Hogyan írjunk marketingszöveget – a mesterséges intelligencia a megoldás?

Minden szövegíró gyakran tapasztal írói blokkolást, amikor marketingszöveget kell írnia. Az AI szövegíró eszközök nagy segítséget jelenthetnek. Elmondjuk, miért.

Ahogy a mesterséges intelligencia (AI) a gépi tanulás következetes fejlődésével érik, új korszakot nyitottunk meg, ahol még a személyre szabott és válogatott preferenciákat is átadják nekünk a mesterséges intelligencia által hajtott eszközök.

Az AI hatás nem korlátozódik bizonyos tartományokra. Érezhetővé tette jelenlétét a tartalommarketing világában, mert úgy formálható, hogy gyors fordulatokat hajtson végre, és váratlan váratlan potenciállal találkozzon az érdeklődők generálása és bevétele terén.

Ha kíváncsi arra, hogyan írjon marketingpéldányt, amely egészséges konverziós arányt biztosít vállalkozása számára, akkor talán egy AI szövegíró eszköz segíthet.

A mesterséges intelligencia használata hatékonyan minimalizálhatja azokat az akadályokat, amelyek hátráltatják a szövegíró teljesítményét. A mesterséges intelligencia által hajtott eszközök a szövegírók „messiásává” válhatnak, a releváns, beszélgetős szövegek létrehozásától az írói blokk megszüntetéséig.

Marketingmásolat írása AI szövegíró eszközökkel

Kíváncsi vagy, hogyan írj olyan marketingpéldányt, amely minőségileg hihetetlen és hatékonyan konvertál?

Ez a kérdés generációk óta foglalkoztatja a szövegírókat. Erre a régóta keresett kérdésre azonban talán végre választ adnak az AI szövegíró eszközök. Azonban az AI szövegíró eszközök a végső megoldás a lenyűgöző szövegírási igényekre?

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a közösségi média marketing eszközeihez!

James Gill, a tartalommarketing vezetője, Továbbikifejti, hogy a mesterséges intelligencia által vezérelt eszközök a legjobb asszisztensek lehetnek a szövegíróknak a piacra és a közönségre vonatkozó betekintések, a márkahang, a hangnem, az irányelvek és hasonlók elemzésével.

Elliott Sedegah, az Adobe vezető termékmarketing-menedzsere azt állítja, hogy a mesterséges intelligencia fellendítheti az emberi kreativitást azáltal, hogy vállalja a hétköznapibb, ismétlődő marketinget és a részletekre összpontosító feladatokat.

Bár a tartalomkészítő és marketingipar minden tagja úgy érzi, hogy a mesterséges intelligencia által generált tartalom hiperfókuszált, adatvezérelt és valós idejű, távoli ötlet, hogy az AI egymaga kielégítse a szövegírási igényeket.

Hogyan segíthetnek a mesterséges intelligencia szövegíró eszközök a szövegíróknak?

Az AI szövegíró eszköz használatának számtalan előnye van. Ezek tartalmazzák:

1. Sokrétű tartalomkészítés

Egy mesterséges intelligencia-eszköz elháríthatja az olyan kérdéseket, mint a marketingszöveg írása vagy a leghatásosabb nyitóoldal szövegének létrehozása. Jelenleg ezek a mesterséges intelligencia íróeszközök többféle tartalomírási ágazatot szolgálnak ki, a Facebook-hirdetésektől az Instagram-képaláírásokon át a blogokig és kutatási cikkekig.

AI szövegírási sablonok

Forrás

A fenti képen látható, hogy egy mesterséges intelligencia szövegíró eszköz milyen jól tudja kezelni a vállalkozása tartalomkezelését. A hosszú formátumú tartalomgenerálás segítésétől a blogbejegyzések létrehozásához szükséges briliáns ötletekig a több beágyazott tartalomsablonnal rendelkező mesterséges intelligencia szövegíró eszköz egyablakos megoldást jelent a tartalomkészítési igényeire.

2. Azonnali ötletek az iparági szegmensek között

Ha még mindig azon töpreng, hogyan írjon jobban marketingszöveget egy mesterséges intelligencia által vezérelt eszköz segítségével, tisztázza, hogy ezek az eszközök azonnali, márkához kapcsolódó ötleteket generálnak szövegírási igényeihez.

Nem kell órákat töltenie az üres képernyőt bámulva, vagy napokig agyalnia egy mesterséges intelligencia által hajtott eszközzel. Ezek az innovatív szövegírási megoldások semmissé teszik ezeket az üresjáratokat, és azonnal szövegírási ötleteket generálnak a hasonló tartalmi rések elemzésével.

