Hogyan írjunk hatékony termékleírásokat, amelyek tájékoztatják és meggyőzik az ügyfeleket

A termékleírások a termék online értékesítésének nem alku tárgyát képezik. Ez a cikk kulcsfontosságú tippeket tartalmaz a lenyűgöző termékleírások írásához.

A termékleírások segítenek az ügyfeleknek megérteni a termék legfontosabb jellemzőit és általános szolgáltatásait. A leírás kiváltó mechanizmusa arra kényszeríti a nézőket, hogy az Ön webhelyére telepedjenek, és a legjobb leírások elég meggyőzőek ahhoz, hogy megvegyék az Ön termékeit.

Az e-kereskedelmi márkák különösen nagy hangsúlyt fektetnek a rövid, éles és részletes leírások készítésére, amelyek segítenek növelni az eladásokat. Számos megközelítést alkalmaznak a termékleírások írására, például infografikákat, fényképeket és csábítóan megírt részleteket.

A termékleírás fontossága

Forrás

Nézzük meg azokat a paramétereket, amelyek felelősek egy hatékony termékleírás létrehozásáért, amely segít Önnek eladni termékeit, és megszerezni a szükséges tapadást.

Útmutató lépésről lépésre konvertáló termékleírások írásához

1. Azonosítsa ideális vásárlóját

A legjobb termékleírások létrehozásának kulcsa a célközönség közvetlen megszólítása. Az ideális vásárló az, aki tud a problémáról, elmagyarázza, hogyan kívánja a terméke megoldani azt, és segít neki a termék ésszerűsítésében és kiválasztásában.

Határozza meg a célszektort és a fogyasztói kört, és írjon kreatív termékleírást, amely rezonál rájuk, és segít nekik könnyen megérteni az Ön termékkínálatát.

Tüntesse fel azokat a részleteket, amelyeket akkor használna fel, amikor közvetlenül, szemtől szemben lépne kapcsolatba az ügyfelekkel. Azonos tonalitás és jobb szókincs használata segíthet egy olyan másolat megalkotásában, amely nagyobb esélyt ad a konverzióra.

Olvasni:  A hashtagek hatékony használata az összes közösségi hálózaton

2. Tartalmazza az előnyöket

Egy termék eladása során az eladó ismeri a terméket, és minden fronton népszerűsíti a terméket. A probléma itt az, hogy a vevő szemszögéből kell nézni, nem az eladóé. Gondolja át a terméknek a vásárló által keresett felhasználási területeit, és mutassa be ezeket az előnyöket.

Ma a potenciális vásárlói piacot nem érdeklik a hétköznapi funkciók. Jobban érdekli őket a termék, ha annak leírása kitér a legnagyobb fájdalompontjaikra és megoldásaikra.

Sorolja fel azokat a pontokat, amelyek segítenek a vásárlóknak a termék használata során. Javítja az egészséget? Teljesítmény? Biztonságos a gyermekek számára? Ez a lista az előnyöket tartalmazza. Tekintse meg az alábbi termékleírási példát.

Példa a termék leírására

Forrás

A képlet az, hogy a jellemzőket kézzelfogható előnyökké alakítsuk. Először is találja ki azokat a funkciókat, amelyek felkeltik a terméke iránti érdeklődést. Most kerülje el, hogy közvetlenül felsorolja őket.

Változtassa a funkciókat előnyökké, ha megválaszolja ezeket a kérdéseket a terméke alapján:

 • Ki a célvásárlója?
 • Mi kell nekik?
 • Mit tehetsz értük?

3. Tedd okosabbá vásárlódat

A leírásban felsorolt ​​előnyöknek hatékonynak kell bizonyulniuk az ügyfél számára. Írjon egy részletes másolatot, amely segít ügyfelének megérteni terméke fontosságát.

Ha márkája már megalapozta jelenlétét a piacon, a kevesebb információ megfizethető ár mellett életképes stratégia lesz. Ha Ön új belépő a piacon, az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy az Ön megoldása létezik. Tehát rengeteg információval kell tájékoztatnia a fogyasztókat, amelyek magabiztossá teszik őket a vásárlással kapcsolatban.

Példa a termék leírására

Forrás

A fenti termékleírás példája egy vadkender laptoptok tokjának gyönyörűen elmagyarázza az egyes tervezési szempontokat, a minőséget, a felhasználást és egyebeket.

A legfontosabb értékesítési pont az, hogy a termék hagyományos anyagokból készül. Az érzelmi hányados az, hogy a termék összekapcsolja Önt a tibeti kultúra gyökereivel. És végül praktikus, hasznos megoldást ad. Alapvetően minden lehetséges módon oktatja a vásárlót.

Olvasni:  SaaS Minimum Viable Product (MVP): Teljes útmutató

4. Mesélj egy történetet

Mindenki szeret egy történetet, legyen az történelmi, oktatási, üzleti vagy valami más. A történetek elmesélése hatékony marketingeszközt jelent a termékleírásokhoz.

Ne legyél túl költői, hanem törekedj áramlásra. Magyarázza el, hogy az ügyfelek milyen helyzetben vannak, és hogyan talált megoldást, és hogyan tudja a terméke hatékonyan megoldani, időt és erőfeszítést megtakarítva.

Az emberek olyan termékeket vásárolnak, amelyek megkönnyítik az életüket. Az olyan márkás termékek vásárlása, amelyek története vagy egy filmhez vagy egy hírességhez kötődnek, segít a vásárlóknak rezonálni a termékkel. Ettől úgy érzik magukat, mint egy karakter és egy része valami értékesnek.

