Hogyan keltsd fel a blogodat: 6 legjobb tipp

Kíváncsi vagy, hogyan keltsd fel a blogodat, és hogyan növeld a forgalmat? Ez a cikk hatféle módszerre összpontosít, anélkül, hogy túlzásba esne.

Fontolja meg ezt a helyzetet: lelkes blogger vagy, kiváló és innovatív ötletekkel, amelyeket bemutathatsz a világnak. Elindítasz egy blogot, ahol a legnagyobb gondossággal építed fel a tartalmaidat, és terjeszted a hírt a közösségi médiában. Még néhány csodálatos tartalomírási szolgáltatást is használ, amelyek szilárd tartalmat biztosítanak. Blogod azonban nem éri el a kívánt forgalmat.

A blog forgalmát a türelmetlenség egyedi márkája kíséri. A mai olvasók nagyobb valószínűséggel átnézik a tartalmat, mielőtt részletesen elolvasnák. Emiatt bloggerként az első néhány másodpercben le kell ragadnia a figyelmüket. Tanulmányok kimutatták, hogy az első 8 másodperc kritikus a blog minőségének eldöntésében.

Okosan kell bemutatnia a tartalmat, hogy a blog céljainak feláldozása nélkül megértse álláspontját.

Szóval, hogyan lehet felfigyelni a blogodra? Ez a blog öt módszert vázol fel. Olvass tovább.

Hogyan keltsd fel a blogodat: 6 legjobb tipp

1. Használja hatékonyan az e-mailt

Amikor arról van szó, hogy közönségével ismertesse blogját, győződjön meg róla, hogy hatékonyan használja e-mailjeit. Íme, hogyan kell csinálni.

 • Ha még csak most kezdi, sorolja fel személyes kapcsolatai és családja e-mailjeit, és küldjön nekik egy bemutatkozó e-mailt a blogjáról.
 • Hozzon létre egy tájékoztató programot, amellyel e-maileket küldhet potenciális közönségének – akik között lehetnek más bloggerek, influencerek és hasonló személyiségek –, és tájékoztassa őket a blogjáról.
 • Hozzon létre egy e-mailes meghívót a blogjában. Ha valaki találkozik a blogoddal, és érdekesnek találja a tartalmadat, regisztrálhat. Ez kiváló emlékeztetőül szolgál az emberek számára, hogy továbbra is látogassanak blogodra.
Olvasni:  Tartalomfrissítés: Stratégiák a tartalom releváns és vonzó megőrzéséhez
E-mail marketing

Forrás

2. Győződjön meg arról, hogy a tartalom eredeti

Semmi sem vonzóbb az eredeti tartalomnál. Különböző témák vagy bloggerek inspirálhatnak, de az ilyen témák felhasználásával saját tartalmat készíthet.

Íme, hogyan kell csinálni.

Eredeti tartalom

Forrás

 • Készítsen egy listát azokról a témákról, amelyek valószínűleg tetszeni fognak a közönségnek.
 • Tanulmányozza ezeket a témákat, és ismerje meg a lényeges információkat.
 • Használja ezt az információt egy érdekes blogbejegyzés létrehozásához.

Ne feledje, a plágium nem csak undorító, hanem etikátlan is, és komoly bajba is vezethet.

3. Vegyen részt más bloggerekkel

Fontos, hogy részese legyél egy blogíró közösségnek, amely körülveszed a rést. Minél több embert ismer a résén, annál nagyobb az esélye annak, hogy felfigyeljenek blogjára.

 • Kezdjen kapcsolatba lépni más bloggerekkel a közösségi médiában. Menjen bloggertalálkozókra és közösségi eseményekre.
 • Írjon megjegyzéseket más bloggerek közösségi médiájához és blogbejegyzéseihez, és figyeljen fel önmagadra.
 • Valószínű, hogy az emberek (bloggerek és követőik) hamarosan érdeklődni fognak irántad és a mondanivalód iránt, és követni fogják Önt, közösségimédia-fiókjait és blogjait.
Vegyen részt bloggerekkel

Forrás

4. Dolgozzon a hivatkozási forgalom megszerzésén

A hivatkozási forgalom az a blogforgalom, amelyet a hagyományos keresőmotoroktól eltérő webhelyekről kap. Ez azért fontos, mert az ajánlói forgalom eredményeként a blogod megbízható webhelyekről szerez látogatókat. Ezen túlmenően ezek lehetővé teszik keresőmotorjai számára, hogy észrevegyék, hogy ezek a látogatók az Ön blogjában található hivatkozásokra kattintottak, ami növeli a keresőoptimalizálási helyezést.

