célja a bevezető bekezdésnek?

A bevezető parák elsődleges célja, hogy felkeltsék olvasói érdeklődését, és azonosítsák a blog témáját és célját. A bevezető bekezdés általában egy téziskimutatással zárul. A fent említett módon többféle módon is bevonhatja olvasóit, hogy ragaszkodjanak a cikkekhez.

5. Hogyan írjunk bevezetőt egy kutatási dolgozathoz?

– Készítse elő a témát, hogy felkeltse az olvasó figyelmét.
– Ismertesse meg a vizsgált témával kapcsolatos háttérinformációkat, és foglalja össze a szakterületen meglévő ismereteket.
– A kutatási megközelítés meghatározása.
– Betekintést nyújt a kutatási problémákba és az ismeretek hiányosságaiba, amelyeket a tanulmány betölteni kíván.
– Adja meg a papír elrendezését és azt, hogy a következő részekben mire fog kitérni.

Új publikációk:

Ajánlott