Fontolja meg a következő kérdések megválaszolását, hogy történetet építsen a terméke köré:

 • Milyen tényezők késztethetnek minden nézőt arra, hogy potenciális vásárlóvá váljon?
 • Milyen érzelmi vagy pszichológiai igényeket támasztanak a vásárlók ezzel a termékkel szemben?

Gondoljon arra, hogy készítsen egy ügyfél vallomást, ideértve a kutatást vagy az elemzést stb. Koncentráljon arra, hogy milyen történettel alakítja ki terméke legjobb imázsát.

5. Tekintse át a nyelvet

Ne feledje, hogy terméket árul; a termékleírás nem véletlenszerű bejegyzés vagy üzenet. Bár a tonalitásodnak társalgásinak kell lennie, a nyelvezetnek professzionálisnak kell lennie. Kerülje az értelmetlen szavak használatát, például kiváló, nem túl jó, összességében stb.

Legyen a lehető legpontosabb. Például ne sorolja fel a cipők minőségét, hogy kiváló és stílusos. Ehelyett írjon le minden műszaki részletet az előnyeivel együtt, mint például a kényelem, a tartósság és az esztétikai megjelenés.

Tekintse meg a termékleírás példáját a képen:

Példa a termék leírására

Forrás

6. Optimalizálja termékleírásait

Az optimalizált termékleírás nagyobb valószínűséggel teljesít jobban, mint a nem optimalizált. Az optimalizálás javíthatja a SEO-t, és növelheti annak esélyét, hogy előrébb kerüljön a Google-on. Használja a megfelelő kulcsszavakat, de tartalmazzon értékes tartalmat is.

Olvasni:  Hogyan tegyük nyilvánossá a Twitter-fiókot 2024-ben

Legyen válogatós, hogy mit választ. Például ne csak egy képet, márkanevet és költséget adjon meg, ha mobiltelefonról beszél. Említse meg a legfontosabb termékinformációkat, előnyöket és jellemzőket, hogy segítsen a vásárlónak megérteni, hogy a termék megfelelő a számára.

Íme egy lista a leginkább befolyásoló szavakról, amelyeket használhat:

 • Bejelenti
 • Elképesztő
 • Szenzációs
 • Forradalmi
 • Siet
 • Hatékony

A kiváltó kulcsszavak megfelelő készletének használatával elragadhatja olvasóit, és cselekvésre ösztönözheti őket.

Milyen hosszú legyen a termékleírás?

Elég hosszú, amíg a célt szolgálja, elég rövid, ha hatékony az ötlet megvalósításához.

A hosszra nincs szabály; ha egyszerűbb termékről van szó, akkor a széles körben ismert kisebb részletek is működnek. De ha új termék kerül forgalomba, legyen a szükséges részletesség. Ne feledje, hogy a hossz nem fontos; a fő szándék az, hogy a termékleírás mennyire szolgálja a vásárlót.

Íme egy tipp: a leírást a megírása után olvassa el néhányszor, és törölje ki az összes lényegtelennek tűnő sort. Még jobb, ha megpróbálja vonzóbbá alakítani.

Epikus termékleírások készítése

Törekedjen arra, hogy ne legyen unalmas, amikor termékleírásokat ír, és vonzó élményt teremt a néző számára. Meséljen történeteket, és említse meg a legapróbb részleteket is. Néha a legrövidebb vonal is pozitív választ válthat ki. Ne csak az üzletről beszéljen; próbáljon kapcsolatot létesíteni úgy, hogy jó megoldást nyújt az ügyfelek problémáira. Ha úgy érzi, nem tud meggyőző termékleírást készíteni, ne féljen igénybe venni a termékleírás-író szolgáltatást. Peppertype.ai segíthet gyönyörű termékleírások gyors elkészítésében.

GYIK

1. Hogyan írjunk termékleírást?

– Válaszoljon a sürgető kérdésekre
– Azonosítsa közönségét
– Koncentráljon az előnyökre, majd a funkciókra
– Gyakorold a mesemondást
– Tedd olvashatóvá
– Használja ki a SEO-t
– Adjon hozzá releváns fényképeket és videókat

Olvasni:  A SEO és a digitális PR együtt működhet a márka megerősítésében?

2. Mi az a termékleírás példa?

A termékleírások javítják a fogyasztói élményt azáltal, hogy a webhelyet professzionálisnak és megbízhatóbbá teszik. A lebilincselő termékleírások is segítenek egy termék vagy szolgáltatás értékesítésében. Megkülönbözteti Önt versenytársai közül, és hozzáadja az USP-t.

3. Milyen célokat szolgál a termékleírás?

A termékleírás arra ösztönzi a vásárlókat, hogy vásárolják meg termékét. Köztudott, hogy a legkeresettebb áruk rendelkeznek a legátfogóbb termékleírásokkal. A termékleírásnak tartalmaznia kell a termék legfontosabb jellemzőiről, előnyeiről és fájdalomcsillapításáról szóló ismereteket.

4. Milyen formátumú a termékleírás?

A kiváló termékleírások jellemzőket és előnyöket tartalmaznak. Legyen konkrét a termékleírás másolata. Győződjön meg róla, hogy egyértelműen elmagyarázza az összes funkciót és előnyt. Ne csak a termék legfontosabb jellemzőit mutassa be. Inkább szőj meg egy történetet, amelyben az ügyfelek a következtetésig hajtják magukat.

Új publikációk:

Ajánlott