Hogyan keress pénzt a YouTube-on egyszerű videószerkesztéssel

Mindannyian tudjuk, milyen népszerűek manapság a közösségi média tartalmai. Nap mint nap emberek milliói hoznak létre és osztanak meg tartalmakat a YouTube-on, a TikTokon, az Instagramon és más platformokon. Néhány ember számára a közösségi média a pénzkeresés nagyszerű módja. Ha gyorsan keresel plusz pénzt, akkor az egyszerű videószerkesztés kiváló lehetőség arra, hogy pénzt keress a YouTube-on.

A videószerkesztés a legegyszerűbb formájában rendezi, vágja és finomítja a nyers felvételeket, hogy csiszolt és vonzó végterméket hozzon létre. Egyéb videószerkesztési technikák közé tartozik a színkorrekció, speciális effektusok és átmenetek hozzáadása, zene integrálása, hangjavítás, animációk létrehozása stb.

Annak ellenére, hogy a YouTube-on való szerepléshez szükséged van némi videószerkesztési készségre, néha nem kell szakértőnek lenned. Még azt is megteheted keressen napi 100 dollárt a YouTube-on anélkül, hogy videókat készítene egyáltalán.

A minőségi tartalom iránti növekvő kereslet miatt a videószerkesztőknek egyedülálló lehetőségük nyílik arra, hogy kamatoztatják képességeiket és bevételt termeljenek. Ennek a cikknek az a célja, hogy eligazítsa a feltörekvő videószerkesztőket, hogyan kereshetnek pénzt YouTube-videók szerkesztésével. Valamint értékes betekintést nyújt az iparágba.

Mennyit keres egy videószerkesztő?

A videószerkesztő bevétele nagymértékben változhat olyan tényezőktől függően, mint a tapasztalat, a helyszín, a projekt típusa és az ügyfél költségvetése. Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala szerint a professzionális videószerkesztők éves medián fizetése 2021 májusában körülbelül 50 000 dollár volt. A szabadúszó videószerkesztők átlagosan nagyobb, 75 000 dolláros összeget keresnek.

Olvasni:  HubSpot vs. Hootsuite: melyik a legjobb a közösségi médiához?

A YouTube-on a bevétel általában három elsődleges forrásból származik: a hirdetési bevételekből, a szponzorált tartalomügyletekből és a társult marketingből. A pénz összege számos tényezőtől függ, beleértve a csatorna méretét, a közönség elköteleződését és a videónkénti megtekintések számát.

Érdemes megjegyezni, hogy néhány sikeres videószerkesztőnek sikerült hat számjegyű bevételt generálnia egyedül a YouTube-ból, míg mások csak szerény bevételre tehetnek szert.

A videószerkesztők azonban bevételi forrásaik diverzifikálásával és készségeik különböző módon történő kihasználásával optimalizálhatják bevételi potenciáljukat.

4 módszer, hogyan kereshet pénzt a YouTube-on videószerkesztéssel

A videószerkesztők többféleképpen is kereshetnek pénzt a YouTube-on. A legnépszerűbb módszerek közül néhány:

1. Hozzon létre saját YouTube-csatornát

A legközvetlenebb módja annak, hogy videószerkesztéssel pénzt keress a YouTube-on, ha létrehozod saját csatornádat. Feltölthetsz szerkesztett videókat, és hirdetésekkel bevételt szerezhetsz belőlük. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy közönséget építs, és eltereld a neved.

Ennek a módszernek az a hátránya, hogy éles a verseny, és olyan tartalmat kell létrehoznia, amely kiemelkedik a többi közül. Ezenkívül jelentős számú megtekintést kell generálnia, mielőtt pénzt kereshet.

2. Hogyan kereshet gyorsan pénzt a YouTube-on más YouTube-felhasználók számára készített videótartalom létrehozásával

Felajánlhatod szolgáltatásaidat más YouTube-felhasználóknak, akiknek segítségre van szükségük tartalmukkal kapcsolatban, de nincs idejük vagy készségük a szerkesztéshez. Ez olyan, mintha a-n dolgoznánk szabadúszó piactér mivel pénzt kap a videók szerkesztéséért, ezért egyeztetnie kell a díjszabással az ügyféllel, majd szállítani kell a kész projektet.

Felkereshet néhány YouTube-csatornát is, amelyek ugyanolyan típusú tartalommal rendelkeznek, és csomagajánlatot kínálhatnak nekik. Ily módon kiszámíthatja több videó szerkesztésének arányát, és folyamatos bevételre tehet szert. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy gyorsan pénzt keressen a YouTube-on.

Olvasni:  The Shadowban – mi ez, és hogyan lehet elkerülni a közösségi médiában

3. Használja ki a YouTube-partnerséget

A YouTube lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy bevételt szerezzenek videóikkal a YouTube Partnerprogramon keresztül, amely lehetővé teszi hirdetések megjelenítését a videóikban vagy azok mellett.

