Hogyan kérhet ajánlást ügynöksége számára –…

Nehéz lehet új potenciális ügyfeleket találni ügynöksége bővítéséhez. Mindannyian azt akarjuk, hogy vállalkozásunk és szolgáltatásaink sikeresek legyenek, de ehhez néha mások segítségére van szükség. Az ajánlások az egyik módja annak, hogy magánszemélyek vagy cégek különösebb erőfeszítés nélkül szerezzenek több ügyfelet. Egy meglévő ügyfél ajánlása nyilvánvalóan nagyobb súllyal bír, mint a saját marketing állításai.

Ügynökségtulajdonosként kérjen ajánlásokat, hogy új leadeket generáljon és új ügyfeleket szerezzen. A világ legnagyobb kreatív ügynökségei közül néhány nagymértékben támaszkodik az ajánlásokra. Ha szorgalmas volt a munkája minőségét illetően, és elkötelezett ügyfélkörrel rendelkezik (még ha kicsi is), nincs ok arra, hogy ne kérjen tőlük ajánlást.

De a legtöbb ügynökség tulajdonosa egyszerűen nem tudja, hogyan kérjen ajánlást. Ebben a bejegyzésben a teljes ajánlási folyamatot tárgyaljuk, és fontos tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan kérjen ügyfélajánlatot bevétele növelése érdekében. De először nézzük meg, miért olyan fontosak az ajánlások.

Az ajánlások jelentősége

Az ajánlásokat széles körben a marketing legértékesebb formájának tekintik világszerte, különösen a digitális ügynökségek területén. Gyakorlatilag nem igényelnek költést az Ön nevében, és fantasztikus hozamot adnak a forró leadekért. Ez az egyik leghatékonyabb B2B potenciális ügyfelek generálási stratégiája, amelyet használhat.

Íme néhány fontos statisztika innen Közösségi média ma az ajánlások fontosságáról:

  • A B2B marketingszakemberek 78%-a úgy gondolja, hogy az ajánlóprogramok segítenek kiváló leadeket generálni.
  • A marketingszakemberek 54%-a úgy gondolja, hogy az ajánlóprogramok leadenkénti költsége alacsonyabb, mint más potenciális ügyfelek generálási módszerei.

Az ajánlások azért olyan fontosak, mert szinte semmibe sem kerülnek. A legjobb rész? Ugyanabban a mezőben léphet kapcsolatba egy új kapcsolattartóval, mint a többi ügyfele. Lényegében egy magasan képzett potenciális ügyfélhez jut hozzá, amely készen áll az átalakításra. De tudnia kell, hogyan kell a megfelelő módon kérni az ajánlásokat.

A legtöbb marketingszakember már tudja, milyen hatékonyak lehetnek az ajánlások. Azonban túl sok értékesítő téved, amikor ajánlást kér. Ha nem tudja, hogyan kell a megfelelő módon ajánlásokat kérni, mindig küzdeni fog. Szerencsére biztosítjuk önnek.

Hogyan kérjünk ajánlásokat – A 8 legjobb tipp a további ajánlások megszerzéséhez

A következő bekezdésekben a 8 legjobb tippről fogunk beszélni, amelyek segítenek az ajánlások kérésében, beleértve a sablonokat és az ajánlási szkriptet, amelyet követhet, amikor ajánlást kér ügyfeleitől.

1. E-mail használata hivatkozásokhoz (sablonnal)

2021 van. Az emberek nem akarnak időt tölteni azzal, hogy egymással beszéljenek, különösen, ha ugyanazt a dolgot e-mailben is meg lehet kommunikálni. Az ajánlások kérésének egyik legjobb módja, ha közvetlenül e-mailt küld a meglévő ügyfeleinek. Ha van egy robusztus ajánló e-mail sablonja, könnyen továbbíthatja nekik!

Olvasni:  Hogyan indítsunk e-kereskedelmi vállalkozást

Ne feledje, nem szeretne olyan kétségbeesettnek vagy tolakodónak tűnni, amikor ajánlást kér. Te sem akarsz vergődni. Az emberek utálják ezt. Amikor e-mailt küld ügyfelének ajánlásért, feltétlenül kérdezze meg őket közvetlenül. A tárgysort gondosan kell megszerkeszteni, hogy a „kérdezés” a lehető legtermészetesebb legyen.