Olvasni:  A listázástól az eladásig – Átfogó útmutató az értékesítéshez a Facebook Marketplace-en

3. Jobb konverziós arányok személyre szabott márkahanggal

Ez azt mutatja be, hogyan írjunk értékesítő marketingpéldányt. Az egyik legkézenfekvőbb válasz erre a kérdésre az, hogy szinkronizálja a márka hangját a célközönségével. Az üzenet lehet könnyed, hétköznapi, vicces vagy szigorúan professzionális.

Amikor egy mesterséges intelligencia szövegíró eszközt használnak a munka elvégzéséhez, az elemzi a meglévő tartalmat az interneten, és új másolatot készít, amely kapcsolatba lép a közönséggel.

Mika Yamamoto – a németországi Walldorf-i SAP CDMO-ja – szerint a mesterséges intelligencia szövegíró eszközeinek előrejelző elemzése segít a tartalommarketingeseknek „kontextus szempontjából relevánsabb” tartalom létrehozásában. Ezenkívül segít nekik proaktívabbá tenni ügyfélközpontú marketingszemléletüket. Ez tükröződni fog a vállalkozás konverziós mutatóiban és értékesítési adataiban.

4. A kontextuális tartalom hiper-személyre szabása és átadása

A kontextuális AI pillérei

Forrás

Nick Worth, a Selligent Marketing Cloud piacvezetője kijelenti, hogy a hatékony adatelemzés számos tényező, például demográfiai, földrajzi, napszaki és egyéb viselkedési és elköteleződési trendek alapján biztosítja a hiperszemélyességet és az élénk kontextuális jelenlétet az AI szövegíró eszközök által generált tartalomban.

A cége által több mint 7000 magánszemélyen végzett felmérés szerint a fogyasztók inkább magánszemélyként szólították meg őket a cégek.

Hogyan tud a Peppertype.ai hatékonyan írni kiváló marketingszövegeket?

Ha AI-alapú szövegíró eszközt keres, ne keressen tovább. Peppertype.ai kiváló mesterséges intelligencia-író asszisztens azok számára, akik gond nélkül szeretnének lenyűgöző másolatokat készíteni. Ez az írási mesterséges intelligencia eszköz különféle paramétereket kínál, amelyek biztosítják, hogy személyre szabott másolatot kapjon.

AI Copywriting Tools használata epikus marketingmásolat írásához

Nyilvánvaló, hogy az AI szövegíró eszközök hatékonyan tudnak marketingszöveget írni. Ha azonban elolvasta az AI szövegíró eszköz által a tartalommarketing szektor számára nyújtott előnyök spektrumát, ha úgy gondolja, hogy az álma, hogy szövegíróvá váljon, véget ért, ne aggódjon!

Olvasni:  Hogyan adjunk több fotót az Instagram Storyhoz 2024-ben

A mesterséges intelligencia szövegírói eszközeinek jelentős korlátai vannak a meglévő tartalommarketing-környezetben való megvalósítás, a fennálló állapot megzavarásától való félelem, valamint az a tény, hogy soha nem tud emberi érzelmeket utánozni.

Egy csipetnyi szatíra vagy metafora, amely finoman jelez egy humoros helyzetet, valószínűleg meghaladja az AI szövegíró eszközök képességeit.

GYIK

1. Mennyire jó az AI szövegírás?

A mesterséges intelligencia szövegíró eszközei gyorsabban teszik lehetővé a tartalom létrehozását, mint egy átlagos ember. Ha a tartalomötletek generálásának vagy a különféle tartalomvázlatok készítésének sebességét keresi, az AI szövegíró eszközök lehetnek a tökéletes megoldás.

2. Az AI átveszi a szövegírást?

Bár a mesterséges intelligencia jelentősen felváltja a munkahelyeket a különböző ipari réseken, még nem kell egyedül átvennie a szövegírást. Módosíthatja a munkát, és kompetens virtuális asszisztensnek bizonyulhat az emberi szövegírók számára.

3. Írhat-e a mesterséges intelligencia blogbejegyzéseket?

Bár a blog egy személyre szabott élmény, amelyet tartalom formájában terjesztenek ki, az AI-alapú eszközök természetes nyelvi szöveggenerálási technológiát hasznosítanak a blogbejegyzések elkészítéséhez. Ez azonban még mindig nem garantálja az emberi blogger minőségét és tökéletességét.

5. Automatizálják a szövegírást a jövőben?

Azt még nem látni, hogy a jövőben a szövegírás teljes körét automatizálják-e. Jelenleg azonban a szövegírás bizonyos területeit már automatizálják. Például a Grammarly egy olyan eszköz, amely a tökéletes másolat elkészítésére összpontosít, megszabadulva a nyelvtani hibáktól és tele van tisztasággal.

Új publikációk:

Ajánlott