Hogyan írjunk tartalmat e-kereskedelmi webhelyéhez

Az e-kereskedelmi webhelyek elsősorban termékeket árulnak, így érthető, ha nehezen írsz nekik tartalmat. Még akkor is, ha webhelye vonzza az embereket egy szolgáltatás megvásárlására, akkor is szüksége van egy írási stratégiára, hogy növelje vonzerejét.

Az e-kereskedelmi tartalom a termékek pontos leírására összpontosít. Tehát ezek megírásához megfelelő ismeretekkel kell rendelkeznie az ajánlatairól. De ennél is több alapszabályra van szükség ahhoz, hogy helyesen tartsa magát, és ez a cikk rávilágít ezekre.

Laptop

Találja ki a közönségét

Mielőtt bármit is írna, tudnod kell, hogy kitől várod, hogy elolvassa a tartalmadat. Azok a márkák, amelyek nem biztosak a célközönségükben, gyakran használják a shotgun megközelítést. Ha pedig egy webáruházat üzemeltetsz széles termékválasztékkal, könnyen beleeshetsz ebbe a csapdába.

Tehát ne feltételezd, hogy mindenki a közönséged, mivel ez egy biztos módja annak, hogy eltérj az iránytól. Ehelyett kutassa fel iparága ügyfeleit, ismerje meg a rést, és határozza meg egyedi értékajánlatát. Ezek a részletek irányítják a tartalomkészítési erőfeszítéseit, hogy pontosak legyenek, és a megfelelő piachoz szóljanak.

Ha érdekli a „Ki tud írd meg nekem a dolgozatomat?” vegyük például a DoMyEssay-t. Ez egy professzionális esszéíró szolgáltatás a diákok számára. Mivel célközönségük a diákok, tartalmukat ennek megfelelően alakítják ki. Olyan nyelven íródott, amelyet a tanuló megért, és barátságosnak talál. Azt is használja a szleng, amelyet az egyetemisták mindennapi életükben használnak.

Koncentráljon az emberekre a Google előtt

Elengedhetetlen a Google e-kereskedelmi webhelye sikeréhez? Teljesen! De az Ön ügyfelei emberek, és a Google SEO robotjai nem veszik meg az Ön termékeit. Ezért számítson arra, hogy néhány Google-barát megközelítés nem emberbarát.

Olvasni:  5 hasznos tartalomstratégia e-kereskedelmi márkák számára

Írjon világos, áttekinthető termékleírásokat, amelyeket az 5 évesek is megértenek. Felvehet kulcsszavakat és linkeket, de ne tegye őket a tartalom hosszának, egyszerűségének és hangjának elsődleges meghatározójává.

Írjon olyan leírásokat, amelyek mindent elmondanak ügyfeleinek, amit tudniuk kell egy termékről. Használjon olyan képeket is, amelyeken a termékek különböző szögekből láthatók, mert ez erősíti az oldal látogatóinak bizalmát, hogy a meghirdetett cikkek raktáron vannak. Ezek a lépések leegyszerűsítik a vásárlók vásárlási döntéseit, ami az egyik legjobb dolog, amit tehet az e-kereskedelmi vásárlók számára.

Részesítse előnyben a funkciókat

Előfordulhat, hogy termékei az osztályukban a legfrissebb specifikációkkal rendelkeznek, és mégsem kelnek el annyit, mint amire számítana. A vásárlók nem vásárolnak termékeket tulajdonságaik miatt. A funkciókból származó előnyök miatt vásárolják meg őket. Tehát, bár a termékjellemzők alapvető részét képezik írásának, ne alapozza rájuk a teljes tartalmat.

Emelje ki a termékek előnyeit, különösen, ha Ön egy B2C e-kereskedelmi üzlet, amely új ügyfeleket céloz meg. Az előnyöket konkrét funkciókhoz kötheti, és módokat javasolhat a termék legjobb élményének eléréséhez.

