Hogyan keressünk egy jó SEO tanácsadót

Ha keres egy jó SEO tanácsadót vállalkozása számára, jelentősen megnövelheti a leadeket, a forgalmat és az árbevételt.

Mivel azonban manapság oly sok szabadúszó SEO és digitális ügynökség kínálja ezeket a szolgáltatásokat, honnan tudja, melyiket vegye fel?

Ne tévesszen meg, mert egy ügynökség vagy egy szabadúszó kínálja ezeket a szolgáltatásokat, még nem jelenti azt, hogy tudják, mit csinálnak a keresőoptimalizálással kapcsolatban.

Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan találhat jó SEO-tanácsadót, aki nem vesztegeti az időt és pénzt, és nem rontja értékes online hírnevét.

Miért béreljünk SEO tanácsadót?

Egy jó SEO tanácsadó felvétele óriási változást hozhat vállalkozása sikerében. Íme a legfontosabb okok, amiért jó ötlet egy jó SEO tanácsadó alkalmazása:

Ez üzleti növekedést eredményezhet

Az első számú ok, amiért érdemes SEO-tanácsadót felvenni, az az, hogy pozitív üzleti eredményeket hozhat.

Alapján Internetes élő statisztikapercenként több mint 2,3 millió keresést hajtanak végre a Google-on.

A Google az a hely, ahová a legtöbben felkeresnek egy vállalkozással kapcsolatos termékekről és szolgáltatásokról információkat. Emiatt a vállalkozásoknak mindenképpen törekedniük kell webhelyeik optimalizálására, hogy megjelenjenek ezekre a keresési lekérdezésekre.

Minél magasabban rangsorol, annál több megjelenítést és forgalmat ér el webhelye. Ez a forgalomnövekedés valószínűleg több konverziót és végül értékesítést eredményez.

Nem csak ez, hanem a SEO is az egyik legköltséghatékonyabb módja az ismertség növelésének és az online ismertség növelésének.

A fizetett marketinggel ellentétben a SEO az elkövetkező években továbbra is forgalmat generál. Ha webhelye képes rangsorolni a releváns keresési lekérdezéseket, akkor továbbra is forgalmat fog kapni, és leadeket generál.

Ha felvesz egy SEO tanácsadót, kaphat egy darabot ebből a tortából.

Egy SEO-tanácsadó magával hozza azt a szakértelmet, amely segítségével webhelye magasabb helyezést érhet el, és kijavíthat minden olyan problémát, amely negatív hatással van az Ön helyezéseire.

Ezenkívül bérelhet SEO tanácsadót, aki a belső munkatársakat vagy marketingcsapatát minden, a SEO-val kapcsolatos dologra kiképzi.

Időt spórol

Vállalkozástulajdonosként valószínűleg sok minden van a tányéron.

Vállalkozása napi működésétől a vásárlói panaszok kezeléséig hogyan fog időt találni egy sikeres SEO-stratégia megalkotására és megvalósítására?

Olvasni:  Betűpszichológia 101: Hogyan válasszuk ki a legjobb betűtípusokat márkájához

Végtére is, a SEO nem egy rövid távú marketingtrükk, amelynek megfelelő végrehajtásához csak kevés időre van szükség. Valójában a SEO gyakran sok időt és készségeket igényel a tökéletesítéshez.

Ez az oka annak, hogy SEO tanácsadó alkalmazása jó ötlet elfoglalt cégtulajdonosok számára.

Ha felvesz egy jó SEO tanácsadót, akkor nem kell több időt szánnia a SEO-val kapcsolatos létfontosságú feladatok elvégzésére, például kulcsszókutatásra, linképítésre vagy tartalomkészítésre.

Az egyetlen eset, amikor időt kell szánnia a SEO-re, az az, amikor találkozik SEO tanácsadójával, hogy megvitassa a havi eredményeket, és átessen webhelye SEO auditján.

Nem igényel speciális készségeket

Ha felvesz egy SEO-tanácsadót, akkor eltávolítja válláról a magasan specializált SEO-készségek szükségességét.

A jó SEO tanácsadók gyakran több éves tapasztalattal rendelkeznek webhelyek rangsorolásában a Google-ban és más keresőmotorokban.

Csakúgy, mint a linképítés kiszervezése esetén, azonnal hozzáférhet a magasan képzett SEO készségekhez és szakértelemhez, ha felvesz egy SEO tanácsadót.

Természetesen, ha ismer egy-két dolgot a SEO-ról, az segít megérteni a SEO tanácsadója által használt terminológiát, amikor visszajelzést küld Önnek. Ehhez azonban nem kell tudnia trükkös SEO-koncepciók, például kanonikus címkék, HTML lang tagek stb. megvalósításának ismerete.

