Hogyan készítsünk e-mail listát a WordPress webhelyen

Az e-mail lista összeállítása hatékony módja annak, hogy kapcsolatba lépjen a közönséggel, és fokozza a márka elkötelezettségét. Ez egy dedikált csatornát biztosít a potenciális ügyfelek gondozásához és az ügyfelek tájékoztatásához a vállalkozásával kapcsolatos új ajánlatokról és frissítésekről.

E-mail listát többféleképpen is összeállíthat – ezek között szerepel a hirdetések megjelenítése, a közösségi médiában közzétett bejegyzések vagy a vezetőmágnesek használata. Napjainkban az e-mail lista WordPress-webhelyen való felépítésére összpontosítunk.

Olvassa tovább, miközben kicsomagoljuk ezt az útmutatót az e-mail-lista felépítéséhez és bővítéséhez egy WordPress webhelyen.

Mi az e-mail lista?

Az e-mail lista lényegében olyan e-mail-címek gyűjteménye, amelyeket olyan személyektől gyűjtöttek össze, akik önként választottak e-mailes hírleveleket, frissítéseket vagy promóciós tartalmat Öntől. A jól összeállított e-mail lista hatalmas eszközként szolgál vállalkozása számára. Egyrészt lehetővé teszi, hogy célzott e-mail marketingkampányokat indítson exkluzív tartalommal. Kihasználva WordPress e-mail marketing bővítmények jelentősen javíthatja ezeket a kampányokat azáltal, hogy automatizálja a folyamatot, személyre szabható sablonokat kínál, és szemléletes elemzést biztosít a stratégia optimalizálásához.

Az e-mail lista stratégiai jellege lehetővé teszi, hogy tartós kapcsolatokat építsen ki feliratkozóival azáltal, hogy folyamatosan értéket szállít.

Ezenkívül az e-mail lista értékes eszközként szolgál a konverziók növeléséhez, legyen szó termékértékesítésről az online áruházban, eseményekre történő regisztrációról vagy más kívánt műveletekről.

8 módszer e-mail lista létrehozására a WordPress webhelyen

Vessünk egy gyakorlati útmutatót az e-mail lista felépítéséhez a WordPress webhelyen.

1. Az oldalsávon adjon hozzá egy űrlapot

Ha hatékony e-mail regisztrációs űrlapot ad hozzá a WordPress webhely oldalsávjához, ez praktikus és felhasználóbarát módja az előfizetők listájának összeállításának.

Az oldalsáv remek hely egy feliratkozási űrlaphoz, mert mindig ott van – a felhasználók látják, miközben olvassák az Ön tartalmát vagy navigálnak a webhelyen. Az oldalsáv általában nem szakítja meg az élményt, hanem inkább kiegészíti azt, zökkenőmentes lehetőséget adva a látogatóknak a feliratkozásra anélkül, hogy elvenné őket a fő tartalomtól.

Az e-mail feliratkozási űrlap megtervezésekor kérjen olyan alapvető információkat, mint a név és az e-mail cím. A hosszú űrlapok leállást jelenthetnek, így a rövidítés megkönnyíti a látogatók számára a gyors regisztrációt. Íme egy jó példa az OptinMonster webhelyén:

optinmonster

Ezenkívül fontolja meg egy egyértelmű üzenet elhelyezését az űrlap mellett, amely elmagyarázza, miért kell valakinek feliratkoznia. Az OptinMonster esetében nem haboztak jól kihasználni a közösségi bizonyítást, és kijelentették, hogy már sok előfizetőjük van.

Olvasni:  Hogyan lehet törölni egy Facebook társkereső profilt 2024-ben

Iratkozz fel

Tekintse meg azt is, hogy az OptinMonster a fenti jelölőnégyzet mellett hogyan írja le a hírlevelei által kínált tartalmat.

Az ígéret ilyen megfogalmazása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megértsék, mekkora értéket kapnak, ha csatlakoznak az e-mail listához.

2. A bejegyzések után mellékeljen egy regisztrációs űrlapot

Ha stratégiailag elhelyez egy regisztrációs űrlapot a blogbejegyzései végén, akkor ez egy hatékony taktika e-mail lista összeállításához egy WordPress webhelyen.

