Hogyan készítsünk hatékony Facebook-hirdetést (a legjobb Facebook-hirdetések némelyikével)

Tartalomjegyzék

 • Mik azok a Facebook hirdetések?
 • Miért válassza a Facebook hirdetéseket?
 • Hogyan készítsünk hatékony Facebook-hirdetést?
 • 5 legjobb Facebook-hirdetési példa
 • Kulcs elvitelek
 • GYIK

Elmúltak azok az idők, amikor a hirdetések csak óriásplakátokra és jó öreg brosúrákra korlátozódtak. Ma már minden online van, és minden alatt szó szerint mindent értünk. A vállalkozások online lépnek fel, legyenek azok kicsik vagy nagyok, a marketing pedig nagy digitális fordulatot vesz. A digitális platformokban van egy bizonyos lehetőség, ami annyira csábító, hogy senki sem akar lemaradni.

Most, hogy a vállalkozások interneteztek, és az emberek napjaik nagy részében a telefonjukhoz ragaszkodnak, ez a tökéletes alkalom a hirdetések online megjelenésére is. A közösségi média platformok teljes dühével és azokkal az előnyökkel, amelyeket ezeknek a platformoknak az algoritmusai kínálnak a reklámipar számára, a közösségi médiában történő reklámozás jogosan kirobbant az arányokból. A közösségi média világának egyik óriása a Facebook.

Ennek a platformnak a hirdetési lehetőségei hatalmasak, de ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozhassa ki ebből a lehetőségből saját vállalkozása számára, megfelelő stratégiával kell rendelkeznie egy Facebook-hirdetés végrehajtásához.

Kezdjük tehát azzal, hogy mik is azok a Facebook-hirdetések, majd folytassuk azzal a stratégiával, amelyet követve létrehozhatja vállalkozása számára a legjobb Facebook-hirdetést. Megnézünk néhányat is legjobb Facebook-hirdetési példák.

Nem titok, hogy az emberek céltalanul görgetik a Facebookot órákon át a telefonjukon. Valójában te magad is a napod nagy részét a Facebookon töltöd a végtelenségig görgetve. Emberek milliói teszik ugyanezt. Tehát, ha ide dob egy hirdetést, akkor a hirdetése millióval több szemet kap.

Létrehozásához a legjobb Facebook hirdetések hogy az emberek rád találjanak, legalább tudnia kell, mi az a Facebook-hirdetés! Ezek azok a hirdetések, amelyek csak a Facebook platformján jelennek meg. Megtalálhatók a Facebook hírfolyamában, a messengerben, és még a Facebookon kívüli alkalmazásokban és webhelyeken is. Különféle formátumokban állnak rendelkezésre, beleértve az egyes képeket, videókat, diavetítéseket és egyebeket. Nagyon konkrét közönségre szabhatók.

A Facebook-hirdetés készítése nem egyenlő a bejegyzés létrehozásával. A Facebook-hirdetések által vonzott forgalom mennyisége mindentől függ, a kiválasztott tartalomtól kezdve a hirdetésük elhelyezéséig. Ezek a hirdetések fizetett üzenetek; itt a fizetősre kell fektetni a hangsúlyt, mert ez a funkció segít konkrét közönségek megcélzásában, és lehetővé teszi, hogy a célhatárt olyan tág vagy szűken tartsa, amennyire vállalkozása kívánatos.

A Facebook-hirdetés formátumát saját igényeinek és egyéb tényezőknek, például a teljes költségkeretnek és a napi költségkeretnek megfelelően módosíthatja. Még azt is kiválaszthatja, hogy mely felhasználói műveletekért szeretne fizetni. Ez nem jelenti azt, hogy a Facebook csak akkor számít fel díjat, ha a hirdetésed a vártnak megfelelően teljesít, de kiválaszthatod a számlázás módját, például a megtekintések vagy kattintások száma alapján. A hirdetéséhez kitűzött céloktól függően számos lehetőség áll rendelkezésére.

Miért válassza a Facebook hirdetéseket?

Ahogy fentebb említettük, a Facebooknak több millió felhasználója van, egészen pontosan közel 2,6 milliárd aktív havi felhasználóval. Az összes közösségi média platform közül a Facebook közönségbázisa a legszélesebb. Az élet minden területéről érdeklődnek a Facebookon. A vezérigazgatóktól a hallgatókig mindenkinek van Facebook-fiókja, amelyet üzleti célokra, hálózatépítésre és minden másra használ.

