Hogyan írjunk olyan termékleírásokat, amelyek négyszeresére növelik eladásait

Tartalomjegyzék

 • Mik azok a termékleírások?
 • Mennyire fontos a termékleírás?
 • Tippek és trükkök jó termékleírás megírásához?
 • Példa egy nagyszerű termékleírásra?
 • Kulcs elvitelek
 • Végső gondolatok
 • GYIK

Bármilyen termék online vásárlásakor az egyik legfontosabb szempont, amelyet a vásárlók figyelnek, a termékleírás. Termékleírások írása kulcsfontosságúak az Ön vállalkozása szempontjából. Ideális esetben sokkal többet kell tenniük, mint egyszerű szövegben bemutatni az elemet. An hatékony termékleírás piacra kell dobnia a terméket, hogy az összes online forgalmat fizető ügyfelekké tudja alakítani.

A legtöbb termékleírás túl világosan van megírva. Az írók hajlamosak bedobni néhány funkciót, hogy vonzóvá tegyék a szöveget. Ez a stratégia néha működhet, de legtöbbször nem ösztönzi az egyéneket a vásárlásra. Azonban, termékleírások írása nem olyan nehéz, mint amilyennek hangzik, ha már azonosítottad a célközönségedet. A legfontosabb válasz erre hogyan írjunk hatékony termékleírást célja, hogy foglalkozzon a közönség fájdalmaival, és elmondja, hogyan enyhítheti őket a termék.

Mik azok a termékleírások?

Forrás

A termékleírás egy olyan hirdetési stratégia, amely bemutatja a termék leírását és az ügyfelek számára nyújtott előnyöket. A meggyőző leírás minden információt megad az ügyfeleknek a termék legfontosabb jellemzőiről, előnyeiről és felhasználásáról. Két célja van:

 • A termékkel kapcsolatos összes információ megadása és a potenciális ügyfelek meghívása a termék megvásárlására.
 • A második pont az egyik legkritikusabb terület, amellyel sok tartalomíró küzd. Bár a termék leírása jelentős, hasonlóan létfontosságú, hogy ezt kihasználja, hogy rávegye a vásárlókat a termék megvásárlására.
 • A termékleírások megírása könnyebbé válik, ha a szakembernek fogalma van arról, hogy mit szeretne a közönsége. Finom cukorkákkal nem csillapítod valakinek a hátfájását. Hasonlóképpen, a termék egyedi tulajdonságai meghatározzák a célközönséget. Más szóval, ahhoz, hogy megválaszoljuk azt a kérdést, hogyan írjunk hatékony termékleírást, meg kell érinteni a közönség fájdalmait, és meg kell győződni arról, hogy a termékleírás megoldja ezeket a problémákat.

Mennyire fontos a termékleírás?

Amikor egy e-kereskedelmi webhelyről van szó, a termékleírás rendkívül fontos, mivel a forgalom konverziójához vezet. A Salsify szerint az ügyfelek gyakorlatilag 87%-a úgy gondolja, hogy a leírás oldala a vásárlási döntéseik központi pontja. Vegyük a példát Overstock.com amely a contentwriters.com beszámolója szerint szinte megsokszorozta a forgalmát, és a konverziós arányát is növelte hatékony termékleírások írásával.

Olvasni:  Hogyan készítsünk lenyűgöző felmérési webhelyet a WordPress segítségével

A legtöbb e-kereskedelmi webhelyen rossz a cikkleírás. A nem megfelelően feltárt vásárlói személyiségektől a túlzottan speciális és technikai leírásokig a hibák sora hosszú. Mi azonban biztosítjuk Önt. Ha dilemma előtt áll, hogyan írjon hatékony termékleírást, ill milyen hosszú legyen a termékleíráspontosan a legjobb helyen vagy.

Ezeket a tippeket és trükköket követve termékleírások írása sokkal könnyebb lesz. A termékleírásnak elegánsnak kell lennie, kapcsolatot kell kialakítania, és mindenekelőtt arra kell ösztönöznie a közönséget, hogy kattintson a megfoghatatlan „Kosárba helyezés” gombra.