A teljes blogtartalom elolvasása után a látogatók időt és érdeklődést fordítottak az Ön tartalmaira. Tehát, ha ezen a ponton elhelyez egy regisztrációs űrlapot, akkor kamatoztatja az eljegyzésüket. Ez segít abban, hogy egyértelmű cselekvésre ösztönözzön, amikor érdeklődésük a tetőfokára rúg. Ez egy természetes következő lépés azok számára, akik értéket találtak a tartalomban, és szeretnének naprakészen maradni. Tekintse meg, hogyan ad hozzá kreatívan a Fanbooster egy egyszerű regisztrációs űrlapot blogbejegyzése végén:

őrült Osman

Az oldalsávon lévő űrlaphoz hasonlóan a blogbejegyzés utáni feliratkozási űrlapnak is egyszerűnek és könnyen kitölthetőnek kell lennie.

Miközben blogbejegyzéseket tesz közzé webhelyén, ne felejtse el megosztani a közösségi platformokon sem. Facebook-, X- vagy Instagram-követőid potenciális e-mail-feliratkozók, akiket érdekelhet a blogbejegyzése.

3. Hozzon létre egy dedikált nyitóoldalt

Hozzon létre egy dedikált céloldalt az e-mail listája népszerűsítéséért. Ennek az oldalnak az elsődleges célja az előfizetés egyértelmű előnyeinek közlése. Ezenkívül megkönnyíti a felhasználók előfizetési folyamatát. Különösen akkor, ha szegmentálni kívánja e-mail listáját. Például a TedBlog rendelkezik egy dedikált céloldallal, amelyen különböző e-mail listák láthatók, amelyekre a látogatók feliratkozhatnak:

hírlevelek

Céloldalak használatakor hatékonyabb lehet egy ólommágnes hozzáadása – valami olyasmi, ami előfizetésre csábítja a felhasználókat. Ezek az ólommágnesek lehetnek ingyenesen letölthető tartalmak, promóciók vagy rendszeres frissítések. Az alábbi példában a RentRedi ingyenes jelentést kínál:

rentredi

Ne felejtse el optimalizálni céloldalát. Használjon megbízható webtárhely-szolgáltatót annak biztosítására, hogy webhelye sebessége hatékony legyen, mivel a lassú oldal a felhasználó frusztrációjához és elhagyásához vezethet. Ezenkívül használjon lenyűgöző látványelemeket, amelyek összhangban vannak a márkával és az Ön által közvetített üzenettel. Ossza fel a tartalmat emészthető részekre, fejléceket és felsoroláspontokat foglalva bele a könnyű olvashatóság érdekében.

Végül ügyeljen arra, hogy az előfizetési folyamat legyen egyszerű, mivel ez kulcsfontosságú a jobb konverzióhoz. Ezenkívül fontolja meg egy világos és jól látható cselekvésre ösztönző gomb használatát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az előfizetés befejezését.

4. Legyen egy becsúsztatható vagy előugró űrlap a webhelyén

Az előugró ablakok meglehetősen dinamikusak, és többféleképpen aktiválhatók. Például, ha meghatározott ideig tartózkodik a weboldalán, vagy görgeti a weboldal egy adott szakaszát. Miközben a felhasználók interakcióba lépnek az Ön tartalmával, egy jól időzített felugró ablak vagy becsúszás az Ön e-mail-előfizetési ajánlatára irányíthatja figyelmüket. Így felhívhatja magára a figyelmet, és azonnali regisztrációt kérhet.

Ha az időzítésről van szó, ha az előugró ablak túl gyorsan jelenik meg, tolakodónak tűnhet, ami negatív felhasználói élményhez vezethet. A másik oldalon, ha túl későn jelenik meg, a felhasználók teljesen lemaradhatnak róla, ha nem maradnak túl sokáig az oldalon. Tehát a megfelelő egyensúly megteremtése biztosítja, hogy az űrlap felhívja a figyelmet anélkül, hogy megzavarná a felhasználó interakciójának természetes folyamatát. 5-6 másodperces averziónak megfelelőnek kell lennie.

