Hogyan készítsünk hírleveleket, amelyeket közönsége szívesen kap: 6 titok, amit tudnia kell

Tartalomjegyzék

 • A hírlevelezés alapjai
 • Hogyan készítsünk hírleveleket
 • Hat hírlevél-tervezési titok, amit sosem tudtál
 • A hírlevelek tervezésének teendői és tiltásai
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A hírlevelek 1978 óta léteznek. És nem fogunk viccelni, ha azt mondjuk, hogy az internetezők 99%-a rendelkezik postafiókkal, és képes e-maileket küldeni. Talán ez a leghatékonyabb és legmeghittebb módja annak, hogy kapcsolatba lépj ügyfeleiddel, potenciális ügyfeleiddel és barátaiddal is. Az e-maileket vagy hírleveleket az emberek többnyire professzionális célokra használják, és ezek az e-mail marketing igazán fontos részét képezik.

Legfeljebb az adott mód változott. Korábban a hírlevelek csak a tartalom egy részét képezték. De most többről van szó!

Közönsége most szereti a gyönyörűen megtervezett hírleveleket. Pontosabban, jól kidolgozott hírlevél-tervek.

Nem számít, mennyire jó e-mail marketingesként, előfordulhatnak napok, amikor kreatív blokkolással kell szembenéznie. Jó tippekkel támogatjuk hogyan tervezzünk hírleveleket ebben a blogban.

Tudjuk, mi kell egy jól megtervezett hírlevél elkészítéséhez, amely felkelti a közönség figyelmét. Szóval, ha ászt akarsz lenni az e-mail játékoddal, akkor ezt a blogot szuper csodálatosnak találod!

Hogyan tervezzünk hírleveleket

 1. Döntse el a hírlevél méretét és méreteit: Kezdje a formázással, melyik méret lenne a legjobb. A szélességet tartsa 550-600 képpont között.
 1. Dokumentum létrehozása: A Photoshop segítségével hozzon létre egy másik, 800 × 1000 képpont méretű dokumentumot. A felbontás 72 dpi legyen.
 1. Készítse el a fejlécet: Használja kreativitását, hogy magával ragadja az olvasókat hírlevél tervezés. Tartson lépést a márka színeivel és betűtípusaival.
 1. Tartalom hozzáadása: Most jön a legfontosabb rész, a fő másolat és a képek hozzáadása a dokumentumhoz.
 1. Közösségi hivatkozások és engedélyek: Végül adja hozzá a linkeket közösségi platformjaihoz, és engedélyezze számukra a tervezett hírlevél megtekintéséhez a böngészőben.

Forrás

6 Hírlevél tervez olyan titkot, amelyet soha nem tudtál

Biztosak vagyunk abban, hogy ha ezeket a dolgokat helyesen teszi, közönsége szívesen kap majd hírleveleket Öntől. Nyilvánvaló, hogy a hírlevél tervezése sokkal több, mint egy design. Arról van szó, hogy tökéletes körvonalat hozz létre, eredeti tartalmat helyezz el benne, ragaszkodj a sajátodhoz hírlevél tervezés, és még sok más.

Olvasni:  Mi az a tartalomszerkesztés, és miért elengedhetetlen a tartalommarketinghez?

A titkot hat félelmetes tényre tárjuk fel hogyan tervezzünk hírleveleket. Tessék:

1. Írjon „eredeti” tartalmat

Először is meg kell ásnunk a hírlevél célját; a hitelesség építése és az elkötelezettség cseréje. Ennek legjobb módja az információk megosztása és az olvasók életének hozzáadott értéke. Nagy hírlevél tervezés egy hozzáadott bónusz. Kreatív módon mesélje el olvasóit vállalkozásáról. Soha ne másolja le a tartalmat és a dizájnt más forrásokból. Készítse el saját eredeti példányát.

A hírlevél visszaküldése hosszú távú folyamat. Mielőtt belevágna, fontos megértenie, hogy az emberek csak akkor kattintanak a hírlevelére, ha érdekesnek, egyedinek és informatívnak találják. Üsd a szöget fejen a történetmesélés.

2. Tegye könnyen beolvashatóvá

Akár egy hosszú, akár egy apró hírlevelet ír, a beolvashatósága többet számít, mint gondolná. A hírlevél kialakításának olyannak kell lennie, hogy az olvasók könnyen megérthessék annak üzenetét vagy üzeneteit. Tehát ossza fel a tartalmat könnyen olvasható és rövid pontokra. Már senki sem szereti a hosszúra ívelt bekezdéseket. A puszta szöveges kötet lehengerlőnek tűnhet azoknak az olvasóknak, akik azonnal bezárják hírlevelünket. Bontsa fel a szöveget kis részekre, és adjon minden szakasznak saját címet.