Hogyan kerül a blogod más webhelyekre? Lássuk.

 • Tegye közzé blogját online könyvtárakban. A közelben lévő cégek címeit és telefonszámait kínáló címtárak nagyszerű módja annak, hogy felfigyeljenek rájuk. Ez természetesen vonatkozik az üzleti blogokra, amelyek terméket vagy szolgáltatást szeretnének eladni.
 • Tegye fel blogját egy áttekintő webhelyre. Sok médiacég felülvizsgálja a saját résén belüli blogokat, megpróbálja elérni a blogját ezek valamelyikén, és figyeli a beáramló forgalmat.
Olvasni:  A szakértők felvételének előnyei vállalkozása sikeréhez
Hivatkozási forgalom

Forrás

 • A vendégblogbejegyzések nagyszerű módja annak, hogy felfigyeljenek blogjára. Próbálja meg blogját eljuttatni olyan webhelyekre, amelyek minőségi vendégblogokat keresnek. Az ilyen cikkek általában linket adnak hozzá a blogodhoz, így azok, akik szeretik a vendégbejegyzésedet, felkeresik blogodat további információkért.
 • A közösségi média nagyszerű út. Annak érdekében, hogy felfigyeljenek blogjára, kapcsolatba léphet követőivel a közösségi médiában. Tegyen közzé linkeket az új blogjára a profiljaiban. Ossz meg kis részleteket blogodból a hírfolyamodban, és keltsd fel követőid figyelmét.

5. A SEO mindig működik

Ezt nem kell elmondanunk. De ez a cikk nem lenne teljes SEO nélkül. Végül is a SEO nagyon fontos része a tartalommarketingnek.

SEO tippek blogokhoz

Forrás

Íme néhány kulcsfontosságú SEO-taktika, amellyel felfigyelhet blogjára.

 • Szánjon rá időt a megfelelő kulcsszavak kutatására blogjához és blogbejegyzéseihez.
 • Győződjön meg arról, hogy a címek, a metaadatok és az URL-címek a megfelelő kulcsszavakkal rendelkeznek, és optimalizálva vannak.
 • Használjon belső linkeket a bejegyzésben.
 • Győződjön meg arról, hogy tartalma értékes a látogatói számára.

6. Formázott tartalom

Tegyük fel, hogy mindent jól csinálsz, és a visszafordulási arány továbbra is magas. Valószínűleg itt az ideje, hogy megnézze, hogyan néz ki tartalma a látogatója számára.

 • Győződjön meg róla, hogy blogja kis bekezdésekre van bontva, hogy az emberek könnyen elolvashassák mobiltelefonon és laptopon/asztali számítógépen.
 • A szóköz minden tartalom fontos része. Ha túl sok szót használ összevissza, valószínűleg elriasztja az olvasót. Ezért szükséges a megfelelő terek elhelyezése a tartalomban. A jól elhelyezett szóközök lehetővé teszik az olvasó számára, hogy levegőt vegyen olvasás közben, és ne pattanjon el az oldalról, és ne lépjen át egy másikra.
 • A formázás is nagyon fontos. Tegye tartalmait olvashatóbbá egy formázás bevezetésével. Használjon félkövér és dőlt formázást, hogy kiemelje álláspontját. Felsorolásokat/számozást is használhat az elemek listájának vagy a folyamatleírásoknak a felosztására.
Olvasni:  Mi az a Chromebook? A legjobb előnyei és hátrányai
Tartalom formázása

Forrás

 • Győződjön meg arról, hogy a tartalom vizuális is. Adjon releváns vizuális elemeket blogbejegyzéséhez, hogy hatékonyabban közvetítse üzenetét. Tanulmányok kimutatták, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel vonzódnak az élénk vizuális tartalomhoz, mint a puszta fekete-fehér szavakhoz, amelyek folyamatosan és tovább folytatódnak. Próbáljon meg infografikával dolgozni – ezek segítenek gyorsan egyetlen képben összefoglalni az információkat, és kiválóan alkalmasak a szöveg felosztására.
Infografika a tartalomban

Forrás

A végén

Ma egy blog nem csak arról szól, hogy kifejezd magad, hanem a megfelelő módon, médiában is kifejezd magad. A mai világban mindenekelőtt fontos rávenni az olvasót, hogy alaposan átolvassa a tartalmat, mielőtt alaposan elolvassa. Ehhez a blogodat észre kell venni a potenciális olvasóidnak.

A fent említett pontok nagyszerű módja annak, hogy az olvasók, ha megnyitják a blogodat, érdeklődjenek a további olvasás iránt.

Új publikációk:

Ajánlott