Hogyan írjunk közösségi média feliratokat, amelyek lekötik és növelik közönségünket?

A közösségi médiában lebilincselő vírustartalom készítése nagyon fárasztó és fárasztó feladat lehet. Órákig tart agyalás és kutatómunka, hogy egyetlen vírusos bejegyzést hozzunk létre vonzó felirattal és tökéletes képpel. Ha a kép helyes elkészítése nem volt elég feladat, egy lebilincselő közösségi média felirat megírása is elég nehézkes.

Ahogy a közösségi média egyre inkább vizuális központúvá válik, könnyű figyelmen kívül hagyni a feliratokat. Ez komoly hiba lehet, mert a feliratok ugyanolyan fontosak, mint a látványelemek. Minden közösségimédia-platform fix karakterkorláttal rendelkezik a feliratokhoz, ezért a szövegezés megfelelő tervezést igényel, hogy minden ennyi karakterben kommunikáljon. A feliratoknak rövidnek, gyakorlatiasnak, rokoníthatónak és vonzónak kell lenniük. Arra kell ösztönözniük a közönséget, hogy tegyenek olyan műveleteket, mint a bejegyzés megosztása, vita indítása, vásárlás, vagy bármi más, ami a bejegyzés célja lehet.

Lebilincselő feliratok írásának jelentősége a közösségi médiában

Forrás

közösségi média marketing feliratok közvetíteni a fogantyú megfelelő kontextusát és személyiségét. Szórakoztatják és lekötik a közönséget. Ha a közösségi médiában közzétett bejegyzéseid lebilincselő és lebilincselő feliratokat tartalmaznak, a közönség továbbra is vissza fog térni a továbbiakért. Az, hogy a közönség hogyan viszonyul egy bejegyzéshez, fontos meghatározó tényező abban, hogy a közösségi média platformok hogyan szolgálják ki a tartalmat a közönség számára. Minél többet foglalkoznak bejegyzéseivel, annál több hasonló érdeklődésű ember fogja látni a bejegyzéseit. Ennek eléréséhez nem elég egy fülbemászó kép. Nagyon meggyőző, de éles felirattal kell párosítani.

Olvasni:  Hogyan lehet ászt a vonzó alkalmazásbannerek tervezésében 2024-ben

A közösségi média felirata az Ön egyedi identitását képviseli; ez a te helyed, ahol elmondhatod az embereknek a történetedet. Ha egy jól megtervezett képpel tökéletesen végrehajtja, a közösségi média felirata jelentős hatással lehet a fogantyúk által gyűjtött forgalomra. A feliratok arra ösztönzik a közönséget, hogy jobban vegyenek részt a bejegyzésben a megjegyzések részben, vagy tegyenek lépéseket. Bár a kép szemet gyönyörködtet, a feliratnak az a feladata, hogy legalább egy ideig ott tartsa őket.

Egy jó felirat érdekes beszélgetéseket inspirálhat, megjelenhet a megjegyzésekben, később másokkal egy másik kontextusban, vagy a DM-ek kapcsolataival. A feliratok nem lehetnek hashtaggal feltöltött esszék; Könnyen olvashatónak és követhetőnek kell lenniük, össze kell kapcsolniuk a tartalmat a közönséggel, és görgetést kell akadályozniuk.

Hogyan írjunk lebilincselő közösségi média feliratokat?

Kövesse az alábbi lépéseket vonzó közösségi média feliratok írásához:

1. lépés: Ismerje meg közönségét

Mielőtt hozzálátna a közösségi médiában lévő bejegyzései feliratainak megírásához, szánjon egy kis időt annak meghatározására, hogy kinek szól a bejegyzés. Határozza meg célközönségét, és próbálja megérteni, hogy mit kereshet – életkorát, demográfiai adatait, nemét, társadalmi viselkedését, egyéb sajátos jellemzőit stb. Fedezze fel annak lehetőségeit, hogy mihez tudnának kapcsolódni és mihez kapcsolódhatnak.

2. lépés: Írj egy észbontó első sort

A felirat első sora kötheti vagy megszakíthatja az üzletet. Ha a közönség az első vonalra akadt, már a fél csatát megnyerte. A gyilkos első sor egy biztos módszer arra, hogy a közönséget több időt töltsön a tartalmaddal – elolvasd a felirat többi részét, hagyj jó megjegyzéseket, oszd meg a bejegyzéseket, vagy akár vásárolj is. A közösségi média platformok csonkolják a tartalmat, de az első sor mindig látható. A közönségnek rá kell kattintania a “További információ” gombra, hogy elolvassa a teljes feliratot, de az első sort látja, miközben görgetés közben nem kattint semmire. Ezért kell az első sornak a figyelemrabló ütéssornak lennie.