Ahhoz, hogy YouTube-partnerré válhasson, legalább 1000 feliratkozóval és 4000 órányi nézési idővel kell rendelkeznie az elmúlt évben, mielőtt jelentkezhet. Hivatalos YouTube-partnerként minden 1000 megtekintés után pénzt fogsz keresni, és a hirdetésekből származó bevétel 55%-át megkapod. Több nézési időt nyerhetsz egy olyan eszközzel, mint a TubeBuddy.

Ahogy a csatorna növekszik és hűséges követőkre tesz szert, ajánlatokat kaphat az együttműködésre vágyó cégektől. Ez magában foglalhatja egy olyan videó elkészítését, amely egy adott terméket vagy szolgáltatást tartalmaz, és jutalékot kell keresni minden egyes értékesítésért, amelyet az egyedi társult linkeken keresztül generálnak.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy pénzt keressen a YouTube-on, mivel viszonylag alacsony erőfeszítést igényel, és megfelelő közönség mellett meglehetősen jövedelmező lehet.

Tippek, hogyan kereshet pénzt a YouTube-on: Videószerkesztés

A YouTube-on és azon kívüli bevételeik maximalizálása érdekében kövesse az alábbi tippeket:

Sajátítsa el az alapokat

Mielőtt belemerülne a videószerkesztés világába, elengedhetetlen, hogy erős alapot hozzon létre az alapokban, mint például a különböző videoformátumok megértése, videószerkesztő szoftvervalamint az alapvető szerkesztési technikák elsajátítása.

Az alapok elsajátításával a videószerkesztők biztosíthatják, hogy rendelkezzenek azokkal a készségekkel, amelyek a nézőket vonzó és bevételt generáló, jó minőségű tartalom előállításához szükségesek.

Egyedi Stílus kialakítása

Mivel naponta több millió videót töltenek fel a YouTube-ra, kulcsfontosságú egy olyan egyedi stílus kialakítása, amely megkülönbözteti Önt a versenytársaktól.

Kísérletezzen különböző szerkesztési technikákkal, egyedi vizuális elemek beépítésével, vagy alakítson ki jellegzetességet mesemondó megközelítés.

Olvasni:  Tanulás a SEO-ról a márkaismertség érdekében

Hogyan keress pénzt a YouTube-on hálózatépítéssel és együttműködéssel

A más tartalomkészítőkkel és iparági szakemberekkel való kapcsolatok kiépítése értékes lehetőségeket kínálhat a közönség növelésére, új ügyfelek szerzésére, és a szakterületükön másoktól való tanulásra.

Ez magában foglalhatja az iparági eseményeken való részvételt, a közösségi médiában más alkotókkal való együttműködést és a közös projektekben való együttműködést.

Fektessen be felszerelésébe

Noha alapvető felszereléssel is lehet videókat szerkeszteni, a minőségi eszközökbe való befektetés jelentősen javíthatja munkáját, és kiemelheti a versenytársak közül.

Vásároljon jó minőségű kamerát, mikrofont és videószerkesztő vízjel nélkül (a vízjelek miatt a videó professzionálisnak tűnik), valamint befektethet a folyamatos oktatásba és képzésbe.

Változtassa meg bevételi forrásait

Ahogy korábban említettük, különféle módokon diverzifikálhatja bevételi forrásait és kamatoztathatja készségeit. Végezzen szabadúszó projekteket, kínáljon videószerkesztő szolgáltatásokat a vállalkozásoknak, vagy fedezzen fel más platformokat, például a Patreont vagy a Twitchet. Használd őket további bevételek generálására és YouTube-csatornád népszerűsítésére.

Használja ki a különböző lehetőségeket tartalomkészítő eszközök és platformok segítségével maximalizálhatja termelékenységét, követheti a trendeket, új ötleteket szerezhet, és új módszereket találhat a bevétel növelésére.

Összegzésként: Hogyan keress pénzt a YouTube-on

Számos lehetőség kínálkozik arra, hogy pénzt keressen videók szerkesztésével a YouTube-on és azon kívül. Ne feledd, hogy semmi sem megy könnyen, és rengeteg kemény munkára, elhivatottságra és kreatív gondolkodásra lesz szükség ahhoz, hogy csatornád sikeres legyen.

Esélyeinek maximalizálása érdekében tartsa szem előtt ezeket a tippeket, és ne féljen kísérletezni, kockázatot vállalni és új technikákat felfedezni.

Kerestél már pénzt a YouTube-on? Szeretnék hallani tapasztalataidról az alábbi megjegyzésekben, és inspirálni másokat is, hogy pénzt keressenek a YouTube-on.

Olvasni:  A digitális marketing ügynökségek 8 legfontosabb tulajdonsága

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott