Hogyan írjunk SEO-barát tartalmat: Átfogó útmutató

Tartalomjegyzék

 • Mi az a SEO tartalom?
 • SEO-barát tartalomra vonatkozó tippek: Hogyan működik a SEO tartalom?
 • A 10 legjobb SEO rangsorolási tényező
 • Használjon releváns kulcsszavakat a jobb keresőoptimalizáláshoz
 • Bizonyítsa tartalom relevanciáját címsorokkal
 • A tartalom a király
 • Legyen sok jó minőségű, friss tartalom
 • A webhely architektúrája
 • Mennyire relevánsak a témáid?
 • Fogékonyság
 • Az oldal betöltési ideje
 • Külső hivatkozások a tartalomban
 • Belső forrásokhoz mutató hivatkozások
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A SEO (keresőoptimalizálás) mindig is szükséges és értékes digitális marketingeszköz volt. Ennek hatásai azonban drámaian megváltoztak a jelen időkben. Ma ez egy nélkülözhetetlen tartalommarketing stratégia, amelyet a vállalkozások, a digitális marketing szakemberek és a tartalomkészítők szívesen megismernek.

A SEO a webhelyre irányuló forgalom minőségének és mennyiségének növelésének művészete organikus keresőmotor eredményein keresztül. Ez biztosítja webhelye magasabb rangját, ha valaki az Ön iparágához tartozó kifejezésekre keres. Ez növeli márkájának ismertségét az interneten, és növeli annak esélyét, hogy a minősített potenciális ügyfeleket ügyfelekké alakítsa.

Most, hogy ismeri a SEO fogalmát, próbáljuk meg megválaszolni a kérdést: „Mi a SEO tartalom?”

Mi az a SEO tartalom?

A SEO tartalmat úgy tervezték, hogy előkelő helyet foglaljon el az olyan keresőmotorokban, mint a Google, és főként meghatározott kulcsszavakra van optimalizálva. A tartalom a legfontosabb, és mindig is az lesz, ha SEO-ról van szó.

Íme, mit kell tennie a webtartalom optimalizálásához.

Írás előtt végezzen mélyreható kutatást a kulcsszavakról, hogy biztosítsa a nagy keresési forgalmat. Válasszon olyan kulcsszavakat, amelyekre nagy a keresési mennyiség.

Ismerje meg, hol és hogyan használhatja fel a kulcsszavakat a tartalomban webhelye láthatóságának maximalizálása érdekében.

Összefüggően rendezze tartalmait. Ez fontos a SEO szempontjából, és segít a látogatóknak gyorsan megtalálni a kapcsolódó tartalmat.

Oszd meg új tartalmaidat a közösségi médiában a nagyobb elérés érdekében.

SEO-barát tartalomra vonatkozó tippek: Hogyan működik a SEO tartalom?

A hatékonyan végrehajtott SEO biztosítja, hogy a webhely magasabban jelenjen meg a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). A tartalom létrehozására és frissítésére, valamint a webhelyre mutató releváns linkek beszerzésére összpontosít, hogy a versenytársak webhelyei felett jelenjenek meg. A cél az, hogy egy keresőmotor első oldalán megjelenjen, ami szabad forgalmat eredményez. A folyamat bonyolult lehet, de az eredmény megéri.

A különböző típusú SEO taktikák segíthetnek a keresőmotorok helyezéseinek növelésében. Léteznek on-page és off-page SEO módszerek, és mindegyik rendelkezik bizonyos előnyökkel. Ne feledje, hogy a keresőmotorok összetett algoritmusokat használnak a webhely rangsorolásának meghatározására. A megfelelő SEO stratégia követésével webhelyét a keresőmotorok első oldalán jelenítheti meg, és élvezheti a célzott forgalom folyamatos áramlását és a megnövekedett eladásokat.