Például, ha arra szeretné ösztönözni a diákokat, hogy esszét vásároljanak essaypro promóciós kód az írószolgálattól, ne kizárólag arról beszéljen, hogy ez a legjobb a piacon, vagy hogy a legjobb írókról van szó. Ehelyett összpontosítsa a figyelmet azokra az előnyökre, amelyeket a tanulók kapnak, mint például a jó jegyek, több szabadidő stb.

Tájékoztassa a fogyasztót, hogy miért kell megvásárolnia a terméket vagy frissítenie a meglévő termékeit. Ez a megközelítés mindig felülmúlja a listázási specifikációkat, a frissített alkatrészeket stb.

Tedd áttekinthetővé a tartalmat

Billentyűzet

Ahogy az információ könnyen elérhetővé válik, az emberek kevésbé türelmesek a hosszú szövegek olvasásához, különösen az okostelefonjukon. A lehető legrövidebb időn belül a legtöbb részletet szeretnék megszerezni.

Olvasni:  Hogyan találhat piszkozatokat a Twitteren 2024-ben

Ezt a vágyat táplálhatja, ha úgy írja meg a tartalmat, hogy egy pillantással kiemeli az elsődleges információkat, és a szöveget képekkel kombinálja. A szakaszok röviden tartása és a felsorolásjelek használata hatékony az olvashatóság kezelésében.

Az átlapozható tartalom arra ösztönzi a webhely látogatóit, hogy elég sokáig maradjanak ott, hogy vásároljanak valamit. Gondoskodjon arról is, hogy a bekezdések folyjanak minimális ötlettöréssel. Segítenek az ügyfeleknek gyorsan megtalálni a termékeivel kapcsolatos konkrét részleteket. Ha segítségre van szüksége az ehhez hasonló dolgokban, sokat tanulhat belőle megírni az egyetemi dolgozatomat webhely.

Ügyeljen a szószámra

Miközben a tartalmat áttekinthetővé teszi, ne hagyja csupasz termékleírásait. Az olvashatóság nem egyenlő azzal, hogy kevesebb szót használ, vagy a termékeivel kapcsolatos fontos információkat kihagy. Ezért használjon részletes termékleírásokat, hogy egyszerre tegyen örömet ügyfelei és a Google számára.

Igen, jól olvasta – a frissített Google Panda algoritmus a részletes weboldalakat részesíti előnyben a ritka tartalommal rendelkező oldalakkal szemben. Megérti, hogy az emberek annyi információt keresnek, amennyit csak tudnak egy termékről, így fellendíti az elvárásoknak megfelelő webhelyek számát.

És mik ezek az elvárások a szószám tekintetében? A megfelelő termékleírásnak körülbelül 300 szóból kell állnia, ami elegendő a termék jellemzőihez, méreteihez és a vásárlói véleményekhez.

De ne gondolja, hogy a hosszabb tartalom automatikusan jobb tartalmat jelent. Éppen ellenkezőleg, a 450 szót meghaladó leírások untathatják látogatóit, vagy túlterhelhetik őket információkkal, megnehezítve vásárlási döntésüket. Tehát keresse meg termékei számára a szószámot, és tartsa a tartalmat ezen a tartományon belül.

Közzététel a megfelelő csatornákon

A közönség ismerete betekintést nyújt kedvenc közösségi platformjaiba és kommunikációs csatornáiba. És javíthatja marketingje hatékonyságát, ha erőfeszítéseit oda irányítja, ahol azok számítanak – bárhol legyenek is a fogyasztói.

Olvasni:  Linképítés legjobb gyakorlatai és stratégiái – Hogyan szerezzünk jó minőségű visszamutató hivatkozásokat

Amikor e-kereskedelmi webhelyére ír, a leírásokat úgy kell formáznia, hogy azok megfeleljenek a közönség által preferált csatornáknak. Adjon hozzá videókat és képeket írott tartalmaihoz, ha a platform a médiafogyasztás felé billen. Ezután reklámozza webhelyét ezeken a csatornákon, hogy növelje a kattintások számát, és potenciálisan vonzza az ügyfeleket, hogy vásároljanak Öntől.

