Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Magento 2-ről a beépített biztonsági mentési eszközzel: Az egyetlen útmutató, amire szüksége van

Egy 2022-es jelentés szerint Veeam, a vállalkozások 76%-a szenvedett el legalább egy ransomware támadást az elmúlt évben. Ennél is fontosabb, hogy a kompromittált adatok több mint egyharmada (36%) nem volt visszaállítható a támadás után.

Szerencsére, ha Ön Magento üzlet tulajdonosa, nem kell aggódnia az adatvesztés miatt, mert a Magento beépített biztonsági mentési eszközt kínál, amely leegyszerűsíti az igény szerinti biztonsági mentéseket.

Ebben az útmutatóban mindent elmagyarázunk, amit a Magento 2 biztonsági mentéséről tudnia kell, beleértve a működését és a Magento 2 megfelelő biztonsági mentésének módját.

Itt van minden, amire kitérünk:

A Magento 2 biztonsági mentés alapjai

A Magento 2 Open Source egy beépített biztonsági mentési modult kínál, amellyel kétféleképpen készíthet biztonsági másolatot üzlete különböző részeiről:

 1. Az adminisztrációs panelről.
 2. A Magento parancssori felület (CLI) használata.

Az Adobe Commerce Cloud felhasználói használhatják a fenti módszereket, és pillanatképet is készíthetnek alkalmazási környezetükről a Project Web Interface segítségével. A pillanatkép teljes biztonsági másolatot készít a kiszolgálón futó összes szolgáltatásról, mint például a Redis, a MySQL és a Magento.

Ezzel szemben a Magento nyílt forráskódú módszerei lehetővé teszik a rendszer következő három részének biztonsági mentését:

 • Fájlrendszer (kivéve a var/ és kocsma/statikus könyvtárak).
 • Adatbázis.
 • -ban tárolt médiafájlok kocsma/média Könyvtár.
Olvasni:  A WordPress-témák jövője: Figyelnivaló trendek 2024-ben

Amikor a Magento 2-ről biztonsági másolatot készít a beépített biztonsági mentési rendszerrel, a Magento létrehoz egy al fájlt az adatbázishoz, és egy tömörített archív fájlt a fájlrendszerhez és a média biztonsági mentési fájlokhoz. A biztonsági mentési fájlokat a var/backups könyvtárat, amíg manuálisan nem törli őket.

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Magento 2-ről

 1. Engedélyezze a Magento 2 biztonsági mentési eszközt.
 2. Állítsa be a megnyitott fájlok határértékét.
 3. Backup Magento 2.
 4. A Magento 2 biztonsági mentéseinek ütemezése (opcionális).
 5. Ellenőrizze a Magento 2 biztonsági másolatát.

jegyzet: Az Adobe megszüntette a Magento 2 beépített biztonsági mentési funkcióját, kezdve a 2.3.0-s és újabb verziókkal. Győződjön meg arról, hogy a Magento 2 biztonsági mentési funkcióját állomásoztatási környezetben teszteli, mielőtt éles kiszolgálón használná.

1. lépés: Engedélyezze a Magento 2 biztonsági mentési eszközt

Jelentkezzen be a Magento kiszolgálóra mint fájlrendszer tulajdonosa, és navigáljon a projekt gyökérkönyvtárába. Ezután futtassa a következő CLI parancsot a Magento biztonsági mentési segédprogram engedélyezéséhez:

$ bin/magento config:set system/backup/functionality_enabled 1

2. lépés: Állítsa be a megnyitott fájlok határértékét

Biztonsági másolat létrehozása előtt feltétlenül frissítse a megnyitott fájlok határértéke a Magento fájlrendszer felhasználója számára. A megnyitott fájlok alacsony határértéke sikertelen biztonsági mentésekhez és visszaállításokhoz vezethet a Magento biztonsági mentési eszköz használatával.

Az Adobe azt javasolja, hogy a megnyitott fájlok határértékét állítsa 65536-ra vagy többre. Használhat azonban nagyobb értéket is, ha a rendszere támogatja.

Futtassa a következő parancsot Magento fájlrendszer-felhasználóként a megnyitott fájlok korlátjának frissítéséhez:

$ ulimit -s 65536

Ellenőrizze, hogy az ulimit frissítve van-e a következővel:

$ ulimit -n

3. lépés: A Magento 2 biztonsági mentése

A Magento 2 biztonsági mentését a terminálról a következő CLI parancs szintaxis használatával készítheti:

$ php bin/magento setup:backup [–code] [–media] [–db]

Olvasni:  A végső útmutató az egyes WordPress-verziókhoz

Megadhat egy vagy több lehetőséget is a Magento áruház különböző részeinek biztonsági mentésére. Például a következő paranccsal biztonsági másolatot készíthet az adatbázisról és a fájlrendszerről:

$ php bin/magento setup:backup –code –db

A parancs sikeres végrehajtása után a következő kimenetet kell látnia:

Alternatív megoldásként a Magento 2 biztonsági mentését az adminisztrációs panelen keresztül is elvégezheti, ehhez navigálva Rendszer > Eszközök > Biztonsági mentések és válassza ki az alábbi három lehetőség egyikét:

 • Rendszer biztonsági mentése.
 • Adatbázis és média biztonsági mentés.
 • Adatbázis biztonsági mentése.