Olvasni:  11 legjobb GYIK oldal: Példák és másolható ötletek

3. lépés: Használjon egyértelmű cselekvésre ösztönzést

Legyen egyértelmű a bejegyzés célja, és használjon cselekvésre ösztönzést, hogy közönségét e cél elérésére ösztönözze. Meghívhatja közönségét, hogy kövesse Önt, kommentálja tapasztalatait vagy ötleteit, látogasson el a webhelyére, iratkozzon fel hírlevélre, vegyen részt egy versenyen, fogadja el az Ön által bemutatott ötletet, ossza meg a bejegyzést stb. és a vonzó CTA cselekvésre ösztönözné a közönséget. A cselekvésre ösztönzés a közösségi média felirataiban nemcsak a közönség elköteleződését tarthatja fenn, hanem a közösségi média algoritmusainak pozitív mutatójaként is szolgál, és nagyobb forgalmat generál tartalmaira. A kulcs itt az lenne, hogy a dolgok a lehető legkönnyebbek és szórakoztatóbbak legyenek.

4. lépés: Rendezze a felirat tartalmát finom falatokba

Az emberek figyelme jelentősen csökkent az évek során, és hosszú szövegrészek olvasása nyomasztó és fárasztó lehet a közönség számára. Bár mindig ajánlatos a feliratok rövidek és élesek tartása, érdemes egy kicsit tovább folytatni, ha több mondanivalója és megosztása van. Ügyeljen azonban arra, hogy a tartalmat falatnyi bekezdésekbe rendezze úgy, hogy sortörést illeszt be a tartalomba. Ez olvashatóbbá teszi a feliratot, és a közönség anélkül, hogy elnehezülné, végignézheti.

5. lépés: Adja hozzá a hashtageket

A stratégiai hashtagek használatával növelheti közönségét, és növelheti a közösségi média bejegyzései iránti elkötelezettséget. A hashtagek segítségével tartalmaid még azok körében is láthatóvá válhatnak, akik nem követnek téged. A legnépszerűbb hashtagek használata rövid távon növelheti a kedvelések számát, de nem járul hozzá nagy mértékben a közönség növelésére tett erőfeszítéseihez. Ehelyett stratégiailag használjon hashtageket, amelyek segítségével elérheti a konkrét célközönséget, és növelheti jelenlétét a közösségi média platformokon. A niche hashtagek csodákra képesek, hogy elkötelezett és aktív közösséget építsenek ki a fogantyúk számára.

6. lépés: Tegye közzé!

Ha elkészült a felirattal, itt az ideje, hogy közzétegye, és hagyja, hogy varázslatos hatást gyakoroljon a közönségére!

Tippek a nagyobb forgalom generálásához a közösségi média felirataival

Íme néhány tipp szakértőktől, amelyek segíthetnek megnyerő közösségimédia-marketing-feliratok megírásában és nagyobb forgalom generálásában:

Olvasni:  13 módszer az infografikák tervezésére [+Examples]

Közölje szándékát

Mi a szándék az adott közösségi média poszt mögött? Ezt világosan kommunikálja a közönségével – mire való a bejegyzés, és mit szeretne a közönségtől. Az őszinte kommunikáció segít a közönségnek jobban kapcsolatba lépni Önnel.

Maradjon beszélgetős

Ahelyett, hogy hosszú és egyhangúvá tenné, tartsa a feliratokat beszélgetős. Forduljon a közönséghez, és beszéljen velük a feliratokon keresztül. Tegyél fel nekik kérdéseket, bátorítsd őket véleményük kifejtésére, csábítsd őket, hogy válaszoljanak a bejegyzéseidre. Minél többet válaszol a közönség, annál nagyobb forgalmat fog generálni.

Cél az értéknövelés

Ne a posztolás kedvéért tegye közzé. Tervezze meg bejegyzéseit úgy, hogy azok némi értéket adhassanak közönsége életéhez vagy viselkedéséhez. Amikor a közönség rájön, hogy a bejegyzéseid hogyan segítik őket valamilyen módon, vagy hogyan hoznak hozzáadott értéket az életükhöz, továbbra is vissza fognak térni, és fokozzák az elköteleződésedet és a forgalmat.