Értse meg az olvasási hierarchiát, és gondoskodjon arról, hogy a fontos dolgok legyenek az első helyen, vagy legalábbis először ragadják meg az olvasók figyelmét. Rendezze el adatait a legfontosabbtól a legkevésbé.

Ez az összes információ arról szólt, hogy mit kell tenni az egyszerű szöveggel. Tudja azonban, hogy a szöveg egyszerűen unalmas; Az óra igénye olyan betűtípusok és színek használata, amelyek kímélik a szemet. Próbáljon meg infografikát és látványelemeket is használni a cél érdekében.

Forrás

3. Szúrjon be több cselekvésre ösztönzést (CTA)

Ha a lehető legjobb tartalmat juttatta el a közönség postaládájába, és nem mondta meg nekik, hogy mit tegyen, valószínűleg hiábavaló lesz az erőfeszítése. El fogják olvasni a tartalmat, és zsebre tett kézzel elmennek. A CTA-k pontosan elmondják az olvasóknak, hogy mi következik. A Campaign Monitor szerint a gombalapú CTA-k 127%-kal javíthatják az átkattintási arányt.

Forrás

A hírlevelek az értékről és az információról szólnak. Teljes mértékben marketingkampányától függően több CTA-t is előidézhet a hírlevél kialakításában. Az egyik lehet a szöveg része, lehet gombként alul, vagy különböző CTA-k és szövegdobozok szerepelhetnek a hírlevelében. Ne feledje azonban, hogy ne töltse túl, és csak akkor használjon több CTA-t, ha a szöveg megköveteli.

4. Használjon releváns képeket

Képek hozzáadása az Önhöz hírlevél tervezés vonzóvá és vonzóvá varázsolja. A képek beillesztése a hírlevelekbe a legjobb dolog, hogy a legtöbbet hozhassa ki hírleveleiből, és kiküszöbölje az unalmas tényezőt.

Az informatív képek, például diagramok, infografikák, táblázatok stb., igazán jól szerepelnek a hírlevélben, és közvetítik az üzenetet, miközben kevesebb helyet foglalnak el a hírlevélben. Míg egyes e-mail-marketingesek inkább ragaszkodnak az egyszerű és letisztult szövegekhez, javasoljuk, hogy keresse meg saját hívását. Mindkettővel lehet kísérletezni. Ez természetesen függ a réstől és az üzlet típusától.

Olvasni:  6 megdöbbentő Pinterest marketingeszköz, amelyet most ki kell próbálnia

Egyes rések esetében a szöveges hírlevelek csodákat tesznek, míg mások számára a képek kötelezőek. Ne feledje, hogy ha túl sok képet vagy linket ad hozzá, az e-mailje a spam mappába is kerülhet.

Forrás

5. Ragaszkodjon a márka imázsához

Ez az egyik módja annak, hogy felfigyeljen a közönségre. Növeli a márka bizalmát és hitelességét. Ha szeretné elérni a hosszú távú játékot, ragaszkodjon egy fejléchez a hírlevelekhez. Legyen következetes erőfeszítéseihez, és ne felejtse el felfedezni a márkahangját.

Ennek legjobb módja az, ha a hírlevél tervezés sablon, amelyet az egységes marketingkampány során használni fog. Csak szerkesztenie kell az átküldeni kívánt tartalmat, és kész!

Így előfizetői észrevehetik Önt a sajátjával hírlevelek tervezése kizárólag. Ezenkívül megkönnyíti a közönség számára, hogy ráugorjon az olvasni kívánt információkra. Ennek ellenkezője bosszanthatja az előfizetőit, és ronthatja a képét is.

6. Kérd meg tőlük az eljegyzést

A lehető legjobb módszer az, ha hozzáadja a közösségi oldalaira mutató hivatkozásokat hírlevél tervez. Kétféleképpen működik; felkelti az érdeklődést a közönségedben, hogy többet tudjon meg termékedről/szolgáltatásodról, és előfizetőit is átirányítják a közösségi oldaladra.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem kapja meg, ha nem kéri. Tehát hatékony CTA-kat kell beillesztenie a hírleveleibe, megmondva az előfizetőknek, hogy mit tegyenek ezután. Egy kis tervezési váltás itt-ott segíthet abban, hogy könnyedén elérje célját.

Továbbá soha ne habozzon megkérni előfizetőit, hogy osszák meg tartalmait barátaikkal és családtagjaikkal.