Olvasni:  Tippek az online üzleti fiókok egyszerű kezeléséhez

A feliratkozások ösztönzése érdekében az előugró ablak vagy a becsúsztatható űrlap tartalma legyen meggyőző és tömör. Használjon tetszetős dizájnelemeket az ajánlat kiemeléséhez. És ne felejtse el elmondani a felhasználóknak, milyen értéket kapnak az Ön e-mailjei. Lásd a példát a Kartell felugró űrlapján:

kartell

Elengedhetetlen, hogy a felhasználók azonosítható módon bezárják az előugró ablakot, ha úgy döntenek, hogy nem fizetnek elő. A felhasználóbarát kialakítás a könnyen elérhető bezárás gombbal párosulva tiszteletben tartja a felhasználó döntéseit és megakadályozza a frusztrációt.

A becsúsztatható elemek az ólommágnes előmozdítására is használhatók. Például a Zoomshift blogja a Excel munkarend az oldal alján becsúsztatható. Amikor a felhasználók a „Tell Me More” gombra kattintanak, a rendszer felkéri őket, hogy adjanak meg egy e-mailt az ingyenes tartalom eléréséhez.

szerkeszteni

Fontolja meg az előugró ablak vagy a becsúsztatható ablak különböző változatainak A/B tesztelését, hogy megértse, mi a legmegfelelőbb a közönség számára. Ezenkívül elemezze a felhasználói viselkedést és a konverziós arányokat, hogy finomhangolhassa az időzítést, a tartalmat és a tervezést a legjobb eredmény érdekében.

5. A GetResponse használata

Használata e-mail marketing szolgáltatások mint a GetResponse, jelentősen leegyszerűsítheti és fokozhatja az e-mail lista felépítésében és kezelésében végzett erőfeszítéseit. A WordPress-webhelyébe zökkenőmentesen integrált GetResponse segítségével különféle funkciókat érhet el, amelyek célja az e-mail marketingstratégia optimalizálása.

A GetResponse egyik figyelemre méltó jellemzője a felhasználóbarát űrlapok és előugró ablakok. Ezek az űrlapok könnyen testreszabhatók webhelye esztétikájához, így biztosítva az egységes és professzionális megjelenést. Ezenkívül az űrlapkészítési folyamat egyszerűsége lehetővé teszi, hogy gyorsan létrehozzon szemet gyönyörködtető előfizetési űrlapokat anélkül, hogy kiterjedt tervezési ismeretekre lenne szüksége.

GetResponse

Néhány példa a regisztrációs űrlapsablonokra, amelyeket a GetResponse-ban talál

Ezenkívül a GetResponse automatizálási munkafolyamatokat is biztosít, amelyek segítségével egy sor műveletet állíthat be konkrét felhasználói viselkedés alapján. Például automatizálhatja az üdvözlő e-maileket egy megerősítő üzenettel az új előfizetőknek. Beállíthat csepegtető e-mailes marketingkampányokat is, hogy idővel növelje a potenciális ügyfelek számát, vagy újból lekösse az e-maileket az inaktív előfizetők számára. Ez nem csak időt takarít meg, hanem biztosítja a megfelelő időben történő és következetes kommunikációt a közönséggel.

szegmentálás

A GetResponse fejlett szegmentálási lehetőségeket is kínál, amelyek lehetővé teszik az előfizetők kategorizálását különféle kritériumok, például viselkedés, hely vagy preferenciák alapján. Ezzel minden megvan ahhoz, hogy pontosan célzott és személyre szabott e-mail kampányokat hozzon létre, és növelje tartalmainak relevanciáját bizonyos közönségszegmensek számára.

6. Legyen közös vállalkozás

A hasonló célközönséggel rendelkező másokkal való együttműködés az egyik módja annak, hogy bővítse elérését, és jelentősen növelje a potenciális előfizetők körét.

Olvasni:  Hogyan mérje meg digitális marketingügynökségének ROI-ját Nigériában

Álljon össze olyan partnerekkel, akik inkább kiegészítik, semmint versenyeznek kínálatával. Ez időnként azt jelentheti, hogy a tartalmat más, résekkel kapcsolatos webhelyeken is fel kell tüntetni, és más alkotókat is fel kell tüntetni a webhelyén.