Kerülje a duplikált tartalmat

Igen, előfordulhat, hogy más webhelyeken sok terméke látható, de ettől még nem ideális a leírásuk másolása. A tartalom megkettőzése lustaságot és rossz minőséget jelez az Ön részéről, két olyan tulajdonságot, amelyet nem szeretne, hogy az ügyfelek a márkához társítsanak.

Az interneten mindig talál részletes termékleírásokat, de ha tudja, hogy a Google már indexelte az eredeti tartalmat, akkor ez visszatarthatja a másolástól. Amúgy sem tesznek jót a keresőoptimalizálási erőfeszítéseinek, így nincs ok arra, hogy használja őket. Ön is büntetést kaphat, ha webhelye számos oldalán megismétli cége mottóját vagy életrajzát.

Kerülje a gyártó hivatalos termékleírásainak használatát. Sok más, az egyszerű utat kereső e-kereskedelmi vállalat ugyanezt tenné, és nincs garancia arra, hogy az Ön példánya kerül először online. Tehát ezek használata bűnössé tenné a tartalom sokszorosítását.

Fenntartja a következetes és rokon hangszínt

Alkalmazottak

Az ügyfelek nagyra értékelik a következetességet a biztonságérzet miatt. Tehát a tartalom írása közben válasszon megfelelő hangszínt, és tartsa be azt. Gondoskodjon arról, hogy stílusát megfelelő kutatásban gyökerezzen meg, és határozza meg, hogy a célközönség hogyan részesíti előnyben kedvenc márkáit.

Tedd határozottabbá és magabiztossá a hangnemedet a megbízhatóság növelése érdekében. Az ügyfelek nem vásárolnak Öntől, ha bizonytalannak tűnik termékeivel vagy funkcióival kapcsolatban. Nem ragadnak ki, és nem emlékeznek rád, ha a hangnem általános. Tehát használjon ügyfélbarát hangot márkája minden ágához.

Olvasni:  Hogyan változtassunk profilképet az Instagramon 2024-ben

Munkavégzés befolyásolókkal

Egy híres figura a résben gyorsabban vonzhatja az ügyfeleket a termékeihez, mint sok más marketingstratégia. E stratégia hatékonysága abból fakad, hogy az embereknek szüksége van a márka minőségének és megbízhatóságának bizonyítására.

Képzelje el ezt – futóbakancsot szeretne vásárolni, de nem tudja, melyik terméket vegyen meg. Ezután megjelenik egy termékleírás Usain Bolt véleményével. Még ha soha nem is hallott a lábbelimárkáról, az ismerős arc miatt azonnal készen áll arra, hogy megvásárolja a csizmát az oldalról.

Ugyanígy, ha egy befolyásoló véleményét belefoglalja a tartalomba, az növeli webhelye és termékei megbízhatóságát az ügyfelek szemében. Partnerségre léphet iparága legjobb bloggereivel is, ha ingyenes termékeket vagy kompenzációt ad nekik, hogy máshol beszélhessenek webhelyéről vagy termékeiről. Lényegében bizonyítsa be, hogy megérti ügyfelei igényeit, és van tapasztalata azok megoldásában a társadalmi bizonyítékokon keresztül.

Következtetés

Egy e-kereskedelmi webhely vonzerejének növelése kihívást jelent, különösen, ha az írott tartalomról van szó. A megfelelő közönség megtalálása a tartalom létrehozásához megakadályozhatja, hogy webhelye erővé váljon a rést. Ha azonban felkutatja a célközönségét, és megérti, hogy az e-kereskedelmi látogatók mire számítanak az online vásárlás során, személyre szabhatja írásait webhelye teljesítményének növelése érdekében.

Legyen eredeti, következetes és rokonítható, tartsa emészthető a tartalmat, összpontosítson az emberekre, és figyelje, hogy webhelye megfeleljen az üzleti igényeknek.

Új publikációk:

Ajánlott