A Biztonsági mentési lehetőségek oldalon, adja meg a biztonsági másolat nevét, és jelölje be a Karbantartás Mód jelölőnégyzetet, hogy az online áruházat karbantartási módba kapcsolja a biztonsági mentési folyamat során. Miután konfigurálta a biztonsági mentési beállításokat, kattintson a gombra Rendben a biztonsági mentés elindításához.

A biztonsági mentési folyamat néhány másodperctől több percig is eltarthat, az üzlet méretétől, a szerver konfigurációjától és a kiválasztott biztonsági mentés típusától függően. Amint befejeződött, megjelenik egy üzenet, amely megerősíti a biztonsági mentés befejezését az alábbiak szerint:

4. lépés: ütemezze a Magento 2 biztonsági mentéseit (opcionális)

Opcionálisan ütemezheti a Magento 2 napi, heti vagy havi biztonsági mentését egy előre meghatározott ütemezés szerint az adminisztrációs panelen.

Jelentkezzen be a Magento adminisztrációs panelre, és navigáljon ide Áruházak > Beállítások > Konfiguráció > Speciális > Rendszer.

Bontsa ki a Biztonsági mentés beállításai szakaszt, és frissítse az alábbiak szerint:

 • A biztonsági mentés ütemezése engedélyezve: Állítsa be Igen.
 • Ütemezett biztonsági mentés típusa: Válassza ki a biztonsági mentés típusát.
 • Kezdési idő: Állítsa be a biztonsági másolat létrehozásának idejét.
 • Frekvencia: Állítsa be úgy Napi, Hetivagy Havi.
 • Karbantartás Mód: Állítsa be Igen.
Olvasni:  A végső útmutató az árva oldalak kezeléséhez

Ezt követően kattintson Konfiguráció mentése a beállítások frissítéséhez.

5. lépés: Ellenőrizze a Magento 2 biztonsági másolatát

Miután létrehozta a Magento 2 biztonsági másolatát, ellenőrizheti azt az adminisztrációs panelen a következő helyre navigálva Rendszer > Eszközök > Biztonsági mentések. Az újonnan létrehozott biztonsági másolat a következőképpen jelenik meg egy rácson belül:

Alternatív megoldásként ellenőrizheti a terminálon a következő Magento CLI paranccsal:

$ php bin/magento info:backups:list

A következő kimenetet kell látnod:

Magento 2 biztonsági másolat visszaállítása

Figyelem: A Magento 2 biztonsági másolatának visszaállítása törli az e-kereskedelmi áruház által a biztonsági mentés létrehozása után generált összes adatot. Ez a művelet végleges, és nem vonhatja vissza.

Az adminisztrációs panelről navigálással visszatérhet a Magento 2 biztonsági másolatához Rendszer > Eszközök > Biztonsági mentések és rákattint a Visszagörgetés az előnyben részesített biztonsági másolat hiperhivatkozása.

A következő oldalon adja meg a következő beállításokat:

 • Felhasználói jelszó: Adja meg Magento rendszergazdai jelszavát.
 • Karbantartás Mód: Kattintson a jelölőnégyzetre a karbantartási mód engedélyezéséhez a visszaállítás során.
 • FTP: Ez a beállítás nem kötelező. Jelölje be a jelölőnégyzetet az FTP-kapcsolat használatához.

Végül kattintson Rendben A folytatáshoz.

Alternatív megoldásként a parancssoron keresztül visszaállíthatja a Magento 2 biztonsági másolatát. Ehhez jelentkezzen be a kiszolgálóra Magento fájlrendszer tulajdonosaként, keresse meg a Magento projekt gyökérkönyvtárát, és hajtsa végre a következő parancsot a meglévő biztonsági másolatok listájának megjelenítéséhez:

$ php bin/magento info:backups:list

A biztonsági másolat visszaállítására szolgáló parancs a biztonsági mentés típusától függően változik. Például visszaállíthat egy adatbázis biztonsági másolatot a következő módon:

$ php bin/magento setup:rollback -d

Hasonlóképpen visszaállíthatja a fájlrendszer biztonsági másolatát a következő módon:

$ php bin/magento setup:rollback -c

Végül pedig a médiamappa biztonsági másolatának visszaállításához használhatja:

$ php bin/magento setup:rollback -m

Olvasni:  Ingatlanvásárlás Miamiban

Amikor végrehajt egy parancsot, a Magento felkéri, hogy ellenőrizze, hogy:

 • Folytatni szeretné a biztonsági mentést.
 • A visszaállítás befejezése után meg szeretné tartani a biztonsági másolatot.

Válaszoljon „y” vagy „N” mindkét kérdésre. A visszaállítás befejeztével a következőhöz hasonló kimenetet kell látnia:

Utolsó gondolatok: Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Magento 2-ről a beépített biztonsági mentési eszközzel

Kétféleképpen magyaráztuk el a Magento 2 biztonsági mentési eszközének alapjait és a Magento 2 biztonsági mentésének lépéseit. Bár az Adobe csak a Magento 2.3-as és újabb verzióiban szüntette meg az eszközt, lehetséges, hogy egy későbbi kiadásban eltávolítja az eszközt.

Ne várjon addig, hogy felfedezzen egy alternatív biztonsági mentési megoldást Magento üzletéhez. Regisztráljon felügyelt Magento-tárhelyre a Hostinger szolgáltatással még ma, és férhet hozzá az igény szerinti és automatikus éjszakai biztonsági mentésekhez extra költségek nélkül.

Böngésszen terveink között, és kezdje el még ma.

Új publikációk:

Ajánlott