Elmondani egy történetet

Mindenki szereti a történeteket – személyes, vicces, komoly, őrült, bármilyen történetet. Amikor történeteket mesél el a közönségnek, nem csak szívesen olvassák felirataidat, hanem valószínűleg jobban is foglalkoznak majd a bejegyzéseiddel, így a bejegyzéseid nagyobb láthatóságot és forgalmat tesznek lehetővé. Nem számít, milyen hosszúak vagy rövidek, ha leköti őket, a történetek biztosan tömeget vonzanak.

Adj hozzá egy csipetnyi hangulatjelet

A közösségi média aligha olyan hely, ahol állandóan komolynak kell lenni. Ehelyett legyen olyan szórakoztató, amennyire csak tudod, és próbálj meg néhány, a bejegyzéshez kapcsolódó hangulatjelet hozzáadni. Ügyeljen arra, hogy bölcsen használja a hangulatjeleket, és ne vigye túlzásba. A cél az, hogy világos maradjon, és több embert ösztönözzön a bejegyzésekre. Tehát maradjon hű a márkahangjához, és adjon hozzá olyan hangulatjeleket, amelyek összhangban vannak a hanggal.

Használj néhány idézetet

Mindannyian szeretjük az érdekes idézeteket, nem igaz? Releváns idézetek hozzáadása a felirat a közösségi médiához A posztot sokkal rokonabbá teszi, és a közönség jobban kommunikál. Szánjon elegendő időt a megfelelő idézet felkutatására, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem használ valami ellentmondásosat vagy olyasmit, ami visszaüthet.

Olvasni:  Mondjon búcsút a Writer's Block-nak: írjon szkripteket 10-szer gyorsabban az AI szkriptgenerátorokkal

Lehetőség szerint szerepeltessen kiáltásokat

Ahol lehetséges, használjon „@” megemlítéseket és felkiáltásokat más olyan kezelőfelületekre és márkákra, amelyek relevánsak vagy valamilyen módon a tartalom részét képezik. Például, ha egy termékről tesz közzé bejegyzést, jelölje meg a márkát a feliratban. Ha egy másik fiók bejegyzésének láttán ihletet kapsz valami közzétételre, említsd meg őket a feliratban, és mondd el. Ez növeli a bejegyzéseid láthatóságát, mivel az említett fogantyúk mostantól a bejegyzés részét képezik, ezáltal növelve a közösségi média forgalmát.

Következtetés

Az egyre vizuálisabbá váló világban könnyen kihagyhatjuk a feliratra való összpontosítást. Ezt a hibát el kell kerülni. Töltsön időt és energiát azzal, hogy jó, lebilincselő feliratot írjon közösségi média bejegyzéseihez. Használja a fent említett tippeket és trükköket vonzó közösségi média feliratok létrehozásához, és növelje elköteleződését és forgalmat. Használhatod is Peppertype.ai hogy vonzó feliratokat készítsen a közösségi médiában megjelent bejegyzésekhez.

Feliratod kiemelhet a tömegből, és a közönséged izgatottan várja a bejegyzéseidet. Tegyél közzé!

GYIK

1. Hogyan írsz megnyerően közösségi média feliratok az Instagram számára?

Íme néhány lépés, amellyel megnyerő közösségi média marketing feliratokat írhat az Instagram számára:
– Légy a legvonzóbb az első mondatban
– Tartalmazzon cselekvésre való felhívást vagy kérdést
– Hozzáadott érték
– Használj mesemondást
– Használj hangulatjeleket
– Mind a felirat hossza

2. Hogyan köti le közönségét a közösségi médiában?

Néhány ötlet a közönség bevonására a közösségi médiában:
– Tanulmányozza a közönségét
– Legyen kreatív a bejegyzéseivel
– Legyen gyors válaszidő
– Folytasd a beszélgetést
– Maradjon aktuális

3. Hogyan írj fülbemászó feliratot?

Íme néhány tipp a fülbemászó feliratok írásához:
– Állítsa be a felirat tartalmát kis falatnyi darabokra.
– Mindig tartalmazzon hashtageket
– Elmondani egy történetet
– Használjon @ említést az elérés növeléséhez

Új publikációk:

Ajánlott