A Facebook hirdetések gyorsak, hatékonyak és olcsók. Milyen jobb tényezők kombinációjára vágyna egy üzletember? Ha közelebbről megvizsgáljuk a digitális reklámozás piaci részesedésének számát, különösen a Facebook esetében, ezek az egekbe szöknek. 20%-os részesedésével a Facebook hirdetés óriás a digitális reklámozás területén, mivel ez lesz a legjövedelmezőbb közösségi média platform a szolgáltatás vagy termék sikeres reklámozására.

1. Pontos közönségcélzás

Az egyik legnagyobb előny, hogy a Facebook hirdetési platformja rendkívül precíz célzást tesz lehetővé. A vállalkozások saját szükségleteik alapján létrehozhatják saját közönségeiket, majd kampányokat indíthatnak ezeknek a fogyasztóknak.” Az egyik legjobb dolog a Facebook-hirdetések vállalkozása számára az, hogy megcélozhatod azokat az embereket, akik már kapcsolatba léptek a márkáddal.

Olvasni:  20 ok, amiért szabadúszó közösségi médiamenedzsert kell bérelni

A platform hirdetési hálózata az „Audience Insights” szolgáltatást alkalmazza, amely adatokat gyűjt azokról az emberekről, akik kapcsolatba lépnek a márkaoldalával, valamint a Facebookon keresztüli interakcióikról. A marketingszakemberek ezután áthelyezhetik testre szabott közönségeiket az Audience Insights szolgáltatásból a Facebook „Ads Manager” termékébe.

2. Olcsó reklámozás

A Facebook-hirdetések olcsók, meglehetősen olcsók, ha az ember a hirdetési terv részeként választja őket. Ráadásul tavaly 6%-kal csökkent az átlagköltség. A Wordstream adatai szerint a ruházati, utazási/vendéglátói és egyéb kiskereskedelmi marketingszakemberek rendelkeznek a legalacsonyabb átlagos kattintásonkénti költséggel (CPC). A Facebook-hirdetések sokkal olcsóbbak, mint a hagyományos hirdetések, és a legjobb befektetési megtérülést biztosítják.

3. Segítsen elérni üzleti céljait

A marketingszakemberek különféle „reklámcélok” közül is választhatnak, amelyek összhangban vannak cégük céljaival. Ez ideális azoknak a cégeknek, akik a különböző hirdetési eredményeket szeretnék előnyben részesíteni. A hirdetések létrehozásával növelhető az elköteleződés/interakció, a webes forgalom, az ügyfélszerzés stb. Valójában a Facebook-hirdetés egyik előnye vállalkozása számára az, hogy konkrét hirdetési célokat állíthat be a márkaismertség és a márka megfontolásának növelése érdekében.

4. Könnyen beállíthatóak

Most ez a játékváltó a hirdetési utazáshoz. A Facebook-hirdetés létrehozása nem olyan nehéz feladat. Valójában a Facebook így épül fel, így segít a lehető legjobb hirdetések létrehozásában. A folyamat nemcsak egyszerű, hanem lehetőséget ad a hirdetés egyéni testreszabására is. Nincs más dolga, mint kiválasztani a hirdetés típusát, meghatározni a közönséget és az időkeretet. A Facebook pedig végigvezeti Önt ezeken a lépéseken.

JACKPOT! NEM EZ?

5. A Facebook hirdetések gyors eredményeket adnak

Ha hosszú vagy rövid távú márkaláthatósági céljait szeretné megvalósítani, a Facebook-hirdetés ideális kiindulópont, mert ez a lehető leggyorsabb módja annak, hogy hirdetésére választ kapjon. Amint létrehozza hirdetését egy hirdetéskezelő segítségével, azonnal megjelenhet. Mivel azonnal megkezdhetik a bevételt/konverziót, amint megjelennek. Ideálisak a gyors eredmények eléréséhez.

