Hogyan készítsünk három monitort?

Így végül úgy döntött, hogy egyetlen monitor nem vág neki, és ideje további képernyőket csatlakoztatni a beállításokhoz. Nos, először is, ez egyáltalán nem rossz döntés. A két-három monitor használata jelentősen növelheti a termelékenységet, és több munkavégzést tesz lehetővé anélkül, hogy öt másodpercenként le kellene nyomnia az Alt-Tab billentyűket.

Függetlenül attól, hogy játékos, programozó vagy író/riporter vagy, az extra képernyőterület mindig segít. Ebben a cikkben áttekintünk néhány dolgot, amelyet szem előtt kell tartania a háromképernyős beállítás elkészítésekor, és azt, hogyan kell először létrehozni egyet.

A háromképernyős beállítás létrehozásának első lépése annak eldöntése, hogy mit és miért szeretne. Először fontolja meg a számítógépét. Ez PC vagy laptop? Hozzáteszi, hogy képes lesz-e kezelni a három kijelzőt vagy sem? Milyen kijelzőket kell hozzáadni? Mindhárom azonos méretű kijelzőt kell beszereznie, vagy jobb főképernyőre van szüksége, és megússza a másik kettőnél gyengébb minőséget? És ami a legfontosabb, mennyit hajlandó költeni a frissítés egészére.

Ha nincs pénze, javasoljuk, hogy szerezzen be egy jó elsődleges kijelzőt, amely központi szerepet tölt be, és megúszhatja a kisebb vagy gyengébb kijelzőket az oldalán. Azonban ne várja el, hogy esztétikusan nézzen ki, ezért a legtöbb ember elharapja a golyót, és három ugyanolyan monitort kap.

60 Hz vs 120 Hz vs 144 Hz vs 240 Hz kijelzők: melyik a legjobb az Ön számára

A monitor mérete nagyon fontos. A legtöbb ember számára három 24 vagy 27 hüvelykes monitor is megfelel. Ha sokkal több képernyőterületre vágyik, fontolja meg a 30+ hüvelykeseket is. A monitorméreteket is keverheti. Például lehet kisebb, 24 hüvelykes monitorok az oldalakon, és egy nagy, 27 vagy 32 hüvelykes monitor a közepén.

Olvasni:  A tartalom minősége és hitelessége – hogyan őrizheti meg cikkeit egyedivé

A méreten kívül azt is mérlegelje, hogy szüksége van-e nagy frissítési gyakoriságú monitorra. Erősen javasoljuk, hogy szerezzen be legalább 120 Hz-et, különösen, ha számítógépén szeretne játszani.

Ha laptopot használ, fontolja meg a laptop képernyőjének használatát és két további képernyő hozzáadását is. Így aktívan használhatja a meglévő képernyőjét, miközben pénzt takarít meg egy további kijelzőre.

Olyan dolgokat is figyelembe kell vennie, mint az asztali hely. Függetlenül attól, hogy az asztala képes-e támogatni három monitort (a legtöbb irodai íróasztalnak ilyennek kell lennie), és ha igen, mennyi hely marad a billentyűzet, az egér, a CPU vagy a laptop és minden egyéb számára. az asztalodon szeretnél lenni.

Miután az adatokat rendezte, mindent összeállíthat.

Mostantól az asztali helytől függően megúszhatja a három monitor egymás mellé helyezését, vagy a monitorkar segítségével a helyükre akasztva, így helyet takaríthat meg az asztalon és tájékozódási lehetőségeket kaphat. Ne féljen az egyik oldalsó monitort álló helyzetbe állítani, hogy segítsen elolvasni a hosszú cikkeket, a Slack-szálakat vagy akár a kódolást.

Vegye figyelembe a példámat. A laptopom képernyőjét és egy régi 18 hüvelykes Samsung monitort szerettem volna használni, ami már megvolt. Csupán annyit tettem, hogy egy MSI Optix G24-et szereztem a középpontnak. Ezután felakasztottam az MSI monitort és a Samsungot az asztalomra szerelhető monitorkarra.

Ezzel helyet takarítottam meg az asztalon, miközben ellensúlyoztam a két monitor közötti hatalmas méretkülönbséget. Végül a laptop a harmadik képernyővel a sarokba kerül. Nincs különösebben csúcskategóriás asztalom, de a beállítás jól működik egy kis kreativitással. A megoldás a hardvertől, a költségvetéstől és a rendelkezésre álló helytől függően változhat.

Olvasni:  Hogyan használjuk az Instagramot üzleti célokra

A kábelezés kiválasztása is elengedhetetlen. Az MSI-met DisplayPort használatával futtatom, hogy elérjem a 144 Hz-es frissítési gyakoriságot, míg a Samsung szabványos HDMI-csatlakozást használ. Ezzel elkerülhető az elosztók vásárlásával járó fáradság is – amire szüksége lehet, ha több kijelzőt szeretne egy laptophoz csatlakoztatni.

Ha van PC-je, a helyzet egyszerűbb lesz, mivel általában több kimeneti kijelzőporttal rendelkezik. A legjobb eredmény érdekében azonban mindig próbálja meg az elérhető legmagasabb szabványt használni.

Mostantól a legtöbb operációs rendszer automatikusan regisztrálja a monitorokat, de előfordulhat, hogy bizonyos dolgokat még mindig be kell állítania a monitor elhelyezése szerint, például meg kell mondania az operációs rendszernek, hogy melyik monitor hova megy, hogy a számítógép tudja az egyes monitorok fizikai helyét, és ne megőrülsz, amint mozgatod a kurzort.

Győződjön meg arról, hogy a középső monitor van beállítva elsődleges kijelzőként, kivéve, ha természetesen a többi monitort szeretné használni. Mindezeket a beállításokat a Windows 10 rendszerben az asztal helyi menüjéből elérhető megjelenítési beállítások alatt találja.

Tekintse meg részletes útmutatónkat az elsődleges kijelző módosításáról itt.

Most, hogy mindent beállított és működik, sokkal produktívabban dolgozhat, több információhoz férhet hozzá egyidejűleg, és hatékonyabban tud dolgozni.

Ne feledje, hogy a fent említett lépések a kétképernyős beállításra is vonatkoznak, amely ugyanolyan hatékony lehet, mint a háromképernyős beállítás, attól függően, hogy valóban szüksége van-e az extra képernyőre.

Új publikációk:

Ajánlott