Lényegében azt csinálja, hogy kihasználja kapcsolatát egy meglévő ügyféllel. Ha új ügyfélről van szó, nincs okunk ajánlást kérni tőlük. Ellenkező esetben úgy fog tűnni, mintha csak azért beszélne az ügyféllel, hogy szívességet kérjen – ezt senki sem szereti. Ha azon töpreng, hogyan kérhet megfelelő módon ajánlásokat, ügyeljen arra, hogy ne tűnjön túl opportunistának!

Az e-mailben történő ajánláskérés nagyszerű lehetőség, mert az ügyfeleknek nem kell azonnal válaszolniuk. Áttételi kérelmeire a megfelelő időben válaszolunk. Íme egy egyszerű ajánló e-mail sablon, amely segít Önnek:

Helló [Name],

Nagyon örülök, hogy elégedett a szolgáltatásainkkal. Tudtam, hogy értéket tudunk nyújtani és segíthetünk Önnek, és nem lehetek jobban elégedett, hogy már most is látja a különbséget.

Egyre nagyobb aggodalomra ad okot, és nagyra értékelnénk, ha egy hasonló iparágban dolgozó kollégájához ajánlana minket. Ha tud valakit, akinek hasznunkra válna [service or product name]mi mindent megteszünk, hogy segítsünk nekik.

Üdvözlettel,

[Your name].

Az első dolog, amit meg kell értened, hogy egy ajánló e-mailnek erősen személyre szabottnak kell lennie. Mindig személyesítse meg e-mailjeit, hogy az ügyfél tudja, hogy kizárólag vele beszél. Egy elégedett ügyfél örömmel teljesíti az Ön ajánlási kérelmét, ami a szájon át történő ajánlások számának növekedését eredményezi.

2. Ajánlók kérése telefonon (beleértve a Scriptet is)

Egy másik fantasztikus módja annak, hogy ajánlásokat kérjen a telefonon keresztül. Ez meglehetősen egyszerű, és a sikeres kérdés kulcsa az, hogy elmondja a másik oldalon lévő személynek, miért hív. Mindig meg kell tanulnia tisztelni ügyfele idejét. De hogyan kérhetek beutalót telefonon? A válasz egyszerű: legyél előre.

És hacsak nem szakértő az ajánlások kérésében, készítsen egy forgatókönyvet, és kövesse azt. Akár weboldal-karbantartási szolgáltatásokhoz keres ajánlást, akár csak több ügyfelet szeretne szerezni, mindig segít, ha kéznél van egy script.

Ha olyan ügyfélszolgálati munkatársai vannak, akik nem tudják, hogyan kell ajánlásokat kérni, használhatja ezt a szkriptet a fent megadott ajánló e-mail sablonnal együtt. Ennek így kell mennie.

Helló [Customer name],

Remélem jól vagy. Csak azért hívtam, hogy megkérdezzem, tudna-e egy másik személyhez irányítani, akinek szüksége lehet a szolgáltatásaimra. Mostanra biztos vagyok benne, hogy tud szolgáltatásaink minőségéről, és szeretnénk még több ügyfelünknek segíteni. Rendben lenne, ha feltennék néhány névjegykártyát, vagy ha csak tudna nekem szólni, ha egy név felbukkan a fejében

Üdvözlettel,

[Your name here].

Miután előterjesztette kérését, hagyja, hogy válaszoljanak. Egyesek rögtön nevet adnak neked, míg mások azt mondják, hogy elgondolkodnak rajta. Vannak, akik határozottan visszautasítják, de ne csüggedjenek. Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy ügyfelei nem annyira előre adják a nevet.

Ha azonban rendszeresen indít ajánlókampányt, előfordulhat, hogy e-mailjeit továbbítják az érdeklődőknek. Ez kiváló alkalom lehet arra is, hogy véleményt kérjen ügyfeleitől. Ezt az ajánlást közzéteheti webhelyén a konverziók növelése érdekében – ez az egyik legnagyobb digitális marketing kihívás, amellyel az ügynökségek tulajdonosai szembesülnek a növekedés terén.

Olvasni:  A 7 legjobb WordPress webfejlesztési trend 2024-ban

3. Személyes ajánláskérés – a legjobb megközelítés

Az ajánlási kérelmek benyújtásának legjobb módja, ha szemtől szembe kérdezzük meg az ügyfelet. Az emberek általában nagyobb valószínűséggel cselekszenek a kérésed szerint, ha közvetlenül előttük ülsz. Egyeztessen találkozót egy hűséges ügyféllel, vagy keresse fel az irodájában. Ne feledje, amikor egy találkozót ütemez, tudassa velük annak okát.

