Hogyan készítsünk hatékony Facebook-bejegyzést, amely elvégzi a munkát

Volt idő, amikor a Facebook volt a mindennek vége a közösségi média platformok között. Ez más nap és kor volt. A jelenet megváltozott annyi új platform megjelenésével.

A Facebooknak összesen van 2,9 milliárd havi aktív felhasználó világszerte, így ez a leggyakrabban használt közösségi csatorna. A BuzzSumo azonban nemrégiben 880 millió bejegyzést elemzett, és rájött A Facebook-oldalakon való elköteleződések száma 20%-kal emelkedett 2017 óta.

Ez most minden marketingszakember számára riasztó, de még egy lépést se hátráljon.

A Facebook továbbra is a vezető közösségi média platform koronája Az összes közösségimédia-felhasználó 60,6%-a használja a Facebookot. És a patkányverseny az összes marketinges között intenzív.

Ahhoz, hogy megnyerd a versenyt, jobban tudod, hogyan írj olyan Facebook-bejegyzést, amely felhívja a megfelelő figyelmet.

Ellenkező esetben bajba kerülsz.

Úgy gondolja, hogy segítségre van szüksége ebben? Ne aggódjon, mi gondoskodunk róla.

Hogyan írjunk Facebook-bejegyzéseket, amelyek lekötik a tömeget?

Nagyon sokféle közönség aktív a Facebookon. A platformé tartalmi sokoldalúság elképesztő munkát végez abban, hogy az ott jelenlévőket leköti a tartalmaival, de hogyan tud egy közösségi média menedzser hatékonyan lépést tartani ezzel?

Íme néhány tipp, amelyeket meg kell alkotnia az evangéliummal, hogy vonzó tartalmat készítsen Facebook-közönségének.

Tartsa röviden

Tudjuk, hogy a közönség figyelme hogyan alakult nagyon rövidre, különösen a közösségi média miatt. Tehát most a közösségi média menedzsereinek kell kitörniük rövid és tömör tartalom. A hosszú formátumú tartalmak nem igazán tartják meg a fiatalabb közönséget a Facebookon.

Legyen kreatív példánya egyszerű és lendületes, amely közvetíti az üzenetét. Ha linkeket használ, akkor a Facebook által generált linkelőnézet még kevésbé részletezi. Könnyű feladat tehát a feliratod ne haladja meg a 40 karaktert.

Most nézze meg ezt a költői feliratot a National Geographic posztján. Többre vágyik, és erre utal a gyönyörű linkelőnézet.

National Geographic

Tedd szemet gyönyörködtetővé

A bejegyzés a feliratból és a látványelemekből áll. Valójában egyesek azt mondhatják, hogy a látvány jobban leköti a néző figyelmét. Tudtad, hogy csak az agy kell hozzá 13 ezredmásodperc a kép feldolgozása. Akkor miért nem használja ezt az előnyére?

Olvasni:  Hogyan és miért béreljünk szabadúszót az íráshoz

gucci

Használj vonzó és dinamikus látványelemeket bejegyzéseidben. Látható, hogy a Gucci fenti bejegyzése milyen szöveges, de a vizuális vonzerő elég erős ahhoz, hogy a helyén tartsa az olvasót.

A vizuális összetevőknek megvan az az előnye, hogy márkajelzésének nagyon határozott identitást adnak. A márkához tartozó bejegyzést akkor ismerjük fel, ha összhangban van a hasonló bejegyzésekkel színek, betűtípusok és különösen logók. Álmunkban ismerjük meg a Gucci terméket, ha megpillantjuk a „G” betűt bárhol a terméken. Ez erős vizuális márkaépítés neked!

Lehetnek videók vagy GIF-ek is. Az infografika nagyszerű módja annak, hogy vizuális és informatív stílusokat egyetlen bejegyzésbe integráljon. De ügyeljen arra, hogy kövesse a Facebook specifikációit a képek használatára vonatkozóan a bejegyzésekben.

Hívja fel őket lenyűgöző CTA-kkal

Amikor közzétesz egy bejegyzést a közösségi médiában, a célodnak kristálytisztán kell lennie minden lépésnél. Ha nem egyértelmű számodra, akkor ne várd, hogy a közönséged is megértse az álláspontodat.