Tippek és trükkök jó termékleírás megírásához

1. Az 5 Ws

Mielőtt leülne megírni a termékleírást, gondolkodnia kell, és meg kell válaszolnia öt kérdést a termékével kapcsolatban. Ez a legfontosabb lépés annak megválaszolásában, hogyan írjunk hatékony termékleírást. Az öt kérdés közé tartozik a „The 5 Ws” is. Az újságírásnak ez az alapvető fogalma az üzleti világban is jelentős szerepet játszik. Az ezekre a kérdésekre adott válaszok képezzék a termékleírások megírásának alapját.

Forrás

 • Mi: Mi a termék? Mik a részletei és előnyei? Ezek a kérdések információkat nyújtanak a termékről, például a termék tulajdonságairól, kiemeléseiről és méreteiről. Arról is tájékoztat, hogy miben különbözik a többi versenytárs márkától. Ez segít abban, hogy olyan termékleírásokat írjon, amelyek megtérítik az ügyfeleket.
 • Ki: Kinek szól ez a tétel? Melyik demográfiai csoporthoz tartoznak? Mik a hajlamaik? Ezek az első kérdések, amelyek segítenek meghatározni, hogy ki a célközönség, és hogyan vonzhatja őket a termékhez. Ha ismeri ezeket az adatokat, annál képzettebb lesz annak bemutatására, hogy az adott tétel milyen értéket képvisel, és hogyan lehet hasznos számukra.
 • Miért: Miért venné meg és használná valaki az Ön tárgyát? Hogyan javíthatja az életüket? Milyen problémával foglalkozik? A termék előnyeit felhasználhatja a forgalom növelésére és értékesítésre való átalakítására.
 • Mikor: Mikor használják ügyfelei az Ön tárgyát? Ez szezonális termék? FMCG termékről van szó, amelyet az ügyfél mindennap használhat? Az ilyen kérdések elengedhetetlenek a termékleírás szerkezetének kialakításához.
 • Hol: Hol használhatják ügyfelei ezt az elemet? Kültéri vagy beltéri használatra szánják? Van valami egyedi vagy okos hely, ahol használhatod ezt az elemet? Az ilyen kérdések elengedhetetlenek egy hatékony termékleírás megírásához.

2. Az érzelmi szükségletek és gyakorlati előnyök nullázása

Egy termék eladása során emlékeznie kell arra, hogy az egyének nem vásárolnak termékeket; érzelmeket vagy érzéseket vásárolnak. Mi több, ami a hatékony termékleírásokat illeti, ez az állítás sok igazságot rejt magában.

Olvasni:  Hogyan lehet visszaállítani a Powerbankot?

Tartalomíróként korábban A termékleírás megírásakor tedd fel magadnak ezt a kérdést: Milyen problémakört old meg ez a cikk, vagy milyen örömet okoz a vásárlónak? Számos tartalomíró vagy digitális marketingszakember ábrázolja a legfontosabb eseményeket anélkül, hogy kifejezetten bemutatná a termék előnyeit. A válasz arra, hogyan írjunk hatékony termékleírást abban rejlik, hogy segítsünk a vásárlóknak azonosítani azokat a konkrét problémákat, amelyekkel szembesülnek, és késztetést ad bennük a termék megvásárlására.

Forrás

Az Apple iPad Mini termékleírásában az Apple megpróbálja megjeleníteni a kontroll, a könnyedség és a felhatalmazás érzelmeit a termékleírásában. Az Apple szintén megmutatja azokat a konkrét problémákat, amelyeket a termék megold. Az Apple iPad Mini termékleírásához hasonlóan a termékleírások írásakor is törekednie kell érzelmi szempontok és előnyök hozzáadására.

3. Használjon leíró nyelvezetet, amely képet ad a termékről

Az e-kereskedelem egyik legjelentősebb hátránya, hogy a vásárlók nem láthatják, nem érzik a kézzelfogható terméket. Csak a képek, a termékleírások és a vásárlói vélemények állnak rendelkezésükre, amelyekre támaszkodhat. Több tanulmány is azt állítja, hogy az ember nagyobb valószínűséggel vásárol egy terméket, ha látja, érinti és érzi.

Ez az oka annak, hogy a tartalomírók és a digitális marketingszakemberek termékleírásokat kezdenek használni, hogy a vásárlók úgy képzeljék el a terméket, mintha az közvetlenül előttük lenne. Néhányan még így is hívják Érzékszervi marketingstratégia. Az érzékszervi marketing nem más, mint az emberi érzékszervek megcélzása szavakkal, és segít nekik elképzelni a terméket. Ez fontos annak meghatározásához, hogyan írjunk hatékony termékleírást.

Egy példa segítségével értsük meg jobban. Vegyük figyelembe, hogy egy kültéri felfújható medencét próbál eladni. Ahelyett, hogy egyszerűen leírná a terméket a funkcióval és jellemzőkkel, meg kell mutatnia, hogy napsütéses idő van, és csak egy hideg vízzel teli medencére van szüksége a kikapcsolódáshoz.

Figyelje meg a csokoládé alábbi leírását is, amely feltárja az ember érzékszervi oldalát.

Forrás

4. Említse meg a termékértékeléseket és a díjakat

Mindig tartson egy részt a vásárlói véleményeknek a termékwebhelyeken. Ez jelentősen segítheti az online üzletet, hogy több ügyfelet szerezzen. Számos vendég nem próbál lefelé görgetni, hogy megnézze az értékeléseket. Ezért a legjobb, ha ezeket valahol a weboldal közepén helyezi el. Ez garantálja, hogy bizalmat alakítson ki az oldalaira kerülő személyek többségével.

Olvasni:  Hogyan készítsünk családi blogot

Íme néhány olyan támogató tartalom, amelyet felhasználhat termékleírások írásakor, amelyek SEO-optimalizáltak és megszólítják a célközönséget:

 • Hírességek támogatása
 • Kivonatok a legjobb vásárlói véleményekből
 • Díjak
 • Kiemelt médiák (különösen a híres webhelyek és magazinok logói)
 • Az eladott cikkek száma
 • Csillagok értékelése

Példa egy nagyszerű termékleírásra

Most, hogy ismeri a termékleírás megírásának néhány kulcsfontosságú szempontját, nézzünk meg egy példát élelmiszertermékek termékleírásainak megírására. Íme a Harrods Cocoa Dusted Pistachios termékleírása:

Ha élelmiszerekről van szó, a termékleírások megírása rendkívül nehéz lehet. Különféle tételek – az azonnali mikrohullámú vacsoráktól a nem mindennapi ezerdolláros borokig – egyedi leírást igényelnek. Általános szabály, hogy a kísérő információkat beépítjük az élelmiszer-termék leírásába:

 • Hozzávalók: Az élelmiszertermékek egyik legkritikusabb szempontja az összetevők listája. Az összetevők listájával együtt ki kell emelni a termék tápértékét is.
 • Ízprofil: Itt olyan szavakat kell használni, amelyek segíthetik a vásárlót a termék érzékszervi ízének megismerésében. A fenti példa megemlíti, hogy a termék gazdag és krémes ízű lesz, mivel sima tejcsokoládé borítja.
 • Forrás: Ami az élelmiszereket illeti, az egyik legjobb módja annak, hogy megmutassuk a termék minőségét, ha megemlítjük azt a helyet, ahol a terméket készítik, vagy honnan származnak az alapanyagok.
 • Vegetáriánus vagy nem vegetáriánus: Ezeket az adatokat az oldal elején kell feltüntetni. Azok az egyének, akik nem esznek húst, és csak a veganizmust követik, rendszeresen ellenőrizzék ezt az információt a termékleíró oldalon.

Kulcs elvitelek

 • A termékleírás tartalmazza a termék tulajdonságait és előnyeit. De a termékleírások írásának nem kell unalmasnak és unalmasnak lennie.
 • Egy e-kereskedelmi webhelyen a hatékony termékleírás írása a forgalom végső átalakításához vezet.
 • A termékleírások írásakor tartsa szem előtt az 5 W-t, mit, ki, miért, mikor, hol.
 • A hatékony termékleírás megírására a legfontosabb válasz a célközönség azonosításában és érzéseikben rejlik. Az egyének nagyobb valószínűséggel vásárolnak érzéseket, mint egy terméket. A termékleírásnak közvetítenie kell azokat az érzéseket, amelyeket a felhasználó a termék használata során érezhet.
 • A leíró nyelvet a legcélszerűbb hatékony termékleírás írásakor használni.
 • Mindig említse meg a véleményeket és a díjakat a termékleírásban. Hitelessé teszi, és azt mutatja, hogy termékében sokan megbíznak.