Hírlevél-tervezési lehetőségek és tiltások

Felsoroltunk néhány buktatót, amelyeket el kell kerülni a hírlevelek tervezése során, és mit kell tenni helyette:

 1. : Tudjuk, hogy azon gondolkodik, milyen hosszú legyen a hírlevele. Ne feledje, a hírlevelek nem blogok. Rövidebbnek kell lenniük.

Tedd: A közönséged elfoglalt; nincs sok idejük ilyen nagyon hosszú tartalmat olvasni. A hírlevél ideális hossza 20 sor 200 szóból.

 1. Emlékszel, mikor nyitottál meg utoljára egy mellékletet, amely hírlevéllel együtt landolt a postaládájában? Soha nem tetted! Senkisem teszi.

Tedd: Küldjön releváns linkeket a mellékletek, például a termék foglalási vagy vásárlási linkje helyett.

 1. Ne tedd ritkán küldjön hírlevelet: A hírlevelek esetében a következetesség betartása a legkötelezőbb. Az emberek már hozzászoktak ahhoz, hogy akár naponta is kapjanak és olvassanak e-maileket.

Teendők: Készítsen marketingtervet, és döntse el a hírlevél-kommunikáció gyakoriságát.

 1. : A hírlevelek egy régi iskola megközelítése, és még azelőtt voltak itt zenék, mielőtt a marketinghez vagy a tartalomhoz kezdett volna. Nem küldhetsz két hírlevelet egyforma ötlettel vagy üzenettel, és nem várhatod el, hogy az előfizetők vásároljanak tőled.
Olvasni:  Hogyan segíthetnek a legjobb alkalmazotti elköteleződési alkalmazások leküzdeni a vezetési kihívásokat?

Tedd: Tartsa szem előtt a beszélgetést, és ne csak a megtérést. Írja meg a beszédmódját, és segítse ügyfeleit. Ellenkező esetben számítson arra, hogy tücsköket hall majd.

 1. : Van értelme néhány CTA-nak hozzáadni a hírleveleket; töltelék ez nem. Ne várja el az ügyfelektől, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel a közösségi oldalakon, iratkozzon fel YouTube-csatornájára, vásároljon Öntől – mindezt egy menetben!

Tedd: Hírlevél küldése egyetlen céllal. Ha azt szeretné, hogy letöltsék az ingyenes ajándékot, csak ehhez illesszen be egy CTA-t.

 1. : Ön velünk van, ha egyes tárgysorok túl homályosak vagy trükkösek ahhoz, hogy elolvassák, végül kinyitjuk az e-mailt, hogy megnézzük, ki küldte, és azonnal a „Spam”-re kattintunk?

Tedd: Legyen egyértelmű a tárgysor. Kreatívnak lenni nagyszerű dolog, de ügyeljen arra, hogy ne hangozzon nyálasnak! Ellenkező esetben a levelei végül a spam mappába kerülnek.

 1. : Egyes marketingszakemberek vagy vállalkozások elkövetik azt a hibát, hogy elmentenek néhány érdekes tartalmat későbbre. Ez stagnáláshoz vezethet, és semmiképpen sem akar ilyen elavult információkat küldeni az előfizetőknek.

Tedd: Előfizetői szeretnének lépést tartani az idővel. Nem akarnak régimódi híreket. Mindig küldjön aktuális és friss tartalmat.

 1. : Képzeld el, hogy van egy hatalmas tartalommal. De csúnyán néz ki. Szívesebben elolvasnád? Csak küldjön egyszerű szöveges hírleveleket, ne pedig rosszul megtervezetteket. Igazán!

Tedd: Válasszon finom színeket, amelyek kímélik a szemet. Használjon egyszerű betűtípusokat. Nézze meg, milyen színek és betűtípusok passzolnak jól egymáshoz, és ragaszkodjon hozzájuk.

 1. : Senki sem akar egy egész blogot hírlevélben olvasni. A kis bekezdések (3-4 sor), valamint a címek és alcímek működnek a legjobban.

Tedd: Kiegyensúlyozza a tartalom kis darabjait kompatibilis képekkel. Ráadásul ez egy hírlevél, nem pedig értékesítési példány, tehát csak olyan tartalmat küldjön, ami érdekelheti, semmi extra.

Forrás

 1. Ne tedd légy főnökös: A legrosszabb forgatókönyv az, amikor egy hírlevél a postaládájába kerül, és túlságosan megfélemlítően és főnökösködően hangzik.

Tedd: Csak legyen igazán interaktív az e-mailjeiben. A lehető legjobb módja annak, hogy elköteleződj az előfizetőktől, ha leírod, hogyan beszélsz. Írj úgy, mintha a barátoddal beszélnél.