Pénzt takaríthat meg

Egy házon belüli SEO marketing szakértő felvétele sok pénzbe kerülhet.

Nemcsak havi fizetést kell fizetnie nekik, hanem figyelembe kell vennie azt a tényt is, hogy munkájuk elvégzéséhez speciális szoftverekre, eszközökre és számítógépekre lesz szükségük.

A megfelelő házon belüli SEO-szakértő felvételéhez időt kell szánnia a potenciális jelöltek felkutatására és interjúztatására.

És ne felejtse el azt a tényt, hogy ha nem a megfelelő embert alkalmazza, el kell bocsátania, és meg kell találnia a következő jelöltet, amíg meg nem találja a megfelelő személyt, aki tudja, mit csinál, és illeszkedik az Ön üzleti kultúrájába.

Ha viszont külső SEO-tanácsadót alkalmaz, akkor nem kell havi fizetést fizetnie, és nem kell figyelembe vennie a jogi és adózási vonzatokat.

Ezen túlmenően, minden SEO-tanácsadó már rendelkezik saját számítógéppel, és már előfizetéssel rendelkezik a legnépszerűbb SEO-eszközökre és szoftverekre.

Természetesen havi tanácsadási díjat kell fizetnie, de nem kell finanszíroznia a tanácsadó összes kiadását és felszerelését.

Ha pedig a SEO tanácsadó nem felel meg az elvárásainak, egyszerűen felmondhatja a velük kötött szerződést anélkül, hogy figyelembe kellene vennie egy alkalmazott elbocsátásának jogi következményeit.

Ez a három fő ok, amiért érdemes jó SEO tanácsadót találnia vállalkozása számára.

Nyilvánvalóan több oka is van annak, hogy miért érdemes SEO tanácsadót felvenni, de ez a három a legnagyobb súlyú.

Olvasni:  Útmutató a Tumblr visszamutató linkjéhez SEO-hoz

Hogyan keressünk egy jó SEO tanácsadót

Számos módja van a jó SEO-tanácsadó megtalálásának, beleértve a szabadúszó piactereket, a szakmai hálózat ajánlásait, a SEO szállítói címtárakat vagy egy egyszerű Google-keresést.

Szabadúszó piacterek

Ha SEO-tanácsadót szeretne felvenni, akkor elkezdheti keresni azokat a tehetségeket, amelyek elérhetők a szabadúszó piactereken, mint például a Fiverr és az UpWork.

Ezek a piacterek gyakran a keresőoptimalizálók széles körének adnak otthont, a kezdő tanácsadóktól a nagy tapasztalattal rendelkezőkig.

A szabadúszó piacterek SEO-tanácsadó keresésének előnye, hogy a korábbi ügyfelek értékelései alapján könnyen felmérheti, hogy egy szabadúszó elég képzett-e.

A legtöbb szabadúszó piactér azt is jelzi, hogy az egyes SEO tanácsadók mennyit számítanak fel óránként vagy havonta.

Ezzel sok időt takaríthat meg, mivel nem kell megbeszélnie egy SEO-tanácsadót, és nem kell átmennie az értékesítési csatornáján, mielőtt megismerné a díjaikat.

Közös szabadúszó piacterek, ahol SEO-tanácsadókat találhat

 • Fiverr
 • UpWork
 • Freelancer.com
 • PeoplePerHour
 • Truelancer
 • MarketerHire
 • Guru

Ajánlások az Ön szakmai hálózatától

A legtöbb cégtulajdonos kapcsolatban áll számos más cégtulajdonossal és vállalkozóval városában és országában.

Az egyik módja annak, hogy jó SEO-tanácsadót találjon, ha kapcsolatba lép a cégtulajdonosok és vezetők szakmai hálózatával.

Ha ezek a személyek a múltban dolgoztak SEO tanácsadóval, akkor gyorsan ajánlani tudják Önnek a jókat.

Ez a SEO tanácsadók megbízható csoportja lehet, mivel egyetlen cégtulajdonos sem ajánlana rossz tanácsadót szakmai hálózatának.

Marketingszállítói címtárak

Egy másik módja annak, hogy jó SEO-tanácsadót találjon, a SEO-specifikus szállítói címtárak használata. Ezek a webhelyek csak arra összpontosítanak, hogy összekapcsolják a vállalkozásokat a SEO és marketing szakemberekkel.

A marketingspecifikus szállítói címtárak példái közé tartozik

 • MarketerHire
 • GetCredo
 • Mayple
 • Növekedési Kollektíva

Ezek a webhelyek vagy szállítói címtárak általában minden marketingszakértőt megvizsgálnak, aki a platformjukon keresztül kíván szolgáltatásokat nyújtani. Ennek eredményeként a tehetség és a tudás tekintetében csak a legjobbat kaphatja meg.