Olvasni:  Influencer Marketing: Teljes útmutató a márkanövekedés ösztönzéséhez

A SEO olyan, mint egy új nyelv tanulása; be kell tartania a szabályokat és a bevált gyakorlatokat. A lehető legmagasabb helyezés eléréséhez optimalizálnia kell webhelyét, hogy releváns kulcsszavakat tartalmazzon. Az optimalizálás mind az információs, mind a termékhez kapcsolódó kulcsszavak körül elvégezhető. Mindazonáltal létfontosságú figyelembe venni a felhasználói szándékot a SEO stratégiák használatakor. Ez biztosítja, hogy az Ön webhelye a SERP-k első helyén szerepeljen, és megkapja a megérdemelt forgalmat.

Bár számos keresőmotor létezik, a Google a legtöbb internetfelhasználó számára tökéletes választás. Tehát van értelme megpróbálni megérteni, hogy a Google hogyan rangsorolja az oldalakat.

A Google algoritmusa főként három tényezőn alapul. Az első a Googlebot, amely összetett algoritmus segítségével rangsorolja a webhelyeket azok relevanciája alapján. A második a webhely architektúrája és elrendezése, amelyek döntő szerepet játszanak az általános rangsorolásban. A harmadik a tartalom és a megfelelő kulcsszavak megléte vagy hiánya. Ez a három tényező nagymértékben befolyásolja a webhelyek lábát az internet világában. A vállalkozások megpróbálják mindhárom alkalmazást alkalmazni, miközben tartalommarketing stratégiákat dolgoznak ki online jelenlétük erősítésére. A SEO beépítésével webhelyeikbe javítják webhelyük láthatóságát és használhatóságát. Ez viszont növeli a forgalmat és a cég profitját.

A 10 legjobb SEO rangsorolási tényező

1. Használjon releváns kulcsszavakat a jobb keresőoptimalizálás érdekében

Forrás

A keresőmotorok a kulcsszavak áttekintését használják annak felmérésére, hogy a tartalom mennyire relevanciája a felhasználó által megadott lekérdezés szempontjából. A legtöbb keresőmotor-algoritmus ezt a technikát használja weboldalak átvizsgálására. A választott kulcsszavaknak olyan szavaknak és kifejezéseknek kell lenniük, amelyeket Ön szerint az emberek beírnak a keresőmotorokba, amikor az Ön termékeit, szolgáltatásait, vállalkozásait és általános információkat keresnek.

Ügyeljen arra, hogy a kulcsszót egyenletesen ossza el a tartalomban. Győződjön meg arról is, hogy a címsorokban és az alcímekben is szerepel. A keresőmotorok „spamnak” tekinthetik az oldalát, ha túlzsúfolt kulcsszavakkal.

2. Címsorokkal igazolja tartalom relevanciáját

Forrás

Még egyszer, ha tudod mi az a SEO tartalomírás, akkor nincs oka annak, hogy ne tudná, mennyire fontosak a tartalomcímek. Ha azonban még nem ismeri a tartalomírást, a fejlécek olyan címek, amelyek az oldalak, szakaszok vagy bekezdések elején jelennek meg. A keresőmotorok gyakran átvizsgálják a címsorokat, hogy meghatározzák az oldal tartalmának minőségét és SEO-ját.

A legtöbb keresőmotor szereti, ha

• Az oldal főcímei releváns kulcsszavakat és kapcsolódó szavakat tartalmaznak.

• Az oldal alcímei a fő címsorokat tükrözik.

• Az oldal bekezdésszövege az alcímeket részletezi.

3. A tartalom a király

Forrás

A SEO erősen függ a tartalomtól. Ha nem tudod, mi az a SEO-alapú tartalomírás, itt az ideje, hogy feltűrd az ingujjat és aktívan képezd magad. A keresőmotorok nem tudják megfelelően indexelni az oldalakat és rangsorolni, ha tartalma nincs SEO-optimalizálva. Oldalait még az internetezők sem fogják megosztani és látni sem szilárd SEO stratégia nélkül. Webhelye látogatók nélkül is online fog működni, ami egyszerűen meghiúsítja a webhely létrehozásának célját.