Egymás tartalmának vagy termékeinek keresztreklámozásával olyan új közönséget érhet el, amely valóban érdeklődhet az Ön által nyújtott szolgáltatások iránt. Ez segít a hitelesség megteremtésében, mivel a megbízható forrásokból származó ajánlások általában súlyt helyeznek a közönségükre. Például Matt Diggity, a Diggity Marketing munkatársa együttműködik az Accredible-vel egy blogbejegyzésen, és visszamutató hivatkozást kap a webhelyére.

hihető

Ahhoz, hogy közös vállalkozása eredményes legyen, feltétlenül közölje az együttműködés feltételeit. Biztosítsa továbbá a promóciós erőfeszítések tisztességes cseréjét. Ez magában foglalhatja egymás bemutatását hírlevelekben, webináriumok közös szervezését vagy akár közös tartalomelemek létrehozását.

Ne feledje, hogy szükség van olyan együttműködőkre is, akiknek a közönségéhez természetesen illeszkedne, és fordítva. Így könnyebben elkötelezheti magát a potenciális előfizetőkkel, és megszólaltathatja őket.

7. Hozzon létre egy vendég bejegyzést, hogy forgalmat irányítson a nyitóoldalra

Ha célzott forgalmat szeretne irányítani WordPress-webhelyére, és bővíteni szeretné e-mail-listáját, kezdje azzal, hogy vendégposztokat készít az iparágon belüli neves webhelyekhez. A relevancia biztosítása érdekében olyan platformokat válasszon, amelyek közönsége megfelel a megcélzott demográfiai adatoknak.

Ha szeretne értékes vendégbejegyzési lehetőségeket felfedezni, kezdje azzal, hogy keressen olyan jó hírű webhelyeket, amelyek elfogadják a vendégek hozzájárulását. Hasznos lehet egy egyszerű Google-keresés a „írjon nekünk + a rést” vagy a „Vendégbejegyzés + az Ön rése” kifejezéssel.

Például, ha Ön biztosítási szakértő, keresést futtathat a „Vendégposta + biztosítás” kulcsszó használatával. Ez segíthet olyan hiteles webhelyek felfedezésében, amelyek hajlandóak fogadni vendégposztokat egy linkért cserébe.

Google kereső

Felfedezheti az iparággal kapcsolatos blogokat, online kiadványokat vagy olyan szűk közösségeket is, amelyek gyakran jelenítenek meg vendég hozzászólásokat.

Ha megtalálta az ideális lehetőséget, nyugodtan küldje el bemutatóját vagy cikkét a fogadó webhelyek irányelvei alapján. Itt egy fontos tipp, hogy olyan témákat mutass be, amelyek divatosak vagy értékesek a webhely közönsége számára. Ha például egy biztosítási webhelyen vesz részt, akkor az olyan témákat, mint a “Generatív mesterséges intelligencia a biztosításhoz” vagy a “Hogyan segíti az AI a biztosítási alkuszokat” jó visszhangra találhat az oldal olvasói körében.

A vendégbejegyzés megírásakor összpontosítson olyan értékes tartalmakra, amelyek tekintélynek tekintik Önt, és további felfedezésre ösztönzi az olvasókat. Szereljen be egy stratégiailag elhelyezett linket a vendégbejegyzésébe, amely a WordPress-webhely egy dedikált nyitóoldalára irányítja az olvasókat. Ennek a céloldalnak zökkenőmentesen kell kiterjesztenie a narratívát, vagy további értékes tartalmat kell kínálnia a vendégbejegyzéshez kapcsolódóan. Az oldalnak meg kell kérnie a látogatókat, hogy iratkozzanak fel az e-mail listára.

Amikor a vendégbejegyzés élő, együttműködhet a fogadó oldallal, hogy közösségi platformokon, hírleveleken vagy más csatornákon keresztül népszerűsítse azt. Ily módon növelheti a bejegyzések elérését, és nagyobb forgalmat vonzhat a céloldalra.