Amikor hirdetési kampányokat hoznak létre a Hirdetéskezelőben, a Facebook értékeli őket, és jóváhagyják őket, életbe lépnek, és azonnal elkezdik bemutatni a márkáját/termékeit potenciálisan több ezer ember számára. Mivel a hirdetéseket gyakran 24 órán belül jóváhagyják, a Facebook-hirdetések a vállalkozások számára előnyösek, mivel lehetővé teszik számukra, hogy néhány napon belül megkezdjék a vásárlást.

6. Rengeteg adat kéznél

A Facebook által használt hirdetési eszközök különféle funkciókat biztosítanak Önnek, amelyek segítenek megérteni hirdetése teljesítményét. Teljesítménybetekintést és összesített adatokat kap, amelyek holisztikusan segítenek. Az olyan funkciók, mint a HIRDETÉSMÉRÉS, segítségére lesznek, és elemzik a hirdetése demográfiai adatait, és megadják a negatív hirdetési adatokat is, így egyértelművé válik, hogy hol szeretné, ha hirdetése megjelenne, ahol nem. Ezen kívül a hirdetéskezelő lebontási funkciója feltérképezi a közönség apró részleteit. Például az életkor, a nem, a hely, az eszközök stb. Ezzel együtt a hozzárendelési térképek segítenek egy jó marketingstratégia kialakításában.

7. A teljesítmény javításának tesztelése

A Facebook-hirdetés másik előnye, hogy tesztelőeszközöket használhat a hirdetési eredmények javítására. Az A/B tesztelés például lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy szinte azonos hirdetéseket mutassanak (apró változtatásokkal), hogy kiértékeljék, mely változtatások teljesítenek jobban az idő múlásával és az adott adatokkal.

A vállalkozások a Facebook hirdetési platformjának osztott tesztelési funkcióját használhatják különböző hirdetésváltozatok tesztelésére és megjelenítésére. Ezenkívül osztott teszteket is be lehet állítani 1 és 30 nap közötti időtartamra, meghatározott költségkeretekre és egyedi közönségekre.

8. Blokkolás a rosszul teljesítő közönség számára

A marketingszakemberek a Facebook kattintásonkénti fizetős hirdetési stratégiájával is blokkolhatják a hirdetések megjelenését az alacsony minőségű piacokon vagy a nem teljesítő közönségek számára. Ez a Facebook-hirdetés egyik előnye.

Egy hirdetési kampányban beállíthat „blokkolólistákat”, hogy elkerülje, hogy üzleti hirdetései olyan URL-eken jelenjenek meg, amelyeket Ön nem szeretne. Kiválaszthatja, hogy oldalai megjelenjenek-e bizonyos alkalmazásokban, az Audience Network oldalain, a videóba ágyazott videókban vagy a Facebook azonnali cikkeiben.

Hogyan készítsünk hatékony Facebook-hirdetést?

Ahogy végighalad a hírfolyamon, több hirdetéssel találkozik. A reklámok bosszantóak, ráadásul ha ezek a hirdetések nem megfelelőek, vagy rosszul vannak megtervezve, senki sem nézi őket egy másodpercnél tovább. És ezért döntő fontosságú a tervezési részt figyelembe venni. Igaz, hogy egy hatékony Facebook-hirdetés megtervezése rendkívül trükkös lehet, és nem meglepő, hogy az emberek gyakran kreatív blokkban találják magukat, amikor egy Facebook-hirdetés megtervezése felé tartanak. Nos, ne aggódjon néhány tervezési tipp segítségével, és elkészítheti az egyik LEGJOBB FACEBOOK-HIRDETÉST OTT.

Olvasni:  13 legjobb tagsági bővítmény a WordPresshez 2024-re

Először is kövesse egy egyszerű képletet:

 • Legyen fülbemászó, hogy az olvasó valóban abbahagyja a görgetést, hogy elolvassa a hirdetését.
 • Legyen informatív, lássa el olvasóját minden szükséges információval szervezetéről és termékéről.
 • Adjon neki egy iránymutatást, meg kell mondania az olvasóknak, hogy mi legyen a következő lépés?

Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet, amelyeket érdemes szem előtt tartani:

1. Gondosan válassza ki a formátumot

Számos formátum közül választhat Facebook-hirdetés létrehozása során. Minden formátumnak megvannak a maga előnyei és követelményei. Ez a legnyilvánvalóbb és legelső lépés, amit meg fog tenni. Ezért gondoljon bele egy kicsit ebbe.