5 kulcsfontosságú kivonat, amely segíthet az e-mail játékban

Most már készen állunk, hogy elkezdjünk dolgozni az e-mail listánkon. Tehát hajtsa fel az ujjait, és ne hagyja ki elolvasni ezeket a legfontosabb tudnivalókat online hírlevél készítése!

1. A hírlevelek nem csak az írásról szólnak

A hírlevelek sokkal többet jelentenek egy írott cikknél. A marketingcélok eléréséről van szó. Ha csak az írásról lett volna szó, bárki összetörhette volna. A hírlevelek tartalmazzák a tervezést, a megfelelő stratégiákat, az értelmes és naprakész tartalom létrehozását, valamint a hírlevél-tervek.

Olvasni:  Hogyan lehet javítani a 701-es Alexa hibát?

2. Egy stratégia segíthet a csúcsra jutásban

Mi a hírlevél stratégia? Ez az út a céljaid eléréséhez. A marketingcéltól függetlenül mindenben segíthet, a több ügyfél megtalálásától a hitelesség növeléséig, az új bevezetések népszerűsítéséig, a közönségeddel való lépéstartásig stb.

3. Ne habozzon kísérletezni

Először kísérleteznie kell az időzítéssel, és ki kell találnia, mi a legjobb az Ön számára. Ezenkívül a tárgysorokat mindig jó módosítani, amikor és amikor szükséges. Kísérletezhet a másolat hosszával, vagy kicsit módosíthatja a hangszínt.

4. A következetesség a kulcs

A hírlevelek soha nem a gyakoriságról szóltak, hanem a következetességről és a minőségről. Kötelesd be az ütemezést, és küldj releváns tartalmat. Ha a következetességgel zsonglőrködik, a stratégia és az ütemezés mindig segíthet.

5. Először adj, aztán kérdezz

A közönség érzékelheti, hogy eladható vagy. Legyen ez élete mantrájává, legalább a marketingben; adj, aztán kérj valamit! Nyilvánvaló, hogy ha folyamatosan segíti előfizetőit, akkor nyerni fog.

Következtetés

Reméljük, hogy tisztában kell lennie azzal, hogy mit kell tennie az e-mail stratégiájával és hogyan tervezzünk hírleveleket. Biztosak vagyunk benne, hogy ha betartja az ebben a bejegyzésben említett dolgokat, nagyszerű eredményeket fog elérni. Legyen azonban türelmes az erőfeszítéseihez. Nem számíthat rengeteg válaszra rövid időn belül. Boldog marketinget!

GYIK

1. Hogyan érhetem el a maximális elkötelezettséget a hírleveleimben?

Kísérletezzen a tartalommal, az időzítéssel és a tárgysorokkal. Egy kérdés feltevése vagy egy ajándék felajánlása a végén mindig bevált! Időben ellenőrizze e-mail-listáját, és adja meg számukra a leiratkozási lehetőséget. Ne írj, hanem beszélj velük és szúrj be több CTA-t.

2. Hogyan készítsünk online hírlevelet néhány eszközzel?

Te tudod használni:
1. Az AWeber megragad néhány fantasztikus hírlevélsablont
2. MailChimp, egy minden az egyben eszköz
3. GetResponse az automatizáláshoz és elemzéshez
4. Állandó kapcsolattartás a lista kezeléséhez

3. Hogyan készítsünk hírlevél stratégiát?

A hírlevél-stratégia a következőkből áll:
1. Céljainak meghatározása
2. A siker mérésére szolgáló KPI meghatározása
3. Megtalálni a megfelelő időpontot a hírlevelek küldésére
4. A megfelelő szoftver beszerzése
5. Tartalom készítése
6. Lista készítése
7. hírlevelek küldése
8. Az eredmények elemzése.

4. Hány hírlevelet küldjek egy hónapban?

A válasz a marketingcéloktól függ. Mit szeretnél elérni? Meddig tart a stratégiád? Kezdheti heti egy e-maillel. Az ideális szám azonban havonta 4-8 hírlevél kiküldése.

5. Hogyan állíthatom össze az e-mail listámat?

Az e-mail lista készítése évről évre kötelezővé válik. Megkérheti közönségét/követőit/látogatóit, hogy iratkozzanak fel az e-mail-listájára úgy, hogy felajánlanak nekik valamit, ami segítségükre lehet. Ez az!

6. Mit ne tegyen a sajátjával hírlevél tervezés?

Kerülje el, hogy spamnek tűnjön mindkét tárgyban és a hírlevélben. És ne tűnj lelkesnek. Ezenkívül ne lépje túl az e-mailek méretét.

Új publikációk:

Ajánlott