Milyen szolgáltatásokat kínálnak a SEO tanácsadók?

A SEO több területre osztható, nevezetesen oldali SEO, technikai SEO, tartalomkészítés, helyi SEO és linképítés.

On-Page SEO

Az on-page SEO az a folyamat, amikor az oldal különböző elemeinek tartalmát módosítjuk a keresőmotorok magasabb helyezése érdekében.

Ez magában foglalja a title címkét, a meta leírást, a image alt címkéket, a PageSpeed ​​optimalizálást és még sok mást.

A SEO-tanácsadók általában egy SEO-auditáló eszközt, például a Ahrefs-t használnak az oldalon található SEO-elemek ellenőrzésére. Ezek az eszközök a SEO teljesítményének rendszeres nyomon követésére és ellenőrzésére használhatók.

Technikai SEO

A technikai SEO célja a webhely technikai jellemzőinek javítása, hogy segítse a pókokat a webhelyek hatékonyabb feltérképezésében és indexelésében.

Helyi SEO

A helyi keresőoptimalizálás a Google Vállalkozások adatainak és egyéb online internetes tulajdonainak optimalizálásának folyamata annak érdekében, hogy a releváns helyi keresési lekérdezések alapján rangsoroljon. A legtöbb helyi keresőoptimalizálási tanácsadó elsősorban a Google Vállalkozások adatainak rangsorolásának javítására összpontosít.

Olvasni:  Influencer marketing a LinkedIn-en: miért számít ez az Ön vállalkozásának

A helyi SEO-ra szakosodott SEO tanácsadók általában a helyi SEO eszköz segít nekik ellenőrizni a Google Cégem-profilját, kezelni a véleményeket és a Google-bejegyzéseket, valamint nyomon követni a helyi rangsort.

Linképítés

A visszamutató linkek az egyetlen dolog, amelyre szinte minden webhelynek szüksége van ahhoz, hogy a Google rangsoroljon. A cégtulajdonosoknak és a webmestereknek linképítési stratégiát kell követniük annak érdekében, hogy kiváló minőségű, releváns linkeket hozzanak létre webhelyük tartalmához.

Ez az a hely, ahol egy SEO tanácsadó, különösen az, aki a linképítésre összpontosít, óriási értéket képvisel az Ön vállalkozása számára.

Tartalomkészítés

Az utolsó szakterület, amellyel a legtöbb SEO tanácsadó értéket tud nyújtani, a tartalomkészítés.

A SEO végrehajtása és a helyezések javítása egyszerűen nem lehetséges tartalom nélkül. Egy jó SEO tanácsadó képes lesz olyan tartalmat létrehozni, amely megfelel a keresési szándéknak, és szervesen rangsorol.

A tartalom mágnesként fog működni, amely új látogatókat vonz webhelyére.

Mennyibe kerül egy SEO tanácsadó?

Egy dolog tudni, hogyan kell jó SEO tanácsadót találni, de mennyibe fog kerülni egy bérlés?

A költségek SEO tanácsadónként eltérőek lehetnek, így erre a kérdésre nincs határozott válasz.

Az Upworkon, egy népszerű szabadúszó piactéren a SEO-szolgáltatások óradíja óránként 15 és 35 dollár között van.

Azonban találhat olyan szállítókat is, amelyek ennél alacsonyabb vagy magasabb díjat számítanak fel.

Egy másik forrás idézi, hogy a SEO-szolgáltatások átlagos óradíja óránként 50 és 150 dollár között van.

A SEO árazása számos tényezőtől függ, beleértve a SEO tanácsadó helyét, az iparág versenyképességét, a projekt hatókörét stb.

Mire kell figyelni, ha SEO tanácsadót alkalmaz?

Most, hogy tudja, hogyan találhat jó SEO tanácsadót, megosztunk néhány fontos tényezőt, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor SEO tanácsadót alkalmaz.

Ezek főleg:

 • Tapasztalat
 • Előző rekord
 • A SEO fogalmak megértése
 • Kommunikációs képességek
 • Kíváncsiság

Tapasztalat

Ha SEO-tanácsadót szeretne felvenni, az első dolog, amit meg kell vizsgálnia, a SEO-szolgáltatások nyújtásával kapcsolatos tapasztalatai.

Ha van egy szűkített listája azon SEO tanácsadók közül, akiket potenciálisan fel szeretne venni, először kérjen tőlük néhány mintát korábbi munkájukból és projektjeikből.

Néha ezek az esettanulmányok megtalálhatók a SEO tanácsadó saját webhelyén, ha van ilyen.