A különféle formátumok közé tartozik:

 • Képek: Ez talán a legalapvetőbb stílus, amely egyetlen képből áll, rövid szöveges címsorral. Összpontosítsa erőfeszítéseit egyetlen kép felhasználására, hogy nagyszerű vizuális történetet meséljen el.
 • Videó: A videóformátumok hasonlóak a képformátumokhoz, de lehetővé teszik márkájának, termékének vagy szolgáltatásának bemutatását a teljes videó során
 • Történetek: A történetek az adatfolyamon kívül is léteznek, és teljes képernyős élményt nyújtanak a nézőknek. Használja ki az összes rendelkezésre álló helyet, hogy benyomást keltsen, és megragadja teljes figyelmüket.
 • Messenger: Ezek a hirdetések a Messengeren keresztül jutnak el ügyfeleihez. A legjobb megoldás az, ha rövid kifejezéseket és egyetlen fókuszú grafikát használ.
 • Diavetítés: A diavetítés jó kompromisszumot jelent a fotó- és videómarketing között. Egyszerűvé teszik a hangot és több képből álló diavetítést kombináló hirdetés létrehozását, ugyanakkor kevesebb adatot használnak fel, mint a videóreklámok. Ennek eredményeként jobb alternatívát jelentenek olyan helyeken, ahol az internetkapcsolat nem megfelelő.

Most legyen óvatos, mielőtt belevágna a folyamatba. A tervezési folyamat megkezdése előtt fontolja meg, hogy ezek a hirdetési stílusok hogyan használhatók hirdetései hatásának optimalizálására. A körhinta- vagy kollekcióreklám például megfelelő választás lehet, ha széles termékskálát szeretne megjeleníteni. Ha szeretné bemutatni, hogyan működik a terméke, egy videó- ​​vagy történethirdetés lehet a megfelelő út.

2. A tervezés során vegye figyelembe a térbeli szempontokat

Miután eldöntötte hirdetése formátumát, a következő lépésben gondoskodnia kell hirdetése elhelyezéséről. Mennyi helyet foglal el egy hirdetés? A Facebook-hirdetés elhelyezése ugyanolyan fontos, mint a hirdetésformátum. A rendelkezésre álló hely mennyiségét a hirdetés elhelyezése határozza meg, és ha ilyen hirdetési szabványokat nem vesz figyelembe, az visszaüthet.

Mielőtt az optimális hirdetéselhelyezés mellett döntene, tisztában kell lennie a lehetőségeivel. Számos lehetőség közül választhat, például Facebook-történetek, asztali hírfolyam stb. Ezek közül néhányat alább ismertetünk:

 • A jobb oldali oszlop az asztalon: Bár viszonylag kevésbé hatékony, olcsó és megfizethető. A szöveg kicsit kevésbé olvasható, a képek kisebbek. Ez az elhelyezés kiválóan alkalmas a márkáját már ismerő felhasználók újracélzására. Az emberek figyelmének felkeltése érdekében mindig válasszon olyan képet, amelyet felismernek.
 • Mobil hírfolyam: Nagyszerű felfedezéshez és interakcióhoz. Ennek a szakasznak a másolatának azonban rövidebbnek kell lennie, ezért legyen pontos.
 • Videóba ágyazott: A YouTube-hirdetésekhez hasonlóan előfordulhat, hogy videohirdetését a jól látható videotartalom előtt és közben is lejátszhatja. Ezzel hatékonyan személyre szabott közönséget hoz létre.
 • Történetek: A Facebook történetekhez valami eredeti, teljes képernyős és természetesen mobilbarát dolog kell. Ügyelni kell arra, hogy egy történetvideó maximális hossza 15 másodperc legyen. A jó hír az, hogy a Facebook-történeteket naponta több mint 500 millióan nézik, így nagy előnye van az ilyen típusú anyagokkal való kapcsolatnak.
 • Közönséghálózat: Ezek a hirdetések a Facebookon kívüli partneralkalmazásokban jelennek meg. Bár nem konvertálnak olyan jól, mint más elhelyezések, lényegesen olcsóbbak, így alacsonyan tarthatja az akvizíciós és a kattintásonkénti költséget.

3. A megfelelő színválasztás fontossága

Ön választja ki a formátumot, dönti el a tartalmat, és megbékél az elhelyezéssel, de itt valahol teljesen tudatosnak kell lennie a színekkel kapcsolatban, amelyeket használ. Ha mondjuk egy kép alapú Facebook-hirdetést választasz, mi lesz ennek a képnek a színpalettája? Igen, hirdetőtárs, könnyedén lépkednie kell ezeken a vizeken. Végezze el a házi feladatát, tanulmányozza a színek pszichológiáját. A Facebook-hirdetéshez választott színek ugyanolyan fontosak lehetnek, mint a használt képek vagy szövegek. Különböző tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy a színek az összes termékkel kapcsolatos megítélés 90%-át teszik ki.

Olvasni:  SEO versenyelemzés: A legjobb módja annak, hogy tanuljon a versenyből

A színek varázslatosak lehetnek, és hasznosak lehetnek, ha:

 • A kontraszt használata az olvasók figyelmének felkeltésére.
 • A márka identitásának kialakítása (például amikor a Facebookra gondol, a kék szín jut eszébe.)
 • A színek különféle emberi érzelmekhez kapcsolódnak, ha a tárgyakat konkrét érzelmekkel vagy érzésekkel társítják, jó ötlet. Tegyük fel, hogy illatos gyertyák hirdetését szeretné létrehozni, milyen hangot szeretne itt megadni? Természetesen fényűző és pihentető tónusa lesz. Szóval, mit gondolsz, milyen színpaletta illik ehhez a termékhez?

Ezért figyelembe kell vennie azt a piacot, amelyen elad, tisztában kell lennie a tetszéseik és nemtetszéseikkel, valamint az elvárásaikkal. Ha így csinálod, tudd, hogy jó úton haladsz.

4. Tartsa szinergiában a szöveget és a vizuális elemeket

Hipotetikusan tegyük fel, hogy szeretne eladni egy mobiltelefont. Most, amikor egy Facebook-hirdetést erre a célra tervez, figyelembe kell vennie az összes fent említett tényezőt, és velük együtt olyan tartalmat kell létrehoznia, amely illeszkedik az Ön által választott látványvilághoz.

Most tegyük fel, hogy az ünnepi szezon van, ebben az esetben olyan látványelemeket fog használni, amelyek összhangban vannak a fesztivállal. Ha karácsony van, akkor a tündérfények és ajándékok, ha Diwali, akkor a diyák, gyertyák stb. Valami olyasmi, mint „Karácsony van, és mi azért vagyunk itt, hogy megvilágítsuk az XYZ telefonnal való digitális élményt.”

Ez csak egy általános példa, lehetsz olyan kreatív, amennyire csak akarsz.

5. Válasszon olyan látványelemeket, amelyek megragadják a célközönség figyelmét

Ahogy fentebb említettük, a Facebook hirdetési célú használatának egyik előnye, hogy nem kell minden hirdetést mindenkinek megjelenítenie. Dönthet úgy, hogy meghatározott demográfiai vagy földrajzi területeket céloz meg. Ha olyan hirdetési grafikát és nyelvet választ, amely megfelel az adott közönségnek, képviselheti a helyi igényeket a Facebook-hirdetések kialakításában.

Ne feledje, hogy ez nem csak egy jól ismert helyi webhely fényképének megjelenítéséről szól; az is, hogy bebizonyítsd, hogy tudod, kik a helyiek és mire van szükségük.

5 legjobb Facebook-hirdetési példa

Most, hogy világos elképzelése van arról, hogyan hozhat létre csodálatos Facebook-hirdetést, vegyünk példákat a legjobb Facebook-hirdetések közül. Amint ezeket a példákat egyenként elemezzük, minden fent említett tipp világossá válik, és általánosságban jobban megértheti a csodálatos Facebook-hirdetések elkészítéséhez szükséges munkát.

1. Amazon

Az Amazon, a digitális marketing területén jól ismert óriáscég soha nem mulasztja el az aktuális hirdetést. Gondoskodnak a trendekről és az évszakokról, valamint személyre szabott, vonzó és hatékony Facebook-hirdetéseket készítenek. Íme egy képes hirdetés, amit karácsony környékén hoztak ki.