Olvasni:  10 gyakori fordítási hiba, amelyet el kell kerülni

A SEO tartalom növeli webhelyének láthatóságát a keresőmotorokban, ami nagyobb forgalomhoz vezet, és arra ösztönzi az embereket, hogy megvásárolják termékeit/szolgáltatásait. Leegyszerűsítve, a SEO-tartalom valódi értéket hozhat vállalata számára.

4. Legyen sok jó minőségű, friss tartalom

Forrás

Nem elég tudni, hogyan kell SEO-barát tartalmat írni; Az is fontos, hogy folyamatosan frissítse webhelyét kiváló minőségű, SEO-optimalizált tartalommal, hogy jó helyen szerepeljen a keresőmotorokban. Relevánsabb tartalom hozzáadása a webhelyéhez azoknak a látogatóknak is örömet okoz, akik valóban érdeklődnek az Ön webhelyén található cikkek és blogok olvasása iránt. Gondoskodnia kell azonban arról, hogy a webhelyére feltöltött minden tartalom friss és vonzó legyen. Jó, ha megelégszik a promóciós hanggal, amikor egy cél érdekében keres forgalmat, de ne vigye túlzásba. Azt is vegye figyelembe, hogy minél több oldala van egy webhelynek, annál jobb lehet a SEO rangsorolása. Az azonban, hogy az oldalak milyen tartalmat hordoznak, a siker végső meghatározója.

5. A helyszín architektúrája

Forrás

A SEO rangsorolás egyik legfontosabb tényezője a webhely architektúrája. Egy ügyetlen felépítésű webhely idő- és erőforráspazarlás, és nem ér semmit a keresőmotorok számára. Ezért a webhelye számára megfelelő architektúra megtervezése kulcsfontosságú a webhely sikeréhez. Egyértelmű navigációra is szükség van. A könnyen navigálható oldal nagyobb valószínűséggel vonzza a látogatókat, és jó helyen szerepel a keresőkben.

6. Mennyire relevánsak a témái?

Forrás

Ha tudja, hogyan kell SEO-barát tartalmat írni, vagy megérti, hogy mi a SEO a tartalomírásban, akkor egyetért azzal, hogy a tartalmi témák relevanciája kulcsfontosságú a keresőmotorok rangsorolásában. Ne gondolja, hogy a témáknak csak az olvasói számára kell relevánsnak lenniük. Ezenkívül relevánsnak kell lenniük a vállalkozás témájához és a webhelyen található többi blogbejegyzéshez.

Például a helyi mozi webhelyére irányuló organikus forgalom zuhanhat, ha a vetítési időpontok helyett szoftverismertetőket tenne közzé. Végtére is, a keresőmotorok a webhely tartalmának témái alapján határozzák meg a rangsorolását. Azoknak a webhelyeknek, amelyek csak X terméket árulnak, nem kell tartalmat közzétenniük az Y vagy Z terméken minden ésszerű cél nélkül. És egy webhely, amely ezt teszi, valószínűleg tanácstalan, vagy etikátlanul próbál rangsorolni.

7. Válaszkészség

Forrás

Egy webhely akkor tekinthető reszponzívnak, ha be tudja állítani az elrendezését annak az eszköznek a méretének megfelelően, amelyen megtekintik. Egy reszponzív webhely alapvetően összezsugorodik, hogy illeszkedjen a mobileszközökhöz, miközben lehetővé teszi a felhasználók számára a tartalom elérését, a webhelyen való navigálást és a céljaik elérését olyan egyszerűen, mint az asztali verzióján.

Olvasni:  Távoli munka junkie: 5 módja annak, hogy megvédje magát a katasztrófától

A SEO a reszponzivitásról vagy a mobilbarátságról szól. Ez valójában egy rangsorolási tényező sok keresőmotor számára. Ami azt illeti, a mobilbarát webhelyek általában magasabban helyezkednek el a keresőkben, mint a nem mobilbarátok. A mobilbarátság különösen fontos a keresőoptimalizálás szempontjából, ha olyan webhelye van, amely mobilforgalomra támaszkodik. Még ha nem is a mobilforgalomtól függ, a Google mobil-first indexe hamarosan szükségessé teszi, hogy a webhelyek reagáljanak.

8. Oldal betöltési ideje

Forrás

A webhely sebessége a SEO rangsorolás egyik fő tényezője. Minél gyorsabb a webhely, annál több látogatót vonz. Ez azt jelenti, hogy minél lassabb az oldal betöltési ideje, annál valószínűbb, hogy magasabban jelenik meg a keresési eredmények között. Hasonlóképpen, minél megbízhatóbb a tartalom, annál magasabb lesz a SEO helyezése. Minél tekintélyesebb vállalkozása, annál magasabbak lesznek a SEO rangsorolási tényezői. A legjobb SEO stratégia mindkettő kombinációját fogja tartalmazni, és mindkét tényezővel tisztában kell lennie, hogy webhelye a lehető leghatékonyabb legyen.

9. Külső hivatkozások szerepeltetése a tartalomban

Forrás

Aki meg akarja tanulni, mi az a SEO alapú tartalomírás, és ebben ki akar mutatkozni, annak a linkelés fogalmával is meg kell ismerkednie. A tartalomban kétféle hivatkozást használnak: külső és belső. A külső hivatkozások más domainekre mutató hivatkozások az Ön tartalmából. Miért használja őket? Mert SEO-pontokat szerezhet, ha olyan domainekre mutató hivatkozásokat ad meg, amelyek tartalma hasonló az Ön témájához.

A tartalomban található szöveget, amelyet hiperhivatkozássá alakít át, horgonyszövegnek nevezzük. Bónuszpontok járnak, ha a horgonyszöveg is kontextuálisan kapcsolódik annak az oldalnak a tartalmához, amelyre hivatkozik.

10. Hivatkozások belső forrásokhoz

Forrás

A belső hivatkozások ugyanazok, mint a külső hivatkozások. Az egyetlen különbség az, hogy az előbbi segít a látogatók átirányításában a webhelyén belüli oldalakra, nem pedig külső oldalakra. Belső linkjei erősebbek lesznek, ha releváns tartalmat és horgonyszöveget használ. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a webhelyről származó kedvenc oldalait jobban láthatóvá és értékesebbé tegye.

Kulcs elvitelek

 • A SEO tartalom olyan tartalom, amelyet úgy hoztak létre, hogy jó helyen szerepeljenek a keresőkben.
 • A SEO azért működik, mert a keresőmotorok fejlett algoritmusokat használnak annak meghatározására, hogy egy webhely milyen lekérdezések esetén jelenjen meg a keresési eredmények között.
 • A webhely rangsorolása javítható, ha releváns kulcsszavakat használ a tartalomban.
 • Mindig használjon erőteljes fejléceket kulcsszavakkal.
 • A webhelyeknek sok jó minőségű és releváns tartalmat kell tartalmazniuk.
 • A tartalmat jól strukturált formában kell megírni.
 • Minőségi tartalmak készítése releváns témákban.
 • A témáknak kapcsolódniuk kell a vállalkozáshoz és a webhely egyéb tartalmaihoz.
 • A reszponzív webhelyek jobb helyezést értek el a keresőmotorokon.
 • A gyorsabb oldalbetöltési idők magasabb helyezést biztosítanak.
 • Legyen külső és belső hivatkozások a tartalomban a láthatóság növelése érdekében.
Olvasni:  Mi az a lakossági proxy és hogyan működik: előnyei és hátrányai

Következtetés

A fenti vita elmélyítette az optimalizált tartalom megértését. És most valószínűleg könnyű következtetni a fontosságára a digitális marketing világában. A jó SEO azonban önmagában nem garantálja a sikert. Igen, a jól strukturált, keresőoptimalizált tartalmat gyakran könnyű megtalálni és elkötelezni, de minden tartalom valódi sikere abban rejlik, hogy milyen értéket kínál az olvasóinak.

GYIK

1. Mi az a SEO tartalomírás?

Bár a legtöbb tartalomíró tudja, mi az a SEO-barát tartalom, sokan viszonylag újak a keresőmarketing világában. A SEO-írás kulcskifejezések és kulcsszavak használatát jelenti a webtartalomban. A marketingszakemberek és szövegírók a SEO segítségével javítják webhelyük láthatóságát a keresőmotorokban, és magasabb rangot helyeznek el a SERP-kben. A SEO eléréséhez fontos a jó minőségű másolat és a célzott keresési kifejezések kombinálása.

2. Mi az a SEO tartalom?

A „SEO” vagy a keresőoptimalizálás (SEO) egy webhely optimalizálásának folyamatát jelenti olyan keresőmotorok számára, mint a Google.
A „tartalom” viszont minden olyan információra utal, amely az interneten keresztül elérhető, és online fogyasztható. Ha összerakja ezt a két fogalmat, megkapja a SEO tartalom meghatározását. Egyszerűen leírva, a SEO tartalom az a tartalom, amelyet a keresőmotorok forgalmának vonzására hoztak létre.

3. Lehetséges a tartalom optimalizálása szakmai segítség nélkül?

Sokan kíváncsiak, hogy képesek-e maguk is SEO-t csinálni. Jó hírek! A SEO-t egyedül is elvégezheti. Bárki megtanulhatja a SEO-t vállalkozása számára egy kis kutatással és sok gyakorlással. Böngészhet az interneten, hogy megtudja

4. Miért fontos a tartalom a SEO szempontjából?

A SEO előnyei minőségi tartalom nélkül nem realizálhatók teljes mértékben. A webhelyen található releváns, hasznos tartalom hosszabb tartózkodásra ösztönzi a látogatókat. Ez pozitívan befolyásolhatja keresőmotorjainak helyezését. A SEO és a tartalom nem tekinthetők meg egymástól függetlenül. A marketingszakembereknek meg kell érteniük, hogy mindkettő kéz a kézben jár. Ezért fontos, hogy nagyszerű tartalmat hozzon létre, ha az a cél, hogy növelje webhelye keresőmotoros helyezését. Kezdje azzal, hogy magas CTR-t és kiváló felhasználói élményt biztosít, generáljon visszamutató linkeket, és tegye lehetővé kulcsszavak, optimalizált tartalom beépítését, amely számos előnyt jelent a vállalkozások számára. Írjon célzott tartalmat. Próbáljon meg válaszolni az emberek kérdéseire, és kínáljon információt, amit esetleg keresnek.

5. Hogyan írjunk hatékony SEO tartalmat?

Összpontosítson az eredetiségre.
• Releváns, ütős fejléceket kínáljon beépített kulcsszavakkal.
• Használjon releváns kulcsszavakat a tartalomban.
• Szervezett és hatékony tartalomformátum létrehozása.
• Ha lehetséges, használjon multimédiát.
• Használja a közösségi médiát tartalmai terjesztéséhez.
• Használjon külső vagy belső linkeket, ahol szükséges.

6. Milyen tartalom a legjobb a SEO számára?

Bár bármilyen tartalom keresőmotorra optimalizálható, bizonyos tartalomtípusok jobban megragadják a látogatókat. Ilyenek például a használati útmutatók, listák, felkapott tartalom, infografikák és hiteles blogbejegyzések.

Új publikációk:

Ajánlott