A találkozók azt mutatják, hogy komolyan gondolja az ajánlásokat. Ha a jelenlegi helyzet miatt nem tud találkozni egy ügyféllel, válasszon egy virtuális beállítást. Ha nemzetközi ügyfelei vannak, vagy más országban vagy helyen tartózkodó emberekkel dolgozik, bármikor használhatja a személyes megközelítést, ha megbeszélést szervez velük a Zoom vagy a Google Meet szolgáltatásban.

Szerencsére a legtöbb szakember egy csomó olyan eszközt használ, mint a Calendly, hogy megbeszéléseket ütemezzen, így valóban nem nehéz ügyfelet online szerezni és beszélni vele. Vitathatatlanul ez a leghatékonyabb megközelítés, és csodákat fog tenni veled, ha tudod, hogyan kell helyesen csinálni.

Természetesen kezdettől fogva senki sem tökéletes, így beletelik egy kis időbe, amíg sikeressé válik ezzel a stratégiával. Ha azonban zavarban van azzal kapcsolatban, hogyan kérjen beutalót szemtől szembe, mindig bölcs ötlet először gyakorolni egy kicsit.

4. Használja a Net Promoter Feedback szolgáltatást, hogy több ajánlást kapjon

Az ajánlási marketing erőfeszítéseinek javításának egyik leghatékonyabb módja, ha visszajelzést kér a netes promóterektől, hogy több ajánlást kapjon. A Net Promoter Score nem újdonság; cégek és ügynökségek már régóta használják az ügyfelek elégedettségének mélyebb megértésére.

A Net Promoter Score lényegében egy felmérés, amely egy kérdést tesz fel: – Mennyire valószínű, hogy ajánlja [Company Name] egy barátnak?”

Az embereknek nem kell konkrét választ adniuk; csak választaniuk kell 1 és 10 között. Akik 7 és 8 között választanak, azok passzív vásárlók; ajánlani fognak egy másik személynek, ha a megfelelő irányba tereli őket. Azok, akik a 6-os vagy az alatti választ válaszolnak, elégedetlenek, ezért dolgoznod kell rajtuk.

A legjobb időpont a kérdés megtételére, amikor az ügyfél lelkesedése nagy, és magasabb számmal válaszol. Ideális esetben integrálnia kell egy közösségi megosztási gombot a felmérésbe, hogy az emberek nyilvánosan megoszthassák válaszaikat, ami végső soron segít több hivatkozást elérni.

5. Legyen konkrét az ajánlási kérelmével

Ez egy tágabb tipp, amely mindenféle ajánlási kérelemre vonatkozik. Ha egy konkrét projekthez keres ügyfelet, mindig legyen konkrét kérése. Ne csak azt kérje ügyfeleitől, hogy ajánljanak bárkinek, aki szerintük alkalmas lesz az Ön szolgáltatásaira.

Például, ha egy adott iparágban márkaépítésre szakosodott, kérje meg ügyfeleit, hogy ajánlják Önt másoknak az adott iparágból. Ha például a tárhely viszonteladására szakosodott, kérdezze meg az ügyfelet, hogy ismer-e valakit, akinek tárhelyre van szüksége. Íme egy alapvető hivatkozási szkript, amely segít Önnek, amikor kérést szeretne benyújtani:

Kedves {Customer Name]!

Csak azért hívtam, hogy megkérdezzem az ajánlásokról. Van valaki, akinek szüksége van weboldal tervezési és menedzsment szolgáltatásokra? Weboldal tervezési és menedzsment szolgáltatások teljes csomagját kínáljuk. Remélem, tetszett a céloldal, amelyet az Ön számára készítettünk, és örülnék, ha az Ön iparágában bárkit ajánlana nekünk, akinek hasonló céloldal-tervezési szolgáltatásokra van szüksége.

Ez a szkript már előre elkészíti a kérést, és a webhelytervezés egy meghatározott elemét is kidolgozza: a céloldalakat.

Olvasni:  Hogyan lehet szinkronizálni a Roku távirányítót a párosítási gomb nélkül?

6. Ossza meg ügyfele munkáját

Ügyfele munkájának megosztása az egyik legjobb módja annak, hogy ajánlásokat kérjen. Nemcsak munkája minőségének bemutatását teszi lehetővé, hanem az ügyfeleknek is egy kicsit nagyobb népszerűségre tesz szert. Ha megosztja legjobb munkáját közösségi média csoportjaiban vagy egyszerűen a webhelyén, könnyen vonzhat további ajánlásokat. Például az emberek megoszthatják bejegyzéseidet a közösségi médiában, különösen olyan népszerű platformokon, mint a LinkedIn.