Nézze meg a színeket, összhangban vannak a karácsonyi színpalettával. Ragyogóan eltalálták a barna mély árnyalatát. Tündérfényekkel szegélyezték a képet, és elhelyeztek néhány karácsonyfadíszt, például masnikat és ajándékokat is. Vegye figyelembe a következő szöveget: „MEGA KARÁCSONYI AKCIÓ” félkövérrel és arany tónussal. A kép egészében jó karácsonyi hangulatot áraszt.

Releváns és informatív, a termék tökéletesen van elhelyezve. Karácsony van, ideje pihenni, az irodák zárva vannak, a családok együtt vannak. A hirdetésükben található kijelző masszázspisztoly tökéletesen passzol a hangulathoz.

2. Winc

Következő a WINC, ez egy tökéletes példa annak kiemelésére, hogy az Fb-hirdetések hogyan szolgálnak ki meghatározott közönségeket. A Facebook jobb oldali oszlopában való elhelyezésükkel ez a márka Facebook-hirdetéseket hozott létre a korábbi ügyfelek újracélzására. Kifejezetten azokat célozzák meg, akik korábban már böngésztek a borról, hogy a legtöbbet hozhassák ki hirdetéseikből. A termékükhöz használt látványvilág egyszerű, édes és vonzó. Kifinomult tónusuk van, a színpaletta is passzol és kiemeli a márka álláspontját. A tökéletesen beállított árnyalatok, melyekkel kifogástalanul kiegészítik boraikat. A hirdetéseikben használt tartalom tökéletes a borkedvelők csábítására. Olyan technikákat is alkalmaznak, mint az árcsökkenés, és kifogástalanul helyezik el őket hirdetéseikben, hogy ez felkelti az ügyfelek figyelmét.

3. Puffer Harry Potter Gif

Hogyan lehet elfelejteni, amikor a puffer ismét megütött egy Harry Potter GIF-et a Facebook-hirdetésében! Természetesen korábban is megcsinálták, de ezúttal erősebben ütött, mint korábban.

Miért kérdezed?

Ennek az az oka, hogy interaktivitása arra ösztönzi a nézőket, hogy a hirdetésre válaszolva többet tegyenek, mint pusztán egy gombra kattintani vagy egy terméket vásárolni. A platform elhagyása nélkül is kommunikálhat.

Olvasni:  Hogyan használjunk két számítógépet egy monitorral?

Ebben a hirdetésben a Buffer kiváló munkát végez egy népszerű kulturális csomópont megszólításában, amelyhez a felhasználók kapcsolódhatnak. Nem csak ez, hanem a saját márkájukat is társítják a Harry Potter főszereplőihez. A hirdetés szórakoztató elemet ad a Buffer hirdetési kampányához.

És így került ez a hirdetés a figyelem középpontjába a lájkok és egyéb reakciók tekintetében.

4. Shopify

A Shopify más, de nagyon hatékony fordulatot vesz. Kreatív lehetőségként olyan egyedi technikákat választanak, mint például a kép a képben. Ez a lépés a hirdetési kreativitás egyik legjobb demonstrációja. Ezzel együtt újra és újra kihasználták a folyamatban lévő trendeket. A színpaletta, a szöveges rész, az elhelyezés. Minden elem egyedi és hatékony. Vessen egy pillantást az alábbi képre. Figyeld meg a színeket, ezek azok a divatos színek, amelyek feldobják a látványt, és még vonzóbbá teszik a képet. A különböző színek kombinációja tökéletesen működik.

5. Redőny

A Shutterfly egy felhasználóbarát online fotótárolási és -nyomtatási szolgáltatás, amely weboldalak tárolását is biztosítja bárki számára. Töltsd fel fotóidat, és készíts egy ingyenes webhelyet, ahol megoszthatod őket barátaiddal és családoddal, vagy percek alatt különféle ajándékokká és hasznos árukká alakíthatod őket. Most egy ilyen platformon olyan hirdetésekre lesz szükség, amelyek relevánsak és hangsúlyozzák a termék értékét. Most ezt a képet figyelve egy nagyon dicséretes színpalettára bukkan, fehér, narancs és fa. A kép körül a fehér szín narancssárgát kölcsönöz, és kiemeli a cég logóját. Ezzel létrejön a narancs és a Shutterfly társulása.

