Hogyan készítette Sakshi Verma az első 80 000-t a nagy ötletek egyszerűsítésével

India nyüzsgő szívében, Újdelhiben nőtt fel, Sakshi 33 éves, okleveles könyvelő és szabadúszó író a banki, pénzügyi, szolgáltatási és biztosítási (BFSI) résben. Az írással való találkozása terápiás eszközként indult – menekülésként a mindennapi élet kakofóniája elől. Írói tehetsége mögött édesanyja állt. Versek és naplók írására biztatta Sakshit, hogy korán csiszolja tudását. Arra is ösztönözte Sakshit, hogy ezt a hobbit szakmává változtassa.

A saját szavaival élve,

„Anyukám mutatott egy verset, amit kicsi koromban írtam. Meglepődve láttam, hogy gyerekként ilyen jól tudok írni. Ez motivált, hogy tovább kutassam tehetségemet.”

Amikor Sakshi rájött, hogy az írás kereskedelmileg is életképes készség lehet, nem volt megállás. Kezdetben Sakshi néhány kis ügyfélnek írt a pénzügyi szektorban. A B.Com és a CA felkészítői diplomájának köszönhetően erősen ismerte a pénzügy kulcsfogalmait. Hamarosan tovább fejlődött a területen, és felgyorsította karrierjét olyan platformokkal, mint a Pepper.

Pepper megtalálása

Egy CA-mentorral való véletlen találkozás a YouTube-on Sakshit több írási lehetőség elé tárta. A YouTube alkotója azt javasolta, hogy a Pepper Content kiváló írói platform a szabadúszók számára. Annak ellenére, hogy a cég még csak most kezdte meg működését, Sakshinak tetszett az elképzelésük, és úgy döntött, csatlakozik a csapathoz. A Peppernél tett utazása azóta is fenomenális. Emellett zökkenőmentesen tudta lebonyolítani tanulmányait, és útközben többet tanult a pénzügyekről.

Növekedés a Peppernél

Rövid Pepper-írói hivatali ideje alatt Sakshi Rs-t keresett. 80.000, mindezt részmunkaidőben. A passzív jövedelem egyik fő forrásának tartja, és családja számára is nagy támogatást nyújt. A legjobban azt a rugalmasságot szereti, amelyet Pepper kínál a szabadúszó íróknak. Rendelkezésre állása alapján választhatott projekteket és határidőket. Rövid távú passzív jövedelemcélokat szem előtt tartva dolgozott, és projekteket vállalt ezek elérésére.

Olvasni:  Hogyan változtassuk meg a háttérszínt az Instagram Storyban, hogy ragyogjon

Sakshi most Pepperrel bővíti írói portfólióját. Különböző iparágakban próbálja ki magát a gondolatvezetési tartalmak terén. Célja, hogy bevételeit lassan növelje nagyobb projektek és magas jegyű ügyfelek bevonásával. Pepper rendkívüli támogatást nyújtott írói karrierjének fellendítésére tett erőfeszítéseiben.

Írási folyamata

Sakshi úgy véli, hogy írásai közönség- és nem csak ügyfélközpontúak. Szereti ötleteit egyszerű „Hemingway” stílusban közvetíteni, ami megnyeri az olvasókat. Az a képessége, hogy az összetett pénzügyi szakzsargont egyszerű kifejezésekre bontja, növeli írói vonzerejét. A történetmesélést is igyekszik beépíteni az írásába, hogy jobban bevonja olvasóit.

Sakshi továbbá értékeli, hogy a Pepper szerkesztői visszajelzései milyen pontosak, részletesek és hasznosak a kezdő írók számára. Emlékszik arra, hogy legkorábbi írásai több szerkesztést és változtatást igényeltek. De mindent megtett, hogy tanuljon a szerkesztők visszajelzéseiből, és alakítsa stílusát. Csupán néhány további cikkre volt szüksége ahhoz, hogy észrevegye a munkájában mutatkozó éles különbséget.

Az egyik tulajdonsága, amit szeret önmagában, az az, hogy képes elfogadni a negatív visszajelzéseket. Arra is felhívja a figyelmet, hogy újra átnézi a régi cikkeket, hogy meglássa, hol van még mit javítani.

Kihívások leküzdése

Sakshi számos projekten dolgozott különböző iparágakból származó ügyfelekkel. Néhányukkal jól érezte magát, míg mások kihívták. Emlékszik egy projektre a technológiai rést illetően: az a kriptovalutához kapcsolódott. Bár nem volt teljesen felszerelve a témával kapcsolatos know-how-val, úgy döntött, hogy kilép a komfortzónájából. Miután Sakshi benyújtotta a darabot, nagyszerű visszajelzést kapott mind a szerkesztőtől, mind a megrendelőtől. Ezt követően soha nem félt egy kihívásokkal teli projekttől.

Üzenete írótársainak

Sakshi azt tanácsolja írótársainak, hogy írjanak következetesen és rendíthetetlenül. Különös hangsúlyt fektet arra, hogy a visszajelzésekből tanuljon, ahelyett, hogy elbátortalanítaná. Bármilyen témában és bármilyen résben való írás, szerinte segít abban, hogy jobbá váljon a mesterség. Úgy véli azonban, hogy írás közben szem előtt kell tartania a közönséget, és a tartalommal könnyen elkötelezhetővé kell tenni. Sakshi azt is megosztotta, hogy az olyan platformok, mint a Pepper, hogyan segítik a szabadúszó írókat önmaguk fejlődésében és készségeinek fejlesztésében.

Olvasni:  Hogyan lehet kikapcsolni a ChromeVoxot a Chromebookon?

„Ha szeretsz írni, kezdd el. Írjon bármit, amivel kapcsolatba kerül, és az utazás során hamarosan megtalálja az ezüst bélést” – mondja Sakshi.

Ez a történet véget is érhetett volna, de Sakshi útja a Pepper Contentgel folytatódik. A világ legnagyobb tartalompiacának felépítésén dolgozunk, és a Sakshihoz hasonló alkotók nélkülözhetetlenek ehhez a kezdeményezéshez. Közösségünk gyorsan növekszik, és továbbra is alkotók ezreit erősítjük meg.

Új publikációk:

Ajánlott