Ezek az esettanulmányok vagy minták jó képet adnak arról, hogy a tanácsadó hogyan tudja rangsorolni a webhelyeket a Google-ban és más keresőmotorokban.

Ha egy szabadúszó piactéren keresztül keres SEO tanácsadót, akkor valószínűleg megtekintheti korábbi ügyfelek értékeléseit.

Ezek az értékelések jól mérik a tanácsadó általános tapasztalatát az ügyfelekkel való kapcsolattartás és a SEO szolgáltatások nyújtása terén.

Olvasni:  A Google Core Web Vitals frissítése – 2024. május

Vessen egy pillantást a webhelyükre is, hogy meghatározza írási képességüket, webtervezési készségeiket és általános képességüket a jól teljesítő webhelyek létrehozására. Ez jól mutatja képességeiket.

Az utolsó dolog, amit tenni szeretne, az, hogy felvesz egy SEO tanácsadót, aki nem rendelkezik releváns tapasztalattal.

Ez elvezet minket a következő ponthoz.

Korábbi ügyfelek nyomon követése

Egy másik módszer annak meghatározására, hogy érdemes-e SEO tanácsadót felvenni, ha megnézi a korábbi ügyfelei listáját.

Pontosabban, olyan SEO-tanácsadókkal szeretne partnerséget vállalni, akik tapasztalattal rendelkeznek az Ön iparágában lévő webhelyekkel és vállalkozásokkal való együttműködésben.

Az Ön iparágában tapasztalattal rendelkező SEO-tanácsadó alkalmazása jobb eredményeket hoz, mint az, aki nem rendelkezik megfelelő múlttal.

Például, ha keresőoptimalizálási tanácsadót keres, aki segít javítani a helyi SEO-rangsoroláson, akkor hiába fogad fel SaaS SEO-tanácsadót.

Ideális esetben olyan tanácsadókat kell keresnie, akiknek tapasztalata van más helyi vállalkozásokkal való együttműködésben.

A SEO fogalmak megértésének szintje

Bármelyik aranyat érő SEO tanácsadó képes lesz elmagyarázni Önnek a SEO fogalmait.

Ezért fontos, hogy ismerje a SEO alapjait, hogy tudja, mikor viszi el Önt egy SEO szakember.

Készítsen egy listát a kérdésekről, amelyeket bármelyik SEO-tanácsadónak feltehet, mielőtt felveszi őket.

Kommunikációs képességek

Ha SEO-tanácsadót alkalmaz, mindenképpen olyan emberre van szüksége, aki tudja, hogyan kommunikálhat hatékonyan Önnel.

Mivel havi rendszerességgel fog fizetni, biztos vagyok benne, hogy szeretné, ha a tanácsadó rendszeresen megosztaná Önnel a sikereket és a nehézségeket.

Mielőtt bármilyen SEO-tanácsadót felvesz, világosan jeleznie kell, hogy milyen rendszerességgel és milyen médiumokon fog kommunikálni Önnel.

A fő piros zászló, amelynek azonnal figyelmeztető jelként kell szolgálnia, ha hosszú ideig vár a visszajelzésre.

Kérdések, amelyeket fel kell tenni egy SEO-tanácsadónak, mielőtt felveszi őket

Íme néhány kérdés, amelyeket fel kell tennie egy SEO tanácsadónak, mielőtt felveszi őket:

 • Mennyi időbe telik, hogy megjelenjenek a szolgáltatások eredményei?
 • Milyen tapasztalatai vannak az iparágamban lévő vállalkozásokkal való kapcsolattartásról? Dolgoztál már az iparágamban működő vállalkozásokkal?
 • Hogyan fogsz velem kommunikálni, és milyen rendszeresen?
 • Milyen SEO eszközöket használ?
 • Milyen díjakat számol fel?
 • Mi történik a webhelyemmel, beleértve a visszamutató hivatkozásokat is, ha úgy döntök, hogy leállítom szolgáltatásait?
 • A SEO melyik területére helyezi a hangsúlyt? Miért?
 • Magyarázza el a webhelyek Google-beli rangsorolásának folyamatát és megközelítését.
 • Elmagyaráznád, mik azok a kanonikus címkék?
 • Hogyan kezdené el a webhely migrációját?

Következtetés

Fontos tudni, hogyan találhat jó SEO tanácsadót, ha azt fontolgatja, hogy felvesz egy SEO-marketinghez.

Kövesse a fenti javaslatokat és tippeket, hogy olyan SEO-tanácsadót találjon, aki hasznára válik vállalkozásának, és hosszú távú eredményeket hoz a márkája számára.

Új publikációk:

Ajánlott