7. Mindig adjon értéket, mielőtt kérdez

Miért lenne hajlandó egy ügyfél ajánlást tenni, ha nem érzi úgy, hogy Ön jó munkát végzett neki? Mielőtt ajánlást kér, győződjön meg arról, hogy munkája értéket képvisel.

Ez az egyik fő oka annak, hogy az ajánlások olyan hatékonyak, ha először megkérdezi hűséges ügyfeleit. Ha fantasztikus munkát végzett egy ügyfélnél, és azt veszi észre, hogy eléggé lelkesedik az Ön által végzett munkáért, azonnal kérjen beutalót! Jól fogják magukat érezni, és az ajánlási kérelmeit teljesítjük!

8. Ösztönzők felajánlása

Ha azon töpreng, hogyan kérhet megfelelő módon ajánlásokat, próbálkozzon ösztönző hozzáadásával, például ajánlói programmal.

Ha ösztönzi ügyfeleit az ajánlásokért, akkor automatikusan komolyabban veszik Önt. Például egy egyszerű 20%-os kedvezmény egy sikeres ajánlás esetén nagyban hozzájárul a jövedelmezőség növeléséhez.

Ügyfelei elvégzik helyetted a promóciós munkát, és ajánlani fogják másoknak, akik ugyanabban a résben vannak – mindaddig, amíg teljesíti az alku végét. Még egy egyszerű, kis kedvezménnyel rendelkező ajándékkártya is sokat segít az ajánlások számának növelésében.

Használható vásárlói ajánlási sablonok

Ebben a részben összeállítottunk néhány hivatkozási sablont, amelyeket különböző helyzetekben használhat.

Hogyan kérjünk ajánlást egy törzsvásárlótól

A hűséges ügyfelek szívesen ajánlanak Önnek, de meg kell győződnie arról, hogy megismétli tapasztalataik minőségét, ahelyett, hogy csak ajánlást keresne, anélkül, hogy figyelembe venné boldogságukat vagy elégedettségüket. Íme egy ajánló e-mail sablon, amely jól működik:

Helló [Customer Name],

Nem is tudnék jobban örülni annak, hogy elégedett az általunk kínált szolgáltatások színvonalával. Nagyon örülök, hogy beválthattuk ígéretünket és segíthettünk.

Csak azt szeretném tudni, hogy vannak-e más cégek vagy ügyfelek, akikhez tudna minket utalni, különösen azoknak, akiknek haszna származna egy hasonló kapcsolatból. Ez nagyban segíti növekvő aggodalmunkat.

Üdvözlettel,

[Your Name here].

Hogyan kérhet ajánlást egy új ügyféltől

Ez egy kicsit trükkös, mert lehet, hogy egy új ügyfélnek nem volt tapasztalata Önnel kapcsolatban. Ha azonban a belépés zökkenőmentesen zajlott, és követte az ellenőrzőlistát a T-ig, akkor valószínűleg az érzelmek felrobbannak. Ezért jó alkalom lehet beutaló kérésére.

Íme egy sablon, amely segíthet ebben.

Helló [Customer Name],

Nagyon örülünk, hogy eddig nagyszerű tapasztalatokat szerzett velünk. Alig várjuk, hogy túlléphessünk, és biztosítsuk, hogy fantasztikus élményben legyen része.

Csapatom az Ön rendelkezésére áll, és minden felmerülő kérdését megválaszolják. Addig is ismer valakit, akinek hasznot húzhatna szolgáltatásaink az Ön iparágában? Ha tud nekünk utalni nekik, az nagyon jó lesz!

Üdvözlettel,

[Your Name].

Hogyan kérjünk ajánlásokat a közösségi médiában

A közösségi média hihetetlenül hatékony eszköz lehet az ajánlások kérésére. Ha ügyfelei vannak a közösségi médiában, könnyedén kapcsolatba léphet velük, hogy növelje az ajánlások megszerzésének esélyét. Íme egy egyszerű sablon, amellyel ajánlásokat kérhet a közösségi médiában.