Olvasni:  Hogyan indítsunk fitneszblogot 2024-ben (és keressünk pénzt)

8. Használja a Jetpacket követői előfizetésekhez

A Jetpack egy átfogó WordPress-bővítmény, amely egy sor funkciót kínál a WordPress-webhely funkcionalitásának és teljesítményének javításához.

Amint alább látható, a JetPack segítségével hatékony módszert állíthat be a látogatók előfizetőkké alakításában:

jetpack

A WordPress-webhely e-mail listájának egyszerű kezeléséhez és bővítéséhez telepítse és aktiválja a Jetpack-et, ha még nem rendelkezik vele.

Ha a Jetpack teljesen be van állítva, engedélyezze a követői feliratkozási funkciót a webhely beállításaiban, és személyre szabja az előfizetési beállításokat a közönsége preferenciái alapján. Ha ez megtörtént, egy egyszerű feliratkozási gomb jelenik meg, amellyel a látogatók könnyen kommunikálhatnak. Általában úgy néz ki, mint az alábbi példában:

előfizetési űrlap

A feliratkozó felhasználók frissítéseket kapnak, amikor új bejegyzéseket teszel közzé, vagy más látogatók megjegyzéseket fűznek a tartalmaidhoz.

A Jetpack irányítópultján keresztül kényelmesen nyomon követheti az előfizetők számát és az elemzéseket. Így könnyű nyomon követni az elköteleződést és optimalizálni a tartalmi stratégiát. Legyen naprakész a Jetpack funkcióival kapcsolatban azáltal, hogy rendszeresen ellenőrizze a frissítéseket, így biztosíthatja, hogy a legtöbbet hozza ki a bővítmény képességeiből.

Következtetés

Az e-mail lista felépítése a WordPress webhelyén stratégiai módja annak, hogy személyre szabott és jól átgondolt tartalmakon keresztül kapcsolatba léphessen célközönségével és kapcsolatba lépjen vele.

Megvizsgáltunk néhány létfontosságú tippet az e-mail lista létrehozásához egy WordPress webhelyen keresztül. Kezdje azzal, hogy stratégiailag helyezze el az előfizetési űrlapot az oldalsávon, kihasználva annak láthatóságát és hozzáférhetőségét. Helyezzen el egy regisztrációs űrlapot bejegyzései végén, hogy felkeltse azoknak az olvasóknak a figyelmét, akik értéket találtak a tartalomban. Ezenkívül az egyértelmű előnyökre összpontosító céloldal tervezése leegyszerűsíti az előfizetési folyamatot a jobb konverzió érdekében.

Ez még nem minden. Fontolja meg a becsúsztatható vagy előugró űrlapok használatát, hogy bevonja a közönséget, miközben a webhelyén navigál. Használjon olyan eszközöket, mint a GetResponse, hogy egyszerűsítse erőfeszítéseit olyan funkciókkal, mint a testreszabható űrlapok, a speciális szegmentálás és az e-mail automatizálás. Együttműködjön másokkal a résen lévő közös vállalkozásokon keresztül, hogy kibővítse elérhetőségét és növelje a potenciális előfizetők számát.

Növelje a célzott forgalmat úgy, hogy vendégposztokat ír az iparághoz kapcsolódó webhelyekre, majd linkeljen vissza egy dedikált céloldalra. Végül egyszerűsítse a folyamatot a Jetpack segítségével, hogy lehetővé tegye a követői feliratkozásokat, és biztosítsa a közönség számára a kapcsolattartás egyszerű módját.

Most neked vége. Folytassa ezen tippjeink megvalósításával, amelyeket webhelyén adtunk meg az e-mail lista összeállításakor. Sok szerencsét

Szerző bio:

Ismerje meg Michal Leszczynski-t, a tartalommarketing és partnerkapcsolatok vezetőjét itt: GetResponse. Több mint 10 éves tapasztalattal Michal tapasztalt szakértő az online marketing minden területén. Termékeny író, képzett webinárium-gazda és megnyerő nyilvános előadó. Munkaidőn kívül Michal a varsói Kozminski Egyetem e-mail marketing oktatójaként osztja meg tudását. Felveheti a kapcsolatot Michallal LinkedIn.

Michal LeszczynskiMichal Leszczynski

Új publikációk:

Ajánlott