Ha a néződ végigment az egész bejegyzéseden, akkor megragadtad. Most nincs itt az ideje, hogy elengedjük őket. Adja meg nekik a következő lépést egy olyan lenyűgöző cselekvésre ösztönzővel, mint például Iratkozzon fel, foglaljon most, töltse le, regisztráljonstb. Ez megadja a néző számára a követendő irányt.

megállnak a vásárlók

Keressen egyensúlyt az alkalmi és a promóciós alkalmak között

Mit érez, amikor rengeteg hirdetés jelenik meg, miközben az otthoni hírcsatornát görgeti? Bosszantott ugye? Tehát határozottan nem szeretne az önreklámozásról szóló oldal lenni.

Tartsa meg bejegyzéseit a a promóciós és hétköznapi egészséges keveréke. De van-e olyan tétel, amelyre hivatkozhatunk a tökéletes képlet létrehozásához? Mindenre van válasz!

Valójában két általános szabály létezik a tartalommix eldöntésére. Az egyik a „80/20 szabály”, a másik pedig a „harmadszabály.”

Az első szabály szerint:

reklámozza vállalkozását

És ha figyelembe vesszük a harmadszabályt, ez így szól:

harmadszabály

Előfordulhat azonban, hogy egyik szabály sem felel meg az Ön márkájának. Ne aggódj; senki sem akadályoz meg abban, hogy betartsa a saját szabályait. Ami NEKED működik, az a te szabályod. Ennek az egyensúlynak a megismerése segít kitalálni, hogyan írhat tökéletes Facebook-bejegyzéseket.

Döntse el a közzététel gyakoriságát

Semmiből sem túl kevés, sem túl sok nem tesz jót senkinek. Ugyanez vonatkozik a közösségi oldalakra is. A túl kevés bejegyzés el fogja felejteni a közönséget; túl sokat posztolnak, és csalódottak lesznek.

Ezt leszámítva naponta több ezer bejegyzés kerül fel a Facebookra. Hogyan tűnsz ki a felhasználók hírfolyamából? ilyen kemény verseny közepette?

Olvasni:  Hogyan érheti el csapata a közösségi média együttműködést

Nos, okosan kell játszani.

Először nézd meg, hány követőd van. Hubspot olyan adatokat talált, amelyek szerint a 10 000-nél kevesebb követővel rendelkező fiókok 50%-os veszteséget tapasztaltak minden egyes bejegyzésnél, ha naponta többször posztoltak. Így üzleti oldalra, heti 3-5 alkalommal egészséges határ a Facebook számára.

Lehet, hogy naponta csak egyszer kell közzétenned a Facebookon. A minőségi tartalom napi kiadása azonban hektikussá válhat. Ezért a legjobb az előre tervezés. Ütemezze be posztjait előre. Használhatja a közösségi média ütemezési eszközeit (erről később), hogy ne maradjon le a napi rutin bejegyzéseiről.

Tehát ez néhány tipp, amit érdemes megjegyezned, amikor posztolsz a Facebookon. Most pedig nézzük meg a legjobban működő bejegyzéstípusokat, hogy tisztában legyen a Facebook-bejegyzések írásával.

6 rendkívül vonzó tartalomtípus a Facebook számára

Értsd meg ezt, bármennyi szabályt is betartasz, hacsak nincs jó minőségű tartalom, semmi sem ment meg attól, hogy elvesszen a tömegben. Találja ki márkája stílusát és hangvételét, és a tartalom nagy részét e téma köré szervezze.

Íme néhány tartalmi ötlet, amelyeket a vállalkozások gyakran használnak, és amelyek kedvező eredményeket hoznak.

Kérdéseket feltenni

Mielőtt megkérdezné, hogyan írjon lebilincselő Facebook-bejegyzéseket, gondolja át, hogy az elköteleződés egyszerűen egy beszélgetés. A a beszélgetés megkezdésének legegyszerűbb módja az tegyen fel egy kérdést. Ez a közösségi médiában is érvényesül. Tehát tegyél fel nekik egy kérdést.

Baskin robbins

Fent egy Facebook-bejegyzés Baskin Robbinstól, amelyben megkérdezik az embereket, hogy milyen ízeket választanak.

Bármilyen kérdést feltehet, ez a márka hangjától és online személyiségétől függ. Kérdezhetsz valami olyan triviálist, mint pl.milyen könyvet olvasol?” Vagy kikérheti véleményüket releváns iparági témákban.

A Starbucks egy olyan márka, amelytől elköteleződést tanulhatsz tökéletesen beszélgető kérdések amit a Facebook-oldalukon kérdeznek:

starbucks

Vannak más módok is, amelyekkel kérdésekkel bevonhatod törzsedet. Közvélemény-kutatásokat végezhet, hogy véleményt formáljon egyszerű kérdésekről. A Facebook kényelmesen kínálja a szavazásbejegyzések létrehozásának funkcióját.

Oktatóanyagok

Manapság, ha valamit nagyon gyorsan meg kell tanulnia, egyszerűen keressen egy „How-to” videót az interneten. És van egy oktatóvideó mindenhez! A ruhanemű megfelelő hajtogatásától kezdve a vállalkozás alapításáig mindent megtudhat az internetről.

És az emberek rendkívül hasznosnak találják ezeket a videókat. Ennek a ténynek a bizonyítéka, hogy a közösségi médiát elárasztják velük.

Tehát miért nem használja ki ezt a jelentős keresletet, és oktatóvideókon keresztül ossza meg szakértelmét a saját résén. Meg fogsz lepődni, hogy mekkora tömeget tudsz vonzani egy releváns videóból, amely kiadja magát az embereket érdeklő információk.

Nézze meg, hogyan tart szakértői leckét Neil Patel közösségimédia-marketing guru Facebook-oldalán.

Olvasni:  Készen áll arra, hogy vállalkozását a következő szintre emelje blogkezelési szolgáltatásunkkal?

neil patel

A színfalak mögött

Mindannyian szeretjük, ha egy bennfentes információhoz jutunk, akár elismerjük, akár nem.

Biztosak vagyunk benne, hogy soha nem hagyja figyelmen kívül azokat a videókat, amelyekben kedvenc tévéműsora bemutatja a kamera mögött zajló mókát. Vagy a kedvenc kávéital elkészítésének folyamata. Még egy pillantás arról, hogyan tölti egy cég vezérigazgatója szabadnapját kedvenceikkel. Lenyűgöző mindezt így nézni a dolgok ismeretlen oldala felkelti a kíváncsiságunkat.

Mit gondolsz, miért vonzó ez a fajta tartalom a néző számára?

Ez azért van így, mert ez a történetmesélés egy olyan formája, amely hitelesnek tűnik, és segít a nézőnek személyesebb szinten kapcsolódni egy vállalkozáshoz.

Tehát ossza meg a napi folyamatokat vagy néhányat belső történetek a vállalkozásával kapcsolatban. Adja meg nekik származási történetét, vagy hagyja, hogy találkozzanak alkalmazottaival, a műsora mögött álló sztárokkal. Bármi, ami nem köztudott, a közönséged szívesen hall majd róla. És ez egy jókora eljegyzést hoz neked cserébe.

A Starbucks Facebook-oldalán megosztotta, hol pörkölik a varázslatos kávébabot:

Starbucks

Adj egy kicsit, hogy egy kicsit nyerj; Ennyire egyszerű!

Inkább használd az UGC-t

Ha az emberek az Ön vállalkozása vagy termékei körül hoznak létre tartalmat, gondolja át, hogy sikerült elérnie a közönségét. Miért nem használja ezt a felhasználók által generált tartalmat, hogy közelebb hozza közönségét a márkához?

Ha az emberek ténylegesen használták a termékeidet, és tartalmat töltöttek fel köréjük, megteheted jelenítse meg ezt a tartalmat hivatalos Facebook-oldalán. Az ilyen típusú posztok a hitelesség tagadhatatlan bizonyítékai, amelyek nemcsak elköteleződést, hanem újabb ügyfeleket is szereznek Önnek!

A GoPro a legnagyobb és az egyik legjobb támogatója a felhasználók által generált tartalmaknak, mivel Facebook-oldaluk nagy része tele van kamerájukkal a felhasználók által készített videókkal és képekkel.

Profivá

Infografika a győzelemhez

Ha azon töpreng, „hogyan írjunk Facebook-bejegyzéseket”, talán itt az ideje, hogy egy kicsit előre gondolkodjon. Az emberek manapság gyorsan görgetheti a hírfolyamaikat. Valami szórakoztató vagy érdekes dologra van szükségük, hogy megtartsák őket egy poszton.

Mostantól ahelyett, hogy mindig a szórakoztató koncepciókat keresnéd, adhatsz nekik résekhez kapcsolódó tájékoztató tartalmat. Ennek legjobb módja az infografikák használata. Jó módszer a közönség oktatására információ és kreativitás beépítése hogy könnyen emészthető információkat adjanak az embereknek.

Használj grafikonokat, diagramokabsztrakt minták és bármi, ami tökéletesen reprezentálja az Ön tartalmát.

Például:

akadémia innovációra hr

Hírek, felkapott és szenzációs

Az internetet manapság az összes hír szent gráljának tekintik. A közvélemény többsége csak a közösségi médiából értesül a legújabb eseményekről.

Ne érts félre; nem azt mondjuk, hogy a Facebook oldalát hírközponttá kell tennie. De az biztos, hogy posztolhat ilyesmiről relevánsak az Ön iparága és résközönsége számára. Így konkrétan megcélozhatja a vállalkozása szempontjából releváns közönséget.

Olvasni:  3 módszer a közösségi média használatára vállalkozása számára

A nap végén ez az a fajta elköteleződés, amelyet a Facebook-bejegyzéseitől szeretne.

Reméljük, hogy ezek a tartalmi ötletek felpörgetik a gondolatok kerekét. Most valami, amitől a Facebook-bejegyzésed rendkívül egyszerűvé válik.

Következtetés – A nagy kérdés

De a kérdés, amellyel elkezdtük, továbbra is fennáll – Hogyan írjunk Facebook-bejegyzéseket? Nos, a válasz nem határozott. Nincs rá meghatározott képlet vagy sablon. Ez attól függ márka és az általad kialakított arculat és személyiség körül.

A tartalomfajták tekintetében sok a felfedeznivaló, és nagyon könnyű elveszni a káoszban. Ezért ne felejtse el a következetes üzenetküldést a bejegyzéseiben.

Természetesen kísérletezhetsz olyan dolgokkal, amelyeket a közönséged szeretne. Ez nem károsítja a márka imázsát. Bár nem „elad” semmit, a „szórakoztató” bejegyzések, amelyek csak a népszerű trendeket és a közönség számára fontos kérdéseket érintik, tulajdonképpen kapcsolatot teremtenek velük.

Tehát ne feledje, hogy a fő A cél az, hogy a márkáját a kívánt közönséghez kapcsolja.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan írjam meg az első Facebook-bejegyzésemet?

Ha már van Facebook-fiókja, jelentkezzen be, és lépjen a „Mire gondol” oldalra. Írj, amit akarsz. Ha ez az Ön márkaoldala, akkor itt a lehetőség, hogy bemutassa közönségének. Ezért ügyeljen arra, hogy tartalmazza az alap identitást és a különálló jellemzőket. Hozzáadhatja a szlogenet is. Legyen azonban rövid és tetszetős képek hozzáadásával.

Milyen bejegyzések kapják a legtöbb lájkot?

Nincsenek meghatározott típusú bejegyzések, amelyek sok kedvelést kapnak. De egy vizuálisan vonzó bejegyzésnek nagyobb az esélye az emberek megszólítására, mint a csak szövegekkel.

Mit ne posztolj a Facebookon?

Vállalkozástulajdonosként és nyilvános oldalként kerülje a versenytársaival kapcsolatos sértő és megalázó tartalmak közvetlen közzétételét. Tartsa vissza magát attól, hogy olyan erős politikai álláspontot képviseljen, amely elidegenítheti közönségének bármely részét.

Hogyan tehetek közzé vonzó bejegyzést a Facebookon?

A bejegyzés írása közben az első dolog, amit észben kell tartani, az az, hogy a kreatív példányt rövid és fülbemászó legyen. Ezt követően jön a poszt esztétikus megjelenése. Illesszen képeket vagy GIF-eket a szöveghez, vagy építse be a szöveget egy grafikus képbe. Használjon CTA-kat a bejegyzés kattinthatóságának növelésére.

Hogyan írj jó feliratot?

A feliratnak élesnek és lényegre törőnek kell lennie. Csak azért, mert a Facebooknak nincs rövid karakterkorlátja, nem kell vergődni. Tartsa a hangnemet beszélgetős, és tegye érdekessé, hogy a néző tovább olvasson. A cselekvésre ösztönzés a képaláírásban jó módja annak, hogy a forgalmat a maga irányába irányítsa, így nagyobb elköteleződést érhet el.

Új publikációk:

Ajánlott