Olvasni:  A platformok közötti kihívás: Front-end fejlesztési megoldások

Helló [Customer Name],

Köszönjük, hogy megosztotta ezt a bejegyzést a LinkedIn-en. Ez segített abban, hogy jelentős vonzerőt generáljunk, és ennek eredményeként jó néhány emberrel sikerült kapcsolatba lépnem, és lenyűgöző beszélgetéseket folytathattam. Te és én fantasztikus időt töltöttünk együtt, és úgy érzem, ez csak jobb lesz.

Ha ismer valakit a szakmában, akinek hasznára válhat szolgáltatásaink, szívesen segítünk!

Üdvözlettel,

[Your name].

Hogyan kérhet ajánlást egy partnertől vagy leányvállalattól

A partnerek és leányvállalatok is segíthetnek az ajánlásokban. Próbálja meg használni vagy testreszabni ezt a sablont.

Helló [Partner’s Name],

Láttam azokat az ügyfeleket, akik Önnel dolgoznak [add company name here] sokkal kevesebb problémájuk volt a múltban. Úgy gondolom, hogy az általunk kínált szolgáltatásokkal együtt valóban magasabb szintre emelhetjük a dolgokat, és értéket adhatunk ügyfeleink számára. Ha tudna olyan céget ajánlani, amelynek hasznára válik szolgáltatásaink, az nagyszerű lenne! Szívesen fogadunk új ügyfeleket!

Üdvözlettel,[Your name].

Hogyan kérjünk ajánlást egy versenytárstól

Ha egy jelentős piaccal rendelkező iparágban működik, ahol egyik vállalat sem verseng a másik ügyfélköréért, megpróbálhat beutalót kérni egy versenytárstól. Valójában a versenytársak szívesen ajánlják Önt egy ügyfélhez, ha nem ugyanazokat az ügyfeleket célozzák meg, mint Ön. Itt van egy sablon, amelyet használhat.

Helló [Competitor’s Name],

Észrevettem, hogy ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat kínálsz [add service name here]. A nagy mennyiség miatt jó néhány ügyfelet kellett visszautasítanom emiatt. Szívesen irányítom őket Önhöz, mivel ideális ügyfeleimnek speciális igényei vannak [add them here].

Arra lennék kíváncsi, hogy Ön is megteheti-e ugyanezt, ha ügyfelei bármilyen szolgáltatást igényelnek [add services you offer here]. Szívesen kínálok nekik értéket kiváló áron.

Üdvözlettel,

[Your Name].

E-mail sablon, amikor egyetértenek

Miután egy kapcsolattartó beleegyezett az ajánlásba, könnyítse meg a dolgát az alábbi sablon megadásával.

Helló [name here],

dolgoztam együtt [your name here] hosszú ideje. Tisztában vagyok vele, hogy hasznot húzhat a szolgáltatásaikból, ezért úgy döntöttem, hogy összekapcsollak benneteket egymással.

[Referral]találkozunk [Your name here with profile or website link].

[Your name]találkozunk [referral].

Remélem, sikerül eltalálni, és kölcsönösen előnyös kapcsolatot építeni!

Üdvözlettel,

[Customer’s name].

Hogyan írjunk köszönő üzenetet a sikeres ajánlásért

Köszönjük a játékvezetőnek, ha sikeres ajánlást kap. Íme egy egyszerű sablon, amely segít ebben.

Helló [Add Recipient Name],

Köszönjük az ajánlást [add referral name here]. Ez egy nagy ügyfél, és hisszük, hogy ez segíteni fog nekünk a növekedésben. Nagyra értékelem azt a bizalmat és hitet, amelyet szolgáltatásaink és az itt végzett tevékenységünk iránt tanúsított.

Köszönetképpen 20% kedvezményt szeretnék felajánlani szolgáltatásaink árából következő megrendelése esetén.

Rendkívül hálás vagyok az ajánlásért, és várom, hogy együtt dolgozhassunk és [referral name here] a jövőben.

Üdvözlettel,

[Your name here].

Alsó vonal

A boldog ügyfelek segíthetnek az értékesítés javításában és a vállalkozás népszerűsítésében. Bár a hivatkozások forrása változó, nyomon követheti, hogy mi működik az Ön számára, és min kell változtatni. Mielőtt elkezdené, feltétlenül beszéljen marketingcsapatával, és találja ki a legjobb stratégiát az ajánlások kérésére! Bepillantást nyerhet a webináriumunkba is, amely arról szól, hogyan lehet leküzdeni ügynöksége ajánlásoktól való függőségét.

Új publikációk:

Ajánlott