Íme néhány trükk, amelyek segítségével kifogástalan Facebook-hirdetést készíthet. Természetesen a Facebook-hirdetések olcsó és hatékony alternatívát jelentenek a hagyományos hirdetésekkel szemben, de létrehozásuk nem olyan egyszerű. Mindemellett létfontosságú, hogy az utóbbi időben a Facebook-hirdetéseket is felvegyük, így nem lehet megkerülni ezt a valóságot. Ha azt szeretné, hogy vállalkozása magasra szárnyaljon, meg kell ismerkednie a legjobb Facebook-hirdetések létrehozásával. Legyen óvatos a formátummal kapcsolatban, készítsen vonzó és interaktív dizájnt. És készen állsz az indulásra!

Kulcs elvitelek

 • A FACEBOOK HIRDETÉSEK A FACEBOOK-ON FELÜLŐ HIRDETÉSEK. Ezek a hirdetések gyorsan reagálnak. Elkészítésük egyszerű és költséghatékonyak. A Facebook széles közönségbázisával vállalkozása az élet minden területéről felkelti az emberek figyelmét.
 • A FACEBOOK-HIRDETÉSEK AZT A KÖZÖNSÉGET MEGCÉLZHATJÁK, HOGY AZT SZERETNÉL CÉLZNI. A Facebook-hirdetésnek az egyik legnagyobb előnye van. Egy Facebook-hirdetéssel egy adott közönséget célozhatsz meg. A Facebook hirdetéskezelő olyan hirdetési eszközöket biztosít, amelyek releváns és részletes információkat nyújtanak a megcélozni kívánt személyekről. Az információk olyan részleteket tartalmaznak, mint az emberek helye, életkora stb.
 • FACEBOOK HIRDETÉSÉT TESTRE SZABHATJA. A Facebook hirdetések a kreativitásról szólnak. Olyanra készítheti őket, amilyennek szeretné, és ahogyan a vállalkozása szeretné. Ezeket a hirdetéseket személyre szabhatja, hogy azok megfeleljenek az Ön konkrét üzleti céljainak a profit maximalizálása érdekében.
 • GONDOSAN VÁLASSZA VÁLASSZA A FORMÁTUMOT. Rengeteg formátum közül választhatsz Facebook-hirdetésed elkészítéséhez. Kereshet fényképeket, videókat, Facebook-történeteket és diavetítéseket. Mindezek a formátumok különböznek egymástól, és megvannak a saját előnyei. A választás során körültekintően kell eljárnia, a döntés meghozatala előtt vegye figyelembe vállalkozása igényeit.
 • LÉGY KREATÍV A SZÖVEGET ÉS A VIZUÁLIS ELEMEKET illetően. Amikor továbblép egy Facebook-hirdetés létrehozásához, kreatívnak kell lennie. Alkalmazzon „out-of-the-box” megközelítést, hozzon létre fülbemászó, vonzó és releváns tartalmat. Válasszon divatos látványelemeket, hogy minél több figyelmet vonzzon a gyors eredmény érdekében.

GYIK

1. Milyen jellemzői vannak egy jó Facebook-hirdetésnek 2020-ban?

Kiváló reklám az, amely a cégre és a márka vásárlóira is szabott. Célja, hogy megoldja a problémákat, szükségletet generál, vagy meggyőzze az embereket arról, hogy az Ön terméke jobb.

2. Melyek a leghatékonyabb Facebook hirdetések?

Az érdeklődőket generáló hirdetések gyakran költséghatékonyabbak a potenciális ügyfelek generálása szempontjából, mint a hagyományos hirdetések, amelyek céloldalra küldik az embereket.

3. Megéri 2021-ben a Facebookon hirdetni?

A válasz határozott igen, ha arról van szó, hogy a Facebook milyen hasznos lehet a vállalkozások számára, és arról van szó, hogy a Facebook-hirdetések megérik-e a befektetést 2021-ben. Érdemes időt szánni arra, hogy a Facebook hirdetési kampányában kipróbáljon egy videohirdetést vagy egy történethirdetést, és karbantartsa a Facebook-közönség finomítása.

4. Valóban működnek azok a Facebook-hirdetések, amelyekért fizet?

Igen, dióhéjban. A Facebook hirdetés meglehetősen hatékony. Van azonban egy bökkenő: a Facebook-hirdetés csak akkor működik, ha a céged megfelelő számukra.

Új publikációk:

Ajánlott