Végső gondolatok

A termékleírás megírása nem egyszerű feladat. Folyamatosan lesznek kivételes esetek, amikor napokat kell töltenie, hogy a legjobb tartalommal álljon elő. A legjobb lenne megjegyezni, hogy nem a terméket írja le; ehelyett eladod. Segítene, ha írna egy termékleírást, amely jobban összpontosít annak előnyeire és arra, hogy hogyan segít megoldani egy problémát. A fenti információk birtokában képesnek kell lennie a legjobb termékleírások elkészítésére. Alternatív megoldásként lépjen ide: Peppertype.ai amely egy mesterséges intelligencia alapú szolgáltatás, amely egy pillanat alatt segíthet termékleírások létrehozásában.

Olvasni:  Hogyan védheti meg márkáját a védjegybitorlástól

GYIK

1. Hogyan írjunk olyan termékleírást, amely eladja?

Ha azon tűnődik, hogyan írjon termékleírást, segítünk. Milyen hosszú legyen a termékleírás? A termékleírásokat ideális esetben 305-400 szón belül kell kitölteni. A határon túl is meghosszabbítható.
1. Ismerje meg célközönségét
2. Fókuszáljon a termék előnyeire
3. Adja meg termékének történetét
4. Használjon professzionális hangokat
5. Használj hatásos szókincset
6. Tegye beolvashatóvá
7. Használjon ragyogó termékképeket
8. Optimalizálja a keresőmotorokat

2. Hogyan írjunk jó termékleírásokat?

A termékleírások írása megtéríti a vásárlókat, ha az ő szemszögükből gondolkodik. Ez az oka annak, hogy a legtöbb marketingszakember ragaszkodik az ügyfél-személyiség létrehozásához, hogy a termék tulajdonságait és előnyeit szem előtt tartva értékesíthesse.
1. Válaszoljon a döntő kérdésekre
2. Írás közben tartsa szem előtt a közönségét
3. Koncentrálj az előnyökre
4. Sajátítsd el a történetmesélés művészetét
5. Tegye olvashatóvá tételekkel és tartalombontással
6. Optimalizálás kulcsszavakkal
7. Használjon releváns grafikákat és látványelemeket

3. Mi az a termékleírás formátum?

A leghatékonyabb termékleírások tömörek és felkeltik a nézők figyelmét. Használjon rövid leírást a termék előnyeinek bemutatásához. Tegye fel listajeles listákat a termék jellemzőiről és előnyeikről. Tartalmazzon jelentős technikai részleteket is. Zárja le cselekvésre ösztönzéssel.

4. Milyenek a termékleírási tippek?

Ha arra kíváncsi, milyen hosszú legyen a termékleírás, vagy hogyan írjon hatékony termékleírást, kövesse ezeket a tippeket.
Jellemezze célközönségét
Határozza meg előnyét versenytársaival szemben
Magyarázza el terméke legnagyobb előnyét
Tedd össze egy CTA-val

5. Hogyan lehet azonosítani a célközönséget?

A célközönség megcélzásának legjobb módja egy felhasználói személyiség létrehozása. Próbáld elképzelni, hogy milyen felhasználóknak szeretnéd eladni a termékedet, vagy hogy milyen személyek számára előnyös a terméked. Próbáljon meg interjúkat készíteni a potenciális ügyfelekkel. A piackutatás is nagyon hatékony. Ez azt jelenti, hogy SWOT-elemzést kell végezni a vállalkozásáról, és ki kell derítenie annak lehetőségeit és gyengeségeit. Az elsődleges közönség azonosítása után felmerül a termék marketingjének kérdése. A termékleírások megírása rendkívül fontos.

Új publikációk:

Ajánlott